Γενικά Νερο και πουλια το καλοκαιρι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tania

PB Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2008
Μηνύματα
295
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα σας και καλο μηνα!Ηθελα να κανω την εξης ερωτηση! Πηραζει αν βρεχω τους παπαγαλους μου με κρυο νερο; 🙄
 
Tάνια μου όταν λες κρύο, εννοείς παγωμένο αποτο ψυγείο;
Εγω προσωπικά χρησιμοποιώ παντα το νερό απο την βρύση που είναι σε κανονική θερμοκρασία, ουτε ζεστό ουτε παγωμένο. Φοβαμαι μήπως το παγωμένο τους κάνει καποιο κακό:) Ουτε το νερό πίνουν τα δίνω παγωμένο γιατι καποια πουλάκια μου ( καναρίνια) βραχνιάσανε. Ετσι προτιμώ να τα αλλάζω πιο συχνά αλλα να είναι απλά δροσερό οταν πρόκειτε για να πιούν. Ακομα και για το μπάνιο στην μπανιέρα τους, βαζω απο το τρεχούμενο νερό βρυσης.
 
Οχι και τελειως παγωμενο αλλα κρυο! Απο μια βρυσουλα που εχω στο μπαλκονι! Παντως νομιζω πως προτιμουν της ντουζιερας!
 
Ναι, νομιζω πως δεν θα τα ενοχλούσε σε τίποτα το νερό απο βρύση στο μπαλκόνι Και της ντουζιέρας για μπάνιο καλό ειναι, αρκεί να ειναι στην καταλληλη θερμοκρασια για ντουζάκι δηλαδή, ουτε καυτό ουτε πολύ κρύο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Dinita
εγω προσωπικα δινω σε ολα τα πουλια μου νερο το οποιο αφηνω για μια μερα σε μπουκαλι ετσι ωστε να φευγει το χλωριο! Το καλυτερο απο ολα ειναι απο πηγη γιατι δεν περιεχει χλωριο η εστω και απο φιλτρο νερου! Μην ξεχνας οτι στην φυση τα πουλια πινουν νερο σε θερμοκρασια περιβαλλοντος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Dinita
... Βάλε κρύο νερό απο βρύση (οχι παγωμένο) σε ενα μπουκαλάκι με σύστημα ψεκασμού και κανε τους μπάνιο ψεκάζοντανς τα... Ρυθμίζοντας το σπρέι να είναι πολύ απαλό... και η ποσότητα του νερού να είναι σαν ενα απαλό σύννεφο... Εννοείτε δεν θα τους κάνεις μπάνιο απο λάστιχο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Dinita
Συμφωνώ ότι το νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι πολύ καλό για να ξεδιψάσουν τα πουλάκια. Τα ψεκάζω επίσης με νερό βρύσης, που έχω βάλει σε ένα μπουκαλάκι, που μπορείς να το αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ. Το αστείο είναι ότι όταν ποτίζω τα φυτά με το λάστιχο, οι παπαγάλοι αρχίζουν και φωνάζουν δυνατά! Τα ψεκάζω με το ψεκαστήρι και ησυχάζουν. λατρεύουν το νερό!
 
Τάνια, γιατί δεν δοκιμάζεις την μπανιερίτσα; Είναι απολαυστικό να τα βλέπεις να βρέχονται για να δροσιστούν τις ζεστές μέρες!
 
Και εμείς με ντουζάκια με ψέκασμα τη βγάζουμε τώρα στις ζέστες. Δεν κάνουν μπάνιο στη μπανιέρα παρόλο που τους βάζω μπανιέρα συχνά... Έχετε καμια ιδέα γιατί; Ξέρετε παπαγαλάκια να μην τους αρέσει το μπάνιο; Γιατί όλα όσα είχα παλιότερα τρελαίνονταν... Τα φώτα σας παρακαλώ και τις ιδέες σας...
 
Ελένη, υπάρχουν πουλιά που δεν κάνουν μπάνιο στη μπανιέρα τους. Δεν ξέρω το γιατί... Το κάθε πουλί είναι ξεχωριστό. Πιστεύω ότι καλή λύση είναι να τα ψεκάζουμε λιγάκι με ένα ψεκαστήρι. :)
 
Ξέρω παπαγαλάκια (πολύ γενικός ορισμός) τα οποία είναι υπερευαίσθητα σε πνευμονίες, μέχρι και σε ρεύματα αέρα, παρατεταμένη έκθεση σε ήλιο κλπ. Βέβαια, έχω αποτραβηχτεί από την εκτροφή τους, αλλά η εμπειρία μου είναι αυτή. Προσωπικά, θα εμπιστευόμουνα το ένστικτο τους και μια μπανιερούλα για να το ακολουθήσουν
 
Συγνωμη που παρεμβαινω αλλα καλο θα ειναι να μην τους βαζεις νερο απο τη βρυση! Εχω ακουσει οτι εαν ενα ζωο πιει νερο απο τη βρυση θα παθει καρκινο... Βασικα αυτο το εχω ακουσει για τουσ σκυλους αλλα εγω το εφαρμοζω και για τα παπαγαλακια μου. Για το αλλο θεμα ειναι καλο να τα βρεχεις αλλα με κανονικο νερο... Βασικα να τα ψεκαζεις ή μπορεις να πας να παρεις μια μπανιερα για τα παπαγαλακια σου απο το pet-shop... Ειπα πολλα αλλα πειστευω να σε βοηθησουν...
Φιλικα, Αρτι...
 
Εχω ακουσει οτι εαν ενα ζωο πιει νερο απο τη βρυση θα παθει καρκινο... Βασικα αυτο το εχω ακουσει για τουσ σκυλους
13 χρόνια νερό απο τη βρύση πίνουν τα σκυλιά μου και χαίρουν άκρας υγείας 😉
 
οχι το νερό εδώ είναι απόλυτα καθαρό,τέλος πάντων,ξεφεύγουμε απο το θέμα 😛 Τανια ούτε πολύ κρύο ούτε καυτό νερό, κάτι ενδιάμεσο 😉
 
από ότι έχω διαβάσει, το ιδανικό νερό για μπάνιο είναι "lukewarm" δηλαδή χλιαρούτσικο... Τώρα αν έχει υψηλές θερμοκρασίες, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει κανείς της βρύσης. Εμείς μ'αυτό λουζόμαστε!
Βέβαια μισούμε το ψέκασμα (όποτε βλέπει το ψεκαστίρι τρέχει), αλλά στη μπανιερίτσα μας πλενόμαστε κανονικά!
 
Back
Top