Ασθένειες Βρήκα όλα μου τα καναρινάκια πεθαμένα, εκτός απο 4

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα πρότεινα να μην την πιέσεις άλλο.
Σωστά πιο πάνω αναφέρθηκε πως με το τακτικό πιάσιμο του πουλιού έχουμε αρνητικά από το αναμενόμενο αποτελέσματα.
Έχει όσα χρειάζονται να ανακάμψει... ειδικά αν έφαγε έστω και λίγο αυγό.
 
Εδω και λιγη ωρα καθεται κατω ... Τι να κανω;
Πριν λιγη ωρα της εδωσα ηλεκτρολυτες
Από αυτά που περιέγραψες Ειρήνη το πουλάκι τρώει. Η διαδικασία για να πάρει ηλεκτρολύτες είναι κουραστική γι αυτήν, που δυστυχώς είναι εξασθενισμένη. Ας την να ηρεμήσει και φρόντισε για τη θερμοκρασία που πολύ σωστά ανέφερε ο Σταύρος... Κουράγιο, όλα να πάνε καλά!
 
Τωρα ανεβηκε πανω και τρωει σπορακια..
Αν οι πατήθρες βρίσκονται ψηλά και καταλαβαίνεις πως το πουλάκι καταβάλει προσπάθεια για ν΄ανέβει, κατέβασε τες (μαζί με ταΐστρες ποτίστρα) πιο χαμηλά ώστε να μην κουράζεται με το πάνω-κάτω.
 
Αν οι πατήθρες βρίσκονται ψηλά και καταλαβαίνεις πως το πουλάκι καταβάλει προσπάθεια για ν΄ανέβει, κατέβασε τες (μαζί με ταΐστρες ποτίστρα) πιο χαμηλά ώστε να μην κουράζεται με το πάνω-κάτω.


Η μια πατηθρα ειναι ψηλα και η αλλη χαμηλα.
Στην ψηλοτερη πατηθρα καθεται συνηθως, βεβαια εκει ειναι και το φαι και το νερο. Δεν μου φαινεται πως κουραζεται για να ανεβει, δεν ξερω, να μεταφερω μηπως το νερο και το φαγητο κοντα στην χαμηλοτερη πατηθρα;
Κατω στην σχαρα δεν κατεβαινε καθολου γενικα, σημερα την ειδα 2 φορες κατω😳
 
Εγω πιστευω οτι θα επανελθει. Τρωει, πινει. Μην αγχονεσαι. Απλα ειναι αδυναμη. Λογικο καποιες φορες να μην ειναι ζωηρη. Κοιταζε απο αποσταση την συμπεριφορα της. Μην σε βλεπει συνεχεια και στρεσαρεται. Οταν πρεπει να την περνεις μονο με απαλες κινησεις. Δωσε της χρονο και ολα καλα θα πανε.
 
Απογοητεύτηκα πολύ από αυτό το θέμα σου Ειρήνη. Μα πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει την ευθύνη της φροντίδας των πουλιών για το διάστημα που θα έλειπες έναντι αμοιβής και να μη φροντίζει για τα βασικά(σπόρους και νερό); Μα τόσο ανευθυνότητα πια; Κρίμα, πολύ κρίμα να χάνονται ζωούλες από ασιτία. Έχω φρικάρει στην ιδέα της εικόνας και μόνο. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς δυστυχώς. Εύχομαι τα υπόλοιπα να ανακάμψουν σύντομα. Δεν έχω λόγια, χάθηκαν 15 ζωές χωρίς λόγο. Σκέτη τραγωδία...
 
λυπαμαι πολυ για οσα διαβασα, δεν εχω λογια, δεν ξερω τι να πω...
εσυ εκανες απο μερια σου κατι πολυ φυσικο (που το κανω και γω και αλλοι) να φροντησεις να βρεις καποιον και να πληρωσεις ωστε να φροντισει τα ζωντανα σου.
αλλα...
 
Είμαι σίγουρος πως την επόμενη φορά θα γίνει καλύτερη επιλογή στους ανθρώπους που θα προσέχουν τα πτηνά μας τις μέρες που απουσιάζουμε για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα.
Γιατί στην επιλογή των προσώπων φύλαξης, περιποίησης και γενικά ανάθεσης των πτηνών μας (και όχι μόνο) έχουμε την ευθύνη εμείς.
Η πρότασή μου για παρέα με διάθεση αλληλοβοήθειας σε παρόμοιες καταστάσεις δίνει πολύ καλές λύσεις σε όλα. Οι άνθρωποι που έχουν πτηνά και τ' αγαπάνε... Ξέρουν σίγουρα να προσέχουν και τα δικά μας όπως εμείς τα δικά τους... σε κάθε απουσία μας/τους.
Εγώ τουλάχιστο... αυτό εφαρμόζω.
 
Τωρα ανεβηκε πανω και τρωει σπορακια..
Μόνο και μόνο αυτό που διάβασα μου δίνει ακόμα πιο πολλές ελπίδες πως θα τα καταφέρει το κορίτσι! Έξτρα σπόρους της δίνεις καθόλου; Αποφλοιωμένη βρώμη, νίζερ, περίλα λευκή, λιναρόσπορο, κία & καμελίνα;
 
Ειρήνη.. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ, πάρα πολύ! Όλα τα παιδιά πιο πάνω σου έδωσαν το καλύτερο δυνατό πλάνο/οδηγίες ώστε τα πουλάκια που ''επέζησαν'' από την (ο θεός να την κάνει) κυρία που εμπιστεύθηκες, να ανακάμψουν. Ούτως ή άλλως.. Το έχεις,το έχεις για τα καλά πιστεύω..ήσουν και είσαι από τα μέλη που διαβάζουν πολύ προσεκτικά τα άρθρα του φόρουμ, κρίνεις και αναλόγως(ανά περίπτωση) εφαρμόζεις τις γνώσεις σου και κυρίως ακούς πολύ καλά κάθε πρόταση ή συμβουλή!
από την μεριά μου..2 πράγματα επέτρεψέ μου να πω ακόμη:
1) να αλλάξεις οπωσδήποτε κλειδαριές στο σπίτι και..
2) όταν με το καλό ξεπεράσεις την μπόρα που σου έτυχε.. Αν το επιθυμείς θα σου χαρίσω ένα ζευγάρι glosters! Εσύ δεν θα κάνεις τίποτε.. Εγώ θα σου τα φέρω! 🙂
η σκέψη όλων μας..στο πλευρό σου, σίγουρα!
 
Μηπως θα ηταν καλυτερα το καθενα να ειναι σε διαφορετικο κλουβι και μακρια το ενα με το αλλο; Τωρα που ειναι σε αυτη την κατασταση ειναι πολυ πιο ευκολο να ασθενησουν.
 
Μηπως θα ηταν καλυτερα το καθενα να ειναι σε διαφορετικο κλουβι και μακρια το ενα με το αλλο; Τωρα που ειναι σε αυτη την κατασταση ειναι πολυ πιο ευκολο να ασθενησουν.



Φυσικα και ειναι σε διαφορετικα κλουβια.
 
Back
Top