Αναπαραγωγή Να βάλω πριονίδι στη φωλιά για την αποφυγή splayed legs;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης markos34
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

markos34

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2013
Μηνύματα
68
Καλησπέρα, παρόλο που γνωρίζω οτι τα κοινά παπαγαλακια μπαντζι, δεν θέλουν τίποτα μες στην φωλιά τους και επειδή η δικές μου είναι πλαστικές και όσο νανε γλυστρανε περισότερο απο της ξύλινες, τώρα πουθα είναι μικροί οι νεοσσοί να προσθέσω λίγω πριονίδι για αποφυγή του φαινομένου slpayed legs?Η θα κάνω καμια πατάτα;

Υ. Γ Κατα λάθος δεν το έβαλα στην κατηγορία αναπαραγωγή, παρακαλώ κάποιον mod να το διορθωση ευχαριστώ.
 
Έσκασαν άλλα αυγά ή μιλάμε για εκείνο το πρώτο; Γιατί εκείνο είναι ήδη αρκετά μεγάλο πια. Λίγο πριονίδι όχι από ξυλουργείο όμως, των κουνελιών ή και χόρτο τροφής των κουνελιών ψιλοκομμένο μπορείς να βάλεις. Ελάχιστο κατ' αρχήν για να δεις αντιδράσεις και προσθέτεις μετά αν γίνει αποδεκτό.
 
Σε ευχαριστώ Μαρία για την άμεση απάντηση.όχι δεν μιλάμε για το πρώτο.Αυτό πέθανε πριν από 2 ημέρες. Ενώ όλα φαίνονταν κανονικά το τάιζαν και τα σχετικά προχτές το πρωί φεύγοντας για την δουλειά το άκουσα, αλλά το απόγευμα της ίδιας μέρας, πού πήγα να το κοιτάξω ήταν νεκρό. Στεναχωρήθηκα αφάνταστα.ήταν το μοναδικό πουλάκι από τα τέσσερα αυγά που μου έκανε η καημένη. Το πουλάκι ήταν κανονικά ταϊσμένο από όσο τουλάχιστον είδα στο προλοβω του. Δεν ξέρω, αλλα μου φανηκε σαν πλακωμενο περιεργα. Τωρα ρωτάω για τους νεοσσούς στο άλλο ζευγάρι που λογικά στα τέλη της εβδομάδας που μας έρχεται θα αρχίσουν να σκάνε.
 
Κρίμα... αν το είχες πει αμέσως και είχαμε δει το σωματάκι του, ίσως βγάζαμε κάποια συμπεράσματα. Το πιθανότερο όμως όχι.
Άντε ελπίζω το άλλο ζευγάρι να σε ανταμείψει. Με το καλό!
 
Σε ευχαριστώ πολύ. Και κάτι τελευταίο θα ήθελα να ρωτήσω. Την επόμενη πού πέθανε το πουλάκι αφαίρεσα την φωλιά γιατί δεν θέλω να ξαναταλαιπωρισω την καημένη με αλλη γεννα,(έκανεσαν τρεληκαθοταν στο κλαδί που ητν απέναντι από την φωλιά καιπηγενε πάνω κάτω το ίδιο και αρσενικόςαλλα σε λιγότερο βαθμό) με σκοπώ να ξεκουράστη και από μαρτη να ξεκίναγα πάλι προετοιμασία, αλλά την βλέπω σαν μελαγχολική δεν τρώει δεν κουνιέταικαι όσες φωρες την πλησιάζει ο αρσενικός αυτή τον τσιμπάει. Εχω έρθει σε αδιέξοδοκαι όλα αυτά από την στιγμή που έβγαλα την φωλιά.
 
Τα υπόλοιπα αυγά είχαν περάσει οι μέρες τους; Αποκλείεται να είχαν νεοσσούς; Σταμάτα το αυγό εντελώς. Από ώρες ύπνου πως είναι; Αν αφήνεις φως ανοιχτό προσπάθησες να μεγαλώσεις τις ώρες σκότους. Θα της περάσει μην ανησυχείς. Διατροφή μόνο με σπόρους για λίγες μέρες και σουπιοκόκκαλο.
 
Το ζευγαράκι ήταν πρωτογενο,έκανε τέσσερα αυγά τα δύο ήταν ασπορα(τα άνοιξα και μέσα ήταν σαν κρόκος πηγμένος)το τρίτο αυτό που έσπασε η κόρη μού και το τελευταίο το πουλί πού πέθανε. Το αυγό τηςτο έχω κόψει,θα προσπαθήσω να ελατωσο με κάποιο πανί το φως, γιατι στον ίδιο χώρο υπάρχη και το άλλο ζευγάρι, πού σε λίγο θα έχει νεοσσούς. Για τα φρούτα και λαχανικά έχεις δίκιο,θα τα σταματήσω για λίγοδεν το είχα σκεφτεί.
 
Αυτά και στενή παρακολούθηση μήπως έχει κάτι και "κόλλησε" ο νεοσσός και τον έχασε. Όλα να πάνε καλά!
 
Back
Top