Φροντίδα Να παρω μαζι μου τα καναρινια στις διακοπες;

angelstama

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Χίος
Εχω ενα καναρινι και μια καναρα! Τον ιουλιο θα παω για camping 15 μερες θα αντεξουν μονα τους η να τα παρω μαζι μου;
 
15 μερες μονα τους χωρίς άλλαγη νερου και φαγητο; Ειναι αδιανότητο! Το καλοκαιρι χρειάζονται αλλαγή νερου 2 φορες την ημερα τουλάχιστον και φυσημα στους σπόρους σχεδόν καθημερινά... Αν μπορείς παρτα μαζι και φροντιζέ τα ιδιαιτερα γιατι ακομα και στα καμπιγκ οι κινδυνοι είναι αρκετοί! Αλλιώς ανεθεσε την φροντίδα τους σε εναν φιλο ή συγγενή να τα φροντίζει σε καθημερινή βάση!
 
Προτιμότερο να αφήσεις κάποιον να τα προσέχει. Το camping έχει και τρωκτικά και μυρμήγκια τα οποία τα ελκύει η τροφή των καναρινιών.
 
Βασικα το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό! Τι θα τα κάνω τα πουλάκια! Ασε που σκέφτομαι να πάρω και έναν ρικνεκ αλλα αυτόν θα τον πάρω μαζί μου στη χαλκιδική! Σε camping ξέρω οι κινδυνοι είνια απειροι, αλλα΄πώς μπορούμε να προφυλάξουμε το πουλάκι μας; Σκέφτομαι αν τον πάρω και με κομμένα τα φτερά για να τον πέρνω και στη θάλασσα! Πωωω είμαι ήδη στο στρώμα μεσα στη θάλασσα τώρα που σας μιλάω!
 
γεια σας! Να ρωτησω και εγω κατι;τωρα το καλοκαιρι πηγαινουμε συχνα στο παραθαλασσιο μας(απεχει περιπου μια ωρα απο τη Θεσσαλονίκη). Αν το παιρνω μαζι μου καθε φορα υπαρχει προβλημα;η θα τον κουρασει το συνεχες πηγαινε-ελα;
 
Το ταξίδι με αυτοκίνητο πολλές φορές στρεσσάρει τα πουλιά. Καλό είναι να μην γίνεται πολύ συχνά. Τέτοια εποχή θα πρέπει να προσέχεις και την ζέστη μέσα στο αμάξι. Θερμοκρασίες που για εμάς είναι ανεκτές για το πουλί μπορεί να αποβούν μοιραίες και κυρίως η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από τον έξω χώρο σε ένα αμάξι που ήταν κάτω από τον ήλιο.
 
Καλημέρα

Λόγο της αγάπης μας στα καναρίνια, πολλές φορές υπερβάλουμε.
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η μεταφορά με το αμάξι δεν προκαλεί κάτι άσχημο στα πουλιά.
Φτάνει στο χώρο μέσα στο αμάξι που τα έχουμε βάλει να μην τα χτυπάει ο ήλιος.
Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε αφαιρέσει τις πατήθρες από το κλουβί, και να έχουμε βάλει λίγο μήλο.
Καλό θα ήταν επίσης, όταν φτάσουμε στον προορισμό μας, να τους παρέχουμε και κάποια βιταμίνη άντιστρες.
Θεωρώ υπερβολικό την αλλαγή του νερού 2 φορές την ημέρα.
Από προσωπική εμπειρία να σας πω ότι απουσιάζω μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι μου και αναγκαστικά πηγαίνει φίλος εκτροφέας να τα φροντίζει.
Σε κάθε κλούβα έχω τουλάχιστον 12 καναρίνια και 3 μεγάλες ποτίστρες.
Η αλλαγή του νερού γίνεται κάθε 3 – 4 μέρες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εδώ και 9 χρόνια που εκτρέφω καναρίνια.
Φυσικά με την επιστροφή μου, αλλάζω και απολυμαίνω όλες τις ποτίστρες.
 
Θέμη για το νερό, ούτε εγώ τα αλλάζω δύο φορές τη μέρα. Τώρα το καλοκαίρι καθημερινά επειδή ζεσταίνεται και το χειμώνα ανά δύο μέρες περίπου. Μιλώντας για αμάξι να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία σε ένα σταματημένο αμάξι το μεσημέρι μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς. Εμείς μόλις μπαίνουμε ανοίγουμε παράθυρα ή βάζουμε το κλίμα και φεύγουμε. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να μου πουν ότι το πουλί ψώφησε όταν το έβαλαν στο αμάξι. Σε όλες τις περιπτώσεις χωρίς να φροντίσουν να δροσίσουν πρώτα το χώρο του αυτοκινήτου έβαλαν το κλουβί και ξεκίνησαν. Το πουλί από τους 30 βαθμούς βρέθηκε σε ένα περιβάλλον με 45+ και δεν άντεξε. Αν φροντίσουμε ώστε το πουλί να μπει σε ένα αμάξι που να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος και να μην το χτυπάει ο ήλιος όπως πολύ σωστά αναφέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά το στρες υπάρχει (κι εσύ ο ίδιος συμβουλεύεις να δίνουμε αντιστρες) και το συνεχές στρες (1-2 φορές την εβδομάδα ταξιδάκι) ξέρουμε ότι μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες σε ένα πουλί. Δεν λέω ότι θα το σκοτώσει το στρες άμεσα αλλά θα το ταλαιπωρήσει και σταδιακά θα το κάνει πιο ευάλωτο.
 
ειχα δει στις ειδησεις πως μια μανα οταν ειχε παει καπου για ψωνια, ειχε μεσα στο αμαξι το τετραχρονο παιδακι της και επειδη φοβοταν μην το κλεψουν το κλειδωσε μεσα σταμαξι.. Εξω ειχε 40 βαθμους και μεσα σενα τεταρτο μπορει και παραπανω το παιδακι ειχε λιποθημυσει..
φανταστειται για ενα πουλακι να τα αφησετε μεσα στη ζεστη.. Ουτε 5 λεπτα δεν θα αντεξει.
 
Καλημέρα

Να διευκρινίσω ότι σαφώς δεν μιλάω για συνεχείς μετακινήσεις.
Αλλά για κάποια στιγμή ανάγκης που πρέπει να πάρουμε μαζί μας τους πτερωτούς φίλους μας.
Προσωπικά ανάλογα με το πρόγραμμα εργασίας και διακοπών μου, αναγκάζομαι να μεταφέρω τα καναρίνια μου στο χωριό.
Χωρίς κανένα πρόβλημα μεταφέρω στους σαρμάδες τουλάχιστον 80 καναρίνια.
Προτιμώ όμως να είναι πολύ πρωινές ώρες, είτε να έχω βάλει κάποιο πανί στο τζάμι.
 
Θεμη μου σχετικά με την αλλαγή νερού θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εχεις τα πουλιά σου σε οργανωμενο εκτροφείο με πρόβλεψη να κρατιέται σταθερη η θερμοκρασία καθόλη την διάρκεια της ημέρας. 🙂


Απο την προσωπική μου εμπειρία που κάνω απλά το χόμπυ μου και δεν εχω οργανωμένες εγκαταστάσεις, ήθελα να αναφέρω οτι κατα την διάρκεια του καλοκαιριού αλλάζω το νερό στις ποτίστρες 2-3 φορές την ημέρα, όχι γιατι το νερό βρωμίζει, αλλά επειδή μεχρι τις μεσημεριανές ωρες που επιστρεφω απο την δουλειά, το πρωινό νερό ζεματάει. Σκέφτομαι πως όπως εγω δεν θα μπορουσα να πιώ καυτό νερό, ετσι και τα πουλιά θα χρειάζονται δροσερό νεράκι και έτσι το αλλάζω. Μεχρι το απόγευμα, παρόλο που μεταφερω τα πουλιά σε εσωτερικό χώρο (απο την βεράντα) το μεσημεριανό νερό είναι επίσης χλιαρό και ετσι το ξαναλλάζω. Δυστυχως δεν έχω κλιματισμό σε όλο το σπίτι και έτσι διαπιστώνω πως η αλλαγη στην δική μου περίπτωση είναι απαραίτητη.
Φανταζομαι πως οι περισσοτεροι από εδω μέσα δεν αναφερόμαστε σε καταστάσης εκτροφής που σιγουρα οι συνθήκες τις περισσοτερες φορές είναι οι ενδεδειγμένες, αλλά σε απλές καθημερινης συνθήκες με όλα τα επακόλουθα.
 
Η ζέστη στις μετακινήσεις, ζεστό αυτοκίνητο, πολύωρες διαδρομές μέ ή χωρίς κλιματιστικό, σκόνη, αέρας που μυρίζει, καυσαέρια, πιστεύω ότι τα ταλαιπωρούν. Σχετικά με το νερό, απαραίτητη βρίσκω την αλλαγή τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, και πάλι γίνεται γλιστερή η βάση και τα πλαϊνά της ποτίστρας! Και ενδιάμεσα αν έχουν πέσει σποράκια.
 
Καλημέρα

Οργανωμένο είναι όσο μπορώ καλύτερα θα έλεγα.
Σταθερή θερμοκρασία δεν γίνεται να έχω, μιας και τα πουλιά βγάζουν το καλοκαίρι σε εξωτερικό χώρο ( μπαλκόνι ).
Δεν αντιλέγω αν το κάνεις σωστά η λάθος, απλά το θεωρώ υπερβολή να αλλάζεις το νερό 2 & 3 φορές την ημέρα.
Εάν τηρούνται οι στοιχειώδης κανόνες απολύμανσης και καθαριότητας, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται.
Από την άλλη όμως, εάν διαθέτεις το χρόνο και πιστεύεις ότι πρέπει, καλά κάνεις.
Πάντως, φαντάζεσαι να πρέπει να αλλάξω 40 ποτίστρες 2 φορές την ημέρα;
 
... Σχετικά με το νερό, απαραίτητη βρίσκω την αλλαγή τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, και πάλι γίνεται γλιστερή η βάση και τα πλαϊνά της ποτίστρας!

Υπάρχει το μηλόξυδο γι' αυτές τις περιπτώσεις.
Μια, δυό, σταγώνες στην ποτίστρα και το φαινόμενο περιορίζεται κατα πολύ.
 
εγω χρησιμοποιω το μηλοξυδο και δεν εχω κανενα προβλημα. Το νερο το αλλαζω καθε 2 μερες.
 
Μπορουν να πιουν τα πουλιά νερό που αξίζει την θερμοκρασια των 38-42 βαθμούς υπο σκιά ειδικά τις μεσημεριανές ώρες τους καλοκαιρινούς μηνες κα μάλιστα σε περίοδο καυσωνα; Και οσοι δεν διαθέτουν αυτόματες ποτίστρες με μπίλια και τα πουλιά πάιρνουν και το ντουζάκι τους με το νερό της απλής ποτίστρας😕:)
 
τζωρτζινα μου εγω μιλαω για εσωτερικη εκτροφη με ελενχομενη θερμοκρασια που δεν ξεπερναει τους 28-29 βαθμους.σιγουρα αν τα εχουμε εξω τα πραγματα αλλαζουν!
 
Back
Top