Γενικά Οι δύο νέοι μου φίλοι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Charlie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μάλλον θα πρέπει όντως να γίνεται πολύ καλή επιτήρηση ώστε να μην μεταφέρονται μικρόβια. Θεωρώ βέβαια ότι αφενός το κακό δεν αργεί να γίνει, κι αφετέρου ότι κάπως μικρή μου φαίνεται η πιθανότητα να κόλλησαν από ελεύθερα πουλιά π.χ. όσο εσύ ήσουν στην τουαλέτα. Το πιο ασφαλές θα ήταν να είσαι συνέχεια εκεί ή να φτιάξεις κατασκευή με πλέγμα το άνω τμήμα της οποίας να είναι πάρα πολύ κοντά στο ταβάνι ώστε να μην χωρά ούτε σπουργίτι να ανέβει (και να κουτσουλήσει) και τα τοιχώματά της να είναι σε απόσταση από το κλουβί ώστε να μην μπορούν να το πλησιάσουν τα ελεύθερα πουλιά.
Κάτι όμως θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες εικασίες για το από τι πέθανε το πουλί, επομένως καλύτερα πιστεύω είναι να γίνουν εξετάσεις στο άλλο.
Απλά να ξέρεις ότι μικρόβια μπορούν να κολλήσουν και από τις κουτσουλιές τους, και από το νερό αν έχει πιάσει βρώμα, και από τροφές αλλοιωμένες όπως φρούτα, αυγό κλπ, αλλά και από τροφές μη συσκευασμένες (χύμα) ή κακοδιατηρημένες
 
@Charlie Λυπάμαι πολυ για την απώλεια σου. 😔
Στα ερωτήματα σου, που κάλυψε ο @ianos θα ήθελα να προσθεσω κάτι.
Θα σε συμβουλευα να καθαρισεις άμεσα το κλουβί και όλο τον εξοπλισμό , αν τα πουλια βρίσκονταν στο ίδιο κλουβί έτσι ώστε αν ειναι κατι μεταδοτικό το οποίο κολλησε τώρα προσφατα το πουλακι που δεν τα κατάφερε, μήπως γλιτωσεις-εξασφαλισεις ότι δεν θα κολλήσει και το άλλο.
Δυσκολο βέβαια αν είχαν κοινά μπολ με φαγητό , νερό κλπ.
Αλλά εγώ εκτός από τον πτηνιατρο θα εκανα οπωςδηποτε και αυτό, οπως και όλες τις εξωτερικές επιφάνειες που τυχόν είχαν κοινές τα πουλια.
Ευχομαι το άλλο πουλακι να ειναι καλά!!
 
Back
Top