Αναπαραγωγή Να βαλω το χωρισμα στο ζευγαρι;

Εβαλα τον αρσενικο σε αλλο κλουβι τα εντισα με ναιλον και τα εβγαλα εξω και θα τα μπενοβγαζω μεχρι να παρω και σιτα
Σήτα για αρπακτικά ή κουνούπια;Γιατί για κουνούπια τέτοια εποχή δεν έχεις θέμα. Διάλεξε μέσα ή έξω.Αν και εγώ μέσα έξω τα είχα τα 2 πουλάκια και σήμερα τα έβαλα μέσα χάλασε ο καιρός. Το 3 το αφήνω έξω αλλά ντυμένη κλούβα με νάυλον
 
Φώτη δεν έχεις λίγο χώρο στο μπαλκόνι σου να βάλεις κάτω τη ζευγαρώστρα και από πάνω το κλουβί με το αρσενικό?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν ξερω γιατι αλλα σημερα γεννησε ενα αυγο στον πατο του κλουβιου και το εσπασε τη να κανω να βαλω φωλια;
 
Δεν ξερω γιατι αλλα σημερα γεννησε ενα αυγο στον πατο του κλουβιου και το εσπασε τη να κανω να βαλω φωλια;
Γιατι πυρωσε. Για αυτο λεμε οχι μαζι ή κοντα αρσενικα και θηλυκα. Οχι φωλια δε βαζεις, δεν ειναι περιοδος αναπαραγωγης τωρα. Αν τα εχεις εξω οπως ειπες συντομα θα σταματησει το ενδιαφερον για αυγουλακια.
 
Δεν ξερω γιατι αλλα σημερα γεννησε ενα αυγο στον πατο του κλουβιου και το εσπασε τη να κανω να βαλω φωλια;
Όπως είπε η Μύρα πύρωσε και δεν βάζεις φωλιά αλλά της παρέχεις ασβέστιο για να μην πάθει δυστοκία! Κόκκαλο σουπιάς, τσόφλι αυγού, σουσάμι, και υδατοδιαλυτο ασβέστιο (το παίρνεις από πετ σοπ) και τις βάζεις στο νεράκι για λίγες μέρες. Μην το αμελήσεις και την χάσεις από έλλειψη ασβεστίου.

Τα έβαλες μαζί τελικά τα πουλιά; Τη διατροφή παρέχεις στο θηλυκό? Τα έχεις μέσα ή έξω;
 
Τα εχω εξω τους δινω μονο σπορακια και βιταμινι και 1 κοκαλο σουπιας και σας ακουσα και δεν τα εβαλα μαζι αλλα σημερα δεν μου γεννησε... Και σρην πολη μου τα πετ σοπ δεν ειναι πληρος εξοπλησμςνα εχον μονο τα απαρετητα aliexandros
 
φίλε Φώτη.. Διάβασα με πολύ προσοχή και τις 3 σελίδες του θέματος σου(μέχρι τώρα..) και κατέληξα στο εξής: περίπου 7-8 φίλοι σου γράφουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΣΟΥκαι όμως.. Αρνείσαι(.. Και απορώ γιατί!) να δεχτείς τις τόσο απλές και κατανοητές οδηγίες των φίλων(. Έτσι πρέπει να μας βλέπεις, φίλε Φώτη) για τα καναρίνια σου! Ειλικρινά έχω μπερδευτεί..
όμως αν θέλεις να καμαρώνεις τα καναρίνια σου για πολλά πολλά χρόνια ακόμηκαι να δεις και απογόνους(..στην ώρα τους πάντακαι όχι εκβιάζοντας τα όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ), πρέπει να μας ακούσεις φίλε Φώτη:
1) να τα έχεις σε ξεχωριστά κλουβιά
2) να ακολουθήσεις διατροφή συντήρησης μέχρι την Ανοιξη
3) ή μέσα(σαλόνι & κουζίνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!) ή έξω και όχι το πρωί εξω και το βράδυ μέσα
4) η θηλυκιά να είναι σε πιο σκοτεινό και δροσερό σημείο,ώστε να ''ηρεμήσει''
άκουσε μας και δεν θα χάσεις..φίλε Φώτη! Και πάντα στην διάθεσή σου θα είμαστε!
 
Απολα που μου εχετε πει τα εκανα ολα :
1. Εξω
2. Ξεχωριστα κλουβια
3. Στην θηλικια εχω ριξει απλος ενα σκουροχρομο φουλαρι και τα 2 κλουβια εξω ντιμενα με μεταλικη σιτα... Ελπιζω να εχετε δικιο και την ανοιξη με νεα γενια


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 
και βιταμινι
Βιταμίνη που μπαίνει σε διαφανή σακουλάκια είναι για πέταμα. Στη θέση αυτού σκέτο σφιχτό βραστό αυγό. Ή αγοράζεις συσκευασμένη αυγοτροφή. Η Βιταμίνη μπαίνει μόνο στο νερό.

και 1 κοκαλο σουπιας
Δεν αρκεί για τη θηλυκιά. Βράσε ένα αυγό για 12 λεπτά, κόψτο στην μέση και βάλτο στην αυγοθήκη μαζί με το τσόφλι να τσιμπήσει και τσόφλι. Δώστης και σουσάμι και ας ελπίσουμε να μην πάθει δυστοκία.

και σας ακουσα και δεν τα εβαλα μαζι
Καλά έκανες.

αλλα σημερα δεν μου γεννησε...
Πως είναι η συμπροφορά της; Είναι φουσκωμένη στον πάτο;

και σρην πολη μου τα πετ σοπ δεν ειναι πληρος εξοπλησμςνα εχον μονο τα απαρετητα
Δεν χάνεις κάτι να πας να ρωτήσεις αν έχουν υδατοδιαλυτό ασβέστιο. 😉

3. Στην θηλικια εχω ριξει απλος ενα σκουροχρομο φουλαρι
Αυτό το φουλάρι είναι μόνιμα;
 
Ναι μενει μονιμα το φουλαρι
Αν καλύπτει όλο το κλουβί τότε το καημένο το πουλάκι νομίζει πως συνέχεια είναι βράδυ και κοιμάται. Βγάλε το φουλάρι δε χρειάζεται. Με τον καιρό θα καταλάβει ότι πρόκειται περί χειμώνα.
 
Τα νυχτοβια πουλια απο που αρπαζουν τα καναρινια μεσα απο το κλουβι και απο που
 
φίλε Φώτη.. Αν έχεις κάνει(όπως μας απάντησες πιο πάνω ΝΑΙ), τότε μην σπαταλάς την ενέργεια σου και το μυαλό σου σε σκέψεις και απορίες όπως αυτές που γράφεις στο τελευταίο σου μην.Από την στιγμή που έχεις τοποθετήσει πλέγμα γύρω από τα κλουβάκια σου.. Και τα έχεις σε χώρο σχετικά καλυπτόμενο και ελεγχόμενο από σένα, τότε κατανάλωσε την διάθεση & την ενέργειά σου διαβάζοντας θέματα μέσα στο forum σχετικά με την σωστή διατροφή τους για την περίοδο που διανύουμε,θέματα σχετικά με την σωστή καθαριότητα των κλουβιών,θέματα για το τι φρούτα και λαχανικά μπορείς να δίνεις στα καμάρια σου,θέματα για το πως προχωράμε στην επόμενη αναπαραγωγική περίοδο, πότε ξεκινάμε, πως ξεκινάμε και τι βήματα πρέπει να κάνουμε ώστε να στεφθεί με επιτυχία ο ''γάμος των καναρινιών'' μας! Μη με παρεξηγείς για αυτά που σου γράφω, φίλε και κοντοπατριωτάκι.. (από την Λιβαδειά κατάγομαι), οκ;👍
και όπως πολύ σωστά σου γράφει η Αλίκη, μην αφήνεις το φουλάρι όλη μέρα, φίλε μου.. Θα την αποπροσανατολίσεις εντελώς!
 
Κωστα πως κανεις τα καναρινια σου τοσο κοκκινα; . μπορω κι εγω;
Φώτη τα καναρίνια κόκκινου παράγοντα είναι καναρίνια τα οποία έχουν στον γεννετικο τους κώδικα (DNA) την δυνατότητα να γίνουν τόσο πολύ κόκκινα με την βοήθεια κάποιων σκευασμάτων τα οποία λέγονται χρωστικές ουσίες. Ένα καναρίνι που δεν είναι από την φύση του κόκκινο είναι δύσκολο ακόμα και με χρωστικές να έρθει σε αυτόν τον χρωματισμό. Με λίγα λόγια θέλω να σου εξηγήσω ότι αυτά τα καναρίνια είναι μια συγκεκριμένη ράτσα που έχει προέλθει από διάφορες διασταυρώσεις που έκαναν παλιοί εκτροφείς και πλέον αποκαλούνται κόκκινα λιποχρωμικα καναρίνια.
 
Back
Top