Φροντίδα Να αφήσω τα καναρίνια έξω ή να τα πάρω μέσα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petran
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Petran

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2006
Μηνύματα
109
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους, μακάρι η νέα χρονιά να σας δώσει όσα σας στέρησαν τα περασμένα χρόνια.

Μένω Θεσσαλονίκη και έχει 2 μέρες που το κρύο είναι πολύ τσουχτερό μπορώ να πω. Ίσως και λίγο κάτω από το μηδέν... Και έχω ανησυχίσει αρκετά για τα πουλάκια μου, και αναρωτιέμαι αν θα μπορέσουν να αντέξουν έξω με τέτοιο καιρό.
Έχω 8 καναρίνια Τιμπράντος και 2 Παπαγαλάκια τα οποία τα έχω ακόμη έξω, μόνιμα δηλαδή είναι έξω, από πάντα.
Στο σημείο που τα έχω είναι ένα μπαλκόνι που είναι μόνιμα καλυμμένο και προστατευμένο από βροχές, χιόνια κτλ. όπως επίσης και από βορειάδες μιας και το μπαλκόνι μου κοιτάει Νότο. Αλλά δεν πάυει να έχει ΚΡΥΟ! Η διατροφή τους επίσης είναι αρκετά καλή.

Θα ήθελα να πάρω την γνώμη όλων σας για το αν πρέπει να τα βάλω μέσα στο σπίτι ή αν θα μπορέσουν να παραμείνουν έξω χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Επίσης θα ήθελα να πω πως μέσα στο σπίτι επικρατεί μια υψηλή θερμοκρασία γύρω στους 20 με 23 βαθμούς. Αν τα βάλω μέσα εν τέλει, θα έχουν πρόβλημα τα πουλιά με την απότομη αλλαγή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα με διαφωτίσουν...
 
Καλησπέρα & χρόνια πολλά PETRAN.
Αν τα βάλεις μέσα πιθανόν από τη μεγάλη αλλαγή θερμοκρασίας αλλά & περιβάλλοντος θα αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα πτερόροιας & γενικότερου εγκλιματισμού. Να βρεις ένα μέρος μακρυά από καλοριφέρ. Κατά το δυνατόν το πιο ψυχρό δωμάτιο του σπιτιού. Θερμοκρασία 23 βαθμών ειναι υψηλή, καλύτερη όμως από τους 0 έξω!
Πάμε στην περίπτωση που τ' αφήσεις έξω, που είναι πιο ζόρικα τα πράματα. Αν κατάλαβα καλά τα πουλιά τα έχεις συνέχεια από το καλοκαίρι έξω, οπότε έχουν εγκληματιστεί.Αυτό λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να τα σκεπάζεις πολύ καλά το βράδυ. Θα πρέπει για παράδειγμα να βάλεις διαφανές ναύλον καλύπτοντας και την "πλάτη" του κλουβιού.Αυτό βοηθάει να μην απάγεται θερμοκρασία προς τον τοίχο. Κάτι ακόμα απλό που μπορείς να κάνεις είναι να καλύψεις όλες τις πλευρές του κάθε κλουβιού με χαρτόνι ή εφημερίδα, για καλύτερη μόνωση.Βάζοντας & το ναϋλον βέβαια. Το βράδυ να τα σκεπάζεις πριν νυχτώσει για να κρατήσουν περισσότερη θερμοκρασία τα κλουβιά & να προσέχεις να αερίζονται τα κλουβιά. Το πρωί να μην τα ξεσκεπάζεις νωρίς τα κλουβιά. Το διαφανές ναϋλον βοηθάει στο να βλέπουν τις τροφές & το νερό.
ΠΡΟΣΟΧΗ,το πρωί όταν χτυπάει ο ήλιος τα κλουβιά,ακόμα & με τόσο χαμηλές θεσμοκρασίες, είναι επικίνδυνο τα πουλιά να σκάσουν! Ειδικά αν μιλάμε για μικρά κλουβιά. Η επικίνδυνη αυτή κατάσταση γίνεται εντονότερη τελειώνοντας ο χειμώνας,όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει. Επίσης προσοχή στις ποτίστρες, μη παγώσουν αν μιλάμε για θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.
Κακώς μέχρι τώρα τα κλουβιά σου ήταν ξεσκέπαστα οπότε αύριο πρωί πρωί πιάσε δουλειά, να μη βγάλουν άλλο βράδυ σ αυτές τις συνθήκες...
Μη μασάς,τα πουλάκια σου θα πάνε μια χαρά.
Εγώ τι να πω που μένω. Γιάννενα!
 
Νομιζω οτι θα μπορουσαν να μας φανουνε χρησιμες οι παλιες μας κουβερτες.
Σκεπτομαι οτι στο πολυ κρυο σκεπαζεις τουλαχιστον ενα μερος του κλουβιου με αυτες (το υπολοιπο και με ναυλον) ετσι πρεπει να προστατευεται απο το κρυο ( λιγοτερο ισως ) αλλα αναπνεει
Θα ηταν χρησιμο κατι τετοιο; 😕
 
Πετραν, καλη χρονια!
τ απαπαγαλακια ειναι ευαισθητα στο κρυο, μιας φιλης μου ψοφησε πιθανοτατα απο το κρυο, ηταν πολυ ζωηρο και την επομενη μερα... Τα καναρινακια δεν εχουντ οση αναγκη, σκεπασε τις 3 προσοψεις του κλουβιου μ ε ναϋλον η βαλτα στη σκαλα τουλαχιστον το βραδυ... Αν εχει ςαυτη τη δυνατοτητα, και να προσεχεις τις σκυλιτσες σου:D
 
Sissy, έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι βελτιστοποίηση της λύσης που ανέφερα με τις εφημερίδες. Ότι καλύτερο! Θέλει μόνο προσοχή όταν έρχεται η άνοιξη, που τα κλουβιά δε θα 'ναι ακόμα ξεσκέπαστα, όπου σε συνδιασμό με την άνοδο θερμοκρασίας μπορούν οι ψείρες να κάνουν... Πάρτυ!
 
Θα σου πρότεινα μιας και τα πουλάκια εχουν την ταση να πιτσιλανε γυρω τους και να πετανε σπορακια, να χρησιμοποιείς υλικο που πλενεται ευκολα.

Προσωπικά βάζω ναυλον (το οποιο πλενω καθε τοσο) και το βραδυ σκεπαζω το κλουβι και την προσοψη με ενα σκουρο πανι, το οποιο επίσης πλενεται οταν χρειάζεται.

Το σημαντικο είναι να μην υπαρχουν ρευματα αερα. Τη μερα το πουλακι κινειται και δεν εχει προβλημα, ιδιαιτερα αν τρωει εμπλουτισμενο μειγμα με ελαιουχους σπορους. Η διατροφη του δεν μπορει να ειναι ιδια με εκεινη ενος πουλιου που ζει σε εσωτερικο χωρο. Το δε βραδυ που κοιμαται εχει αναγκη απο περισσοτερη ζεστη και γι'αυτο το σκεπαζω καλα, ωστε να εχει λιγοτερη απώλεια θερμοτητας, αλλα εξασφαλίζοντας την καθαριότητα.

Σημαντικο στο σκεπασμα του κλουβιου θεωρω το να εφαπτεται το πανι στο κλουβι και να το "αγκαλιαζει".
 
Ευχαριστώ όλους σας,
το πιο πιθανό απ όλα είναι να τυλίξω τα κλουβιά με νάυλον σύμφωνα με τον τρόπο που μου πατε και ελπίζω να πάνε όλα καλά...
 
Απο προχτες λόγω κακοκαιρίας, κανω crash test (θελοντας και μη) στο χωρο που εχω 2 κλουβια, περιμενοντας το πληρωμα του χρονου για αναπαραγωγη.
Μέχρι τωρα, όλα καλα. Το πρωι σημερα που ψιλο-χιονιζει εχει μεσα 6.3 C, ενω το βραδυ πεφτει στους 3-4. Τα πουλια ειναι ζωηρα, χωρις προβλημα.
Στις φωτο μου υπαρχει η κατασκευη, το βραδυ κλεινω τα πλαϊνα.
Ισως το μονο που χρειαζεται ακομα, ειναι ενα πανι που να σκεπαζει τα κλουβια.

Χρηστος
 
Καλημερα φιλε
εχω κανει το ιδιο κολπο
απλα μια φιλικη παρατηρηση στην φωτο σου
το κενο επανω πισω απο το air condition μου φαινεται μεγαλο
εαν δεν το εχεισ καλυψει πιστευω οτι η θερμοκρασια μεσα το βραδυ θα ειναι η ιδια με εξω
εγω αφηνω μονο μικρη χαραμαδα για εξαερισμο

αντε να δουμε πως θα τη βγαλουμε καθαρη

ΜΦΧ
Πανος
 
Πανο, αν εννοεις το κενο αναμεσα στο air condition και τον τοιχο, μαλλον εχεις δικιο, δεν το ειχα σκεφτει, θελει ενα κομματι ναιλον για να κλεισει.
Πάντως, εχω μετρησει και μεσα-εξω εχει μια διαφορα 2-3 βαθμων C.

Χρηστος
 
Και εδω στα ιδια παιζω φιλε μου
τουλαχιστον κοβουμε αερα και ρευματα

Σημερα παντως ολα φορανε τα χειμερινα τους
αλλα το κελαιδισμα κελαιδισμα


ΜΦΧ
Πανος
 
Το θεμα ειναι τι κανουμε το καλοκαιρι, που κατω απο τη τεντα θα βραζει.
Τα βαζω μεσα στο air condition, ή στη σκαλα, που θα εχει λιγοτερο φως, αλλα θα ειναι πιο δροσερα απο εξω;

Χρηστος
 
Παιδια μην φοβαστε καθολου τα καναρινια αν ειναι μαθημενα δεν εχουν προβλημα απο το κρυο μεχρι 0 βαθμους ισως λιγο πιο κατω, στην Αθηνα μαλιστα που δεν πεφτει ποτε κατω απο το μηδεν κανενα προβλημα.
 
Back
Top