Αναπαραγωγή Να βαλω το χωρισμα στο ζευγαρι;

fotis δημουρ

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Θήβα
Γεια σας εχω μια καναρα και ενα αρσενικο εδω και δυο μηνες και η καναρα μου γενησε 4 αυγα τα οπια τα 2 τα εσπασε και τα αλλα δυο ειχαν μονο κροκο μεσα τωρα να βαλω το χορισμα η να τα αφησω ετσι για να ξαναγενησει 10/11/2015
 
Άσε την κανάρα στη ζευγαρώστρα και βάλε τον κανάρο σε ένα κλουβί μόνο του. Δίνε συσκευασμένους σπόρους, αυγό ή αυγοτροφή 1-2 φορές την εβδομάδα, λαχανικά και βότανα. Τώρα είναι περίοδος ξεκούρασης και όχι αναπαραγωγής. Όπως λέμε την περίοδο αυτή τα πουλιά ξεχειμωνιάζουν, ώστε την άνοιξη να είναι έτοιμα να μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.
Τα έχεις σε εξωτερικό ή σε εσωτερικό χώρο; Πόση είναι η θερμοκρασία και η ημερήσια διάρκεια φωτισμού του χώρου που βρίσκονται;

Διάβασε αυτά:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-καναρινιών.17674/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-καναρινιών-σε-ζευγαρώστρες.17713/
  3. https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανά-προβλήματα-στην-αναπαραγωγή-καναρινιών.17671/
    θα σε βοηθήσουν!
 
Τα εχω μεσα στο σπιτι στους 20 βαθμους ο φωτισμος ειναι καλος
πρόσεχε μονο τα ωράρια φωτισμού να κοιμούνται μόλις νυχτώσει... Δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ανθρώπινους ρυθμούς
 
Τα εχω μεσα στο σπιτι στους 20 βαθμους ο φωτισμος ειναι καλος
Αν θέλεις να γίνει σωστά η αναπαραγωγή τους με λιγότερα προβλήματα, αντί για καλό φωτισμό χρειάζεσαι φυσικό φωτισμό, κάτι που δεν υπάρχει αυτή την εποχή. Στις 5 μισή νυχτώνει ενώ θα έπρεπε το φως της ημέρας να αρχίσει να χάνεται μετά τις οκτώ μισή το βράδυ.

Χωρισε τα πουλάκια και απολαυσε τα ξεχωριστά μέχρι τις αρχές της άνοιξης και μετά ξεκινάς και πάλι με τις σωστές βάσεις.
 
Χωρισε το ζευγαρι, απομακρυνοντας τον αρσενικο απο το θηλυκο και αν γινεται να μην τον ακουει ακομα καλυτερα. Μειωσε τις ωρες που εκτειθονται τα πουλια σε φωτισμο και δωσε μπανακι στο θηλυκο εφοσον οι συνθηκες το επιτρεπουν. Δωσε της υλικο για φωλια και αστην, μπορει να μπει σε νεο κυκλο ωοτοκιας αφου ξεκινησε μην σου φανει παραξενο.Ασε την να τελειωσει τον κυκλο ωοτοκιας και στο τελος αστης μονο ενα αυγο που λογικα θα το παρατησει. Ειναι πολυ σημαντικο να μην διαταραχθει η ορμονικη ισορροπια του θηλυκου. Προσεξε επισης την διατροφη αυτη την περιοδο.
 
Εχω κλουβακι διαθεσιμο αλλα οχι χώρο
Πηραζει;

Τα καναρινια αντεχουν εξω γιατι τα εχω στη κουζινα μου
 
Στην κουζίνα και στο μπάνιο δεν κάνει να έχουμε πουλιά. Οι συνθήκες είναι ακατάλληλες από πλευράς θερμοκρασίας, φωτισμού, οσμών, αναθυμιάσεων, συνεχών ενοχλήσεων κ.λπ. Είναι τα πιο ακατάλληλα μέρη μέσα σε ένα σπίτι για να διατηρεί κανείς πουλιά.

Τα καναρίνια δεν έχουν πρόβλημα να ζουν μόνιμα έξω. Παρόλα αυτά, είναι σχετικά ευαίσθητα στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και γι' αυτό το λόγο εγώ προσωπικά δεν θα έβγαζα τα δικά μου τέτοια εποχή για να μένουν μόνιμα έξω από εδώ και πέρα.
 
καλησπέρα, φίλε Φωτη! Θα σε στενοχωρήσω και γω λιγάκι,όπως πολύ μα πάρα πολύ σωστά σου είπαν ήδη και οι φίλοι πιο πάνω, αλλά σαλόνι και κουζίνα είναι απαγορευτικοί χώροι για τους φτερωτούς φίλους μας τόσο λόγω του φωτισμού όσο και λόγω της υγρασιας! ακολούθησε τις συμβουλές των ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ (έτσι να μας βλέπεις) και δεν υπάρχει περίπτωση τα αγγελούδια σου, αν τα προσέξεις, να μην σε ανταμείψουν! ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ,ΟΜΩΣ,ΣΩΣΤΑ ;)
 
μην ανησυχείς.. Βγάλτα έξω. Έχει δίκιο η Μιράντα, αντέχουν μέχρι και στους 7 βαθμούς αρκεί να είναι απάνεμο σημείο! Και σίγουρα θα πρέπει να πάρεις όλα τα μέτρα προστασίας για τα νυχτόβια αρπακτικά! Οκ, φίλε;👍

στην διάθεσή σου..
 
Θα συμφωνήσω με τους "προλαλήσαντες" φίλε @fotis δημουρ ίσα ίσα επειδή δεν έχει πιάσει ακόμη κρύο έχουν την ευκαιρία να συνηθίσουν την σταδιακή πτώση της θερμορασίας. Μόνο που πρέπει να διαβάσεις τα σχετικά θέματα περί προστασίας από αρπακτικά και ρεύματα αέρα!
 
Το προβλημα ειναι οτι παλια ειχα ενα καναρινη Εξω μονιμα υγιστατο με ολα τα προσυατευτικα μεσα και πεθανε απο θερμοπλιξεια.
 
Το προβλημα ειναι οτι παλια ειχα ενα καναρινη Εξω μονιμα υγιστατο με ολα τα προσυατευτικα μεσα και πεθανε απο θερμοπλιξεια.
Το καλοκαιρι τα προσεχουμε οσο και το χειμωνα.
Τα ρευματα αερα απαγορευονται ολο το χρονο.
Το χειμωνα φροντιζουμε να προστατευσουμε οσο γινεται το κλουβι με ναυλον κτλ.
Το καλοκαιρι εννοειται δεν εχεις ναυλον παρα μονο το προστατευτικο για τα αρπακτικα και παρεχεις καθε μερα μπανιο για να εχουν καλο φτερωμα, και αλλαζεις πολυ τακτικα το νερο. Επισης φροντιζεις να μη χτυπα ο ηλιος αμεσα το κλουβι.
 
Back
Top