Φροντίδα Οδηγίες για κόψιμο νυχιών και ράμφους παπαγάλου

Τυχαια ειδα το ποστ και με βοηθησε. Απο σημερα θα κλεισω ραντεβου στον κτηνιατρο για λιμαρισμα ραμφους και νυχιων του παπαγαλου μου. 👍
 
μόνο σε περιπτώσεις που δεν χρησιμοποιεί σουπιοκοκκαλο κτλπ;
ο δικος μου παντως δε χρησιμοποιει σουπιοκοκκαλο
Δεν έχει σημασία αυτό. Υπάρχουν πουλιά που δεν γνωρίζουν καν το σουπιοκόκκαλο και παρόλα αυτά το ράμφος τους δεν χρειάστηκε τριμάρισμα ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή τους. Δεν χρειάζεται κάθε τι που διαβάζουμε να το εφαρμόζουμε στα δικά μας πουλιά. Τριμάρισμα του ράμφους χρειάζεται ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις που αυτό μεγαλώνει υπερβολικά, είτε για παθολογικούς είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους.
 
@Stavros επειδη θα το παω που θα το παω για τα νυχια και επειδη καποιες φορες δαγκωνει δυνατα σκεφτομουνα μηπως να του λιμαρουμε και λιγο και το ραμφος αλλα για να λετε πως ουτε το λιμαρισμα κανει οκ.
 
Οκ παιδια το πηγαμε σημερα και απλα μου εδωσε κατι κομματια σαν γυαλοχαρτο τα οποια τοποθετουνται στην πατηθρα για το θεμα των νυχιων επειδη δεν ηταν αρκετα μακρυα και δε χρειαζονταν κοψιμο, ευχαριστω για τις απαντησεις.
 
Την πρώτη φορά που έκοψα νύχια ήταν όταν ήμουν 12 χρόνων, η όλη διαδικασία είναι σαν το ποδήλατο άπαξ και τη μάθεις την ξες για πάντα
 
Back
Top