Αναπαραγωγή Να καθαρισω τη φωλια και να πεταξω τα ασπορα αυγα;

arislarisa

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2013
Μηνύματα
73
Πόλη
Λάρισα
καλημερα παιδια, πανε 15 μερες που γεννηθηκε το πρωτο πουλακι (δεν τα καταφερε) ακολουθησαν αλλα 2 που ειναι 9 και 5 ημερων. μου εχουν μεινει 2 αυγα ακομη αλλα δεν το βλεπω να βγαινουν. μηπως πρεπει να τα παρω τα αυγα; αν ναι, καθαριζω τη φωλια η αφηνω να βγουν και να πεταξουν πρωτα τα μικρα και μετα; σας ευχαριστω για τις παντα χρησιμες συμβουλες σας
 
Φίλε Αρη το σίγουρο είναι ότι τα υπόλοιπα αυγά είναι κλούβια αφού πέρασαν και 5 ημέρες από το τελευταίο πουλάκι. Για εμένα μην πειράξεις τίποτα (αυγά) από την φωλιά, ούτως η άλλος την κρατά καθαρή η μαμά. Αυτό που πρέπη να κάννης είναι να βάζης Pinex
 
Για μπατζι μιλαμε ετσι; Τι εχει η φωλια, ειναι βρωμικη απο κουτσουλιες; Εχει καποιο υποστρωμα στο πατωμα; Αν ναι, μπορεις σαφως να την καθαρισεις. Αν δεν εχει υποστρωμα ειναι κι ειναι πολυ βρωμικη ειναι καλο να εχεις 2 ολοιδιες φωλιες για να τις αλλαζεις διοτι θα θελει πλυσιμο και στεγνωμα που θα παρει πολυ ωρα και δεν μπορεις να εχεις τα μωρα εκτος για τοσο. Αν εχει υποστρωμα, βγαζεις ολο το βρωμικο και στρωνεις καινουριο κατευθειαν. Εννοειται πως καλυτερα να εχεις βγαλει για λιγα τα μωρα σε ενα κουτακι.
 
Pinnex να βαζω με τα μωρα μεσα η να τα βγαλω; δεν εχω υποστρωμα, απλα εχει λιγες κουτσουλιες κ μερικα φτερα. Πιο πολυ σκεφτομουν μηπως εβγαζα τα αυγα.
 
Αρη αν αναφέρεσαι σε κανάρια να σου πω αν ώμος είναι άλλα πουλάκια είμαι αναρμόδιος να σου απαντήσω (δεν πρόσεξα)ότι έχεις Budgie .Αν δεν έχεις κανάρια μην λάβεις υπ όψιν σου ότι έγραψα προηγουμένως.
 
Θα μας πεις τι πουλια εχεις; Εχω την εντυπωση οτι εγω μιλαω για μπατζι (οπως αναφερεις στις πληροφοριες σου κι ανοιξες και το θεμα στους παπαγαλους) κι ο ΗΣΑΠ Μανωλης μιλαει για καναρινια.
 
Παιδια και κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω πριν, η φωλια ειναι εξωτερικη αλλα ειναι γυρω στους 80 ποντους υψος, τωεα που αρχισε να περπαταει σχεδον το ενα μικρο, λετε να υπαρχει κινδυνος να πεσει εξω; να την κατεβασω; Σας ευχαριστω
 
Αφού μεγάλωσαν τόσο, πέτα τα κλούβια αυγά απλώς. Η σκόνη pinex μπορεί να μπει και με τα μωρά, απλώς για να την βάλεις στην γούβα που κάθονται θα τα παραμερίσεις λίγο.
Έτσι είναι λίγο βρωμιάρικες οι φωλιές τους. Άσε να μεγαλώσουν μερικές μέρες ακόμα και την καθαρίζεις λίγο και τοπικά.
Αυτό με το ύψος της φωλιάς δεν το κατάλαβα. Εγώ βάζω ένα κλαράκι σχεδόν κολλητά (με λίγο περιθώριο) μπροστά στην έξοδο της φωλιάς για να κάνουν το πρώτο πάτημά τους εκεί τα μωρά.
Να σου ζήσουν!
 
η φωλια μαρια ειναι τοποθετημενη σε ψηλο σημειο, φοβαμαι μην πεσουν τα μωρα (απο την εισοδο της) απο εκει πανω τωρα που αρχισαν να μεγαλωνουν
 
Να πέσουν που, μέσα στο κλουβί;
Τα μικρά δεν ξεμυτίζουν από την φωλιά πριν να είναι ικανά να πετάξουν. Επειδή την πρώτη στιγμή έχουν ένα δισταγμό, γι αυτό σου είπα βάλε ένα κλαρί κοντά στην έξοδο (στο ίδιο επίπεδο ή λίγο πιο χαμηλά) ώστε να πατήσουν εκεί το πρώτο τους βήμα όταν βγουν και να σταθούν εκεί να περιεργαστούν το κλουβί και τον έξω κόσμο.

Έχεις μέρες όμως ακόμα μπροστά σου είναι πολύ μικρά ακόμα.
 
Back
Top