Διατροφή Οι παπαγάλοι μου είναι δύσκολοι στο φαγητό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης m1chal1s
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
νομίζω τα κατάφερα 👍 τρωνε λίγο από όλα. είχαν κοκκινίσει τα μάγουλα τους πριν κάμποσες μέρες και ήταν έτσι για 10 μέρες περίπου και πίστευα ότι θα ζευγάρωναν αλλά τίποτα... κάποτε τσακώνονται τώρα.

Έχει κοκατίλ δηλαδή;

Ένα ζευγάρι Green Winged Macaws. Εδώ είναι και το άλλο του θέμα. https://community.petbirds.gr/threads/Βοήθεια-για-αναπαραγωγη-greenwing-macaw.26441/#post-312447

Ισως ότι τo δέρμα στα μάγουλά τους αλλάξε ελαφρώς απόχρωση λόγω της ορμονικής κατάστασης.

Έχει κοκατίλ δηλαδή;

Στα κοκατίλ δεν φαίνεται δέρμα. :D

νομίζω τα κατάφερα 👍 τρωνε λίγο από όλα. είχαν κοκκινίσει τα μάγουλα τους πριν κάμποσες μέρες και ήταν έτσι για 10 μέρες περίπου και πίστευα ότι θα ζευγάρωναν αλλά τίποτα... κάποτε τσακώνονται τώρα.

Συνέχισε έτσι και σε λίγο θα αδειάζουν το μπολ με τα φρέσκα φαγητά που τους δίνεις. 👍 Δώσε ένα ολόκληρο σφιχτοβρασμένο αυγό κάθε μέρα κομμένο στη μέση. Μην παραλείπεις φυτρωμένα όσπρια κάθε τόσο, κι αν βρεις καρπούς φοίνικα δίνε συχνά μέσα στην εβδομάδα. Εδώ οι φοίνικες είναι γεμάτοι, φαντάζομαι κι εκεί που είναι πιο ζεστά θα βρίσκεις παντού. 😉

όταν λες φυτρωμένα τι εννοείς φίλε; πως να τα κάνω;

φοινίκια φρέσκα μόνο ή και αποξηραμένα;

όταν λες φυτρωμένα τι εννοείς φίλε; πως να τα κάνω;

φοινίκια φρέσκα μόνο ή και αποξηραμένα;

Για τα φυτρωμένα σου έδωσε η Μαρία το λινκ. Φοίνικα εννοώ να κόψεις ένα τσαμπί και να το δώσεις ολόκληρο στην κλούβα τους. Φρέσκο της ώρας. :D

%CE%A6%CE%A5%CE%A4.2241.jpg

Δεν ξέρω που βρίσκεται ο Μιχάλης, στην Αττική έχουν ξεκληριστεί οι φοίνικες από το κόκκινο σκαθάρι ☹

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Δεν ξέρω που βρίσκεται ο Μιχάλης, στην Αττική έχουν ξεκληριστεί οι φοίνικες από το κόκκινο σκαθάρι ☹

Μου φαίνεται θα αρχίσω να στέλνω εγώ με αντικαταβολή. Θα σε εφοδιάσω λοιπόν Μιχαλη για όλη τη χρονιά με τσαμπιά καρπών απο φοίνικες με αντάλλαγμα ένα μικρό. :D Δίκαια πράγματα. 😛

Ανέστη, λογικά εσύ θα γνωρίζεις...υπάρχει περίπτωση να είναι ψεκασμένοι οι φοίνικες για το σκαθάρι και να είναι δηλητηριασμένοι οι καρποί; ψεκάζονται δηλ για τον συγκεκριμένο λόγο τα δέντρα; (στην Αττική έχουμε σοβαρό πρόβλημα, στην Βουλιαγμένη πχ βρίσκω καρπούς αλλά φοβάμαι να κόψω μήπως και είναι ψεκασμένοι... )

• Like
Αντιδράσεις: Foivos
Οταν ψεκαζεται ενας φοινικας ειναι εξαιρετικα επικινδυνος. Το κοστος ειναι μεγαλο, και σιγουρα οι δημοι δεν το διαθετουν για να ψεκαζουν τα δεντρα.
Πιστευω πως η πλειοψηφια των αρρωστων φυτων δεν εχουν ψεκαστει.

• Like
*Οταν ψεκαζεται ενας φοινικας ειναι εξαιρετικα επικινδυνος.
**Το κοστος ειναι μεγαλο, και σιγουρα οι δημοι δεν το διαθετουν για να ψεκαζουν τα δεντρα.
***Πιστευω πως η πλειοψηφια των αρρωστων φυτων δεν εχουν ψεκαστει.
*Σίγουρα, γι΄αυτό έκανα την ερώτηση σε. Γεωπόνο
**Ο δήμος στη Β διαθέτει χρήμα...
***Τα άρρωστα σίγουρα δεν θα έχουν ψεκαστεί, φαίνονται άλλωστε και δεν έχουν καρπούς. Για αυτά που φαίνονται-είναι υγιή είναι το ''θέμα''

• Like
Σπανια ενας δημος θα παει απο μονος να ψεκασει ενα δεντρο χωρις να ειναι του θανατα. Το λεω με επιφυλαξη βεβαια..
Σκεψου οτι οταν εμεις τον ψεκαζαμε απαγορευοταν να περασουν τα σκυλια για τλχ μια μερα απο κατω και επρεπε να τον πλυνουμ τον κορμο χαμηλα.

Ένα τηλεφώνημα στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και θα λυθούν οι απορίες σας :)
Παρεμπιπτόντως εγώ νόμιζα για το κόκκινο σκαθάρι κάνουν ενέσεις, όχι ψεκασμό. 😕

Back