Αναπαραγωγή Να χωρίζουμε τα μικρά παπαγαλάκια για τον κίνδυνο αιμομιξίας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marie

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2008
Μηνύματα
325
Πόλη
Αθήνα
ηθελα να ρωτησω, απο τη στιγμη που βγουν τα παπαγαλινια και μεγαλωσουν λιγο τα βαζουμε σε αλλο κλουβι; Και αν ναι τα βαζουμε ολα μαζι η τα χωριζουμε κατα φυλο;ρωταω για το θεμα της αιμομιξιας... Μηπως γνωριζει κανεις; 😕
 
Θα πρέπει να περάσει ένας χρόνος που θα πρέπει να σε ανησυχεί η αιμομιξία μιας και τότε είναι έτοιμα αναπαραγωγικά. Τα χωρίζεις απο τους γονείς τους οταν είναι αυτόνομα. Η γνώμη μου είναι να τα έχεις χωρισμένα ανα φύλο, ή αν έχεις 2 ζευγάρια να τα χωρίζεις ανα ζεύγος.
Φιλικά
 
ανα ζευγος τα αδερφια εννοεις; Αν ναι δν θα δεθουν μεταξυ τους; Μετα πως θα τα χωρισω;ακομα βεβαια δεν εχω ουτε μικρα αλλα ειναι το αγχος μου...χεχε
 
Με το καλο να ερθουν τα πουλακια πρωτα! Εξαρταται βεβαια και ποσα θα βγουνε.Αν βγουνε 2 αρσενικα και 1 θηλυκο για παραδειγμα μην βαλεις το ενα μονο του. Αν δεν ειναι πολλα και εχεις μεγαλο κλουβι εγω ειμαι της αποψης να μεινουνε παρεα να παιζουνε μεχρι να σκεφτεις τι θα τα κανεις, εννοω αν θα τα χαρισεις η θα κρατησεις καποια... :) Συμφωνω με το Γρηγορη μη σε απασχολει η αιμιμιξια.
 
Θα πρέπει να περάσει ένας χρόνος που θα πρέπει να σε ανησυχεί η αιμομιξία μιας και τότε είναι έτοιμα αναπαραγωγικά. Τα χωρίζεις απο τους γονείς τους οταν είναι αυτόνομα. Η γνώμη μου είναι να τα έχεις χωρισμένα ανα φύλο, ή αν έχεις 2 ζευγάρια να τα χωρίζεις ανα ζεύγος.
Φιλικά

;) Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά :)
 
ευχαριστωωω, σαν μανουλα κι εγω εχω ανησυχιες...)
 
γενικα σε ολα τα ζωα δεν τιθεται θεμα αιμομιξιας, δεν υπαρχει προβλημα δηλ!
 
το διαβασα στο ενα και μοναδικο βιβλιο για Lovebirds που βρηκα! Και το ελεγε μεσα... Θα το ξανακοιταξω αλλα το θυμαμαι γιατι μου εκανε και εντυπωση! Ελεγε για ασθενιεσ και πιο αδυναμα πουλια...
 
οτι δεν υπαρχει προβλημα απο την αποψη να γεννηθει τερατοποιημενος απογονος η προβληματικο η να υστερει σε κατι.
 
Συμφωνω με το Γρηγορη! Η αιμομιξεια στα ζωα και ομομιξεια οπως ονομαζεται στα φυτα εχει τις ιδιες συνεπειες οπως σε ολους τους οργανισμους και τον ανθρωπο. Εξαρταται βεβαια απο το βαθμο αιμομιξειας ο οποιος εκτιμαται με τη βοηθεια του συντελεστη αιμομιξειας. Ο συντελεστης αιμομιξειας δειχνει την πιθανοτητα δυο αλληλομορφα γονιδια ενος ατομου να ειναι ομοια εκ καταγωγης(δηλ. κοινοι προγονοι). Πρακτικα μετραει το βαθμο κατα τον οποιο εχει μειωθει η ετεροζυγωτια(τα 2 αλληλομορφα γονιδια να μην ειναι ομοια) σε σχεση με την τυχαια διασταυρωση δηλαδη αν τα δυο ατομα δεν ηταν συγγενη.
Δηλαδη αλλος ειναι ο βαθμος αιμομιξειας σε καθε ειδος οργανισμου. Σε αλλους οργανισμους συγχωρει μια δυο γενιες με λιγα ελαττωματα σε αλλους οχι.
Το ειπα οσο πιο απλα μπορουσα ελπιζω να ειναι κατανοητο.:D
 
Παιδιά έκανα μια ερώτιση
εισαι σε λαθος θέμα!
φιλικα
χοντρικα μετα απο ενα χρονο απο τη γεννηση τους που ειναι και ικανα για αναπαραγωγή. Τωρα μην ρωτησεις πως το βρισκουμε!ψαξε εχει απαντηθει.
 
Εμένα Ανέστη με μπέρδεψες πάντως :) Ίσως ένα εγχείρημα αιμομιξίας να μην αποφέρει προβλήματα, αλλά πιστεύω οτι θα μεταδώσει το πρόβλημα στην επόμενη γεννιά (ίσως να κάνω και λάθος) Πάντως έχω ακούσει οτι δεν κάνει να ζευγαρώνουν μεταξύ τους αδέρφια όχι μόνο στα πτηνά αλλά και σε άλλα (πχ άνθρωπος)
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
στον ανθρωπο ειναι σιγουρα καταστροφική η αιμομιξια, εδω λεμε για τα ζωα και συγκεκριμενα για τα πουλια.
εγω παντος εχω ζευγαρώσει αδερφια σε Lovebirds χωρις κανενα προβλημα στους απογόνους. Γονεα με παιδι δεν ετυχε.
 
Γρηγορη συγγνωμη αλλα το ειπα οπως μου εβγαινε πιο απλα...

εκανα και ενα edit στο προηγουμενο δεν ξερω αν αλλαζει κατι... 😉
 
Back
Top