Αναπαραγωγή Να βάλω τα πουλιά στις ζευγαρώστρες με κάγκελο χώρισμα;

Εχθές το απόγευμα μπήκε χώρισμα στο ζευγάρι και στα μικρά.ελπιζω να μην υπάρξει πρόβλημα.η καναρα έχει ξεκινήσει 2η γεννα και τα αυγά τα αλλάζω με ψεύτικα.αυριο λόγω της εορτής ο χώρος που έχω τα πουλιά θα έχει φασαρία και ανθρώπους να περνάνε. Σκέφτομαι να μεταφέρω το κλουβί για να μην υπάρξει μέγιστος πανικός από την δυνατή μουσική κλπ
 
Καλημέρα.η δεύτερη γεννα σημερα αυριο πρέπει να σκάσουν τα αυγα.ενα είχε αρχίσει να ξεφλούδισμα το αυγό και τελικά το πουλάκι ήταν ψόφιο και χωρίς υγρασία στο αυγό.τι λέτε να φταίει?αν δεν βγουν να προχωρήσω και σε Τρίτη γέννα?
 
ενα είχε αρχίσει να ξεφλούδισμα το αυγό και τελικά το πουλάκι ήταν ψόφιο και χωρίς υγρασία στο αυγό.τι λέτε να φταίει?
Κατά πάσα πιθανότητα η έλλειψη της απαιτούμενης υγρασίας στο χώρο.

Διάβασε προσεκτικά αυτό και τα προτεινόμενα άρθρα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο:

Θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις το θέμα και στη συνέχεια να αποφεύγεις παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.
 
@Τασος ο καναρινας
Για το ρόλο της υγρασίας στην αναπαραγωγή μπορείς να κοιτάξεις και το παρακάτω άρθρο
Thread 'Ο ρόλος της υγρασίας του χώρου στην αναπαραγωγή των πτηνών' https://community.petbirds.gr/threa...-του-χώρου-στην-αναπαραγωγή-των-πτηνών.30251/.

να προχωρήσω και σε Τρίτη γέννα?
Πιστεύω από θέμα εποχής είσαι οριακά.
Η απόφαση είναι δική σου.
 
Δεν θα 0αω σε 3η γεννα.θα σταματήσω εδω.τον αρσενικό να τκν βγάλω όταν τα πουλάκια πάνε στην 12η μέρα?ή να αφήσω ακόμη να βοηθάει στο τάισμα,?
 
Δεν θα 0αω σε 3η γεννα.θα σταματήσω εδω.τον αρσενικό να τκν βγάλω όταν τα πουλάκια πάνε στην 12η μέρα?ή να αφήσω ακόμη να βοηθάει στο τάισμα,?
Λογικά ο αρσενικός θα έχει αναλάβει το τάισμα σε αυτήν την ημέρα. Οπότε ίσως να σκεφτείς να βγάλεις το θηλυκό
 
τον αρσενικό να τκν βγάλω όταν τα πουλάκια πάνε στην 12η μέρα
Οταν έχουμε αποφασίσει οτι πάμε για την τελευταία γέννα, το αρσενικό, καλόν είναι να βγαίνει εκτός ζευγαρώστρας στο τρίτο αυγό. Αυτή η διαχείριση πιστεύω οτι έχει τα καλλίτερα αποτελέσματα και βοηθάει πολύ στο ομαλό "κόψιμο" της κανάρας .
 
Καλησπερα σε όλους.σημερα αφαίρεσα το θυληκο από την ζευγαρωστρα.ηταν αρκετά πωρωμένη. Ελπιζω να ηρεμήσει και να ξεκουραστει.αν αρχίσει κυκλο αυγών βάζω κανονικά φωλια και πετάω τα αυγα σωστά?
 
Back
Top