Καλησπέρα ονομάζομαι Παναγιώτης και έχει εδώ και έναν μήνα υιοθέτησα ένα κοκατιλ με το όνομα Ρίκο. Του πήρα πριν δυο μέρες ένα μεγαλύτερο κλουβί διότι το 1ο που είχα ήταν μικρό. Έχει εδώ και δύο εβδομάδες κάνω προσπάθεια με το χέρι να του δώσω κεχρί αλλά είτε ήταν αναστατωμένο είτε καθόταν και κοιτούσε το κεχρί και δεν ερχόταν. Του βάζω λαχανικά κάθε μέρα αλλά δεν τα τρώει. Την μόνη τροφή που τρώει είναι από pet shop χύμα για κοκατιλ. Κάθε μέρα του αλλάζουμε το νερό. Κάθομαι όσο μπορώ κοντά του να του μιλάω όταν λείπουμε του βάζω μουσική και έχω ανοιχτό το κρυφό φωτισμό να μην είναι στα σκοτάδια. Η κυρία που τον υιοθετήσαμε μας είπε κάποια πράγμα που τα ακολουθούμε. Μας είπε ότι το κλουβί που πήραμε είναι ακατάλληλο παρόλο που είδα ότι ένιωσε πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν. Έχω βάλει μέσα φυσικά κλαδιά από ελιά και είπα να μην το γεμίσω πολύ με πατήθρες καθώς παρήγγειλα και παιχνίδια να ασχολείται. Μόλις έδειξα βίντεο με το καινούργιο κλουβί η κυρία μας μιλούσε με τρόπο επιθετικό και μου έδειξε ότι και να κάνω είναι λάθος, ένα από αυτά είναι για την τροφή παρόλο που έχω παραγγείλει αυτή που μας πρότεινε είπα να τελειώσω αυτή που είχα καβάτζα μέχρι να έρθει η καινούργια μου είπε επίσης ότι το κλουβί δεν είναι σωστό αν και μου το πρότεινε η ίδια. Μου έχει δημιουργήσει άγχος και δεν ξέρω πια εάν ο Ρίκο θα μπορέσει να έρθει στο χέρι μου. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μου πει τι να κάνω να το έχω τουλάχιστον υγείες και χαρούμενο; Ευχαριστώ