Γενικά Οι δύο νέοι μου φίλοι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Charlie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Charlie

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουλ 2017
Μηνύματα
80
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Καλησπέρα,

Επιτέλους ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω και εγώ τα δύο νέα Cockatiel μου. Για όσους θυμούνται ο πατέρας μου έχει ένα ζευγάρι. Έκαναν τελικά δύο γέννες φέτος. Τέσσερα μικρά στην πρώτη γέννα και τρία στην δεύτερη.

Ενώ στην αρχή είχα πει να πάρω ένα τελικά το ξανασκέφτηκα και πήρα δύο. Είναι αδέρφια από την ίδια γέννα και δεν ξέρω το φύλο τους. Νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι μιας και θα έχουν παρέα το ένα το άλλο. Αν προκύψουν αρσενικό θηλυκό βέβαια δεν ξέρω τι θα κάνω.

Τα έχω δύο μέρες τώρα στο σπίτι μαζί με ένα ακόμα που θα δώσω σε ένα φίλο που είχα και του πέθανε μάλλον λόγω ηλικίας. Σήμερα άρχισαν να είναι πιο απελευθερωμένα. Τρώνε μπροστά μου και μου απαντούν σε κανένα σφύριγμα.

Πάμε τώρα να σας τα δείξω:

Τα δύο τα δικά μου. Υποθέτω πως έχω ένα normal grey και ένα pearl pied ή cinammon pearl pied(δεν με βοήθησε πολύ το google σε αυτό).
IMG_20180110_172841-600x800.webp IMG_20180110_172855-600x800.webp


Το κλουβί τους είναι μια 76αρα ζευγαρώστρα και προς το παρών δεν την εξερευνούν. Έχω βάλει τις δικές της πατήθρες μαζί με μία που πήρα με σχοινιά από το pet. Θα γίνει αλλαγή με πατήθρες από ελιά όταν θα υπάρχει χρόνος. Τα μπολάκια είναι επίσης της ζευγαρώστρας αλλά και αυτά θα αλλαχτούν με τα άλλα που είναι σαν κύπελλα. Θα μπουν σταδιακά και μόλις φύγει και ο επισκέπτης παιχνίδια(έχω σταμπάρει την κρεμάστρα για γραβάτες από το ικεα που έχω δει εδώ μέσα). Θα προσπαθήσω να φτιάξω και μόνος μου.

IMG_20180110_172931-800x600.webp


Τους πήρα αυτή την τροφή:
15524_pla_prestige_gro_sittich_4kg_3.webp

Αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν είχα την ευκαρία να ψάξω τι άλλο έχει το pet από αυτά που ήθελα να πάρω(σουπιοκόκκαλο, κεχρί κλπ). Θα πάω με την ησυχία μου πιο μετά να δω.
Επίσης να πω πως θέλω να πάρω άλλη μία ζευγαρώστρα για να τις ενώσω. Σκοπεύω βέβαια να προσπαθήσω να τα μάθω να βγαίνουν από το κλουβί αλλά είναι και δύο και δεν ξέρω τι θα καταφέρω.

Και τώρα οι απορίες:

1) Να πάρω λέτε κάποια στιγμή και δεύτερη ζευγαρώστρα; Ή αν βγαίνουν δεν θα έχουν πρόβλημα;
2) Αν είναι αρσενικό θηλυκό τι κάνω;
3) Ψάχνω ονόματα. Θα ήθελα κάτι unisex γιατί δεν ξέρω το φύλο τους. To Charlie είναι μάλλον μια πιθανότητα.

Γενικά έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα με διαμονή, διατροφή και εκπαίδευση. Είχα και πριν από πολλά χρόνια lovebirds και ξέρω κάποια πράγματα. Ξέρω ότι έχω πολύ κοντά μου ένα καλό πτηνίατρο. Θα ψωνίζω από το pet4u της Δάφνης μιας και το Zoo Park στην Παπάγου δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι για όσους ξέρουν από Άγιο Δημήτριο.

Οποιαδήποτε πρόταση ή ιδέα καλοδεχούμενη.
 
Καλησπερα! Να τα χαιρεσαι! Οι γονεις μπορεις να μας πεις τι χρωματισμος ειναι μηπως σε βοηθησω με το φυλο των μικρων; Τo κλουβι για 2 πουλακια εφοσον θα γγαινουν κιολας ειναι οκ! Βεβαια οσο το μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο! Εινια μεγαλωμενα απο τους γονεις τους να υποθεσω; Το ενα το γκρι ειναι normal grey, το 2ο ειναι pearl pied και το 3ο pearl. cinnamon δεν ειναι κανενα!
 
Πολύ όμορφα να τα χαίρεσαι! Δεν μας είπες τι ηλικία έχουν κι αν είναι ήμερα και έρχονται στα χέρια σου. Με μια πρόχειρη μαντεψιά στην πρώτη φώτο θα έλεγα πως βλέπω 2 αρσενικά και το τρίτο που είναι στην απο κάτω φώτο μου μοιάζει για θηλυκό. Αλλά οι κοκατιλόφιλοι όπως ο zack27 θα σου πουν σίγουρα πιο έγκυρα. 😉
 
Πολύ όμορφα να τα χαίρεσαι! Δεν μας είπες τι ηλικία έχουν κι αν είναι ήμερα και έρχονται στα χέρια σου. Με μια πρόχειρη μαντεψιά στην πρώτη φώτο θα έλεγα πως βλέπω 2 αρσενικά και το τρίτο που είναι στην απο κάτω φώτο μου μοιάζει για θηλυκό. Αλλά οι κοκατιλόφιλοι όπως ο zack27 θα σου πουν σίγουρα πιο έγκυρα. 😉
Ανεστη χωρις να ξερουμε τους γονεις δε μπορουμε να πουμε! Και να μου πει υπαρχει περιπτωση να μη μπορουμε να πουμε! Το μονο σιγουρο που μπορω να πω για το φυλο ειναι το εξης: αν η μαμα τους δεν ειναι περλε τοτε τα 2 περλε παιδια ειναι θυληκα!
 
Σας ευχαριστώ πολύ!

Ο πατέρας είναι normal grey και η μητέρα μάλλον lutino(κιτρινοάσπρη με φαλάκρα πίσω από το λοφίο).

Μπορείτε να τα δείτε σε αυτό το παλιότερο θέμα.
https://community.petbirds.gr/threads/Σκέψεις-για-cockatiel.30747/

Είναι μεγαλωμένα από τους γονείς. Είναι γεννημένα τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη(δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί ο πατέρας μου μένει μόνιμα Ρόδο οπότε και δεν ήμουν εκεί).
 
Σας ευχαριστώ πολύ!

Ο πατέρας είναι normal grey και η μητέρα μάλλον lutino(κιτρινοάσπρη με φαλάκρα πίσω από το λοφίο).

Μπορείτε να τα δείτε σε αυτό το παλιότερο θέμα.
https://community.petbirds.gr/threads/Σκέψεις-για-cockatiel.30747/
οκ! Εφοσον η μανα ειναι λουτινο (δε φαινεται στη φωτο αν ειναι λουτινο περλε) και δεν ειναι και περλε τοτε οποια μικρα εχουν περλες ειναι θυληκα! τα υπολοιπα δε ξερουμε!
 
Επειδή και η μάνα έχει ταξιδέψει ως εδώ στην Αθήνα, πώς θα έπρεπε να βγάλω φωτό για να σιγουρέψουμε ότι δεν είναι lutino pearl;

Αν μπορείτε ρίξτε και καμιά ιδέα για κανένα όνομα...
 
Επειδή και η μάνα έχει ταξιδέψει ως εδώ στην Αθήνα, πώς θα έπρεπε να βγάλω φωτό για να σιγουρέψουμε ότι δεν είναι lutino pearl;...

Φωτογραφία σε έντονο φως ημέρας ίσως να έδειχνε τις πέρλες.
 
Σήμερα δεν κατάφερα να βγάλω φωτό από την μάνα τους. Ρώτησα και μου είπαν ότι δεν έχει περλες. Θα βγάλω φωτό όταν ξαναπάω.

Μου άρεσαν πολύ το Lucky και το Joey. Θα τα σκεφτώ μαζί με το Charlie και θα καταλήξω.

Χτες πήρα και κεχρί και μια μεταλλική ταίστρα-μπωλ και σουπιοκόκκαλο. Είμαστε πιο οργανωμένοι τώρα. Λέω να κρατήσω όμως και την μία ταίστρα της ζευγαρώστρας έτσι για να έχουν ποικιλία. Δύο από τα τρία δοκίμασαν κεχρί. Περιμένω να δω και το τρίτο τι θα κάνει. Αύριο θα βάλω και το σουπιοκόκκαλο γιατί για σήμερα αρκετά έβαλα χέρι μέσα νομίζω(ταιστρα και κεχρί). Σιγά σιγά. Ακόμα ψιλοπετάνε όταν δουν πόρτα να ανοίγει και να μπαίνει χέρι.
 
PearlLutino1.jpg

λουτινο περλε

και σκετο λουτινο

birdie-birdie.jpg
 
Κατά πάσα πιθανότητα είναι το δεύτερο. Μόλις το επιβεβαιώσω θα ενημερώσω.

Όσο για την άλλη μου απορία. Τι θα γίνει σε περίπτωση που είναι αρσενικό θηλυκό;
 
Αυτό το φαντάζομαι και το έχω διαβάσει. Πρακτικά τι θα πρέπει να γίνει; Άλλο κλουβί; Χώρισμα στην μέση;
 
Back
Top