Γενικά Οι μεταλλαγμένες καρδερίνες μου

Και με τι εγγυήσεις ρε συ Χάρη δίνεις 5000 και παίρνεις το ζευγάρι;Κι αν δεν ζευγαρώσει τι γίνεται; Του χρόνου θα δώσεις άλλα 5 χιλιάρικά;Εάν είναι έτσι οι πετ σοπάδες της Ευρώπης πρέπει να είναι μεγιστάνες!

Pios sou dini eigiisi gia ta poulia ; Mexri simera den akousa pote kati tetoio.

Kai an ego exo to lefta, einai dika mou problima pou to dino. O enas dini 100.000 Euro gia ena Porsche, o alos 5000 gia ena nomisma ( Xalkino oute kan xriso ) kai pali o alos gia ena pouli. Oti selei kanei o kathenas me to lefta tou.

OLA EINAI PROSFORA KAI ZITISI.

Kai ego den akousa pote tetoia poulia poulisane se Pet-Shop, os ksero ego afta pane apo ektrofeas se ektrofeas.

Alexandros
 
Ας μου πει κάποιος σας ρωτάω από χτες. 250 ευρώ ένα ζευγάρι καρδερίνας. Τι κοστολόγιο έχει;
 
Ma sou ipame 10 fores, einai analoga.

Ala an se boithai, ego den dino para pano apo 140 Euro gia ena zefgari karderines CARDUELIS CARDUELIS CARDUELIS i BALKANIKA. Prepei na exoune daxtilidia, kai na ksero ton Ektrofea, kai na mou dinoune kartia.


Alexandros
 
Πριν 2 χρόνια αγόρασα μια καρδερίνα δαχτυλιδωμενη την οποία το επόμενο πρωί τη βρήκα νεκρή. Ο πετ σοπάς το απέδωσε σε στρεσ λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος και αμέσως μου την αντικατέστησε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το πορσε Αλέξανδρε το αγοράζει κάποιος 100000 ευρώ αλλά αν πάθει κάτι που δεν είναι ευθύνη του οδηγού υπάρχουν εγγυήσειςΈνα νόμισμα χάλκινο μπορεί να είναι πριν χιλιάδεσ χρόνια και δεν διατρέχει κίνδυνο να πάθει τίποτε.Αντιθέτως έχω ακούσει κι έχω δει αν θέλεις καρδερίνες να πεθαίνουν στα καλά καθούμενα πολύ περισσότερες από χαλασμένα πορσε και χαλασμένα χάλκινα κέρματα. Και κάποιος σε ένα βράδυ ποντάρει 5000 ευρώ στο τζόγο τι πάει να πει αυτό; Ότι οι τιμές που πωλούνται οι καρδερίνες είναι λογικές;Είναι επιχειρήματα τώρα αυτά;
 
Ας μου πει κάποιος σας ρωτάω από χτες. 250 ευρώ ένα ζευγάρι καρδερίνας. Τι κοστολόγιο έχει;
Καλημέρα φίλε, mortis.
Αν θες γράψε το μικρό σου όνομα να είναι πιο εύκολη η επικοινωνία μας.
Ποια θεωρείς εσύ ότι είναι μία λογική τιμή μίας πραγματικής καρδερίνας εκτροφής (ρωτάω καλοπροαίρετα);
Άσχετα αν κάποιος την πουλήσει ή όχι.
Δηλαδή θέλει να κονομήσει ή όχι.
Αξιακά & μόνο.
Το ζήτημα "τζόγου" που βάζεις, έχει να κάνει με την μη πραγματική μας γνώση
πάνω στην εκτροφή, όχι αναπαραγωγή, των πουλιών αυτών.
Δεν νομίζω-κατά τεκμήριο- κάποιος που αγοράζει μία καρδερίνα δύο χιλιάρικα, το επίπεδο γνώσεών του να είναι τέτοιο όπως των περισσότερων από εμάς κατόχων καρδερίνας.
Η καρδερίνα είναι τόσο φτηνή γιατί έτσι την έχουμε συνηθίσει.
Είτε πιάνοντας οι ίδιοι- άρα τσάμπα-
είτε αγοράζοντάς την 10 Ε-άρα πάλι... Τσάμπα- από κάποιον που την έπιασε αυτός.
 
Λογική τιμή για μενα είναι: Μέχρι 120 για αρχέγονη και μέχρι 250 για μεταλαγμένη. Μιλάω πάντα για ζευγαρι.Από εκεί και πάνω υπάρχει κονόμα και μάλιστα αλόγιστη. Εξαιρούνται ελαφρώς οι Σιβηριανές
 
Λογική τιμή για μενα είναι: Μέχρι 120 για αρχέγονη και μέχρι 250 για μεταλαγμένη. Μιλάω πάντα για ζευγαρι.Από εκεί και πάνω υπάρχει κονόμα και μάλιστα αλόγιστη. Εξαιρούνται ελαφρώς οι Σιβηριανές
Θα ρώταγα λοιπόν & εγώ γιατί να κάνουν 120 Ε & όχι 60-70 Ε που κάνει ένα
ζευγάρι μεταλλαγμένων φλώρων μάλιστα.
& δεν χρειάζεται να φιλήσει κάποιος κατουρημένες ποδιές για να βρει.
Θα σου πω πρώτα για τις μεταλλαγμένες, για τις οποίες εξέφρασα & κάποιες αρνητικές σκέψεις.
Ίσως & από άγνοιά μου, την οποία & δηλώνω δημόσια.
Για να τις αγοράζουν οι γνώστες αυτών των πουλιών, πάει αν πει ότι έχουν την αξία τους.
& συνήθως δεν τις παίρνουν άσχετοι, αυτοί κάτι θα ξέρουν.
Η "κοστολόγηση" δεν πάει μόνο με το κόστος συντήρησης-που είναι περίπου ίδιο σε όλες τις καρδερίνες- αλλά με την σπανιότητα του είδους & το επίπεδο γνώσεων που χρειάζεται για να βγάλεις τέτοια πουλιά.
Τώρα για τις Balcanica όπου βλέπω ότι έχεις, άρα έχει βαρύτητα η άποψή σου,
με την μέχρι τώρα εμπειρία σου εκτιμάς ότι ο βαθμός δυσκολίας κυρίως εκτροφής, κόστους δευτερευόντος, είναι "διπλάσιος"(αδόκιμος όρος) από ένα απλό ζευγάρι καναρίνια;
Γιατί αν συμβαίνει αυτό, όλοι μας οι κάτοχoi καρδερίνων Balcanica του χρόνου θα έχουμε δικά μας πουλιά, άρα δεν θα έχουμε την ανάγκη να βρούμε πουλιά εκτροφής.
& εάν χρειαστεί, γιατί κάτι πήγε στραβά, το κόστος αγοράς θα είναι πολύ μικρό...
 
Να ριξω κι εγω λιγο λαδι στη φωτια;
Γιατι να κανει 120 ευρω ενα ζευγαρι αρχεγονες τη στιγμη που τοσο κανει ενα ζευγαρι York ή norwich ή και καποια καναρινια χρωματος απο εκτροφέα; 😉
 
Τέλος πάντων εγώ για ένα ζευγάρι πάνω από 120 ευρώ δεν δίνω. Κι αν το κάνει αυτό η πλειοψηφία τοτε θα δειτε πως θα εξανεμιστούν και οι βαθμοί δυσκολίας και η σπανιότητα των ειδών. Είπαμε οι Έλληνες υστερούμε σε πολλά σε σχέση με τους άλλους. Ενα από αυτά είναι και η καταναλωτική μας συνείδηση. Όταν την αποκτήσουμε τότε θα είναι πολύ διαφορετικά όλα.
 
Για να δώσω συνέχεια στο θέμα, χτες σε ένα κατάστημα της Αθήνας ένας ήθελε να μου πουλήσει έναν αχάτη στην τιμή των 1,100 ευρπώπουλων.
 
χαρη μια ερωτηση>που βρηκες φλωρους μεταλλαγμενους με 60-70€; οχι τιποτα αλλο πες μου που εχει να παω να παρω 3-4 ζευγαρια
πανω απο 80 € το ενα εχει μεταλλαγμενο σε πετ-σοπ κα ιπανω απο 100€ απο εκτροφεα χαρη οσο για τις καρδερινες θα συμφωνησω με τον λιακοπουλο
 
Έχω βρει κι εγώ τέτοιες τιμές σε φλώρους. Αρχέγονοι 30 ευρώ, Αχάτες 60 ευρώ, Λουτίνο 100 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη πέρσι υπήρχαν πολλά πουλιά με αυτές τις τιμές.
 
Χίλια συγγνώμη λάθος! Δεν παρατήρησα ότι ποιο πάνω μιλούσαν για το ζευγάρι. Οι τιμές αφορούν μεμονομένα πουλιά
 
Από τη στιγμή που τα καναρίνια κάνουν όσο ένας αρχέγονος φλώρος δεν νομίζω ότι είναι ακριβό το συγκεκριμένο είδος. Η καρδερίνα είναι σαφώς πιο ακριβή αλλά και οι δυσκολίες στην αναπαραγωγή της σαφώς περισσότερες. Ο εκτροφέας από 10 ζευγάρια καναρίνια θα βγάλει μέχρι 80 -90 πουλιά σε μία αναπαραγωγική περίοδο. Από 10 ζευγάρια καρδερίνες πόσα θα βγάλει; Και πόση παραπάνω φροντίδα και προσοχή θέλουν; Δεν μπορεί να τα πουλάει το ίδιο. Αν το πάμε με αυτή τη λογική και οι παπαγάλοι ΖΑΚΟ θα έπρεπε να πουλιούνται το πολύ 200 ευρώ. Και ας ενηλικιώνονται στα 4 χρόνια τους. Κι ας είναι τρομερά δύσκολο να ταιριάξει ένα ζευγάρι. Κι ας χρειάζονται πολύ περισσότερο χώρο για την αναπαραγωγή τους. Κάθε γεννιά που περνάει οι καρδερίνες θα γίνονται φτηνότερες καθώς θα υπάρχουν περισσότεροι εκτροφείς μεγαλύτερη προσφορά αλλά και τα πουλιά θα είναι περισσότερες γεννιές εκτροφής με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα θέλουν κλούβες του μέτρου για αναπαραγωγή ούτε θα υπάρχει ο φόβος με την παραμικρή ενόχληση να σκεπάσουν ή να σπάσουν τα αυγά και θα υπάρχουν λιγότερες απώλειες σε νεοσσούς. Όλα αυτά σήμερα ανεβάζουν τις τιμές και είναι λογικό. Όσο για τις τιμές των μεταλλάξεων. Ακόμη και με το καναρίνι όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες μεταλλάξεις κόστιζαν μια περιουσία. Όταν έγιναν περισσότερο κοινές έπεσαν και οι τιμές τους. Δεν είναι αισχροκέρδια ούτε αθέμιτο αυτό. Και αν πιστεύει κάποιος το αντίθετο ότι είναι δηλαδή το πιο απλό και εύκολο πράγμα να ανακαλύψεις και να σταθεροποιήσεις μια μετάλλαξη ας βγάλει τη δικιά του. Κάποιες μεταλλάξεις χρειάστηκαν και παραπάνω από μια δεκαετία για να σταθεροποιηθούνε. Ας μην το ξεχνάμε αυτό όταν κοστολογούμε τον κόπο κάποιον ανθρώπων.
 
Λευτέρη, όπως σου έγραψε & ο Βασίλης μιλάω κυρίως για Θεσσαλονίκη.
Όπως θα γνωρίζεις & εσύ, στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ ανεπτυγμένη η εκτροφή φλώρων.
Το χειμώνα φίλος πήρε 30 ή 35 ευρώ πουλί από διαγωνισμό (δεν θυμάμαι αν ήταν μετάλλαξη) το οποίο δεν βαθμολογήθηκε.
Πάνω από 50 το πουλί, δεν έχει δώσει.
Την "αξία" & την ποιότητά τους βέβαια δεν μπορώ να την κρίνω.
Αλλά δεν παύουν να είναι δαχτυλιδωμένα πουλιά.
Πάντως & 100 ευρώ, αν μπαίνει θέμα καθαρότητος μετάλλαξης -το συνδέω με την όλη προηγούμενη κουβέντα περί τιμής αγρίων-
πάλι οι αντίστοιχες μέσες τιμές καρδερίνων είναι πολύ υψηλότερες, δικαίως κατ' εμέ.
 
TIMOKATALOGOS

Hellas Pet Food Center - Αρχική

Για να λυθούν οι απορίες περί τιμών επίσημες τιμές. 😱

Τώρα εάν θέλει κάποιος ας ρωτήσει και στην Θεσσαλονίκη τον Παναγιώτη Χαριτάκη, Σαχίνη 13, μήπως έχει βρει από το Βέλγιο ίσος λίγο πιο φθηνές..
 
Back
Top