Γενικά Να ο Jino!

Στις διακοπές βρισκόσαστε μαζί 😛 περισσότερο; Μήπως επειδή ξαναγύρισε στη ρουτίνα, (σε αναζητά πολλές ώρες, απομακρύνεσαι από αυτόν πιό πολύ), μελαγχολεί - παρεξηγείται & ραμφίζεται ☹;

Το αντίθετο θα έλεγα. Τώρα είμαστε συνέχεια μαζί, απλά στις διακοπές το κλουβί του ήταν πάντα γεμάτο με φρούτα και λαχανικά, ενώ τώρα ξαναγύρισε στα σπόρια. Ίσως έχει δίκιο ο Φοίβος ότι είναι θέμα διατροφής. Θα αρχίσω να του δίνω pelets, αν και σε ένα pet shop που πήγα προχθές ήξεραν τι είναι τα pelets.
 
Να σε ρωτήσω: Πόσο πετάει;:) Πόσο είναι ελεύθερος όλη μέρα;

Είναι φορές που είναι ελεύθερος όλο την ημέρα, ακόμα και το βράδυ κοιμάται έξω από το κλουβί του. Όσο για το πόσο πετάει, δεν πετάει καθόλου. Εκτός ότι έχει "φάει" όλα τα φτερά του έχουν ατονήσει και οι μυες και δεν τα χρησιμοποιεί καθόλου.
 
Γιατι τωρα δεν του δινεις καθολου φρουτα και λαχανικα; Καροτο, κοκκινη πιπερια, μπροκολο (και τα φυλλα), σπανακι, κουνουπιδι, λαχανο, ωμο καλαμποκι. Οπως και ροδι, μπανανα, μηλο, πορτοκαλι και πολλα αλλα. Εαν του ψωνιζεις μια φορα την εβδομαδα θα ειναι μια χαρα. Και δεν χρειαζεται τεραστια ποσοτητα. Απο ενα φρουτο η λαχανικο απο το καθενα και ετσι δεν θα ξοδευεις πολλα.

Η μεταβαση σε πελετς δεν γινεται απλα αδειαζοντας το μπολ απο τα σπορια και γεμιζοντας το με πελετς. Ειναι μια διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις για να γινει σωστα χωρις να γεμισεις το πουλι με περισσοτερο στρες.

Γιατι τον αφηνεις και κοιμαται εκτος κλουβου; κοιμαται οσο πρεπει με σταθερο ωραριο;
Μπανια τον κανεις; Δοκιμασε να τον ψεκασεις με ενα ψεκαστηρι. Οταν τον δεις και μπανει στο μπολ του νερου του να παιξει τοτε ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χαρει αν τον καταβρεξεις.

Μπορεις να τον παρακινεις να πεταει λιγο; Θα του κανει καλο.
 
Του δίνω φρούτα και λαχανικά, αλλά όχι τόσο συχνά όσο χρειάζεται. Για το λόγο αυτό σκέφτομαι να μετατρέψω την τροφή του σε pelets που είναι μια πιο ολοκληρωμένη τροφή, ενώ παράλληλα θα τρέφεται με φρούτα και λαχανικά αλλά και με σπόρους. Όσο για τον ύπνο, κοιμάται ένα 8ωρο το βράδυ σίγουρα και ρίχνει και έναν υπνάκο το μεσημέρι, αν έχει ησυχία. Τώρα για το πέτγαμα λίγο δύσκολο γιατί το έχει ξεχάσει το άθλημα. Εσύ Φοίβο πως μου προτείνεις να τον παρακινήσω;
 
Εγω θα σου προτεινα με κινητρο το φαγητο. Τοσα χρονια που τον εχεις σιγουρα θα ξερεις τι ανηκει στα αγαπημενα του. Αρχικα θα ηταν αρκετο να πεταξει απο το κλουβι σε μια επιπεδη μεγαλη επιφανεια ωστε να μην αγχωθει για το πως θα προσγειωθει. Ισως αργησει λογικα και να μην θα ερθει με την πρωτη. Αρχισε με το να του ζητησεις να ανεβει στο χερι σου μερικες φορες και επιβραβευσε τον καθε φορα με τη λιχουδια που του αρεσει και του εδειξες. Καθε φορα μολις ανεβει και τον επιβραβευσεις βαλτον πισω εκει που στεκοταν και πηγαινε λιγο πιο περα ετσι ωστε την επομενη φορα να χρειαστει να κανει μερικα βηματα για να ανεβει στο χερι σου. Επειτα καθισε στο τραπεζι η στο κρεβατι και κανε τον να ζηλεψει αυτο που κρατας. Οι πρωτες πτησεις θα ειναι μαλλον δοκιμαστικες και ισως να μη φτασει εκει που περιμενεις. Εσυ να χρησιμοποιεις μια συγκεκριμενη λεξη καθε φορα που του το ζητας. Εγω π.χ. λεω "Ελα". Εαν δεις και αδιαφορει τοτε παρακινησε τον δειχνοντας του τι κρατας και κανοντας οτι καθεσαι και τρως εσυ. Πιστευω πως σιγουρα θα μπει στον πειρασμο να δοκιμασει να πεταξει προς το μερος σου. Μην του ζητησεις να πεταξει μακρια στην αρχη διοτι μπορει να φοβηθει. Εαν το καταφερει με ενθουσιωδη φωνη να τον επιβραβευσεις και να του δωσεις τη λιχουδια του. Μολις κανει το πρωτο βημα και αποκτησει λιγη αυτοπεποιθηση οτι μπορει αν τα καταφερει αθ δεις οτι θα αρχισει να επιχειρει να πεταει μονος του περισσοτερο. :)
 
Back
Top