Ασθένειες Ξαφνική ασθένεια σε μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, σήμερα το πρωί το μπατζι μου ο φιρφιρικος εμφάνισε σημάδια ασθένειας. Καθόταν φουσκωμένος, κάποια διαστήματα κοιμόταν κιόλας. Έφαγε ελάχιστα. Τον πήγα κατευθείαν στον Πτηνιατρο , έκανε ανάλυση στις κουτσουλιές κ βρήκε ότι έχει κάτι στο πεπτικό. Όντως όσο ήταν εκεί, έκανε κινήσεις σαν να ήθελε να κάνει εμετό. Μου έδωσε μία σύριγγα με ένα φάρμακο για την ποτίστρα σήμερα κ από αύριο ξεκινά aviomycine για 10 μέρες. Το κακό είναι ότι δεν τον είδα να πίνει νερό από τις 12 που του έβαλα το φάρμακο. Συνεχίζει να είναι φουσκωμένος κ κοιμάται κατά διαστήματα. Είμαι πολύ στεναχωρεμενη. Χθες ήταν μια χαρά. Μένει μέσα στο σπίτι, δεν βγαίνει από το κλουβί, τρώει συσκευασμένη τροφή.
 
Καλησπέρα
Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα το μπατζι σας!
Ποιο ακριβώς είναι το ερώτημα σας;
 
Αν θα πιει το φάρμακο από την ποτίστρα ή θα χρειαστεί να του δώσω από το στόμα. Τι γίνεται όταν είναι χάλια κ πιεί την άλλη μέρα το πρωί;
 
Αν θα πιει το φάρμακο από την ποτίστρα ή θα χρειαστεί να του δώσω από το στόμα. Τι γίνεται όταν είναι χάλια κ πιεί την άλλη μέρα το πρωί;
Αν είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν πίνει από την ποτίστρα, τότε θα πρέπει να χορηγηθεί με σταγονόμετρο.
 
έκανε ανάλυση στις κουτσουλιές κ βρήκε ότι έχει κάτι στο πεπτικό.

Κάτι, τι κάτι; Στο πεπτικό που ακριβώς;

Τα μπάτζι πίνουν ελάχιστο νερό. Καλύτερα η δόση να μετρηθεί για να δίνεται απευθείας στο στόμα.
 
Δεν μου είπε τι ακριβώς. Στο τηλέφωνο πριν που μιλήσαμε μου είπε να του δώσω 2-3 σταγόνες από την ποτίστρα με μια σύριγγα στο στόμα ή στα ρουθούνια. Την ώρα που πήγα να του δώσω ήπιε λίγο από την ποτίστρα. Θα ξαναδοκιμάσω σε καμία ώρα, μου είπε κάθε μία ώρα λίγες σταγόνες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Όλα πολύ στο περίπου βρε Δέσποινα. Και δεν φταις εσύ βέβαια, δεν το λέω για εσένα. Αν ξαναμιλήσεις μαζί του ρώτα τον ακριβώς τι διέγνωσε και κράτα σημειώσεις και για να έχεις ένα αρχείο και για να μας πεις κι εμάς.
 
Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα μπάτζι πίνουν ελάχιστο νερό εκτός κι αν κάνει πολλή ζέστη ή τρέφονται βασικά με πέλλετ, που είναι ξηρά τροφή. Τι ακριβώς κάνει αυτό το φάρμακό στο νερό? Κι εγώ έχω πολύ άρρωστο μπάτζι αυτή την στριγμή (είναι καλύτερα πια!), και όλη η θεραπεία γίνεται με σύριγγα για διαβητικούς.
 
Το έβαλε μπροστά μου το φάρμακο αλλά δεν το πρόσεξα, είχα κ τη στεναχώρια μου. Μπορώ να τον ρωτήσω αύριο. Μήπως να τον ρωτήσω κ για τη δοσολογία από το στόμα για το aviomycine?
 
@FIRFIR Δεν έδωσε οδηγίες για το αντιβιωτικό? Είπε να κανετε ό,τι λένε μέσα οι οδηγίες? Στην θέση σας θα ρωτούσα, για ασφάλεια και σαφήνεια.
 
Έδωσε, μου είπε 8 σταγόνες σε μισή ποτίστρα ανά 24ωρο για δέκα μέρες. Εγώ όμως ανησυχώ γιατί πόσο θα πίνει πια κάθε μέρα; Δεν έχω κ την δυνατότητα τώρα να πάρω κ δεύτερη γνώμη. Θα μιλήσω κ αύριο μαζί του. Ευχαριστώ, θα ενημερώσω. Καλά Χριστούγεννα..
 
@FIRFIR

Ριξε και μια ματια εδω,υπαρχει αναφορα οταν υπαρχει μειωμενη ληψη νερου.

Καταλαβαινω οτι ειχες αγχωθει,αλλα παντα να ρωτας οταν σου δινει ο γιατρος φαρμακο σε συριγγα τι ακριβως ειναι γιατι ειναι κρισιμο να ξερουμε τι χορηγουμε σε ενα πουλακι ειδικα σε περιπτωση που κατι παει στραβα.

Περαστικα!
 
Καλημέρα να σας ενημερώσω ότι το παπαγαλάκι πάει καλύτερα, του βάζω την αντιβίωση μέσα στο νερό, αλλά του δίνω κ από το διάλυμα 3 φορές την μέρα στο στόμα. Βέβαια όταν το πιάνω φωνάζει κ χτυπιέται αλλά προσπαθώ να κάνω γρήγορα. Θέλω να συνεχίσω έτσι, αλλά ανησυχώ μήπως το στρεσαρω πολύ.
 
Τέλεια νέα, αλλά παίρνει δύο διαφορετικά πράγματα ή του δίνετε και με σύριγγα και στο νερό? Για να μην χτυπιέται όταν τον πιάνετε, χρησιμοποιήστε πετσέτα, έτσι θα είστε σίγουρη ότι δεν θα χτυπήσει. Το ότι πετάει και προσπαθεί να σας αποφύγει είναι θετικό, σημαίνει ότι το παλεύει. Φυσικά πρέπει να γίνεται γρήγορα για να μην στρεσσάρεται πολύ, αλλά εφόσον δεν έπαθε καρδιακή προσβολή τις πρώτες φορές, μόνο καλύτερα θα πηγαίνει. Επειδή κι εγώ δίνω φάρμακο με σύριγγα εδώ και περίπου έναν μήνα, όλο και καλύτερα το δέχεται, και δεν τρέμει σύγκορμος πια όταν περνάω από δίπλα του. Επειδή τα βοηθά η ρουτίνα, προσπαθώ να κάνω συγκεκριμένες κινήσεις όταν είναι ώρα για το φάρμακο, ώστε να αγχώνεται μόνο τότε και όχι κάθε φορά που με βλέπει.
 
Το ίδιο φάρμακο δίνω, έτσι μου είπε ο γιατρός, για να είμαι σίγουρη ότι το παίρνει. Με πετσέτα το πιάνω αλλά τρελαίνεται. Τι να κάνω, για το καλό του είναι.
 
Το ίδιο φάρμακο δίνω, έτσι μου είπε ο γιατρός, για να είμαι σίγουρη ότι το παίρνει.
Οκ...? Αλλά αφού το δίνετε με σύριγγα γιατί και στο νερό? Δεν φοβάται ότι θα πάρει μεγαλύτερη δόση απότι πρέπει? Ρωτάω, δεν ξερω...

Με πετσέτα το πιάνω αλλά τρελαίνεται.
Τον πιάνετε με τον σωστό τρόπο, με τον δείκτη και τον μέσο εκατέρωθεν του κεφαλιού του? Τα βοηθά πολύ.
 
Όχι γιατί είναι διαλυμένο μέσα στο νερό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι εξοικειωμένη με το κράτημα, αγχώνομαι κ δεν το πιάνω σωστά.
 
Back
Top