Γενικά Νέο ringneck στο σπίτι και προσαρμογή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης greekcos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δοκιμασε να του βαλεις μουσικη, στα περισσοτερα πουλια αρεσει. Ακομη κι οταν θα λειπεις θα ηταν καλο να αφηνεις το ραδιοφωνο να παιζει, για να ακουει κατι και να εχει συντροφια.
 
Καλησπερα. Κλεισαμε 2 εβδομαδες συμβιωσης πλεον τρωει σωστα, παιζει με τα παιχνιδια του και εχει ελλατωθει το περα δωθε στα καγκελα. Εκτος αυτου μας δεχεται ολα και σε πιο κοντινη αποσταση απο το κλουβι του. Πλεον μας χωριζουν τα καγκελακαι αντε και αλλα 5 εκατοστα. Καλα παμε νομιζω.
 
Μπράβο, ευχάριστα νέα, περιμένουμε κι άλλα όποτε μπορέσεις.
 
καλησπερα. Μια βοηθεια λιγο, ειδικα απο καποιον που εχει ringneck. Ειναι καποιες μερες οπως η χθεσινη που μου φαινεται οτι κανουμε πισωγυρισμα. Δηλαδη παλι πηγαινει στα καγκελα περα δωθε οταν τον πλησιαζουμε και την εβδομαδα που μας περασε μερικες φορες εκανε εναν ηχο σαν κραξιμο(που δεν τον εκανε τις 2 πρωτες εβδομαδες). Ειναι αναμενομενες αντιδρασεις αυτες; Τωρα συγκεκριμενα, ας πουμε, ειμαι διπλα του με το λαπτοπ μου, καθομαι δεν του μιλαω καν και δεν ειναι ησυχος.
 
Μήπως θέλει εκείνο όμως να παίξετε, να του μιλήσεις, ν ασχοληθείς μαζί του;
 
με αφορμη την ερωτηση σου, να ρωτησω και κατι αλλο. Ειναι προτιμοτερο να ασχολουμαστε π.χ. 1 ωρα το πρωι και 1 ωρα το απογευμα συνεχομενα η μεσα στη μερα πολλες φορες και με μικροτερη χρονικη διαρκεια(10 λεπτα π.χ.); Εγω μεχρι στιγμης εφαρμοζω το δευτερο.
 
Καλύτερο το δεύτερο γιατί η μεγάλης διάρκειας επαφή κουράζει και απορρυθμίζει.
Πάντως θα ασχολείσαι τόσο όσο θα μπορείς πάντα να του κάνεις παρέα. Όχι τώρα επειδή είναι καινούργιο ή επειδή μπορείς λόγω συγκυριών να είσαι συνέχεια μαζί του και αργότερα αυτό να αλλάξει, γιατί τότε παθαίνουν τα ψυχολογικά τους και μπαίνεις κι εσύ κι αυτά σε κύκλο ταλαιπωρίας. Μπορεί να αρχίσει να μαδιέται από την στεναχώρια, να έχει διάρροιες, πτερόρροια κτλ.
 
επανερχομαι μετα απο τοσο καιρο, λογω ας πουμε, καποιων νεων. Καταρχας με την συζυγο ειναι πιο ανετος μαλλον λογω του οτι την βλεπει περισσοτερο. Δεν πεταγεται οταν του μιλαει,ισα ισα αντιδρα θετικα κανοντας μια απο τις φωνες του, απλως μερικες φορες την "κραζει". Με εμενα δυστυχως δεν εχει κανει προοδο, συνεχιζει να με φοβαται παρολο που οταν ασχολουμαι μαζι του του μιλαω ηρεμα και γλυκα. Αυτο ειναι ενα προβλημα γιατι τον εχω μερακι, αλλα δεν βλεπω ανταποκριση. Γενικα τωρα. Ειδικα το πρωι που βλεπει και περισσοτερο φως κανει διαφορες φωνες και κελαηδηματα ας το πουμε. Παιζει παρα πολυ,τρωει και βιταμινη, μηλο, αχλαδι και μαρουλακι. Αυτα.
 
τρωει και βιταμινη
Τι είναι αυτή η βιταμίνη;
Γενικά βρίσκω την διατροφή του φτωχή για έναν τέτοιο παπαγάλο διάβασε αυτά τα δύο θέματα Η διατροφή των παπαγάλων απο τον Tony Silva | PetBirds και Σωστή διατροφή πουλιών σημαίνει υγιή πουλιά .
Πρέπει να εμπλουτίσετε τα χορταρικά, τις ζωϊκές πρωτείνες με αυγό ή αυγοτροφή Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές | PetBirds ή έστω και εμπορίου έτοιμες, με χλωρά και ξηρά μυρωδικά, σκόνη κανέλας και ξηρούς καρπούς με μέτρο.
Αλλά "ουδέν κακόν αμιγές καλού" :)
Αφού αυτό συμβαίνει μέχρι στιγμής, δοκίμασε το φαγητό ως κίνητρο γνωριμίας, "πιάνει" με όλα τα ζώα. Δοκίμασε με αμύγδαλα, καρύδια ωμά και ανάλατα εννοείται και προσπάθησε έτσι να πιάσεις φιλίες μαζί του.
Ίσως και το κεχρί σε τσαμπί το millet σε βοηθήσει σ' αυτό.
Βέβαια όσες υποχρεώσεις και να έχεις, πρέπει λίγη ώρα να του αφιερώνεις καθημερινά.
Εφόσον η γυναίκα σου τον περιποιείται, πάντα θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην προτίμησή του, είναι το ένστικτο αυτό, δεν πειράζει.
 
Η βιταμίνη είναι ένα μείγμα φρούτων με ότι βιταμίνες περιέχουν τα φρουτα που περιέχει. Το ότι παρόλο που δεν έχει ημέρεψει κελαηδαει(κάνει διάφορους ήχους) είναι καλό σημάδι;

Α και κάτι άλλο.έχω διαβάσει ότι κάνουν 2-3 φορές την εβδομάδα μπάνιο. Αλλά παρόλο που του έχω ένα μεγάλο μπολ με νερό για να κάνει το έχω στον πάτο του κλουβίου και δεν κατεβαίνει ποτέ κάτω. Τι μπορώ να κάνω;
 
Η βιταμίνη είναι ένα μείγμα φρούτων με ότι βιταμίνες περιέχουν τα φρουτα που περιέχει.
Το αγοράζεις συσκευασμένο;
Μπορείς να το ψεκάζεις εσύ με ένα ψεκαστηράκι πρωινή ώρα για να προλαβαίνει να στεγνώνει μέχρι τον ύπνο του.
Το καλοκαίρι με την ζέστη θα συνηθίσει. Το βγάζεις εκτός κλουβιού;
 
Σε αυτή την κατάσταση δεν τολμώ να το βγάλω έξω, γιατί σίγουρα δεν θα μπορώ να το πιάσω. Και η λύση να περιμένω να μπει μόνο του στο κλουβί είναι οφσαιντ γιατί δεν ξέρω πότε θα του έρθει να το κάνει.
 
καλησπερα και παλι φιλοι.83 μερες μετα την αγορα και ο φιλαρακος ειναι πλεον ανετοτατος στο κλουβι του, μιμειται καποιους(2-3)ηχους, παιζει με ολα τα παιχνιδακια που αγορασαμε ειτε καναμε και εμεις για αυτον. Αυτα ειναι τα καλα νεα ας πουμε. Επισης η διατροφη του εχει εμπλουτιστει και με αλλες τροφες. Οσον αφορα την σταση του απεναντι μου ομως δυστυχως ειναι σαν να μην περασε μια μερα(οσο και να του μιλαω-σχολουμαι μαζι του)καθομαι διπλα του του μιλαω κτλ κτλ οταν σηκωθω, γενικα κουνηθω και εννοειται οχι αποτομα, κατευθειαν πεταγεται και πηγαινει περα δωθε. Δε λεω ειναι εξυπνος και οτιδηποτε αλλο μπορει να ειναι, αλλα δεν περιμενα τετοια σταση.λες και εχω ενα ντουβαρι μπροστα μου. Αυτα.
 
Το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα σου; Ή μ' εκείνην είναι πιο συνεργάσιμος;
Πάντως η εξημέρωση ενός άγριου πουλιού είναι γενικά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.
 
η διαφορα με την γυναικα μου ας πουμε ειναι πιο εκφραστικος και δεν πεταγεται π.χ. αν βαλει το χερι μεσα κραζει(λογικο)αν το βαλω εγω απλως πεταγεται. Αν του μιλησει καθεται σταθερος και κανει φωνουλες, ενω με εμενα παλι πεταγεται.
 
Την έχει προτιμήσει είναι σαφές. Μ' εκείνην θα ξεθαρρέψει πιο εύκολα. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα μην απογοητεύεσαι. Τώρα που πέρασαν οι μέρες και έχεις αποκτήσει κάποια εμπειρία, ξαναρίξε μια ματιά στα άρθρα που σου έβαλα στην αρχή.
 
Συγνώμη 80 ευρώ το ringneck? Πιστευα πολύ παραπάνω!
Εδώ ενα κοκατιλ εχει 120 ευρώ στην Ελλάδα και γνωριζα πως το κοκατιλ ειναι πιο φθηνο απο το ringneck. Δουλευα σε pet shop για δυο χρονια, στην Ελλάδα. Καλα για τιμες Γερμανιας ας μην μιλήσω. Φαρμακειο.
 
Back
Top