Ασθένειες Το καναρίνι μου κάθεται κάτω, δεν πίνει δεν τρώει

Τωρα ανυπομονώ να δυναμώσει κ αλλο καθως δεν ανεβαινει πατηθρες ακομα
Βάλε μία πατήθρα τέρμα χαμηλά στη δεξιά άκρη του κλουβιού για να δεις αν και πότε θα έχει τη διάθεση και τη δύναμη να ανέβει.

Καλή συνέχεια να έχετε, ενημέρωνε μας αν θέλεις.
 
Το καναρινι επανήλθε αλλα ενώ πεταει αν βαλεις χερι μεσα, παρ ολα αυτα αν κατσει σε μια πατηθρα μετα δεν παει πουθενα.Ουτε για νερο ουτε για τροφη. Ενω αν το βάλεις κάτω και τρωει και πίνει. Δεν ξερω τι να κανω. Να βαλω τροφη και νερό πάνω και να τον αφησω μονο του να ανεβει; Και αν δν ανεβει ,δεν θα φαει δεν θα πιει, είναι ρισκο
 
Να βαλω τροφη και νερό πάνω και να τον αφησω μονο του να ανεβει; Και αν δν ανεβει ,δεν θα φαει δεν θα πιει, είναι ρισκο
Να βάλεις και πάνω και κάτω για να μπορεί να πάει όπου θέλει όταν και αν μπορεί.
 
Καλή ανάρρωση εύχομαι στο καναρινάκι. Η πιθανότητες επιβίωσης των ενηλίκων πτηνών από μια μελέτη προσβολής εκτροφής καναρινιών που βρήκα στο διαδίκτυο από τον ιό της ευλογιάς είναι λιγότερο από 50 %. Ο ιός, πάντα σύμφωνα με την μελέτη δεν μεταδίδεται μόνο μέσω διάτρησης της επιδερμίδας από φορείς,(κουνούπια) αλλά και το αναπνευστικό. Χρήσιμα στοιχεία όπως παράλληλη δράση αλλά ιών, κατάρευση του συστήματος, σηψαιμία, συμπτώματα κλπ υπάρχουν στην μελέτη. Επίσης βλέπουμε την σημασία της καραντίνας καθότι ο εκτροφέας που δεν είχε ποτέ πρόβλημα με ευλογιά έβαλε χωρίς καραντίνα 14 πτηνά φορείς (εν αγνοία του, τα οποία και ήταν τα πρώτα που πέθαναν ) με αποτέλεσμα να χάσει 255 από τα 450 πτηνά. Θα ανεβάσω το πρότυπο κείμενο αλλά και μια πρόχειρη μετάφραση με την βοήθεια του Google translation.
 

Συνημμένα

Πλεον κελαηδαει μονος του σχεδον ολη μερα, τρωει πίνει,δεν χανει κανενα πουπουλο αλλα δεν ανεβαινει μονος του σε πατηθρα. Μηπως εχει ρευματισμους; παντως ειναι μικρος σε ηλικία, 2 ετων είναι περίπου
 
@eptalofitis18 , τα πέλματά του τα έχεις εξετάσει για κάποια φλεγμονή; (δυσχρωμίες, ερεθισμοί, χαρακιές, σκασίματα, πληγές, .....)
Επίσης, το πουλί μήπως είναι πάρα πολύ παχύ; Μπορείς να δεις αν έχει λίπος;
 
Και ενω το καναρινι μεχρι χθες κελαηδουσε και επαιρνε τα αυτιά ολης της γειτονιάς, σημερα το πρωι πηγα να του βαλω νερακι ,ζουσε γυρισα πλατη ακουσα 2 κραυγες μικρες και τον ειδα ανασκελα να πεθαινει. Η θερμοκρασία ηταν λιγο πεσμενη σημερα στη Θεσσαλονίκη, σκεφτηκα οτι επαθε καρδια μπροστά μου,μετα σκεφτομαι μήπως δεν επρεπε να τον αφησω εξω οπως παντα,μηπως απ το κρυο επαθε καρδια..δν ξερω παντως πεθανε 2 μηνες μετα αφου ειχε αρρωστησει.
 
Back
Top