Γενικά Να σκεπάζω ή όχι τους παπαγάλους μου για βράδυ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Yasmin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Yasmin

PB Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
1.184
Κλασικά όταν βραδιάζει, σκεπάζω τους παπαγάλους μου με ένα πάνι.. Εμένα όμως μου φαίνεται ότι δεν τους αρέσει και τόσο να τους σκεπάζω.. Μάλιστα όποτε τύχει πλέον να περνάω από δίπλα τους με μια πετσέτα ή κάτι άλλο ογκώδες, κάνουν σαν τρελά.. Ειδικά το σενεγαλεζάκι.. Το cockatiel απλά όταν ετοιμάζομαι να το σκεπάσω φυσάει επιθετικά.. Να επιμείνω ή να προτιμήσω την ώρα του ύπνου να τα μετακινώ σε δωμάτιο που δεν έχει φως;Ένας φίλος μου, μου είπε κάποτε ότι αυτός τη μέθοδο του σκεπάσματος τη χρησιμοποιεί για να δείξει στο Mayern του, ότι κάνει κάτι κακό.. Μήπως λοιπόν σε κάποια πουλιά δεν αρέσει καθόλου αυτό?😕
 
Αν στο δωμάτιο που κοιμάται επικρατεί ησυχία, δεν υπάρχουν διάφοροι θόρυβοι που μπορεί να τρομάξουν τα πουλιά, ή φώς ανοιχτό δεν υπάρχει λόγος να τους σκεπάζεις. Η μέθοδος της τιμωρίας δεν είναι και ότι καλύτερο (για τον φίλο σου μιλάω)
 
Έτσι και αλλιώς όταν υπάρχει ησυχία δεν μπαίνω στο κόπο να τα σκεπάσω.. Μιλάω μόνο για περιπτώσεις που χρειάζεται να τα σκεπάσω.. Καλύτερα να τα μετακινώ δηλαδή σε κάποιον πιο ήσυχο χώρο για βράδυ..Απλά σκέφτηκα ότι η μετακίνηση σε άλλο χώρο πριν κοιμηθούν ίσως τα αναστάτωνε κάπως..
 
Αφού δεν τους αρέσει μη το κάνεις. Μπορείς να τους βάζεις σε ένα ήσυχο δωμάτιο να κοιμούνται. Εμένα προσωπικά δε μου αρέσει. Εγώ επειδή στο διαμέρισμά μου ο χώρος είναι ενιαίος και επειδή έχω καθημερινά κόσμο στο σπίτι και ενοχλούσε τον Πάρη και δεν κοιμόταν αρκετές ώρες έχω πάρει ένα μικρό κλουβί και τον βάζω σε αυτό στο υπνοδωμάτιό μου και έχει την ησυχία του. Έτσι κοιμάται ένα δεκάωρο φουλ. Πήρα μικρό κλουβί για ύπνο επειδή το κυρίως κλουβί είναι μεγάλο και δεν βόλευε να το μετακοινώ. Το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά τον βάζω στο μεγάλο. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, απλά του είχα δώσει το μικρό και έπαιζε κανά δυό νμέρες πριν τον βάλω για να το συνηθήσει και να μη φοβάται.
 
Έτσι και αλλιώς όταν υπάρχει ησυχία δεν μπαίνω στο κόπο να τα σκεπάσω..Μιλάω μόνο για περιπτώσεις που χρειάζεται να τα σκεπάσω..Καλύτερα να τα μετακινώ δηλαδή σε κάποιον πιο ήσυχο χώρο για βράδυ..Απλά σκέφτηκα ότι η μετακίνηση σε άλλο χώρο πριν κοιμηθούν ίσως τα αναστάτωνε κάπως..

Δηλαδή; Τι περιπτώσεις;
 
Με πρόλαβε ο Πάρης.. Έχω ενιαίο χώρο και όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι, τότε μόνο είναι πρόβλημα..Αλλά νομίζω ότι με κάλυψε ο Πάρης! Μάλλον θα ακολουθήσω την ιδέα για το πιο μικρό κλουβί..
 
Nα το κλουβί που κοιμάται ο Πάρης για να καταλάβεις για τη διάσταση μιλάω. Του βάζω κάθε μέρα καθαρό νεράκι και λίγη τροφή.
 

Συνημμένα

  • Resize of cage toys 010.webp
    Resize of cage toys 010.webp
    17,7 KB · Προβολές: 259
  • Resize of cage toys 011.webp
    Resize of cage toys 011.webp
    13,1 KB · Προβολές: 198
Νομίζω ότι το σκέπασμα του κλουβιού καλό είναι να γίνεται και για έναν ακόμη λόγο. Για να αισθάνεται το πουλί ασφάλεια όταν βρίσκεται στη μέση ενός τεράστιου δωματίου. Έτσι δημιουργείς ένα δωμάτιο "στα μέτρα του" σκεπάζοντας το κλουβί ολόκληρο ή ακόμη και το μισό.
Θα μπορούσες να παρουσιάσεις το ύφασμα, όπως γίνεται με τα παιχνίδια. Αν συνηθίσουν την παρουσία του στο χώρο τους και το πλησιάσουν μόνα τους τότε θα φοβούνται λιγότερο. Αν δεν το θέλουν με τίποτα μην επιμένεις.
Πάντως όσο και να τα σκεπάσεις αν δε βρεις ένα χώρο ήσυχο θα δυσκολεύονται στον ύπνο. Ακόμη και με τον παραμικρό θόρυβο ξυπνάνε!
 
και εγω παντως αυτο που κανει και ο κωσταντινος κανω.
αυτο το μικρο κλουβι το εχω στο μικρο wc που ειναι και σκοτεινα οπωτε το βραδυ τον βαζω εκει για υπνο και το πρωι τον βγαζω.
επιπλεον αυτο το κλουβι το εχω και για μεταφορα και με εχει βολεψει πολυ! Κοστος;κατω απο 20 ευρο!
 

Συνημμένα

  • SP_A1203.webp
    SP_A1203.webp
    71,3 KB · Προβολές: 161
  • SP_A1204.webp
    SP_A1204.webp
    65,4 KB · Προβολές: 172
Κι εγώ προτιμώ να σκεπάζω το κλουβί κατά τη νύχτα. Τώρα το καλοκαίρι τα έχω στο μπαλκόνι και δεν τα σκεπάζω, αλλά ξυπνάνε πρωί πρωί. Κοιμούνται πολύ νωρίς, φυσικά. Οταν βραδυάζει, τα αντανακλαστικά και οι αντιδράσεις τους μειώνονται δραστικά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση.
Το χειμώνα τα βάζω μέσα, στην κουζίνα, οπότε τα σκεπάζω για να μην τα ξυπνάμε αν χρειαστεί να μπούμε για να πάρουμε λίγο νερό ή κάτι τέτοιο.
 
Κι εγω σκεπαζω το κλουβι καθε βραδυ διοτι ετσι μενει πιο ηρεμος ο Φοιβος. Στις αρχες που δεν το σκεπαζα εαν ακουγε κατι και ξυπνουσε επιανε τα παιχνιδια του και χτυπουσε τα καμπανακια η στριφογυριζε μεσα στο κλουβι και αναστατωνοταν περισσοτερο στο τελος. Απο τοτε που εμαθε να κοιμαται ετσι ειναι πολυ ηρεμος. :) Αλλα ειναι πουλι που θελει πολυ ησυχια στον υπνο του.

Δε θα το εκανα ομως ποτε στο κοκατιλ που ειχα, να σκεπασω το κλουβι της, το οποιο παθαινε night frights και τρομαζε πολυ ξαφνικά μεσα στον υπνο του, στο οποιο αφηνα παντα ενα φωτακι νυχτος αναμενο.
Η ροζελα μου οπως και τα αλλα πουλια που ειχα ηταν πολυ βολικα, οπως και να κοιμονταν δεν ειχανε προβλημα.

Αναλογα με το πουλι και την ιδιοσυγκρασια του λοιπον, καθως πιστευω δεν υπαρχει σωστο και λαθος στο συγκεκριμενο θεμα.
 
Γεια σας παιδια. Ειχα ανοιξει ενα θεμα παρομοιο με αυτο γι΄αυτον το λογο ηρθα σε αυτο το θεμα να θεσω την ερωτηση μου. Ενας παπαγαλος ροζελα που ειχα το βραδυ τον εβαζα παντα μεσα αλλα δεν σκεπαζα το κλουβι με ενα πανι. Ετσι μια μερα τον βρηκα πεθαμενο στον πατο του κλουβιου και διπλα του μια πεθαμενη μελισσα χωρις κεντρι. Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι απο αυτην παθανε☹Μηπως απο 'δω και περα να σκεπαζω τα πουλια μου το βραδυ😕Τα εχω σε ησυχο και σκοτεινο δωματιο βεβαια αλλα μηπως πρεπει να τα σκεπαζω;
 
Κι εμένα το ίδιο είχε συμβεί σε ένα καναρινάκι μου...☹
 
Τα εχω σε ησυχο και σκοτεινο δωματιο βεβαια αλλα μηπως πρεπει να τα σκεπαζω;

Αν είναι σε κάποιο δωμάτιο όπου υπάρχει αρκετή ησυχία και σκοτάδι ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν, το θεωρώ περιττό. Δεν υπάρχει λόγος για να το κάνεις.
 
Γεια σας παιδια. Ειχα ανοιξει ενα θεμα παρομοιο με αυτο γι΄αυτον το λογο ηρθα σε αυτο το θεμα να θεσω την ερωτηση μου. Ενας παπαγαλος ροζελα που ειχα το βραδυ τον εβαζα παντα μεσα αλλα δεν σκεπαζα το κλουβι με ενα πανι. Ετσι μια μερα τον βρηκα πεθαμενο στον πατο του κλουβιου και διπλα του μια πεθαμενη μελισσα χωρις κεντρι. Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι απο αυτην παθανε☹Μηπως απο 'δω και περα να σκεπαζω τα πουλια μου το βραδυ😕Τα εχω σε ησυχο και σκοτεινο δωματιο βεβαια αλλα μηπως πρεπει να τα σκεπαζω;


Παντως οι μελισσες και οι σφηκες δεν πετανε στο σκοταδι. Μολις αρχισει να σουρουπωνει μαζευονται στις φωλιες τους. Αλλος πρεπει να ηταν ο λογος η δεν την τσιμπησε το βραδυ. Ειχε πρηστει πουθενα το πουλι; Τα τσιμπηματα απο τετοια εντομα πρεπει να ειναι στο προσωπο η στα ποδια του πουλιου διαφορετικα το κεντρι παρα πολυ δυσκολα θα περασει ολα αυτα τα φτερα.
 
Οχι ο παπαγαλος δεν ηταν πρισμενος πουθενα.Ασε που τον τελευταιο καιρο δεν φενοταν και τοσο καλα αλλα εγω διστασα να τον παω στον κτηνιατρο. Πρεπει να ειχε ψιτακκοση.
 
Δεν ειμαι σιγουρη μια υποθεση εκανα:D. Το συμπερανα επειδη εκεινη την περιοδο ειχαν ακουστει πολλα για πουλια που προερχονταν απο τη Γερμανια και ειχαν ψιττακοση.
 
Kita Tania den ksero tin ilikia sou, den ksero tin emperia sou kai den ksero poso diabases mexri tora gia ta poulia.
Den grafo tora na se kano kato, aplo tha grafo tora na perneis ena biblio kai na diabaseis ligo gia ta poulia kai tis arosties. Kai na pas px sto google na psakseis ligo prin grafeis kapio ypothesis. Etsi mathena ego ta pragmata pou ksero.

Δεν ειμαι σιγουρη μια υποθεση εκανα:D. Το συμπερανα επειδη εκεινη την περιοδο ειχαν ακουστει πολλα για πουλια που προερχονταν απο τη Γερμανια και ειχαν ψιττακοση.

1. Psittakosei einai mia arostia pou exei akribos ta stixia san ena bari krioma. Trexei miti, trexoune ta matia, fternisi. To fteroma den gialisi pia. Kai blepeis to pouli ypoferei. Xriasete toulaixston 8-10 meres mexri pethenei to pouli. kai adinatisi siga siga. Den peftei tin nixta kato kai einai nekro.

2. An stin germania exei kapio pouli Psittakosei amesos klinoune olo to xoro tou ektrofeas. Den fefgei kanena pouli meta apo afti tin ektrofei, oute stin germania oute eksoteriko.

3. Stin germania den iparxei Papagalaki xoris daxtilidi. Afto einai nomos an se piasoune xoris daxtilidia sta papagalakia plironeis tin proti fora 1000 Euro tin defteri fora 5000 Euro kai tin triti fora 50000 Euro. Dika sou ixe daxtilidi ;

To blepeis pou einai diskolo na YPOTHETIS kai min psakseis. Kathe fora pou psakseis ena thema mathenis kati, pou sou menei. Afto leme EMPERIA.

Eyxaristo pou mou edines me to Post sou tin efkeria na grafo afto.
 
Back
Top