Γενικά Να αφήσει το νεκρό πουλί για φάγωμα από την καρακάξα;

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Χρησιμοποιώντας μόνο την απόλυτα ψυχρή λογική, θα πως πως αφού κατέληξε που κατέληξε καλό θα ήταν να τραφεί κι αυτή για να μην αναγκαστεί να σκοτώσει ακόμα ένα πουλί...
Εννοεις να αφησει το νεκρο πουλι για φαγωμα απο την καρακαξα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έτσι θα έπρεπε να κάνει Τάκη...
Αν το εξετάσουμε αποκλειστικά με τους νόμους της φύσης...
Αν βάλουμε ανθρώπινο συναίσθημα τότε θα κάναμε αυτό που έκανε και ο θεματοθέτης.
 
Πιθανότατα να το κάναμε όλοι... είμαι σίγουρος πως η @Sissy θα δάκρυζε ταυτόχρονα...
Αλλά η φύση είναι πολύ πιο αυστηρή και απόλυτα προσηλωμένη στο σχέδιό της...
 
Εννοεις να αφησει το νεκρο πουλι για φαγωμα απο την καρακαξα;
Το ήδη νεκρό πουλί, ναι Τάκη...η καρακάξα, θ΄αναγκαστεί να σκοτώσει πάλι και πάλι...
Με το να θάψουμε ένα πουλάκι το οποίο δεν είναι το νεκρό κατοικίδιο μας (ψυχρά-λογικά) και που δυστυχώς ο τραυματισμός του ήταν θανατηφόρος δεν ''βγαίνει'' κάτι... Δεν γνωρίζω πως θα αντιδρούσα σε ανάλογη περίπτωση, αλλά δεν παύει να αντιλαμβάνομαι το συμφέρον της φύσης...
[automerge]1557860724[/automerge]
Πιθανότατα να το κάναμε όλοι... είμαι σίγουρος πως η @Sissy θα δάκρυζε ταυτόχρονα...
Αλλά η φύση είναι πολύ πιο αυστηρή και απόλυτα προσηλωμένη στο σχέδιό της...
Δεν είμαι σίγουρη πως θ΄άντεχα να κάνω αυτό που ''συμβουλεύω'' Γιάννη (το έχω ξαναγράψει) γράφω με ψυχρή-λογική.
Το καλύτερο-σωστό θα ήταν αυτό...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μια φορά σε ένα χωράφι, υπήρχε ένα μεγάλο σμήνος από σπουργίτια. Εκεί που καθόμουν και έκανα κάτι δουλειές πιο δίπλα, ξαφνικά βλέπω μια γάτα να έχει στήσει καρτέρι. Την στιγμή που πήγα να την διώξω έκατσα και σκέφτηκα το εξής. Η συγκεκριμένη γάτα ήταν αδέσποτη και είχε 4 γατάκια να αναθρέψει. "Και σαν τι άλλο να φάει είπα". Έτσι άφησα τα πράγματα ως έχει. Η γάτα πήγαινε πιο κοντά και πιο κοντά μέχρι που στο τέλος την κατάλαβαν τα σπουργίτια και άρχισαν να πετούν. Ενστικτωδώς και με μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα κάνει ένα άλμα και βουτάει ένα πουλί στον αέρα. Στεναχωρηθηκα με το σκηνικό αλλά σκέφτηκα ότι θα φάνε τα γατάκια. Άρχισε να τα φωνάζει τότε η γάτα για να έρθουν. Ενώσω έτρωγαν τα μικρά ή γάτα πήγε και έπιασε άλλο ένα, χωρίς αυτή την φορά να είμαι μάρτυρας. Θέλω να πω πως μερικές φορές πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν και να μην εμποδίζουμε την φύση να κάνει αυτό που έχει δημιουργήσει. Όσο σκληρό και εάν ακούγεται.
 
Δεν είμαι σίγουρη πως θ΄άντεχα να κάνω αυτό που ''συμβουλεύω'' Γιάννη (το έχω ξαναγράψει) γράφω με ψυχρή-λογική.
Το καλύτερο-σωστό θα ήταν αυτό...
Παρομοίως...
Αυτό που θέλουμε σε αυτές τις περιπτώσεις απέχει πάρα πολύ από αυτό που πρέπει...
Κι εμείς είμαστε μονόπλευρα προδιατεθειμένοι..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θέλω να πω πως μερικές φορές πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν και να μην εμποδίζουμε την φύση να κάνει αυτό που έχει δημιουργήσει

Είχα παρακολουθήσει παλιότερα ένα ντοκιμαντέρ για την Ανταρκτική (όνειρο ζωής ένα ταξίδι εκεί..). Μεταξύ άλλων αναφερόταν στους κανονισμους που υπήρχαν για την πανίδα της περιοχής.
Απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε επέμβαση και διάσωση ζώου σε οποιαδήποτε περίπτωση και κατάσταση. Χαρακτηριστικά, έδειχνε μια νεαρή φώκια η οποία ψυχορραγούσε σε απόσταση αναπνοής από την βάση. Οι άνθρωποι περίλυποι(λογικό) την παρακολουθούσαν από μακρυά.. Δεν επενέβη κάνεις.. Αντίστοιχα έδειξε ένα πιγκουίνο με πρόβλημα προσανατολισμού.. Κατευθυνόταν μόνος του στο απόλυτο πουθενά σε τροχιά εκ διαμέτρου αντίθετη από το κοπάδι του.. Καταδικασμένος..

Άλλο ντοκιμαντέρ αναφερόταν στους θηρευτές. Συγκεκριμένα στις τίγρης και στα λιοντάρια. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι η θηρευτές σάρκας έχουν ποσοστό επιτυχίας περίπου 10% στις ενέδρες τους. Έδειχνε αποστεωμένες λέαινες όπου μετά βίας μπορούσαν να ταΐσουν τα μικρά λιονταράκια επειδή δεν τα κατάφεραν στο κυνήγι.. Πολλά μικρά δεν τα κατάφερναν.. Πολλές φορές ήταν η μητέρα που δεν τα κατάφερνε..

Άρα Γιάννη, έκανες πολύ καλά!

Μπορεί κάποιες εικόνες να προκαλούν φρίκη αλλά ποιοι είμαστε εμείς να το κρίνουμε; Τουλάχιστον όλα αυτά τα ζώα δεν κυνηγούν από χόμπι ή εξαιτίας διάφορων συνδρόμων, αλλά για να επιβιώσουν.

Βεβαίως η λύπη είναι μεγάλη μπροστά σε τέτοιες εικόνες άλλα η φύση είναι σκληρή! Ωστόσο, πάντα έχεις τους λογούς της!
 
Παιδια συγνωμη αλλα η φυση εριξε κ τις ασθενειες σε εμας τους ανθρώπους! Ξερει η φυση οποτε γιοκ φαρμακα γιοκ νοσοκομεια, για να γινουμε σωστά ενα με την φυση! Βλέπεις οι κανονες της φυσης δεν συμφερουν εμας τους ανθρωπους και τους φτιαχνουμε ωστε να μας βολευουν! 😎
 
αλλα η φυση εριξε κ τις ασθενειες σε εμας τους ανθρώπους

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω φίλε Τάκη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενειών που μαστίζουν το ανθρωπινό είδος είναι δημιούργημα του ίδιου του ανθρώπου και του τρόπου ζωής του.
 
Σωστα, οπως κ εχει δραματικα επεμβει στο περιβαλλον των ζωων! Επειδη λοιπον οι ποροι λιγοστευουν το προφανες ειναι να πεθαινουμε μια ωρα νωριτερα ωστε να ζησουν καλυτερα οι επομενοι! Βεβαια υπαρχει κ η φημη για ορισμενες ασθενειες που δημιουργηθηκαν για έλεγχο του πληθυσμου! Αληθεια; ψεματα; Ποιος ξερει!
 
.Απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε επέμβαση και διάσωση ζώου σε οποιαδήποτε περίπτωση και κατάσταση. Χαρακτηριστικά, έδειχνε μια νεαρή φώκια η οποία ψυχορραγούσε σε απόσταση αναπνοής από την βάση. Οι άνθρωποι περίλυποι(λογικό) την παρακολουθούσαν από μακρυά.. Δεν επενέβη κάνεις..
Σίγουρα δεν θα μπορούσα να υπακούσω σε τέτοιες (έστω και λογικά σωστές) απαγορεύσεις...
Η όλη συζήτηση εδώ αφορά ένα ήδη νεκρό πουλί...
Θεωρώ απολύτως φυσικό-σωστό-ανθρώπινο ή όπως αλλιώς θέλετε χαρακτηρίστε την κίνηση να βοηθηθεί το περιστέρι και να σωθεί.
Από τη στιγμή όμως που μιλάμε για ένα νεκρό (άγριο) πουλί, το να θαφτεί δείχνει μια καθαρά ανθρώπινη συναισθηματικά εγωιστική αντίδραση (επιτρέψτε μου την έκφραση, φαντάζομαι ν΄αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω), την οποία δεν αρνούμαι πως κι εγώ θα είχα στην ανάλογη θέση...
 
Σίγουρα δεν θα μπορούσα να υπακούσω σε τέτοιες (έστω και λογικά σωστές) απαγορεύσεις...

Ασφαλώς και μπορεί να θεωρηθεί "ακραία" για τα φιλοζωικά μετρά και σταθμά που μας διέπουν η συγκεκριμένη απαγόρευση Σισσυ μου.Λογικό είναι!
Ωστόσο για την συγκεκριμένη περιοχή μιλάμε για ένα θηριώδες οικοσύστημα με πολύ λεπτές ισορροπίες όπου ο άνθρωπος δεν έχει κάτι να κερδίσει με την παρουσία του εκεί (κατοικία, καλλιέργεια, ανάπτυξη) λόγο των συνθηκών..
Ο άνθρωπος πάει εκεί κυρίως για να μάθει το παρελθόν του πλανήτη και το δικό του.. Ουσιαστικά είναι ένα οικοσύστημα που αν διαταραχθεί την "βάψαμε"(όχι ότι δεν την έχουμε ήδη "βαμμένη"..)

Από την άλλη.. Δεν θυμάμαι να έχω χάσει ζώο και να μην το έχω θάψει (γάτα, σκύλο, καναρίνι)..Αρχής γενομένης από ένα χρυσόψαρο που έχασα όταν ήμουν μικρούλης. Του είχα κάνει ακόμη και.. Εννιάμερα.. (ειλικρινά μιλάω όσο κι αν ακούγεται για γέλια) Συνεπώς, εννοείται πως συμφωνώ με την ταφή! Είναι μια ανθρώπινη πράξη που δείχνει, αν μη τι άλλο, σεβασμό και πονοψυχιά! Όμορφη πράξη!
 
Ασφαλώς και μπορεί να θεωρηθεί "ακραία" για τα φιλοζωικά μετρά και σταθμά που μας διέπουν η συγκεκριμένη απαγόρευση Σισσυ μου.Λογικό είναι!
Προσωπικά δεν την θεωρώ καθόλου ακραία Δημήτρη, απλά γνωρίζω τι μπορώ-αντέχω-θέλω και τι δεν μπορώ να πράξω ως άνθρωπος... Δεν θα άντεχα να κοιτάζω-γνωρίζω, χωρίς να μπορώ να παρέμβω παρότι αναγνωρίζω ότι η απαγόρευση είναι απόλυτα σωστή.

Στεναχωρηθηκα με το σκηνικό αλλά σκέφτηκα ότι θα φάνε τα γατάκια. Άρχισε να τα φωνάζει τότε η γάτα για να έρθουν. Ενώσω έτρωγαν τα μικρά ή γάτα πήγε και έπιασε άλλο ένα, χωρίς αυτή την φορά να είμαι μάρτυρας. Θέλω να πω πως μερικές φορές πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν και να μην εμποδίζουμε την φύση να κάνει αυτό που έχει δημιουργήσει. Όσο σκληρό και εάν ακούγεται.
Συμφωνώ και αφού τα κατάφερες μπράβο Γιάννη...
Αυτά σκοτώνουν ένα για να φάνε, εμείς πηγαίνουμε στον χασάπη και διαλέγουμε ανάμεσα σε αμέτρητα κρέατα-σάρκες (δεν είμαι χορτοφάγος και δεν θέλω ν΄επεκταθώ στο τι έχουν τραβήξει μέχρι να ''λυτρωθούν'') ☹
 
Οι ανθρωποι ειναι θεμιτο να εκμεταλευονται την φυση προς δικο του οφελος πολλες φορες λειτουργώντας κατα της φυσης και οτι αυτη περιλαμβάνει.

Φυσικα μεσω της τεχνολογίας οφειλει να την ανοικοδομει κτλ κτλ.

Στα εσχατα χρονια που ζουμε ομως βλεπω οτι ο ανθρωπος, περα απο καθε λογικη, προσπαθει περα απο το αλλαξει την δικη του φυση και υπόσταση να παρεμβαίνει και στους νομους της φυσης που δεν τον αφορουν στην τελικη.

Και γενικα δεν καταλαβαινω γιατι πολλοι νιωθουν την αναγκη να "διαφημίζουν" την οποια τους ιδιαιτεροτητα. Ειτε αυτη ειναι σεξουαλικη, ειτε ειναι διατροφικη, ειτε ειναι φιλοζωική.
Φιλοξενουμενοι ειμαστε στην γη και στην φύση αυτη.
 
Δεν θα άντεχα να κοιτάζω-γνωρίζω, χωρίς να μπορώ να παρέμβω παρότι αναγνωρίζω ότι η απαγόρευση είναι απόλυτα σωστή.

Είναι λογικό..υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν για αυτόν τον λόγο στο ντοκιμαντέρ. Επειδή δεν μπορούσαν να παρέμβουν.. Κι εγώ το ίδιο θα πάθαινα.. Είναι ανθρωπινό!
Η political correct λογική λέει ότι.."εάν δεν ήμασταν εκεί τι θα γινόταν; .. Κι εκεί έρχεται το συναίσθημα και λέει ".. Μα είμαι!'' και έτσι αρχίζει η μπάλα των τύψεων για την μη δράση..

Πιστεύω ότι έχεις ακούσει αυτή την μπαρούφα που λένε οι κυνηγοί στο ότι βοηθούν την φύση να διατηρήσει την ισορροπία της "αφαιρώντας" κάποια ζώα για να τα κρεμάσουν στο φτερό του αυτοκινήτου και να πουλήσουν μετά μούρη στο τοπικό καφενείο.. Εξασφαλίζουν "λέει" τροφή για άλλα ζώα με αυτό τον τρόπο.. Είναι ποιο οικολόγοι από τους οικολόγους.. Έτσι "λέει".. και μετά πίνει περήφανα το πέμπτο τσίπουρο του.. (δεν έχω κάτι με το τσίπουρο..ίσα ίσα..)
Δηλαδή.. Είναι μικρο το χωράφι και δεν θρέφει την οικογένεια; Ωραία.. Αντί να μεγαλώσεις το χωράφι καλύτερα να ξεπαστρέψεις κάνα δυο μέλη της οικογενείας και τότε μια χαρά θα φτάνει η σοδιά.. Τέτοια λογική!

Πιστεύει κάνεις ότι η φύση έχει ανάγκη των κάθε κομπλεξικό τυφεκιοφόρο που την έχει δει Rambo και παίρνει τα βουνά;
Πιστεύει κανείς ότι η φύση ΜΑΣ έχει ανάγκη;
 
@GreekMan72
Δημήτρη τις περισσοτερες φορες ισχυει αυτο που λες αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις οπως πανω στα μερη μας που τα αγριογουρουνα ειναι θεμα.

Αντίστοιχα θεμα ειναι και οι οικολογοι που κατα καιρους παρεμβαινουν ανορθοδοξα πληθυσμιακά σε περιοχες απελευθερωνοντας ζωα.
 
Το ξέρω καλά το θέμα εκεί πάνω Αντώνη.. Οι οικολόγοι τα έκαναν, επιεικώς, θάλασσα στα μέρη μας..Λίαν επιεικώς.. Ωστόσο θυμάμαι και πιτσιρικάς ότι οι "γουρουνάδες" ήταν εκεί πολύ πριν τους οικολόγους.. Τώρα έχουν και άλλοθι..

Στα χωριά μας υπάρχει άλλο μεγαλύτερο θέμα.. Οι ζημίες που έχουν κάνει τα αγριογούρουνα τα τελευταία 42 χρόνια που με θυμάμαι να πηγαινοέρχομαι, είναι απειροελάχιστες σε σχέση με αυτές που κάνουν τα αδέσποτα βόδια εδώ και μια πενταετία.. Και η πλάκα είναι ότι πολλά από αυτά τα "αδέσποτα βόδια" ανήκουν σε άλλα βόδια..στους "γουρουνάδες"! Παράνοια!
Τεράστιο θέμα.. Θα το πούμε από κοντά για να μην βγούμε off topic (πάλι :)
 
Back
Top