Γενικά Ο Αρθούρος ο African grey μου

nasosKE_30

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
778
Πόλη
Νέα Σμύρνη
νατος λοιπον.
σημερα το προγραμμα περιλαμβανει γενικο καθαρισμο κλουβιου μεσα εξω
και την αγορα καμιας λιχουδιας(στικς) ετσι για το καλωσορισμα και για να τον καλοπιασουμε.
το κοκκαλο σουπιας δε νομιζω να αντεξει σε μεγαλα πουλια οποτε θα παρω τον μεγαλο ασβεστη στης βιτακραφτ για παπαγαλους. Αν γνωριζεται τιποτα καλυτερο πειτε μου μεχρι το μεσημερι.
λεω να παρω και βιταμινες σε σταγονες για το νερο μηπως τον βοηθησουν να φτιαξει τα φτερα του πιο γρηγορα, γιατι διαβασα οτι εκτως απο μοναξια ειναι και η ελλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχειων υπευθυνη για το μαδημα των φτερων,τι λετε να παρω η οχι;

[youtube=youtube;SRoP7D-fAH4youtube]?SRoP7D-fAH4[/MEDIA]

κοιταξτε πως τρωει αχλαδι, το ενα το ποδι για να στιριζεται και το αλλο σαν χερι να κραταει το αχλαδι! 😀
 

Συνημμένα

  • 100347a38e7da964a.webp
    100347a38e7da964a.webp
    23,5 KB · Προβολές: 346
Νάσο, εγώ δεν δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για παπαγάλους ώστε να σου δώσω πληροφορίες, οπότε θα σου ευχηθώ μονάχα να τον χαίρεσαι!

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω, μήπως δεν είναι African Grey;
 
Καλημέρα, πές μου λίγο αν το χρώμα της μύτης είναι καφέ ή μαυρο γιατί το βλέπω σαν καφέ στην φωτο. Ξεκίνα με δεχτρόζη για μερικές μέρες και στην συνέχεια με nekton-bio. Τι διατροφή θα ακολουθήσεις ή ακόμα καλύτερα τι διατροφή ακολουθούσε ο παπαγάλος;
 
ακριβως δεν μπορω να πω με σιγουρια, μπορει να ειναι ενα αλλο ειδος αφρικανικου που ειναι ξαδερφος με τον αφρικανικο και λεγεται τίμνεκαι τους πουλανε συχνα σαν αφρικανικους γιατι ο κοσμος δεν ξερει τη διαφορα.
επιπλεον αυτοι ειναι και λιγο πιο μικροσωμοι απο τουσ αφρικανικους. Μια αλλη διαφορα που νομιζω οτι εχουν ειναι οτι στους αφρικανικους ολο το ραμφος ειναι μαυρο ενω στον δικο μου το πανω ραμφος δεν ειναι ολο μαυρο αλλα καπως ασπρο. Και η ουρα δεν ειναι εντονο κοκκινο αλλα πιο σκουρο κοκκινο αρα μαλλον δεν ειναι αυθεντικος αφρικαν κγαιει.
οι γνωστες ας με διορθωσουν.


γρηγορη αυτα που μουπες ετσι τα ζηταω;τι ακριβως ειναι, σταγονες, βιταμινες τι ακριβως; Γιατι δεν εχω ιδεα.
απο διατροφη κοιτα θα εχει τα σπορια του με φυστικια και οτι αλλο εχει μεσα και θα του δινω οσο συχνα μπορω φρουτα και λαχανικα και κλαρια να μασαει για ιχνοστοιχεια. Αν ετρωγε πριν τετοια δεν ξερω καθολου, ας μας πει ο κυριος κωστας αν μπορει.
αν πρεπει να του δινω και τιποτε αλλο πειτε μου!
οτι αλλη συμβουλη ευπροσδεκτη.
να του βαλω αμμο κατω;
 
Καλά το φαντάστηκα οτι είναι Timney. Οι διαφορές είναι μεγάλες με έναν Aftican Grey αλλά δεν είναι επι του παρόντως. Η δεχτρόζη είναι ενα ενεργειακό συμπλήρωμα με βιταμίνη Β σε σκόνη που την διαλύεις σε νερό. (Bogena Dextroze υπάρχει και σχετικό πόστ κάνε αναζήτηση). Το Nekton-Bio (κάνε αναζήτηση) είναι ενα σύμπλεγμα βιταμινών που αφορούν το πτέρωμα και ενδικνύεται σε περιπτώσεις πτερόροιας κάτι που δεν έχεις εσύ απο ότι βλέπω αλλά θα το βοηθήσει για να αναπληρώσει το χαμένο πτέρωμα. Από ότι βλέπω στην φώτο τα φτερά δεν πέφτουν αλλά τα τρώει. Προτίμησε συσκευασμένη επώνυμη τροφή και όχι χύμα και πάρε πέλετς (κροκέτες να το πούμε απλά). Προσωπικά βάζω άμμο κάτω αλλά το πουλία δεν είναι ποτέ μέσα στο κλουβί. Στην αρχή προσπάθησε να έχεις το κλουβί σε κάποια γωνία και όχι στο κέντρο του δωματίου για να αισθάνεται ασφάλεια, το βράδυ σκεπασέ τον για να έχει ολοκληρωμένο ύπνο μιάς και με τον παραμικρό θόρυβο θα ξυπνάει και δώστου χρόνο. Βίντεο κτλ δεν νομίζεις οτι είναι λίγο υπερβολικά για ένα πουλί που είναι στο νέο περιβάλλον μερικές ώρες; Πρόσεχε μην το στρεσάρεις περισσότερο απο ότι ειναι, λόγο του δικαιολογημένου, ενθουσιασμό σου
 
εχω αυγοτροφη, βιταμινη αλλα σε μπισκοτο τριμενο αντι για το αλλο για καναρινια.
να του δοσω η οχι;

για τις βιταμινες στο νερο δεν ξερω αν πρεπει να του τις δοσω γιατι του δινω φρουτα και λαχανικα και λεω μηπως πεσουν πολλα γιατι ξερω οτι οι αλλες βιταμινες ειναι για πουλια που δεν τρωνε αλλα πραγματα και πρεπει καπως να παροουν βιταμινες. Δε ξερω, πειτε μου.
 
:)Νασο ο Γρηγορης σου εδωσε καποιες οδηγιες-συμβουλες
Καλο θα ειναι να τις ακολουθησεις...
Το πουλι εχει φανερες αναγκες...
 
δεχτροζη απο αυτα που διαβασα εδω στο φορουμ δε νομιζω να χρειαζεται, γιατι αφου για το στρεσ δεν κανει τιποτα, ενεργεια παιρνει απο διατροφη, ποιοσ ο λογος να του δοσω αυτο.

sisi ο λογος που κανω κουβεντα ειναι για να πω τουσ προβληματισμούς μου και μεσα απο την κουβεντα να καταληξω σ εκατι που ειναι καλο για το πουλι.
δε σημαινει οτι επειδη μου ειπε καποιος κατι, τρεχω αμμεσος και το κανω! Το ψαχνω λιγο το θεμα.
Γρηγορη σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω τις γνωσεις σου τωρα, γενικα μιλαω!

κατι αλλο τωρα

εβαλα κατω στον πατο εφιμεριδα και απο πανο αμμο.
την αμμο αρχισε να την πεταει εξω με τα ποδια του και την εφημεριδα να την σκιζει κομματακια!
να ξαναβαλω αμμο να τη συνηθησει η οχι; Τι να κάνω; Τι αλλο μπορω να στροσω κατω;

παντως απο αποψη στρεσαρισματος και αλλαγης περιβαλλοντος πιστευω οτι ειναι μια χαρα τωρα.
σφυραει, τραγουδαει, το ταιζω απο το χερι, με αφηνει να βαλω χερι μεσα στο κλουβι και ερχεται μονος του κοντα.
 
Καλημέρα, αν διαβάσεις καλά το παραπάνω μου μύνημα θα δείς οτι πουθενά δεν λέω να χορηγήσεις την δεχτρόζη σαν αντιστρές αλλά σαν ενεργειακό συμπλήρωμα. (Βιταμίνη Β απο πού την πέρνει; Α απο πού επίσης;) Δεν νομίζω η διατροφή που κάνεις και κάνω να παρέχει όλα τα απαραίτητα για το πουλί για αυτό και πρέπει να του τα χορηγούμε (με πολυβιταμίνες κτλ). Δεν είναι δυνατόν να πέρνει ενα πουλί όλα τα απαραίτητα που θέλει μόνο απο τους σπόρους και τα φρούτα. Ψάξε λίγο την διατροφή που ακολουθεί στην φύση και θα δείς οτι του δίνουμε σχεδόν τα μισά. Το πτέρωμά του πάραγει σκόνη σε ικανοποιητική ποσότητα; (χαιδεψέ τον στην πλάτη και πές μου αν ασπρίζει το χέρι σου) Ο Αρθούρος έχει κάνει κάποιες εξετάσεις; Και αν ναι ποιές είναι αυτές; Ας μας απαντήσει ο κ. Κώστας αν τις έχει κάνει. (το ρωτάω για να δούμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με τα φτερά του)
 
λοιπον συνεχιζουμε με αποριες.

μουπε ο πετσοπας οτι δε κανει να του δινω καθολου πρασινα λαχανικα(λογο διαροιας), μονο φρουτα.
σε ενα βιβλιο πουχω για παπαγαλους λεει να δινουμε αμα ταχουμε πλυνει καλα.
τι κανουμε λοιπον;

το νεκτον βιο μουπε καθε μερα ενα κουταλακι στο νερο του και καθε μερα πεταμα και αλλαγμα το νερο με νεο και νεα ποσοτητα. Μεχρι να τελειωσει το κουτακι.σωστα αυτα;
 
Νάσο, οι περισσότερες μπούρδες που μπορεί να ακούσει κανείς αφορούν συνήθως το θέμα της διάρροιας. Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα σχετικά με το τι είναι διάρροια και τι όχι.

Εδώ μπορείς να δεις πότε και πώς χορηγείται το Nekton-bio
 
Σταύρο έχω την εντύπωση ότι η σωστή δοσολογία του
Nekton-Bio είναι 1gr στα 250 ml νερού. Έτσι τουλάχιστον
αναφέρει το επίσημο site της Nekton. Ο διπλασιασμός και
τριπλασιασμός της δόσης όπως σωστά αναφέρεις συνιστάται
για τις πρώτες ημέρες μέχρι να φανούν τα πρώτα φτεράκια.
Μετά η δόση συνεχίζεται στα εξ'αρχής προβλεπόμενα!
 
Νάσο, καταρχήν να χρησιμοποιήσεις το φυλλάδιο των οδηγιών χρήσης του προϊόντος για τη δοσολογία.

Η δόση είναι κατά πάσα πιθανότητα 1γρ ανά 250ml νερού, όπως αναφέρει ο Ανδρέας.

Θα επανέλθω με διορθώσεις και επεξηγήσεις.
 
Ο σύνδεσμος της σελίδας που παρέθεσα πιο πάνω, περιέχει πληροφορίες για το Nekton Bio, οι οποίες προέρχονται από το φυλλάδιο της αντιπροσωπείας του προϊόντος στην Ελλάδα. Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται ασυμφωνία των πληροφοριών του φυλλαδίου αυτού, με τις πληροφορίες που αναγράφονται είτε στο φυλλάδιο των οδηγιών του προϊόντος, είτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας παραγωγής.

Ελέγχοντας την ιστοσελίδα της εταιρίας παρατήρησα ότι η δοσολογία του Nekton Bio είναι 1γρ ανά 250ml νερού, ενώ το φυλλάδιο της αντιπροσωπείας αναφέρεται σε 1γρ ανά 50ml (το επισυνάπτω).

Ανδρέα ευχαριστώ για την επισήμανση και Νάσο θα ήθελα να σε παρακαλέσω εάν μπορείς να σκανάρεις το φυλλάδιο του προϊόντος και να μου το στείλεις προκειμένου να γίνει μια τρίτη διασταύρωση με την ιστοσελίδα της Nekton και οι απαιτούμενες αλλαγές εκεί που χρειάζεται, γιατί μου φαίνεται ότι στο τέλος θα μας κάνουν να υπολογίζουμε τις δόσεις με το μάτι. :)
 

Συνημμένα

  • nekton-bio.webp
    nekton-bio.webp
    15,2 KB · Προβολές: 126
λοιπον το προβλημα που εσκιζε τις εφημεριδες και πεταγε την αμμο εξω απο τον πατο του κλουβιου λυθηκε με τον παρακατω τροπο.
παραθετο και εικονες για να το εχετε υποψη σας αμα το χρειαστει κανενας αλλος, ειτε αμα δεν εχει σχαρα ο πατος ειτε αμα χαλασε και θελετε να φτιαξετε αλλη.
κουνελοσυρμα 7 ευρο το μετρο. Και μια πενσα ενας κοφτης λιγο συρμα λεπτο και διαθεση για δημιουργία!
 

Συνημμένα

  • arthuros1.webp
    arthuros1.webp
    20,4 KB · Προβολές: 168
  • arthuros2.webp
    arthuros2.webp
    18,1 KB · Προβολές: 160
  • arthuros3.webp
    arthuros3.webp
    23,3 KB · Προβολές: 160
Νάσο καλησπέρα, (θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου τώρα) Τόσο καιρό του πουλί μπορούσε να έχει επαφή με τα περιτώματα του; Δηλαδή το κλουβί (αν στο έδωσε ο κ. Κώστας) δεν είχε σχάρα;
 
επειδη ο παιχταρας εμαθε πως ανοιγει η πορτα του κλουβιου του και την ανοιγε,του εβαλα ενα μανταλακι στην πορτα.
και ο κυριος το πηρε το μανταλακι και παιζει. Το κανει σαν χτενα και ξυνεται στο κεφαλι και στο ζβερκο οπως θα τον εξυνε το ταιρι του αμα ειχε.
δειτε το βιντεο και θα καταλαβετε.
το θεμα ειναι να του το αφησω αφου τον χαλαρωνει και τον απασχολει η να το παρω ωστε να τον ξυνω μονο εγω με το χερι μου για να εξημερωθει πιο γρηγορα και να παιρνει αυτη τη χαρα απο μενα; Ετσι νομιζω θα δεθει πιο καλα με μενα. Τι λετε;

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top