Αναπαραγωγή Να βγάλω τα καναρίνια και να βάλω καρδερίνα και λούγαρο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panagoss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panagoss

PB New Member
Εγγραφή
24 Φεβ 2009
Μηνύματα
22
Πόλη
Κοζάνη
Επιτέλους ένα σάιτ να μιλάμε γιά την αρρώστεια μας (τα πουλιά).
Εχω 2 ζευγάρια καναρίνια 1 λούγαρο και 1 καρδερίνα.
το ένα ζευγάρι είναι στη δεύτερη γέννα κι έχει 3 μικρά τιν πρώτη φορά μου έβγαλε 1. Προσπαθώ εδώ και και χρόνια να βγάλω μούλους χωρίς επιτιχία.
το μόνο που κατάφερα ήταν ένα φλωροκάναρο πέρισι θυληκό.
γιά να μην χάνω γέννες έβαλα τα αρσενικά καναρίνια να ζευγαρώσουν με τις κανάρες και στιν τρίτη γέννα στις ίδιες κανάρες θα βάλω το λούγαρο και την καρδερίνα.
Μου έχουνε πει ότι μόλις σκάσουνε τα αυγά στην τρίτι γέννα να βγάλω τα αρσενικά καναρίνια και να βάλω την καρδερίνα και το λούγαρο αντίστοιχα.
Υπάρχει κίνδινος να βλάψουνε τα μικρά η να χαλάσουνε τις φωλιές;
Τη επιτιχίες μπορεί να χει αυτό
 
καταρχήν κανάρα που έχει κάτσει σε κάναρο δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει στα αγριόπουλα! Θέλει παρθένες κανάρες για διασταύρωση με αγριόπουλο! Από κει και πέρα βλέπουμε και συνεχίζουμε την κουβέντα μας...🙄... Είναι πιασμένα τα αγριόπουλα που έχεις το λουγαράκι και η καρδερίνα;
 
Το λούγαρο το έχω 2 χρόνια και τιν καρδερίνα απο το καλοκαίρι (μικρή).
Την μία θυληκιά την είχα βαλεί με το λούγαρο (πρωτάρα) και μου τα βγαλε άσπορα ενώ το λούγαρο έμοιαζε πυρρωμένο.
Φοβήθικα να μην χάσω γέννες κι έτσι έβαλα το αρσένικο καναρίνι που μοιάζει πυρρωμένο.
Σε μιά βδομάδα γέννησε και φαίνονται πάλι ασπορα στην πέμπτη μέρα.
Αν ζευγαρώσει με το καναρίνι θα το βγάλω και θα βάλω το λούγαρο που το έχω τοποθετήσει δίπλα ακριβώς να βλέπεικαι αφού δει ολή την διαδικασία στο μεγάλωμα των μικρών ίσως ζευγαρώσει.
Πώς το βλέπεις;
 
στο έγραψα και πριν... Κανάρα βατεμμένη από κάναρο δεν κάθεται σε αγριόπουλο... Ξέχνα το... Μην τα θέλουμε όλα δικά μας! Και να μη χάσουμε γέννες και να μη χάσουμε πουλιά κλπ κλπ, δεν είναι τούρμπο ούτε είναι μηχανάκια τα πουλιά! Στα έβγαλε άσπορα επειδή δεν ήταν προετοιμασμένο το πουλί! Αν θες πάρε παρθένες κανάρες καινούριες και βάλτες με τα αγριόπουλα! Το πλαδί το περσινό το καρδερινάκι πάει για Μάιο και αν... Δύσκολα να ζευγαρώσει φέτος... Το λουγαράκι αν είναι προπέρσινο με μια καλή προετοιμασία θα σου βγάλει πουλιά!
 
Ευχαριστώ γιά τις συμβουλές.. Το καλύτερο θα τανε να βγάλω κανάρες για του χρόνου και να μην μπερδέψω τα πουλιά
 
φιλε και γω ειχα κανει την ιδια ερωτηση. υπαρχει περιπτωση αν τα πουλια σου ειναι τοσο καλα, να παρεις γεννα καναρας απο 2 αρσενικους καπακι. 1. ειναι θεμα χαραχτηρος πουλιου. 2 στρωμενα πουλια 3 πιστευω πως τα αγρια πυρωνουν απριλιο με μαιο (αργουν σε σχεση με τα καναρινια)
 
καταρχήν κανάρα που έχει κάτσει σε κάναρο δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει στα αγριόπουλα! Θέλει παρθένες κανάρες για διασταύρωση με αγριόπουλο! Από κει και πέρα βλέπουμε και συνεχίζουμε την κουβέντα μας...🙄... Είναι πιασμένα τα αγριόπουλα που έχεις το λουγαράκι και η καρδερίνα;
Δεν ειναι απολυτο. Περσι ζευγαρωσα μια κοινη καναρα που ειχα 2 φορες αρχες ανοιξης με καναρο. Τον Ιουνιο η καναρα ζευγαρωσε και με καρδερινα.Αν δεν ημουν ανυπομονος ισως σημερα να ειχα ενα καρδερινοκαναρο.Απο βλακεια ουτε μουλο πηρα και το Σεπτεμβρη εχασα και την καρδερινα.
Το παν στην επιτυχια των υβριδιων καναρινιου ειναι να φτασει το αγριο και το καναρινι στην ιδια αναπαραγωγικη κατασταση
 
η κανάρα μπορεί να έκανε αυγά... Το θέμα είναι ζευγάρωσε ή όχι; Είδες την καρδερίνα να βατεύει;η απλά γέννησε η κανάρα και έκανε άσπορα;
 
στο έγραψα και πριν... Κανάρα βατεμμένη από κάναρο δεν κάθεται σε αγριόπουλο... Ξέχνα το... Μην τα θέλουμε όλα δικά μας!
Mα πού τα άκουσες αυτά φίλε μου και είσαι τόσο απόλυτος και σίγουρος θα τρελαθούμε τελείως;
Αυτά που λές είναι σκέτος μύθος... μπορεί εσύ να μην είχες γνώσεις πάνω σε διασταυρώσεις καρδερίνας με κανάρα και να μην τα έβαλες μαζί την σωστή περίοδο η να μην είχες καλές κανάρες η αγριόπουλα και για αυτό να μην έβγαλες μούλους.
Αλλά το ότι εσύ οι γνωστοί σου δεν έβγαλαν δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι δεν είχαμε επιτυχίες
Εμένα γκλόστερ καναρα ζευγάρωσε με κάναρο και έκανε 2 αυγά και μετα της έριξα καρδερίνα και έκανε άλλα 3 αυγά το αποτέλεσμα ήταν 2καναρίνια κόνσορτ γκλοστερ και 3 γαρδελοκάναρα σκουφάτα γκλόστερ - όλα μία γέννα απο 2 πατεράδες.
Την επόμενη χρονιά έβγαλα απο 2χρονες μωσαϊκ και κόκκινες κανάρες γαρδελοκάναρα και η κλώσσες μου είχαν βγάλει πολλά πουλιά μόνο με κανάρους απο την προηγούμενη χρονιά, αλλά όταν ήρθαν σε κατάσταση ζευγαρώματος και τους φώναζε η καρδερίνα αμέσως στήθηκαν και ας μην είχαν ξαναζευγαρώσει με αυτήν ποτέ!
Οπότε ας απαντάμε όταν είμαστε μόνο σίγουροι για να μην βγαίνουν λάθος εντυπώσεις!
Σημασία έχει να έρθουν τα πουλιά σε κατάσταση ζευγαρώματος ταυτόχρονα και να είναι εύκολα και έμπειρα στο ζευγάρωμα... Κυρίως το αγριόπουλο!
 
Οπότε ας απαντάμε όταν είμαστε μόνο σίγουροι για να μην βγαίνουν λάθος εντυπώσεις!

Θέλω εδώ να σου πώ την γνώμη μου
γι' αυτό που λές Αντρέα. Εχει τα δίκια του απο κάποια οπτική ΑΛΛΑ, σκέψου οτι εδώ είναι ένα ανοικτό φόρουμ και γράφουν όλοι. Δεν θα υποδείξουμε σε κανέναν τον τρόπο που θα γράφει ή θα υποστηρίζει τα γραφόμενά του, αρκεί αυτά να είναι πάντα μέσα στα πλαίσια
των κανονισμών λειτουργίας των φόρουμς. Εκείνο που έχουμε σαν όπλο είναι η αξιολόγηση
(ΘΕΤΙΚΗ ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ) για να επιβραβεύσουμε ή να αποδοκιμάσουμε τις απαντήσεις.
Εξ άλλου μην ξεχνάς το όφελος που προκύπτει όταν ανοίγουν συζητήσεις γύρο απο κάποιο θέμα με αφορμή κάποιες διαφορές απόψεων και τέλος όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον
συνφορουμίστα μας σαν έναν απο εμάς, σαν έναν, συνχομπίστα μας, με την ίδια αγάπη και τρέλλα για τα πουλιά. 😉
 
'Eχεις απόλυτα δίκιο Μάκη,
Δεν είναι στην φύση μου να την λέω "σε εισαγωγικά" στον οποιονδήποτε και ζητώ συγνώμη αν φάνηκε σαν υπόδειξη αυτό που έγραψα παραπάνω.
Απλά μέσα απο το ίντερνετ η παραπληροφόρηση μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις... και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με το χόμπυ στην ηλικία των 15 ετών δεν είχα καθόλου γνώσεις και βασιζόμουν σε ότι μου έλεγαν ο ένας και ο άλλος με αποτέλεσμα να πιστεύω σε διάφορες ιστορίες του στυλ: 1)κανάρα παλιά δεν ζευγαρώνει με αγριόπουλο,
2)σπάσιμο σπυριού στην βάση της ουράς καναρινιού - πράγμα το οποίο δεν υφίσταται ούτε για αστείο καθότι αυτό δεν είναι σπυρί αλλά αδένας που βοηθάει το καναρίνι να λαδώνει και να φτιάχνει το φτέρωμα του.
Και πολλές άλλες ιστορίες που ακούγονται αλλά δεν είναι αλήθεια η έχουν μια ελάχιστη δόση αλήθειας.
Απλά εγώ στην ηλικία που είμαι τώρα 34 ετών και παλιό μέλος Ομίλου εκτροφέων έχω αποκτήσει μια κάποια εμπειρία και πάλι αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι προτιμώ να μην μιλήσω παρά να πώ κάτι που δεν υφίσταται και να βγάλω την συζήτηση έξω απο το θέμα η να αποπροσανατολίζω άθελα μου άλλα μέλη του φόρουμ με αποτέλεσμα να μην φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που τόσο πολύ το ζητάνε.
Αυτά είχα να πώ και ζητώ πάλι συγνώμη αν έθιξα τον παραπάνω φίλο μας απλά όταν βλέπω μια λανθασμένη απάντηση να υποστηρίζεται με τόσο σθένος και τόσο απόλυτα απλά βγαίνω απο τα ρούχα μου.

Φιλικά Ανδρέας
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
δεν αισθάνθηκα ότι μου την είπες και ούτε έχω σκοπό να τσακωθώ σε καμία περίπτωση! Ίσως ακούστηκε απόλυτη η άποψή μου! Θα θελα να τονίσω και πάλι ότι μιλώ όπως ο καθένας/μία εδώ μέσα σύμφωνα με εμπειρίες και πράξεις δικές μου και φίλων όντως, αυτά που ανέφερες είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας andreascrete! Όπως είδες απαντώ συγκεκριμένα για το περσινό πλαδί καρδερινάκι και για το λουγαράκι του παιδιού και επιχειρηματολογώ! Το να πω και εγώ έβγαλα και ξαναέβγαλα και με 2 πατεράδες σε μια γέννα κλπ κλπ είναι κάτι που δεν το αποκλύω αλλά δεν μπορώ να έχω χειροπιαστά αποτελέσματα σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα παρά να μιλώ μόνο για χειροπιαστές δικές μου εμπειρίες! Το φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων και επίσης θα θελα να τονίσω ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια είναι μύθος ποιες είναι αλήθειες και ποια είναι όνειρα θερινής νυκτός!
 
1

Παρακολούθισα τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω και θα το ρισκάρω με το που ζευγαρώσει η κανάρα με τον αρσενικό θα τον βγάλω και θα βάλω το λούγαρο, με την προυπόθεση να ζευγαρώσει την επώμενη μαζί του.
Ελπίζω να μην μου χαλάσει την φωλιά και να χω αποτέλεσμα.
Την καρδερίνα την έχω μέσα απο σεπτέμβρη και σήμερα που την έβγαλα έξω άρχισε να κελαιδάει οχι καθαρά όμως..ήμουνα έτοιμος να την σουτάρω αλλά την γλίτωσε.
Θα την κρατήσω λίγο ακόμα να δώ πως θα πάει.
Είδη έχω βρεί μία 2 χρόνων που δεν σταματάει καθόλου αλλά δεν είναι ήρεμη και μάλλων δεν θα αποφύγω την αγορά κι άλλης κανάρας.
Να πάρω σκούρα καλυτερα;
 
δεν μπορώ να έχω χειροπιαστά αποτελέσματα σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα παρά να μιλώ μόνο για χειροπιαστές δικές μου εμπειρίες! Το φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων και επίσης θα θελα να τονίσω ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια είναι μύθος ποιες είναι αλήθειες και ποια είναι όνειρα θερινής νυκτός!

Η παραπάνω άποψη σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και χαίρομαι που δεν αισθάνθηκες ότι δέχεσαι επίθεση καθότι ειλικρινά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και καλά ζευγαρώματα των πουλιών σας την φετινή σεζόν σε σένα και στον φίλο μας που θα επιχειρήσει το ίδιο με το λουβαράκι.

Το συγκεκριμένο πουλί εγώ δεν επιχείρησα ποτέ να το διασταυρώσω αν και είναι απο τα πιο εύκολα πουλιά για αναπαραγωγή γιατί εξημερώνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.. Έχω ένα και είναι το αγαπημένο μου,
έχω δεί σε έκθεση λουβαροκάναρα και ήταν πολύ όμορφα (έντονο πράσινο φτέρωμα με μορφολογία λούβαρου και με έντονη κίτρινη γραμμή στην φτερούγα) η μάνα μου είχε πει ο εκτροφέας ότι ήταν κίτρινη έντονη μαλινουά.
Λέγεται ότι οι σκούρες κανάρες γίνονται πιο εύκολα δεκτές για ζευγάρωμα με αγριόπουλο που δεν έχει ζευγαρώσει ξανά αν και το λουβαράκι νομίζω λόγο του χρώματος του θα σου έβγαζε ωραία πουλιά με σκούρα πράσινη κανάρα η με έντονη κίτρινη και γενικά λέγεται ότι είναι εύκολα στο ζευγάρωμα ίσως πιο εύκολα και απο την καρδερίνα αν και αυτό έχει να κάνει πάντα με το χαρακτήρα του πουλιού.
 
Παρακολούθισα τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω και θα το ρισκάρω με το που ζευγαρώσει η κανάρα με τον αρσενικό θα τον βγάλω και θα βάλω το λούγαρο, με την προυπόθεση να ζευγαρώσει την επώμενη μαζί του.
Ελπίζω να μην μου χαλάσει την φωλιά και να χω αποτέλεσμα.
Την καρδερίνα την έχω μέσα απο σεπτέμβρη και σήμερα που την έβγαλα έξω άρχισε να κελαιδάει οχι καθαρά όμως..ήμουνα έτοιμος να την σουτάρω αλλά την γλίτωσε.
Θα την κρατήσω λίγο ακόμα να δώ πως θα πάει.
Είδη έχω βρεί μία 2 χρόνων που δεν σταματάει καθόλου αλλά δεν είναι ήρεμη και μάλλων δεν θα αποφύγω την αγορά κι άλλης κανάρας.
Να πάρω σκούρα καλυτερα;


Ερωτηση:Εσεις δηλαδη που μιλατε εδω πιανετε αγριοπουλα και τα φυλακιζετε σε κλουβακια;
Και κατι αλλο..η καρδερινα δεν εινα μπαλα να την σουταρουμε καταλαβες;😡
 
To να έχεις στην κατοχή σου αγριόπουλα όπως καρδερίνες, λούβαρα και άλλα πουλάκια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα έπιασες και τα έβαλες σε ένα κλουβάκι.
Τα περισσότερα αγριόπουλα που είχα στην κατοχή μου - όπως και άλλα μέλη του φόρουμ - γεννήθηκαν μέσα στο κλουβί με δαχτυλίδι και αριθμό εκτροφέα ακριβώς όπως και ένα καναρίνι.
Δηλαδή εσένα Νίκη η καρδερίνα σου να υποθέσω ότι μπηκε στο κλουβί σου απο μόνη της, ότι το καρδερινοκάναρο σου γεννήθηκε μόνο του στην φύση απο άγριους γονείς χωρίς την επέμβαση ανθρώπου και ότι τα Lovebird και το Κοκατίλ σου δεν κατάγονται απο Αφρική και Αυστραλία απο άγριους γεννήτορες που πιάστηκαν και απο συνεχείς διασταυρώσεις έφτασαν στα χέρια σου;
Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και ναί η έκφραση να το σουτάρω δεν ήταν και η καλύτερη αλλά αν ήμουν άγρια πιασμένη καρδερίνα θα προτιμούσα να με σουτάρουν και να πετάω ελεύθερη πίσω στην φύση απο το να είμαι μέσα στο κλουβί.:)
 
To να έχεις στην κατοχή σου αγριόπουλα όπως καρδερίνες, λούβαρα και άλλα πουλάκια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα έπιασες και τα έβαλες σε ένα κλουβάκι.
Τα περισσότερα αγριόπουλα που είχα στην κατοχή μου - όπως και άλλα μέλη του φόρουμ - γεννήθηκαν μέσα στο κλουβί με δαχτυλίδι και αριθμό εκτροφέα ακριβώς όπως και ένα καναρίνι.
Δηλαδή εσένα Νίκη η καρδερίνα σου να υποθέσω ότι μπηκε στο κλουβί σου απο μόνη της, ότι το καρδερινοκάναρο σου γεννήθηκε μόνο του στην φύση απο άγριους γονείς χωρίς την επέμβαση ανθρώπου και ότι τα Lovebird και το Κοκατίλ σου δεν κατάγονται απο Αφρική και Αυστραλία απο άγριους γεννήτορες που πιάστηκαν και απο συνεχείς διασταυρώσεις έφτασαν στα χέρια σου;
Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και ναί η έκφραση να το σουτάρω δεν ήταν και η καλύτερη αλλά αν ήμουν άγρια πιασμένη καρδερίνα θα προτιμούσα να με σουτάρουν και να πετάω ελεύθερη πίσω στην φύση απο το να είμαι μέσα στο κλουβί.:)

Τα περισσότερα αγριόπουλα που είχα στην κατοχή μου - όπως και άλλα μέλη του φόρουμ - γεννήθηκαν μέσα στο κλουβί με δαχτυλίδι και αριθμό εκτροφέα ακριβώς όπως και ένα καναρίνι.<-ίσως εδώ να στηρίζεται το ότι πέτυχες αυτό που ανέφερες στην κουβέντα που είχαμε πριν, απλά σκέψου ότι μιλούσαμε για πλαδί πιασμένο από τη φύση και όχι καρδερίνα από διασταύρωση σε κλουβί, που είναι πολύ πιο ήρεμη και ζευγαρώνει πολύ εύκολα και αυτά που έλεγα εγώ στηριζόταν σε αυτό ακριβώς το σημείο!
 
Back
Top