Αναπαραγωγή Πως να καθαρισω τη φωλια;

Ναι αλλά πρέπει να τα παρατηρείς αυτά γιατί μπορεί να μην τα ταίζει και να χρειαστεί να κάνεις κάτι γι αυτό πριν να είναι αργά.. Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω 😛
 
Δεν κουράστηκε από μία γέννα. Να την αφήσεις για άλλη μία.
 
Ακόμα και αν έκανε πέντε ασπορα πριν τη γέννα της; Θα την αφήσω τότε αλλά πως αφού ο αρσενικός ειναι στο χωρισμα;
 
Τα άσπορα δεν μετράνε στην καταπόνηση του οργανισμού. Αν χορηγείς ασβέστιο στο νερό η έχεις σουπιοκόκκαλο, από πλευράς ασβεστίου λογικά είναι καλυμμένη.
Τον αρσενικό θα τον βάλεις μαζί της νωρίς το πρωϊ για μια ώρα (η και το απόγευμα) και μετά θα τον αφαιρέσεις. Τη δουλειά του θα την κάνει.
 
Μαρία, ούτως η άλλως όταν μιλάμε για αναπαραγωγική διαδικασία, το θηλυκό τραβάει ζόρι και με την ωοτοκία και φυσικά αρκετά περισσότερο με το τάϊσμα.. Απλά είναι τελείως διαφορετικό για ένα καναρίνι να κάνει άσπορα 2 η τρεις φορές, κπό το να κάνει ολοκληρωμένες γέννες 2 η τρεις φορές.
Όταν έχει κάνει μία η δύο φορές άσπορα, μπορεί να κάνει και μια ολοκληρωμένη γέννα χωρίς να διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, αυτό εννοώ.
 
Ειναι δηλαδή πιο υγιές για το θηλυκό να κανει άλλη μια γέννα; Δηλαδή άμα δε τη ζευγαρωσω θα υπάρξει πρόβλημα;
 
Φυσικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.. Δεν είναι πιο υγιές να κάνει άλλη μια γέννα, όπως δεν είναι καταδικαστικό να κάνει. Εσύ αποφασίζεις. Αν της παρέχεις καλή διατροφή, το βλέπεις υγιές και ''ψάχνεται'' για να ξανακάνει φωλιά, θα σου έλεγα να της το επιτρέψεις.
 
Οκ μέχρι το σαββατο θα το χω αποφασίσει. Το μονο που με ενδιαφέρει ειναι πρώτα η υγεία της θηλυκιας.
 
Γεια σας! Μπορει κάποιος να μου πει αν η αλλαγη στη φωλια των νεοσσων μετα την 6η-7η μέρα ειναι απαραιτητη, εφόσον η φωλιά δεν ειναι πολυ βρωμική ;
υπαρχει καποιος κινδυνος αν τα βγαλω σήμερα εξω ακουμπισω τους νεοσσους σε μια καθαρη πετσετα, τους αλλαξω την τσοχα κ τους περασω και δαχτυλιδια;
 
Απαραίτητο όχι. Με λίγη προσοχή δεν θα έχεις πρόβλημα να το κάνεις αν θες.
 
Back
Top