Αναπαραγωγή Ξεκίνησα την αναπαραγωγή μου και εγώ με υπομονή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης damliak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπερα σας ειχα να κανω ποστ πολυ καιρο λογο προβληματων υγειας κτλπ. Αλλα ειμαι πισω για να σας ενημερωσω τελικα τι εχει γινει με τα καναρινια τα ομορφα λοιπον δεν ζευγαρωσαν ποτε.. εβαλα το χωρισμα με χαρτι να μην βλεπονται απο τα τελη Απριλιου πλεον και ετσι ειναι κ σημερα. Ο αρσενικος κελαιδαει συνεχεια η θυλικια μιλαει οπως κανουν με μια διαφορα πλεον εχουν σκισει χαμηλα το χαρτι εχουν ανοιξει ενα παραθυρακι κ καθονται εκει κατω μαζι. Δεν παιζει να μπουνε σε ζευγαρωμα λογο καλοκαιριου λετε πλεον να εγινε δεμενο το ζευγαρακι ειναι καλο σημαδι αυτο που καθονται μαζι κατω στο πατωμα διπλα διπλα; τι λετε;
 
Δεν παιζει να μπουνε σε ζευγαρωμα λογο καλοκαιριου λετε πλεον να εγινε δεμενο το ζευγαρακι ειναι καλο σημαδι αυτο που καθονται μαζι κατω στο πατωμα διπλα διπλα; τι λετε;
Παίζει και παραπαίζει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να τα αφήσεις να προχωρήσουν στα τέλη Ιουλίου.

Εσύ θέλεις να είναι μαζί όλο το χρόνο; Αν θέλεις, να ξέρεις ότι θα έχεις δύο ήρεμα πουλάκια από τα οποία θα ακούς μόνο κανένα τυχαίο τσίου πού και πού και όχι κελάηδισμα.
 
Βασικα να μπουνε μαζι για ζευγαρωμα οχι δεν παιζει τωρα το καλοκαιρι στα σιγουρα τωρα δεν μπορω να πω οτι ακουω τσιου μονο χαλαει τον κοσμο ο αρσενικος οταν ανεβαινει στα κλαδακια και δεν καθεται κατω μαζι με την αγαπημενη του!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καταρχάς εύχομαι το όποια προβλήματα να λύθηκαν και να είναι τα τελευταία! Αυτό προέχει πάνω από οτιδήποτε άλλο!

Στο δια ταύτα, η εποχή αναπαραγωγής έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα είναι εποχή πτερόροιας..

Θα σου πω τι έχω παρατηρήσει εγώ στην μια και μοναδική αποτυχημένη (λόγο αργοπορίας μου) προσπάθεια αναπαραγωγής που έκανα..

Όταν βάλεις δυο πουλάκια δίπλα διπλά με "τυφλό" χώρισμα, ακόμα και αρσενικά να είναι το κάνουν αυτό..Ψάχνουν το ένα το άλλο..Ίσως περιέργεια ίσως κάτι άλλο.. Μπορεί αυτό να μας ξεγελάσει και να υποθέσουμε ότι όλα θα είναι αρμονικά και υπέροχα.. Όμως πολλές φορές με το που βγαίνει το χώρισμα αυτόματα τίθεται θέμα χωροταξικής κυριαρχίας.
Τότε τα πράγματα αλλάζουν και ξεκινάει ένας νέος κύκλος προσαρμογής των πουλιών που είτε θα καταλήξει θετικά με κάποιους μικροκαυγάδες, είτε αρνητικά. Δηλαδή το να υπάρχουν συνεχόμενοι καυγάδες και.. Δυστυχία μέσα στο κλουβί και αγωνιά (δίκη μας) έξω από αυτό.. Το παραθυράκι μάλλον ήταν τυχαίο γιατί γενικά τους αρέσει να παίζουν με το χαρτί.. Δεν θεωρώ ότι είναι δείγμα του "μασάω τα σιδερά για να έρθω κοντά σου" :)

Αν λοιπόν όλα πάνε καλά τα πουλάκια θα συνυπάρχουν άπλα δεν θα κελαηδάει ο αρσενικός σου γιατί πλέον το ταίρι του θα το έχει βρει:) Κάποιοι όμως λένε πως δεν κάνει κάλο στο θηλυκό γιατί θα κάνει αυγά ανά διαστήματα.. Εδω εχω ακουσει τους έμπειροτερους και το έχω χωρίσει το ζευγάρι μου..

Φυσικά, περίμενε τους περισσότερο έμπειρους από έμενα για ποιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Εγώ απλά μεταφέρω τα συμπεράσματα μου βάσει τις μεθόδου "πείραμα-παρατήρηση-καταγραφή"
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top