Γενικά Οι δύο νέοι μου φίλοι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Charlie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό που είναι πιο διστακτικό είναι αυτό που σκέφτεσαι (σκεφτόσουν) να δώσεις στο φίλο σου;
Ρωτάω, γιατί όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, οι παπαγάλοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και οξυδερκείς και παρατηρούν τα πάντα. Μια μικρή διαφορά στην αντιμετώπισή του, μια διαφορετική στάση σώματος και τόνος ομιλίας, μπορεί να το κάνει να νιώσει ο παρίας της παρέας.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Με τον τρόπο του το καθένα έχει επαφή μαζί μου.
Το pearl είναι αυτό που δοκιμάζει καινούρια πράγματα και το πρώτο που ήρθε και έφαγε από το χέρι μου.
Το γκρι ήρθε τελευταίο να φάει από το χέρι μου αλλά είναι το μοναδικό που έχει κάτσει στο δάχτυλο μου και το πρώτο που βγήκε χτες από το κλουβί και σκαρφάλωσε από πάνω.
Το pied είναι αυτό που έρχεται πιο γρήγορα να φάει όταν βάζω το χέρι μου και το πρώτο που βγήκε στην σχοινενια πατηθρα κατ επέκταση και έξω από το κλουβί.

Αυτό που είναι πιο διστακτικό είναι αυτό που σκέφτεσαι (σκεφτόσουν) να δώσεις στο φίλο σου;
Ρωτάω, γιατί όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, οι παπαγάλοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και οξυδερκείς και παρατηρούν τα πάντα. Μια μικρή διαφορά στην αντιμετώπισή του, μια διαφορετική στάση σώματος και τόνος ομιλίας, μπορεί να το κάνει να νιώσει ο παρίας της παρέας.

Νομίζω πως ήθελε να δώσει το γκρι, αυτό που έχει πάρει το περισσότερο θάρρος κι ανέβηκε και στο χέρι του. :D Δεν το βλέπω να φεύγει...

Παρατηρώ δύο μέρες τώρα που βγαίνουν ότι αφού ανέβουν στην οροφή του κλουβιου, μετά πετάνε στο πάτωμα και κοιτάνε έξω από το παράθυρο που είναι δίπλα στο κλουβί. Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει να βάλω κάτι εκεί για να μπορούν να κάθονται.

Ένα σταντ με δραστηρίοτητες επάνω θα τα έκανε πολύ χαρούμενα και θα χαλάρωναν εκεί αρκετή ώρα...

27484781_10215655801857041_685476721_o.webp

Αυτό που μου άρεσε σήμερα είναι ότι βρήκαν μόνα τους τον τρόπο να επιστρέψουν στο κλουβί. Βέβαια θα βοηθήσω αγοράζοντας άλλη μια πατηθρα από σχοινί που θα συνεχίζει από την ήδη υπάρχουσα προς την οροφή του κλουβιου.
Αν μάθουν να βγαίνουν μόνα τους και να επιστρέφουν μόνα τους στο κλουβί... Πολύ πιο δύσκολα θα ανέβουν στο χέρι σου. Θα πρέπει να τα μάθεις ότι για να βγουν θα έχουν σα μέσο το χέρι σου που θα χρησιμοποιήσουν για την έξοδο τους. Η μη χρήση του χεριου θα έχει ως αποτέλεσμα να έχεις τελικά πιο ανεξάρτητα πουλιά στη παρέα σου, που θα βγαίνουν και θα πετούν στο χώρο χαρούμενα.
Εσύ θέλεις κάτι τέτοιο ή παραπάνω επαφή;

Άντε να δω τώρα πως θα τα κάνω να έρχονται στο χέρι.
Με αργά βήματα και η προσπάθεια ξεκινάει όταν είναι μέσα στο κλουβί και πριν βγουν...
Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατι μιλάμε για 3 πουλάκια και το ένα αποσπάει τη προσοχή του άλλου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης..

Δες το βίντεο... Πρόκειται για ένα πουλάκι που είχα πάρει από πετ σοπ και κατάφερα να το μάθει να βγάινει εκτος κλουβιου αφού πρώτα ανέβαινε στο χέρι...

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

* το κλουβί είναι στρογγυλό και ακατάλληλο για παπαγάλους, αλλα εκείνη τη περίοδο εκπαιδευόταν η μικρή και μετά από κάποιο καιρό ταξίδεψε για την οικογένεια της...

Καλησπέρα σας,
Έχω πολύ καιρό να σας γράψω λόγω μεγάλου φόρτου. Τελικά έδωσα τον αρσενικό στον άνθρωπο που ήταν να τον δώσω και είναι μια χαρά.

Τα πάμε αρκετά καλά αλλά δεν έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο λόγω του ότι δεν είχε πολύ χρόνο. Έχω αρχίσει και πάλι τις προσπάθειες να πλησιάσουμε. Το pied ενώ όταν είναι έξω από το κλουβί του δέχεται να ανέβει στο χέρι για να το βάλω μέσα, γενικά φοβάται πολύ. Έτσι και εγώ δεν την ζορίζω. Το pearl ενώ φοβάται πολύ το χέρι δείχνει ότι με προσπάθεια θα μπορέσω να το πλησιάσω. Τρώει από το χέρι μου όταν είναι έξω από το κλουβί και ανεβαίνει στο ξύλο για να το βάλω μέσα.

Έχω σοβαρό πρόβλημα με τους νυχτερινούς πανικούς του pied. Όλο χτυπάει και χάνει φτερά. Έχω δοκιμάσει και φωτάκι αλλά δεν βοηθάει. Δοκίμασα να τα σκεπάζω και να μην τα σκεπάζω. Το δωμάτιο που τα έχω δεν έχει φασαρία, ούτε μπαίνει κανείς(έτσι και αλλιώς μένω μόνος μου). Σκεφτείτε ότι είναι η δεύτερη κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

• Like
Καλησπέρα σας,
Έχω πολύ καιρό να σας γράψω λόγω μεγάλου φόρτου. Τελικά έδωσα τον αρσενικό στον άνθρωπο που ήταν να τον δώσω και είναι μια χαρά.

Τα πάμε αρκετά καλά αλλά δεν έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο λόγω του ότι δεν είχε πολύ χρόνο. Έχω αρχίσει και πάλι τις προσπάθειες να πλησιάσουμε. Το pied ενώ όταν είναι έξω από το κλουβί του δέχεται να ανέβει στο χέρι για να το βάλω μέσα, γενικά φοβάται πολύ. Έτσι και εγώ δεν την ζορίζω. Το pearl ενώ φοβάται πολύ το χέρι δείχνει ότι με προσπάθεια θα μπορέσω να το πλησιάσω. Τρώει από το χέρι μου όταν είναι έξω από το κλουβί και ανεβαίνει στο ξύλο για να το βάλω μέσα.

Έχω σοβαρό πρόβλημα με τους νυχτερινούς πανικούς του pied. Όλο χτυπάει και χάνει φτερά. Έχω δοκιμάσει και φωτάκι αλλά δεν βοηθάει. Δοκίμασα να τα σκεπάζω και να μην τα σκεπάζω. Το δωμάτιο που τα έχω δεν έχει φασαρία, ούτε μπαίνει κανείς(έτσι και αλλιώς μένω μόνος μου). Σκεφτείτε ότι είναι η δεύτερη κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

Συνέχισε να αφήνεις το φωτάκι ώστε να υπάρχει η πιθανότητα να δει γύρω του αν τρομάξει, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά παραπάνω.

Μήπως αν έβαζες λίγο ισχυρότερη λάμπα στο φωτάκι, να φωτίζει περισσότερο; Δεν το λέω επειδή "κάτι ξέρω από αυτά", αλλά περισσότερο σαν ιδέα ή εναλλακτικά να άλλαζες τη θέση του κλουβιού ή της λαμπίτσας για τον ίδιον λόγο πάλι ή για να μην πέφτουν ας πούμε οι ίδιες σκιές, μήπως και κάτι τέτοιο το τρομάζει.

Πιστεύω ότι δύσκολα θα το λύσω το πρόβλημα. Ακόμα και την ημέρα αν δει κάτι χτυπιέται. Είναι φοβιτσιάρα μάλλον.

Εννοείται ότι θα συνεχίσω με το φωτάκι και βλέπουμε.

Και το δικό μου μια από τα ίδια. Τελικά άρχισα να σκεπάζω το κλουβι τη νύχτα και σταμάτησε. Το δοκίμασες;

• Like
Δυστυχως τα κοκατιλ το εχουν αυτο! Αλλα πουλακι παραπανω κι αλλα λιγοτερο! Εγω τους εχω ενα φωτακι στο δωματιο τους και εχω ησυχασει λιγο αν και καποιες φορες δε το γλυτωνουμε το βραδυνο ξυπνημα!

Και σκεπασμένα και όχι και με φως και χωρις, το ίδιο.

Με τον καιρό έχει μειωθεί αλλά προχτές βρήκα τουλάχιστον 4 φτερά ουράς. Συν ένα να κρέμεται και περιμένω να το βγάλει μόνη της.

Δυστυχως τα κοκατιλ το εχουν αυτο! Αλλα πουλακι παραπανω κι αλλα λιγοτερο!
Ζάχο, γνωριζεις μήπως αν αυτό το θέμα νυχτερινού πανικού το έχουν και τα άγρια κοκατίλ που ζουν ελεύθερα ή αν πρόκειται για κάποιο χαρακτηριστικό που κληρονομήθηκε από κάποιες αρχικές εκτεοφικες σειρές;

Ζάχο, γνωριζεις μήπως αν αυτό το θέμα νυχτερινού πανικού το έχουν και τα άγρια κοκατίλ που ζουν ελεύθερα ή αν πρόκειται για κάποιο χαρακτηριστικό που κληρονομήθηκε από κάποιες αρχικές εκτεοφικες σειρές;

Γιάννη, δεν νομίζω πώς έχει μελετηθεί η συμπεριφορά κανενός είδους στη φύση το βράδυ μιας και κοιμούνται σε ψηλά δέντρα εκτός απο τον μόνο νυχτόβιο κι εδαφόβιο παπαγάλο. Επίσης αν στη φύση ένα πουλί τρόμαζε απο κάτι τη νύχτα θα πετούσε μέχρι να καθίσει σε ένα άλλο δέντρο και δεν θα το ονομάζαμε νυχτερινό πανικό. Τα κλουβιά μας τους φταίνε.

Ακριβως αυτο που λεει ο Φοιβος! Στη φυση δε θα χτυπιονταν αλλα απλα θα πετουσε! Στο κλουβι δεν εχουν που να πεταξουν οποτε χτυπιουνται!

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας μου από εδώ, είπα με αφορμή ενός δυσάρεστου γεγονότος, να αναστήσω το θέμα, γιατί χρειάζομαι τις συμβουλές σας.

Δυστυχώς προχτές το πρωί που πήγα να τα ξεσκεπάσω, βρήκα το pied στον πάτο του κλουβιού. Δεν είχε κάτι εμφανές, φοβάμαι πως έχουν κολλήσει κάτι από άγρια πουλιά που πλησίαζαν το καλοκαίρι που τις έβγαζα έξω. Τις έχω πάντα δίπλα μου μιας και δουλεύω από το σπίτι και δεν άφηνα να έρχονται σε επαφή αλλά μάλλον κάποια στιγμή που δεν κοιτούσα έγινε η ζημιά.

Αύριο θα κλείσω οπωσδήποτε επίσκεψη σε πτηνίατρο και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με τις συμβουλές του.

Στο δια ταύτα, πως να προχωρήσω από εδώ και πέρα; Εφόσον δεν έχει κάτι η μικρή ή ακόμα και να έχει και ξεπερνιέται, να τις πάρω κάποια παρέα; Γενικά ειναι αρκετά ανήσυχη από προχτές. Όταν κάνω να φύγω από το δωμάτιο, χαλάει τον κόσμο.

Να πω σε αυτό το σημείο πως τελικά λόγω αλλαγής καριέρας τότε, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ όσο ήθελα για να έρχονται στο χέρι μου και απλά τους ανοιγω το κλουβί και κάνουν την βόλτα τους στο δωμάτιο(κυρίως πάνω στο κλουβί κάθονται). Οπότε είναι και αυτό μία παράμετρος του ότι δεν με πειράζει να είναι ένα ήρεμο πουλάκι αυτό που θα πάρω, αν τελικά πρέπει να πάρω άλλο.

Επίσης δεν θα με πείραζε να είναι και άλλου είδους αν μπορούν να συνυπάρξουν. Σκεφτόμουν για μπάτζι.

Καλημέρα. Αν είναι να πάρεις άλλο πουλάκι, τότε καλύτερα θα ήταν να:
  • πάρεις ένα του ιδίου είδους
  • έχει διαπιστωθεί πριν πάρεις νέο πουλί ότι αυτό που έχεις είναι πλήρως υγιές
  • κρατήσεις Καραντίνα
  • κάνεις τη γνωριμία των δύο σταδιακά διαρκώς μειώνοντας την απόσταση των κλουβιών τους (μετά τη λήξη της καραντίνας), και στο τέλος να τα αφήσεις ελεύθερα σε ουδέτερο χώρο, τον οποίο θα έχουν αποδεχτεί από πριν, μια διαδικασία που κρατά επίσης ενδεχομένως και εβδομάδες.
  • έχεις εξασφαλίσει εκ΄ των προτέρων ότι δεν θα έρθουν ποτέ ξανά σε επαφή με άγρια πτηνά
Λυπάμαι για την απώλειά σου...αλλά τώρα προέχει η εξασφάλιση της καλής υγείας του εναπομείναντος πτηνού.

@ianos για αυτό έγραψα ότι θα κλείσω επίσκεψη οπωσδήποτε. Πρώτα να δούμε τι γίνεται και μετά τα υπόλοιπα.

Τα υπόλοιπα που είπες τα έχω υπόψιν μου και θα γίνουν με αυτή την σειρά σίγουρα.

Όσον αφορά για την επαφή με άγρια, απλά τις έβαζα δίπλα εκεί που δούλευα και ήμουν συνέχεια εκεί, αλλά όπως είναι λογικό έπεφταν σποράκια και ερχόντουσαν να φάνε όταν μάζευα το κλουβί πάλι μέσα.

Ίσως να ήρθαν σε κάποια φάση που πήγα τουαλέτα ή μιλούσα στο τηλέφωνο. Τι μπορώ να κάνω για να μην έρθουν σε επαφή? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην βγάζω το κλουβί στο μπαλκόνι καθόλου, εκτός και έχω ένα μισάωρο για να είμαι συνέχεια εκεί.

Back