Γενικά Οι Πουλιοπιάστες του Facebook

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κάνε μια βόλτα στο Σχιστό και να δεις ποιοι είναι αυτοί που κάθονται πίσω από αυτούς τους πάγκους...Αν ασχολείσαι ενεργα με τους συλόγους των πουλιών θα δεις πόσο δίκιο έχω που λέω πως φταίμε πρώτα εμείς και μετά αυτοί.
έχει δίκιο ο Βασίλης.. Και όχι μόνο στο Σχιστό συμβαίνει αυτό! Ένα σωρό μη επώνυμα pet-shop πωλούν καρδερίνες χωρίς δαχτυλίδι και όχι μόνο καρδερίνες! Έκανε ποτέ κανείς κάτι; Ποτέ! βγήκαν ποτέ οι αρμόδιες υπηρεσίες ''παγανιά'' και να πάρουν σβάρνα όλα αυτά τα μαγαζιά και να αρχίζουν να μοιράζουν ''αυτόγραφα χιλιάδων ευρώ'' σε όλους αυτούς; Ποτέ! Ποτέ! Ποτέ!
και επειδή πάντα θα υπάρχουν ανώριμοι και δίχως ίχνος παιδείας αγοραστές.. Και μιας και το κράτος είναι βουτηγμένο στην ανομία(αφού έτσι βολεύει..), ας μην γελιόμαστε.. Ποτέ δεν θα γίνει τίποτα!
το μόνο που μας μένει είναι να δώσουμε σωστή παιδεία στα παιδιά μας,ώστε όταν πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.. Κάτι να αλλάξει!
 
Φίλε @Dimitris.P δίκιο έχεις... Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στο μέλλον, γιατί οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν σε μια μέρα, μόνο από γενιά σε γενιά. Κάποτε πχ υπήρχαν επιγραφές δημόσια ακόμη και σε μέσα μαζικής μεταφοράς "απαγορεύεται το πτύειν" πραγμα που σήμερα με την παιδεία μας φαίνεται αδιανόητο. Μετά από 30 χρόνια κατάλαβε ο κόσμος και άλλαξε η νοοτροπία! Μόνο να τους "κράζουμε" μπορούμε και να μαθαίνουμε τα παιδιά μας το σωστό!
 
το μόνο που μας μένει είναι να δώσουμε σωστή παιδεία στα παιδιά μας,ώστε όταν πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.. Κάτι να αλλάξει!
Μόνο να τους "κράζουμε" μπορούμε και να μαθαίνουμε τα παιδιά μας το σωστό!
σωστά.. χαίρομαι Γιάννη που συμφωνούμε πως η λύση είναι στο να μεταδώσουμε σωστή παιδεία στα παιδιά μας! Εκεί θα αλλάξουν πολλά.. Εκεί θα κριθούν όλα!👍
 
Έχει δίκιο ο Βασίλης...ήμουνα νιός και γέρασα... Και γεροξεκούτης σε κανά δυό δεκαετίες τα ίδια θα βλέπω, τα ίδια θα διαβάζω, δεν θ'αλλάξει τίποτα.
Γελάω πικρά πολλές φορές και με τις απελευθερώσεις πουλιών που το κάνουν ''θέμα'' σε άλλο φόρουμ ..
Καλές δε λέω (και ποιός δεν το θέλει..) αλλά ένα απελευθερώνεται, εκατοντάδες χιλιάδες αιχμαλωτίζονται, πουλιούνται, πεθαίνουν... Δυστυχώς η λύση είναι η παιδεία που γράφει ο Δημήτρης. Αλλά στην επαρχία και στα νησιά το ''χόμπυ'' οργιάζει..
*Δεν θέλω να σκέφτομαι να επιδεινωθεί περισσότερο η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα... όταν ήμουν μικρός τρώγαμε ομελέτα με μικροπούλια. Σε πολλά νησιά τα κοτσύφια και άλλα πουλιά γίνονται μεζέδες... Ελπίζω να μη φτάσουμε να τα εξοντώνουμε για ένα ακόμη λόγο.
 
όταν ήμουν μικρός τρώγαμε ομελέτα με μικροπούλια. Σε πολλά νησιά τα κοτσύφια και άλλα πουλιά γίνονται μεζέδες... Ελπίζω να μη φτάσουμε να τα εξοντώνουμε για ένα ακόμη λόγο.
Μπορω δυστυχως να σε διαβεβαιωσω οτι καποιοι τρωνε ακομα και τα σπουργιτια στα νησια. Εγω εχω παθει πολιτισμικο σοκ.
 
Ειδικά στο νησί που είσαι εσύ, είναι μια παράδοση που ΔΕΝ θ'αλλάξει καθόλου εύκολα ούτε σύντομα.
 
Φίλε @Dimitris.P Κάποτε πχ υπήρχαν επιγραφές δημόσια ακόμη και σε μέσα μαζικής μεταφοράς "απαγορεύεται το πτύειν" πραγμα που σήμερα με την παιδεία μας φαίνεται αδιανόητο. Μετά από 30 χρόνια κατάλαβε ο κόσμος και άλλαξε η νοοτροπία!
Μη το λες, πολύ συχνά στους δρόμους της Αθήνας βλέπω ή, ακούω να συνεχίζεται η... Παράδοση😱

*Δεν θέλω να σκέφτομαι να επιδεινωθεί περισσότερο η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα... όταν ήμουν μικρός τρώγαμε ομελέτα με μικροπούλια.
**Σε πολλά νησιά τα κοτσύφια και άλλα πουλιά γίνονται μεζέδες... Ελπίζω να μη φτάσουμε να τα εξοντώνουμε για ένα ακόμη λόγο.

* Πάνε πάνω από 16 χρόνια που πριν καταλάβω τι συμβαίνει μια ηλικιωμένη ''κυρία'' έχωσε σε καροτσάκι της λαϊκής μια πάπια (στον εθνικό κήπο). Δεν πίστευα στα μάτια μου τόσο που πείστηκα πως, δεν κατάλαβα καλά! Ένα μήνα μετά διάβασα στην εφημερίδα πως συνελήφθη, συνήθιζε να κλέβει πάπιες από τον κήπο για φαγητό...
** Και στις Σπέτσες ίσχυε και ισχύει. Κάποιον χειμώνα βρήκα 2 άδειες φωλιές στον κήπο (ποιος ξέρει ''γιατί'').
Όταν το ανέφερα στον κηπουρό έδειξε απογοητευμένος... Τι καλά θα ήταν να βρίσκαμε καμιά 10αριά σπουργίτια στις φωλιές να τα φτιάχναμε με αυγά ομελέτα μου απάντησε☹... (προσπάθησα να του εξηγήσω κάποια πράγματα αλλά... 😡μάταια!)
 
Μπορω δυστυχως να σε διαβεβαιωσω οτι καποιοι τρωνε ακομα και τα σπουργιτια στα νησια. Εγω εχω παθει πολιτισμικο σοκ.
παλια σε πολυ φτωχες περιοχες οπως η μανη τρωγονταν τα σπουργιτια
να το κανεις για τροφη εχει 1δικαιολογια αλλα το παρακατω...
 
παλια σε πολυ φτωχες περιοχες οπως η μανη τρωγονταν τα σπουργιτια
Το ειπες κ μονος σου.
1)παλια
2)φτωχες περιοχες
οποτε μιλαμε για το σημερα, και δε νομιζω οτι η Σαντορινη εχει τοσο κοσμο που πειναει.. Τουλαχιστον αυτοι που ξερω εγω δεν το κανουν λογω πεινας.
 
περι νοοτροπιας
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
παλια σε πολυ φτωχες περιοχες οπως η μανη τρωγονταν τα σπουργιτια
να το κανεις για τροφη εχει 1δικαιολογια αλλα το παρακατω....
Το ειπες κ μονος σου.
1)παλια
2)φτωχες περιοχες
οποτε μιλαμε για το σημερα, και δε νομιζω οτι η Σαντορινη εχει τοσο κοσμο που πειναει.. τουλαχιστον αυτοι που ξερω εγω δεν το κανουν λογω πεινας.
Στην εποχή μας όλοι αυτοί θεωρούν ότι τρώνε λιχουδιά, γι΄αυτούς είναι...gourmet
 
Εγω πιστευω πως ο κοσμος γενικα αλλαξε. Πιστευω πως οι νεοι αγαπουν τα ζωα και γενικα σεβονται την φυση. Στα παλια χρονια (παππουδες-γιαγιαδες) ειχαν τα ζωα για φαγητο και για βοηθεια στην δουλεια τους. Κανενας σεβασμος. Τωρα ο λογος που βλεπουμε, ακουμε περισσοτερα περιστατικα ειναι επειδη υπαρχει το διαδυκτιο, το fb κτλ.
Εγω πιστευω πως στο θεμα ζωα, σεβασμος των ζωων παμε καλυτερα. Υπαρχει ευαισθησια.
 
Εγω πιστευω πως ο κοσμος γενικα αλλαξε. Πιστευω πως οι νεοι αγαπουν τα ζωα και γενικα σεβονται την φυση. Στα παλια χρονια (παππουδες-γιαγιαδες) ειχαν τα ζωα για φαγητο και για βοηθεια στην δουλεια τους. Κανενας σεβασμος. Τωρα ο λογος που βλεπουμε, ακουμε περισσοτερα περιστατικα ειναι επειδη υπαρχει το διαδυκτιο, το fb κτλ.
Εγω πιστευω πως στο θεμα ζωα, σεβασμος των ζωων παμε καλυτερα. Υπαρχει ευαισθησια.
Δεν έχεις άδικο Αριάδνη μου... αλλά αυτό θεωρώ ως ισχύει μόνο στις μεγάλες πόλεις.. στην επαρχία η νοοτροπία των παλιών χρόνων αναπαράγεται και μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Αφού κυνηγάει ο μπαμπάς θα κυνηγάει και ο γιος. "Τι πάει να πει δε του αρέσει; Δεν είναι άντρας;"
 
Συμφωνω μαζι σας. Δεν ειπα ειμαστε σε καλο επιπεδο. Αλλα παμε καλυτερα. Τα παιδια δεν επηρεαζονται μονο απο γονεις. Αλλα απο το σχολειο, απο φιλους. Εχουν διαφορα μεσα αναζητησης. Δεν μενουν στις αποψεις των γονιων. Ψαχνονται. Αυτο καποτε ειναι καλο. Καποτε οχι.
 
Εγω πιστευω το ακριβως αντιθετο. Παλιοτερα οι ανθρωποι συντηρουνταν απο τα ζωα με καθε τροπο και τ σεβονταν πολυ περισσοτερο απο σημερα.
Ενας βοσκος ειχε 3-4 σκυλια να του φυλανε το κοπαδι, ηταν συνεργατες του. Δεν τα γρονθοκοπουσε γιατι ετσι ξυπνησε.
Πιανανε πουλακια να τα κανουν παστα να τα φανε. Και περνουσαν ολοκληρους χειμωνες απο αυτο. Δεν τα πιανανε να τα αποκεφαλισουν και να τα πεταξουν χωρις λογο σε σκουπιδοσακουλες (εχει γινει εκει που σας ειπα, με καρδερινες-φλωρους).
Δεν κατεβαζαανε φωλιες να φανε τα μωρα, γιατι του χρονου δε θα χαν πουλια να πιασουν να φανε.
Μεγαλωναν τα ζωα τους με συνεση, και ετρωγαν τα απαραιτητα. Γιατι ηταν προτιμοτερο να εχεις 10 κοτες, να φας τη μια, και οι αλλες 9 να σου κανουν αυγα, απο το να φας και τις 10.
Δε βασανιζαν αδιακριτως τα ζωα τους. Δε σκοτωναν για πλακα. Σεβονταν ολοκληρα κοπαδια με ζωντανα, γιατι απο αυτα ζουσαν.

Πλεον εχω την εντυπωση οτι εχουμε καταντησει ενα ανεκδοτο γενικα, με τους ανεγκεφαλους και απο τις 2 πλευρες. Και υπερβολικα κυνικοι, και υπερβολικα φιλοζωοι. Εχω φταασει προσωπικα σε σημειο να το σκεφτομαι πολυ, πριν πω οτι δεν αφηνω το σκυλο μου να ανεβει στο κρεβατι μου, γιατι θα μου "την πεσουν" οτι δεν τον αγαπω και δεν τον εχω μελος της οικογενειας μου. Ακουσον Ακουσον.😱

Γι αυτο λοιπον, ξανασκεφτειτε το ποτε ηταν καλυτερα. Εν μερει εχουμε προοδευσει ομως οχι γιατι εχουμε αλλαξει νοοτροπια (που τετοια τυχη) αλλα επειδη πλεον μπορουμε να μαθουμε αμεσως τι εγινε στο ταδε χωριο. Αν δε φοβοντουσαν την κατακραυγη θα συνεχιζαν να κανουν οτι ηθελαν.
 
και τ σεβονταν πολυ περισσοτερο απο σημερα.
Τα δικά τους, όχι του γείτονα. Εκεί έβλεπες το επίπεδο πολιτισμού και το βλέπεις και σήμερα ακόμα στα χωριά.
Επίσης στα χωριά, στον βαθμό που ωφελούνται από τα ζώα τα προσέχουν (ας πούμε) αλλά δεν τους παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε καν επαρκή τροφή. Π.χ για τις γάτες, οι περισσότεροι αρκούνται ότι τρέφονται με ποντίκια και φίδια.
Ένας σκύλος που έφαγε μια κότα, δεν έχει δεύτερη ευκαιρία, ούτε φυσικά τίθεται θέμα εκπαίδευσης.
Δεν μεταλλάχθηκαν αιφνιδίως οι νεότεροι χωρικοί και από τους καλούς πατεράδες τους έγινα σκληροί. Έτσι διδάχθηκαν από γενιά σε γενιά.
Στο χωριό το ζώο είναι προϊόν (μέχρι ενός σημείου αποδεκτό και φυσικό) και αν δεν συμφέρει οικονομικά να ζει ή κριθεί ακατάλληλο προς βρώσιν, θανατώνεται. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι γι' αυτό, είναι θέμα παραγωγικής διαδικασίας. Κτηνοτρόφοι είναι δεν είναι ζωολογικοί κήποι.
Εκείνο που δέχομαι, είναι ότι παλαιότερα είχαν μια καλύτερη γνώση της λειτουργίας της φύσης, ένοιωθαν μέρος της και συμμέτοχοί της και δεν παρενέβαιναν απερίσκεπτα σ' αυτήν. Έτσι είχε δημιουργηθεί ένας ηθικός κώδικας, για το πότε θα κυνηγούσαν, για την προστασία των νεοσσών και των κουταβιών κτλ.
Πλεον εχω την εντυπωση οτι εχουμε καταντησει ενα ανεκδοτο γενικα, με τους ανεγκεφαλους και απο τις 2 πλευρες.
Αυτό το πιστεύω κι εγώ.
Η "επαγγελματική" ευαισθησία μερικών, με εμμονές, με επιμονή, με απαξία του ανθρώπου σε αντιδιαστολή με τα ζώα, έχει δημιουργήσει μία πνιγηρή κατάσταση και δυσκολεύει και την διασπορά των υγιών φιλοζωικών απόψεων, ιδιαίτερα όταν κάποιο τέρας της άλλης πλευράς προβεί σε κάποια αξιόποινη πράξη.
 
Πλεον εχω την εντυπωση οτι εχουμε καταντησει ενα ανεκδοτο γενικα, με τους ανεγκεφαλους και απο τις 2 πλευρες. Και υπερβολικα κυνικοι, και υπερβολικα φιλοζωοι.
Ελλάδα: Η χώρα των άκρων! Πάντα!

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι το πως φέρονται στο κάθε ζώο για το λόγο που το έχουν και το συντηρούν. Έχουμε έναν φίλο υδραυλικό που μένει έξω απ την Αθήνα. Κυνηγός από μικρός και πάντα είχε 2-3 κυνηγόσκυλα να κυνηγάει. Φυσικά τα κυνηγόσκυλα τα είχε και τα έχει σε κλουβιά 2Χ3, με μόνιμη ταίστρα και νερό που κάνει να το αλλάξει μέρες, τα βγάζει μόνο όταν και αν πάει για κυνήγι και στο κλουβί δεν μπορείς να πλησιάσεις απ την βρώμα γιατί το πλένει μια φορά την εβδομάδα και αν. Πριν 5-6 χρόνια πήρε ένα πινσεράκι για το σπίτι, μετά του φέρανε ένα ημίαιμο θηρίο ακίτα με τσοπανόσκυλο που το έχει και αυτό σαν το πινσεράκι. Αυτά τα 2 είναι ελεύθερα στο σπίτι, στον κήπο, κοιμούνται στον καναπέ και στο κρεβάτι με τα αφεντικά, είναι υπέρβαρα γιατί τρώνε ότι τρώει και ο ιδιοκτήτης τους, τα πάει καθημερινά βόλτες τα έχει σαν μωρά.. και η απορία μου είναι γιατί; Γιατί τα 2 κυνηγόσκυλα να τα αντιμετωπίζει, να τα πουλάει, να τα ανταλλάσσει λες και είναι πράγματα ή εργαλεία και για τα άλλα 2 να λιώνει και να τα έχει καλύτερα απ ότι έχει τα παιδιά του; Αυτή η ιδεολογία και η νοοτροπία δεν μπορεί να χωνευτεί απ το δικό μου μυαλό...
 
Back
Top