Ασθένειες Ογκίδιο στο πόδι και είναι σαν να βγαίνει δεύτερο νύχι

Αλίκη το τσιμπάει καθόλου;
Όχι όχι καθόλου! Ούτε και σηκώνει ιδιαίτερα το πόδι της.. Μόνο όταν της βάζω την αλοιφή (πάντα με γάντι) μετά ίσως να το σηκώσει λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές δε δείχνει να την πονάει.

Και εμένα για δεύτερο νύχι μου φαίνεται. Μήπως είχε τραυματίσει το πόδι της και δεν το είχες αντιληφθεί και πρόκειται να πέσει το παλιό νύχι και για αυτό το λόγο να έγινε έτσι; Δοκίμασες όπως σου είπε ο Γιάννης να δείς αν κάποιο από τα δύο νύχια κουνιέται; Μήπως συμβαίνει ότι και σε εμάς, σε περίπτωση τραυματισμού του νυχιού, να μην έφυγε το τραυματισμένο νύχι και να το σπρώχνει το καινούργιο που βγαίνει από κάτω;
Δεν νομίζω βρε Αχιλλέα να τραυματίστηκε. Γιατί στην αρχή δεν ήταν τόσο πρησμένο... Εγώ ξαφνικά είδα ένα ογκίδιο στο δάχτυλο στο χρώμα του δέρματος. Για τρεις μέρες έβαλα betadine μια φορά την εβδομάδα και αυτό δεν καλυτέρευε αλλά όλο και μεγάλωνε. Οπότε απευθύνθηκα σε σας.. αυτό που έβλεπα σαν δεύτερο νύχι τώρα που έχει μαυρίσει το ογκίδιο δεν το βλέπω.. Πάντως έβγαινε πάνω στο ογκίδιο..

Αν (λέω ΑΝ) έχει εγκλωβιστεί νύχι που μεγαλώνει ίσως δημιούργησε κύστη. Τραυματισμός μικρός, για αυτό και δύσκολα να αντιληφθεί, μπορεί να επήλθε και από το μήκος των νυχιών που είχαν αρχίσει να στρίβουν. Δοκίμασες να δείς αν κουνιέται το νύχι; Μπορεί να μην είναι και αυτό, πιθανολογούμε.

Δε δοκίμασα να δω αν κουνιέται... Θα δω αν είναι αύριο.. Πάντως και εγώ πιστεύω ότι μπορεί να φταίνε τα πολύ μακριά νύχια.. Το σκέφτηκα σαν ενδεχόμενο.. ☹

Εντάξει βρε και αυτό να είναι έγινε, δεν αλλάζει, παρακάτω, δοκίμασε αύριο να δείς αν κουνιέται το νύχι και πες μας οκ;

Εντάξει βρε και αυτό να είναι έγινε, δεν αλλάζει, παρακάτω, δοκίμασε αύριο να δείς αν κουνιέται το νύχι και πες μας οκ;
Έεεγινεεε! Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον Αχιλλέα μου! 🙂

Άσε το πουλάκι ήσυχο μην του κάνεις ζημιά βάζε την αλοιφή και άσε το νύχι ευλογιά είναι κάποιες φορές κόβετε το δάκτυλο στο τέλος και μπορεί να χάσει την άκρη του δακτύλου μαζί με το νυχάκι του αλλά αυτό θα γίνει μόνο του.

Λοιπόν το νύχι το καλό μας είναι μια χαρά πολύ γερό! Και το ογκίδιο έχει μικρύνει πολύ και έχει μαυρίσει! Μόνο το ογκίδιο γιατί το πόδι μας είναι μια χαρά και αιματώνεται κανονικά! :D

Αυτό που προεξέχει σαν νύχι εμένα μου μοιάζει με μεγάλο ανορθωμένο λέπι.
Έχετε δει ποτέ να βγαίνει 2ο νύχι σε καναρίνι ή σε άλλο πουλί; Εγώ όχι και δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Παιδιά χίλια συγγνώμη αλλά τρέχω με τη σχολή και δεν προλαβαίνω να την βγάζω και φώτο! Αλλά αύριο σας υπόσχομαι θα ανεβάσω! Υπάρχει μεγάλη βελτίωση καθώς έχει μειωθεί σε μέγεθος το ογκίδιο και πλέον ξεκάθαρα είναι μαύρο μόνο το ογκίδιο, ενώ το κανονικό νύχι είναι μια χαρά! Αύριο έχει photoshooting! 😛

Και οι φωτογραφίες που υποσχέθηκα! Από όλες τις οπτικές γωνίες!
rsz_dsc_1412.webp
rsz_dsc_1413.webp
rsz_dsc_1416.webp

Γνώμη μου είναι πως δε μοιάζει με ευλογιά αλλά περισσότερο με όγκο (μάζεψε πύον..) στο πόδι.

Kara-Καραμπινάτη ευλογιά.
Έχω κάποιες ενστάσεις σε ότι αφορά την ευλογιά, θα έπρεπε να υπάρχει η περιοχή αιμάτωσης... Δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόστημα... και θεωρητικά είναι περισσότερες μέρες σε ατή την κατάσταση από αυτές που θα έπρεπε για να ανακάμψει.
Αλίκη συνέχισε τη θεραπεία και να έχεις τεταμένη την προσοχή σου μη σου δημιουργήσει καμιά σηψαιμία...

Όχι όχι δεν είναι η αλοιφή! Όλες οι φώτο είναι πριν βάλω την κρέμα..
Τότε μάλλον είναι πύον το οποίο θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί εμμέσως και από την ευλογιά, λόγω επιμόλυνσης της πληγής που προκάλεσε στο πόδι.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η μόλυνση, πιθανώς από σταφυλόκοκκο (πύον) και μάλιστα από ανθεκτικό στέλεχος, μιας και δεν υποχωρεί με τη fucidin.

Back