Αναπαραγωγή Νεοσσοί πεθαίνουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα

που το διάβασες αυτό περί τροφής για νεσσούς Τίνα; Εδώ; Μόλις απογαλακτιστούν, τρώνε ό,τι και οι γονείς τους.
 
μηπως τους εδινα με συριγγα την τροφη handmix που ειναι για νεοσσους; θα βοηθουσα την κατασταση;
συγνωμη για τις συνεχομενες ερωτησεις, αμαν αυτο το αγχος μου...
 
Σου απάντησε ο κ. Μάκης στο #18# .
Μπορείς να μου απαντήσεις και να μου δώσεις λινκ που διάβασες περί τροφής νεοσσών;
 
εδω διαβασα το κειμενο απο το αυγο μεχρι την εκκολαψη τι κανουμε και εγραφε -αν καταλαβα καλα- οτι οταν γινει η εκκολαψη τοτε θα πρεπει να εχω αυγο, grit, μηλο για να τραφουν σωστα. Την τροφη orlux handmix που ειναι για νεοσσους και δινεται με συριγγα μου την συστησε το pet shop.
 
Μήλο βάζεις μετά την πρώτη εβδομάδα. Ναι γκριτ γράφει δεν ξέρω γιατί σου είπε ο κ. Μάκης να το βγάλεις. Τροφή για νεοσσούς χρησιμοποιούμε μόνο αν ταίζουμε εμείς με σύριγγα.
Είσαι σε θέση να κάνεις κάτι τέτοιο; Ξέρεις να χρειάζεται καν να το κάνεις ή απλά έχεις αγχωθεί; Όπως σου είπε ίσως δεν την πετυχαίνεις όταν ταίζει.
Παρακολούθησε διακριτικά γιατί από το άγχος μας πολλές φορές ενοχλούμε και αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα.
Δίνε αυγό στους γονείς δύο φορές την ημέρα και ηρέμησε. Πιστεύω θα τα καταφέρουν 🙂
 
Έχεις πολύ άγχος και δεν χρειάζεται. :) Κάθε μέρα φρέσκο νερό, βλέπουμε αν έχουν σπόρους και βράζουμε για 12 λεπτά ένα αυγό και μετά το βάζουμε το στο κλουβί. Εγώ το κάνω και κομματάκια με το πιρούνι. Μήλο βάζουμε αφού κλείσει και το μικρότερο 7 μέρες ζωής. Το grit το δίνεις όταν μεγαλώσουν και την τροφή που πήρες από το πετ σοπ κράτησε τη σε περίπτωση που δεν ταίσει η κανάρα (κάτι που δεν νομίζω ότι γίνεται συχνά). Όσον αφορά την καθαριότητα σε λίγες μέρες που θα έχουν σκάσει και τα άλλα δύο αυγά και τα μικρά θα είναι 4-5 ημερών άλλαξε γρήγορα και με προσεκτικές κινήσεις το χαρτί στον πάτο και τίποτα άλλο! Μην τα ενοχλείς συνέχεια, μην κουνήσεις τη ζευγαρώστρα από τη θέση της και να τα παρατηρείς από μακριά. Όταν σηκωθεί η κανάρα να φάει θα πηγαίνεις να βλέπεις αν τα μικρά είναι ταισμένα (αν στο λαιμός τους υπάρχει ένα κίτρινο εξόγκωμα τότε είναι ταισμένα :) ). Αυτά!
 
. Ναι γκριτ γράφει δεν ξέρω γιατί σου είπε ο κ. Μάκης να το βγάλεις.

Ο λόγος είναι εδώ
Οι γνώσεις είναι ένα ποτάμι που τρέχει. Κάποια πράγματα που πιστεύαμε χτές, σήμερα αμφισβητούνται. Βρίσκοντας πολύ βάσιμες τις επιφυλάξεις, γύρο απο την ύπαρξη του grit την περίοδο που ταίζονται μικρά, το έχω κι' εγώ αφαιρέσει απο την δίαιτά τους.
 
καλημέρα σας! Εχετε απολυτο δικιο. Ειμαι πολυ αγχωμενη, ειναι μανουλα και ξερει πολυ καλα τι να κανει. Αλλωστε το πρωι την ειδα να τα ταιζει. ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σας! Πεταχτηκε και το τριτο πουλάκι, αν δω οτι σε 2 μερες δεν εχει εκκολαφθει το 4ο αυγουλακι θα το βγαλω απο την φωλια για να μην λερώσει. ετσι δεν ειναι;
 
. αν δω οτι σε 2 μερες δεν εχει εκκολαφθει το 4ο αυγουλακι θα το βγαλω απο την φωλια για να μην λερώσει. ετσι δεν ειναι;

O φόβος είναι να μην σπάσει και βρομίσει η φωλιά. Καλόν όμως θα είναι, όταν το αφαιρέσεις, να τοποθετήσεις ταυτόχρονα στο βάθος της φωλιάς, δυό πλαστικά ομοιώματα, ώστε να έχουν ένα στήριγμα τα μικρά.
 
οτι πειτε! Ευχαριστω! Ποσες μερες θα πρεπει να περασουν για να διαφυγουν το κινδυνο και να τρεφονται μονα τους...
 
Ποσες μερες θα πρεπει να περασουν για να διαφυγουν το κινδυνο και να τρεφονται μονα τους...
Ποιον κίνδυνο; Νεοσσοί είναι, δεν είναι ετοιμοθάνατοι. Άφησε τα πουλιά ήσυχα, κινδυνεύουν μόνο όταν τα ενοχλείς.
 
Ο δρόμος είναι μακρύς για κάτι τέτοιο :). Ακόμα και 25 ημερών θα δείς οτι ζητούν φαί απο του γονιούς αν και μπορούν να τσιμπολογούν μόνα τους μαλακές τροφές.
 
Back
Top