Αναπαραγωγή Να βάλω χώρισμα στους νεοσσούς και τους γονείς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης katerinak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η καναρα την εχει φτιαξει την φωλια της ηδη. Δεν ξερω γιατι θελει να την ξαναφτιαξει.Αρα τα χωριζω, ε; Κοιταξα και στο υπολοιπο κλουβι και δεν ειδα τιποτα, κοιταξα και τα μικρα και δεν τα ειδα πληγωμενα, τωρα τι να πω..
Από το χρώμα των πούπουλων μήπως κατάλαβες ότι αυτά μπορεί να προέρχονται και από την κοιλιά της;
 
Λετε να της ξαναβαλω νημα;

Τα πουπουλα ηταν λευκοκιτρινα. Τα πιουλια ειναι κιτρινα με μαυρο, οποτε δεν ξερω απο που μπορει να προερχονται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
κοιταξα και τα μικρα και δεν τα ειδα πληγωμενα, τωρα τι να πω..
Δεν θα τα πληγώσει...
Μαδημένα θα τα βρεις από τη μια μέρα στην άλλη.
Κι αν είναι μικρά θα είναι επικύνδυνο.. αν είναι μεγάλα... Πολύ άσχημα
1.jpg
Δανείστηκα τη φωτογραφία από φίλο μου στην Κρήτη για όσους δεν μπορούν να δουν το σύνδεσμο https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1439174746145937&set=a.640169406046479.1073741835.100001602775982
 
  • Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χωρίσεις τη μητέρα από τους νεοσσούς για παν ενδεχόμενο και να τους αφήσεις με τον πατέρα τους... Παρόλα αυτά θα πρέπει να αφήνεις το αρσενικό στην μεριά του θηλυκού 3-4 μισάωρα την ημέρα σίγουρα.
  • Όσον αφορά το θέμα με την επόμενη γέννα που ετοιμάζεται να κάνει εγώ στη θέση σου θα την άφηνα να προχωρήσει κανονικά αν τα πουλάκια τα έχεις σε εσωτερικό χώρο στον οποίο δεν "χτυπά" άμεσα το φως του ηλίου τότε η θερμοκρασία δεν θα είναι και τόσο μεγάλη, συνεπώς δεν θα υπάρχει και πρόβλημα.
Η απόφαση δική σου 😉.
 
Βασικα εχω αποφασισει τι θα κανω. Δεν ξερω αν ειναι το σωστο ή οχι, αλλα θα χωρισω τους νεοσσους απο τη μανα, μαζι τους και ο πατερας και θα τον βαζω στη μανα ανα τακτα διαστηματα και βλεπουμε. Γιατι παλι σημερα την ενοχλουσαν και θεωρω πως γι'αυτο δεν εχει γεννησει ακομη. Το κλουβι το εχω μεσα στο σπιτι, οποτε η θερμοκρασια δεν θα ειναι μεγαλη σε σχεση με το να ηταν εξω. Και αυτο για λιγες μερες ακομη, γιατι αν δω οτι αργει να γεννησει, δεν θα την αφησω να παιδευεται για καιρο. Δεν θα την αφησω για δευτερη γεννα και να διακινδυνευσω να μην τα βγαλει περα..
 
Ωραία...άρα αυτό θα ήθελε το θηλυκό την ησυχία του... Με το καλό και τα επόμενα :)
 
Υπαρχει περιπτωση η καναρα να μην θελει χωρισμα με τους νεοσσους και γι'αυτο σημερα να μην εκανε αλλο αυγο;Γιατι χθες οταν εκανε το πρωτο της αυγο, οι νεοσσοι ηταν μαζι της. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! 🙂
 
Υπαρχει περιπτωση η καναρα να μην θελει χωρισμα με τους νεοσσους και γι'αυτο σημερα να μην εκανε αλλο αυγο;
Όχι...
Δεν έχω εντοπίσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά.
Το χώρισμα είναι χώρισμα μόνο για μας...
Για τα πουλιά είναι σα να συνυπάρχουν στο ίδιο διαμέρισμα του κλουβιού.
Γιατι χθες οταν εκανε το πρωτο της αυγο, οι νεοσσοι ηταν μαζι της.
Αν αύριο δεν κάνει το δεύτερο αυγό τότε πιθανόν να διακοπεί και η επώαση...
Θα τις έρθουν σύντομα όμως τα αυγά που πρέπει να βγάλει...
 
Κ. Μισαλουρη τι εννοειται οταν λετε θα κοπει η επωαση; Δεν θα κατσει αλλο στη φωλια;
 
Άκουσε, εφέτος μία κανάρα μου έκανε ένα αυγό. Τις επόμενες 2 ημέρες, απολύτως τίποτα, μετά ακολούθησε γέννα άλλων 4 αυγών. Το πουλάκι από το πρώτο αυγό βγήκε κανονικά στην ώρα του, ενώ ο ίδιος θεωρούσα ότι προφανώς θα ήταν άγονο. Οπότε...
 
Σημερα ειχα και το δευτερο αυγουλακι! Αλλα δεν τα εχω χωρισει σημερα, ειναι γονεις και νεοσσοι μαζι και δεν βλεπω ουτε επιθεσεις ουτε πειραγματα. Εχω το μυαλο μου εκει και βλεπουμε..
 
Back
Top