Αναπαραγωγή Νεοσσός κάθεται κάτω στο κλουβί

Kougiou

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2017
Μηνύματα
7
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα,
Ειμαι ο Γιώργος απο Πειραιά.
Πριν δυο χρόνια περίπου απέκτησα ενα ζευγάρι καναρίνια, τα οποία μου απέδωσαν απογόνους κ μέχρι προσφάτως δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ώσπου φέτος απέκτησα ενα νέο αρσενικό το οποίο ζευγάρωσε με ενα απο τα νεαρά θηλυκά μου. Οι νεοσσοι που απέκτησαν ηταν τέσσερις, αλλα δεν ταν κατόρθωσαν όλοι, ένας μονο έζησε, ειναι ενός μηνα αλλα αναπτύσσεται πολυ αργα κ πλέον κάθεται στον πάτο του κλουβιού. Γνωρίζει κάποιος τι μπορει να εχει κ τι μπορω να κάνω; Να επισημάνω οτι οι γονείς δεν τον ταΐζουν επαρκώς κ ξεκίνησα εδω κ τρεις μέρες να τον ταΐζω εγω όπου κ αναπτύχθηκε.
Σας ευχαριστω εκ τον προτέρων.
 

Συνημμένα

  • 630DEC4C-E71D-4F0E-984C-EAC8676D16CB.webp
    630DEC4C-E71D-4F0E-984C-EAC8676D16CB.webp
    19,3 KB · Προβολές: 41
δεν τον ταΐζουν επαρκώς
Νομίζω πως εκεί είναι και το μυστικό της αποτυχίας.
Αν οι γονείς δεν ταΐζουν με τη δέουσα "όρεξη" είναι απίθανο να επιβιώσουν οι νεοσσοί και όποιος τα καταφέρει θα στέκεται νωχελικός με φανερές ελλείψεις στην ανάπτυξη..
όπως ακριβώς περιγράφεις.
Αρχικά για τον μικρό να συνεχίσεις την τροφοδοσία και όταν με το καλό τελειώσεις η κατάσταση συναγερμού τότε να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες που τα πουλιά δεν τάισαν.
Γιατί το να μην ταΐζουν οι γονείς τους νεοσσούς είναι το μη φυσιολογικό.
 
Οι 2 νεοσοι πέθαναν στο αβγό κ ο τρίτος την πρώτη εβδομάδα.
Επισησ Να αναφέρω οτι οι νεοσοι είχαν μαύρη τελεία στην κοιλιά τους, Μήπως το γεγονός οτι οι γονείς δεν τα τάιζαν εχει να κανει με την μαύρη τελεία;

Σας ευχαριστω!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η μαύρη τέλεια αν δεν κάνω λάθος οφείλεται σε μόλυνση,
Για τη μαύρη τελεία υπεύθυνες είναι πολλές καταστάσεις (μυκοβακτηρίωση, σαλμονέλωση, κολιβακιλλική εντερίτιδα, κοκκιδίωσης, κλπ) και αυτό που βλέπουμε είναι η συμφόρηση της χοληδόχου κύστης ως αποτέλεσμα των παραπάνω.
Οι 2 νεοσοι πέθαναν στο αβγό κ ο τρίτος την πρώτη εβδομάδα.
Αυτό όλο εμένα δε μου θυμίζει μαύρη τελεία.. αλλά αδιαφορία της μητέρας κυρίως για τη φωλιά της.
Αν συνδυάσουμε μάλιστα αυτά που έγραψα με την εικόνα από το πουλάκι που τελικά ζει... Τότε έχουμε μια κακή αναπαραγωγική προσπάθεια και για μένα χρήσιμο είναι μετά τ η διάσωση του μικρού... Να βρεθεί η αιτία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ένα καλό και τακτικό τάισμα δίνει πάντα όπλο ενάντια στη μαύρη τελεία.
Υπάρχουν περιπτώσεις με ολόκληρες φωλιές... ειδικά παλιά που ήταν σύνηθες φαινόμενο η μαύρη τελεία. Που επιβίωσαν όλα τα μικρά.. με όπλο το καλό και τακτικό τάισμα από τους γονείς τους.
Οι αιτίες που δημιουργούν τη μαύρη τελεία τείνουν να συρρικνωθούν τα τελευταία χρόνια.
Εγώ έχω 7-8 να δω.
 
Εμένα δεν μου έχει τύχει. Γνωστός μου πάντως έχανε κάθε χρόνο όλους τους νεοσσους από ένα συγκεκριμένο ζευγάρι και το περίεργο ήταν ότι ο πτηνιατρος δεν έβρισκε κανένα πρόβλημα υγείας στους γεννητορες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές κ το ενδιαφέρον σας! Ο νεοσσός εχει πλέον μεγαλώσει κ μπορει κ τρώει μονος του. Τον ταιζα καθημερινά εδω κ δυο εβδομάδες κ παράλληλα τον τάιζε κ ο πατέρας του! Φαίνεται υγιής και ζωηρός! Καμια σχεση με το μικρό στις πρώτες φωτογραφίες! Σας ευχαριστω πολυ κ παλι!
 
Η μαύρη τελεία οφείλεται σε ιό,τα υπόλοιπα που αναφέρεις @misalouris μπορούν εύκολα να εμφανιστούν ακριβώς λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της "μαύρης τελείας" σαν ασθένειας. Επειδή μάλιστα γνωρίζω οτι ο Dr.Coutteel είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, μπορείς με ένα mail άμεσα να το επιβεβαιώσεις.

Σαν θέμα, η διατροφική ενίσχυση ενάντια στην μαύρη τελεία δεν είναι κάτι τόσο απλοικό όπως παρουσιάστηκε εδώ. Όπως σε κάθε άρρωστο πλάσμα, η αυξημένη ποσότητα παροχής κάποιας τροφής δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν αυτή δεν είναι συγκεκριμένη και για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχουν ενδείξεις για κάποιες τροφές που βοηθούν την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης γύρω απο την μαύρη τελεία.

Για να απαντήσω στις σκέψεις του θεματοθέτη, με την μαύρη τελεία σαν κάτι δεδομένο στην φωλιά, δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για το αν ταιζαν ή όχι οι γονείς. Η αργή ανάπτυξη μπορεί να οφείλεται και στην μαύρη τελεία και στον τρόπο και χρόνο παρέμβασής σου σχετικά με την σίτιση του νεοσσού.
 
Υπάρχουν ενδείξεις για κάποιες τροφές που βοηθούν την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης γύρω απο την μαύρη τελεία.
Ποιες ειναι αυτές οι τροφές Δημήτρη;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να τις ο κούκλος μου! Εχει αναπτυχθεί κ ζωηρεύει πολυ!
Εχει αρχίσει κ μουρμουρίζει κιολας!
 

Συνημμένα

  • 935EA6A1-6CE5-4EE7-8813-7DD129643946.webp
    935EA6A1-6CE5-4EE7-8813-7DD129643946.webp
    103,3 KB · Προβολές: 21
  • CCD8EFF4-A7D4-4B17-94C2-0A250791A471.webp
    CCD8EFF4-A7D4-4B17-94C2-0A250791A471.webp
    54,7 KB · Προβολές: 20
Back
Top