Αναπαραγωγή Νεοσσός 21 ημερών στον πάτο του κλουβιού

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους, είδα πριν λιγο το μικρότερο απ τα καναρίνια μου στον πατο του κλουβιου μαζεμενο και να κλεινει και να ανοίγει τα μάτια του. Είναι 21 ημερών. Τί μπορεί να συνέβει; Μήπως δεν ταίζεται; Πληγές επάνω του δεν έχει. Τα καναρίνια είναι έξω και πατερας με 4 μικρά βρίσκονται στο αριστερό μέρος της ζευγαρώστρας ενώ η μάνα κλωσσάει ψεύτικα αυγά δίπλα.
 
ιεραρχια σε αυτην την ηλικια λιγο δυσκολο να εχει διαμορφωθει, αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να παρατηρησεις τις κουτσουλιες του και να μας πει περισσοτερα για την διαμονη και τον χωρο που τα εχεις, καμια φωτο επισης θα βοηθουσε
 
Μπορεί να έχει μείνει πίσω σε σχέση με τα αδέρφια του αλλά αυτή η συμπεριφορά που περιγράφεις (να κοιμάται στον πάτο) είναι συνηθισμένη στους νεοσσούς.
Την ώρα που θα πεινάσει θα πάει και θα "ζητιανεύει" φαγητό από τους γονείς του.
Εκείνο που θέλω να προσέξεις όμως είναι μήπως στον πάτο του κλουβιού ή στη φωλιά (αν την έχεις στο κλουβί) υπάρχουν πούπουλα.
Γιατί σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η συμπεριφορά συνοδεύεται από μάδημα των φτερών από τη μητέρα προκειμένου να ετοιμάσει τη φωλιά.
Και όσο κι αν μας φανεί περίεργο σε αυτές τις περιπτώσεις η μητέρα στοχεύει σε ένα και μόνο συγκεκριμένο καναρίνι που στην κυριολεξία μπορεί να το απογυμνώσει αν δεν λάβουμε μέτρα.
Δες λοιπόν αν υπάρχουν πούπουλα και ενημέρωσέ μας για να σου δώσουμε νέες οδηγίες.
 
Όχι πουπουλα δεν υπάρχουν και η μητέρα έχει χωριστεί με χώρισμα εδώ και 3 μέρες. Οι κουτσουλιές είναι νορμάλ, αυγό μήλο υπάρχει κάθε μέρα μέσα και τη φωλιά την έχω βγάλει και καθαρίσει. Αυτό δε που είδα χθες είναι οτι ο πατέρας του του έδωσε 2 τσιμπιές στο κεφάλι αλλά το κάνει και σε κάποια άλλα απ ότι είδα, χωρίς να τα πληγώνει, οπότε δε μου φαίνεται για βίαιο αρσενικό που πρεπει να διώξω
[automerge]1561098573[/automerge]
1.webp2.webp
 
το θεμα θα το παρακολουθουμε ολοι μας και εσυ 8α μας ανανεωνεις την κατασταση, μεχρι στιμγης για μενα ειναι ολα φυσιολογικα, λογικο ειναι να ειναι φοβισμενο αλλα οχι κατι ανησυχητικο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Περιμένουμε να στεγνώσει το πουλάκι.
Κάπου σε ένα άρθρο διάβαζα την Τρίτη βδομάδα αρχίζουν να κάνουν μπάνιο
Σε ποιο άρθρο το διάβασες αυτό?
Μπορείς να μας ανεβάσεις ένα σύνδεσμο;
 
Το πουλί στέγνωσε και πήρε και τα πάνω του.
Ωραία τότε... Πολύ καλή η εξέλιξη!
Η γνώμη η δική μου είναι πως μόνο μετά την ανεξαρτητοποίηση πρέπει να βάζουμε μπάνιο στα μικρά.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top