Ασθένειες Ξαφνικός θάνατος budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryL3
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MaryL3

PB New Member
Εγγραφή
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
6
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας!

Ειχα ενα πολυ καλο παπαγαλακι και προσφατα εφυγε απο τη ζωη... Ειμαι σοκαρισμενη απο το ξαφνικο της υποθεσης, διοτι εγινε πολυ γρηγορα. Το τελευταιο διαστημα ειχε σαν μια διαρροια, οι κουτσουλιες του ηταν νερουλες πολυ και δεν ηταν η συνηθισμενη κουτσουλια μπατζι... Παρόλαυτα ετρωγε κανονικα και κελαηδουσε. Δεν ηταν και πολυ δραστηριος γενικα και στο παρελθον ολο αρρωσταινε ειχε θεμα με το αναπνευστικο του... ΤΟυ ειχα δωσει 1 σκονη και του περασε.. Αλλα αυτο ηταν πολυ ξαφνικο, εκει που καθοταν μια χαρα ξαφνικά ακουω κραυγη απο το πουλι και το βλεπω κατω με ανοιχτα τα φτερακια του... Μπορει να μου πει κανεις αν του εχει συμβει κατι αναλογο; Γενικα ξερω οτι αρρωσταινουν ευκολα, αλλα αυτο ηταν τοσο ξαφνικο...
 
Λυπάμαι πολυ για την απώλεια του μικρού σου φίλου. Αν έχεις άλλα πουλιά, θα πρεπει να εισαι πολύ προσεκτική το επόμενο διάστημα, μηπως προκειται για κατι μεταδοτικό.
Δυστυχώς δεν δίνεις πολλές πληροφορίες για να εικάσουμε πάνω στο τι συνέβη. Π.χ., τι σκόνη ήταν αυτη που του έδωσες...
Τα πουλιά έχουν πολύ ταχύ μεταβολισμό και πρεπει κανεις να ειναι πολυ προσεκτικός με τα σημάδια, ασθένειας που δείχνουν, αν και ποτέ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος και το σύνηθες ειναι να μην προλάβει κάποιος να κάνει κατι. Θέλω με αλλα λογια να πω ότι ειναι δύσκολο να τα προλάβεις πριν καταλήξουν.
Πες μας όμως για :
... Το αναπνευστικό του, παρατηρήσεις, διάρκεια, συμπτώματα
... Το αν υπάρχουν στο κλουβι δαγκώματα κλπ.
 
Ευχαριστω πολυ... ΕΙμαι χαλια πραγματικα... Η αληθεια ειναι οτι απο τοτε που τον πηρα ολο κατι ειχε με το αναπνευστικο του. Παλιοτερα εβγαζε και καφε υγρο απο τα ρουθουνια κ ολο φτερνιζοταν κ δεν φαινοταν καλα, αλλα τον ειχα παει σε 1 κτηνιατρο κ μ εδωσε 1 σκονη και δεν μου εξηγησε τι ηταν... Δεν ξαναεμφανιστηκε απο τοτε αυτο το πραγμα! Αργοτερα ομως ειχαμε θεμα με τις κουτσουλιες... Δηλαδη ηταν καποιες μερες που εκανε και κολλουσαν ολο πανω του και η περιοχη του ποπου ηταν ολο λερωμενη... Εκεινο το διαστημα σταματησα να του δινω μπανανα, μαρουλακι μηπως και τον ενοχλησε κατι απο αυτα... Τις τελευταιες μερες ειχε μονιμως διαρροια, με ελαχιστη "μαζα" κουτσουλιας και γυαλιζε καπως... Του αλλαζα συνεχεια το νερακι, και ειπα μηπως επειδη πινει πολυ νερο λογω της ζεστης. Και σημερα τον ειχα μεσα στο σπιτι γιατι εξω ειχε πολυ ζεστη και κατα το απογευμα π αρχισε καπως να δροσιζει τον βγαζω στο μπαλκονι που του αρεσει. Με το που γυρναω την πλατη μου ακουω κραυγη! Γυρναω γρηγορα κ τον βλεπω κατω με ανοιχτα φτερα, αυτο ηταν... Να φανταστεις πιο πριν μιλουσαμε- δηλαδη του σφυριζα και μου απαντουσε- ηταν πολυ ξαφνικο... Ευχομαι να μην τυχει ετσι σε καποιον ιδιοκτητη... Λετε να ηταν αρρωστο απο καιρο πριν; Δεν ξερω τι να πω...
 
Λυπάμαι ειλικρινά ☹
Δεν ήταν ξαφνικό, εσύ απλά είχες θεωρήσει τα συνεχή συμπτώματα ασθένειας, σαν κάτι σύμφυτο με τον οργανισμό του. Το πουλί όμως υπέφερε μεγάλο διάστημα και παρόλο που αγωνίστηκε, τελικά υπέκυψε.
Άλλη φορά να πας σε άλλο γιατρό και να μην δεχθείς φάρμακα αν δεν κάνει εξετάσεις τουλάχιστον στις κουτσουλιές.
Πόσο καιρό είχες το παπαγαλάκι; ξέρεις την ηλικία του;
 
νιωθω τοσο ασχημα που το καημενο εφυγε ετσι... Πραγματικα... Δυστυχως δεν μπορουσα να βρω κανεναν κτηνιατρο που να ξερει απο μπαντζι και αυτο με ενοχλουσε πολυ... ενας μονο μου ειχαν πει οτι λιγο ξερει και εκει τον ειχα παει, αλλα δεν ξερω τι ναπω... ΤΟν ειχα 2 χρονια σχεδον και τον αγαπουσα τοσο πολυ... και εψαχνα τα παντα στο ιντερνετ σχετικα με μπαντζι και ασθενειες... ΤΟν ειχα διαλεξει απο το πετ σοπ γιατι ειχα παρατηρησει οτι μεσα σε ολο το κλουβι με τα 30 παπαγαλακια, αυτος ηταν ολο μονος του και οπου πηγαινε τα αλλα φευγανε δεν τον θελαν...
 
Υπάρχουν ειδικευμένοι σε πουλιά κτηνίατροι στη Θεσσαλονίκη αν είχες βρει νωρίτερα το φόρουμ μας, θα είχες ενημερωθεί.
Τέλος πάντων, κρίμα το πουλάκι...
 
Όπως και να 'χει, αν παρεις άλλο πουλακι, θα πρεπει ειτε να αλλάξεις κλουβί και όλα τα σκεύη, ίσως ακόμα και την τροφή, υπό την έννοια του να αγοράσεις καινούρια, και να τα απολυμανεις πριν τη χρηση τους και επιπροσθετα καλό θα ήταν να εχεις στο νου σου κάποιον εξειδικευμένο στα πτηνά κτηνίατρο, στον οποίο να μπορεις να απευθύνεσαι, αν κατι συμβεί.
Μένεις μακριά από αστικά κεντρα; Διότι στο άβαταρ σου γράφει Θεσσαλονίκη.
@evans, πες μας πάλι ποιος ειναι ο γιατρός στη Θεσσαλονίκη που θεωρείς αξιόπιστο;
 
Λέγεται ότι η απώλεια, ειναι, απώλεια, παρόλα αυτά το γρήγορο ξεκίνημα μιας νέας φιλίας με ενα άλλο πουλακι μπορεί να βοηθήσει στη θλίψη.
Για την επόμενη φορά λοιπόν, προετοιμάσου κατάλληλα: εντόπισε έναν αξιόπιστο εκτροφέα budgie, έστω κι αν δεν ειναι κοντά στην περιοχή σου, επικοινώνησε μαζί του για να δεις αν υπαρχει διαθεσιμότητα πουλιων και πάρε ενα πουλακι που πιθανότατα δεν θα ασθενεί.
Αν το αποφασίσεις, άνοιξε νέο θεμα και ρώτα για εκτροφέα.
 
Καλημέρα.
Δυστυχώς ο κύκλος της ζωής έτσι είναι.
Προσπάθησε να το ξεπεράσεις, δεν σημαίνει τίποτα άνθρωπος ή ζώο, η απώλεια είναι απώλεια.
 
Back
Top