Γενικά Ο Ζιζού μας

πεννυ

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2009
Μηνύματα
22
Πόλη
Ιωάννινα
Θα ήθελα να γράψω για έναν μοναδικό φίλο που χάσαμε πρίν δυο χρόνια περίπου.
Ο Ζιζού ήταν ένας παπαγάλος (Ζακό) τον πήραμε όταν ήταν μωράκι δεν είχε βγάλει όλα του τα φτερά και έτρωγε ακόμη κρέμα.
Ο βλ...ς απο το petshop μας είπε οτι θα τον πάρουμε σπίτι κανονικά και θα τον ταίζουμε τη κρέμα με τη σύριγγα και σιγά σιγά θα του την κόψουμε.
Έτσι και έγινε.. Ο Ζιζού ήρθε στο σπίτι μας, το θυμάμαι σαν τώρα, ο πατέρας μου άνοιξε τη πόρτα και μας δείχνει ένα μικρό χάρτινο κουτάκι πηγαίνουμε κοντά και το βλέπουμε να κάθεται και να μας κοιτάζει...<αυτός είναι ο παπαγάλος μας> είπε ο πατέρας μου, απο εκείνη τη μέρα ο Ζιζού ήταν απο αγκαλιά σε αγκαλιά δεν φοβόταν και πήγαινε σε όλους, όταν τον αφήναμε αυτός έτρεχε γρήγορα γρήγορα ή προσπαθούσε να πετάξει για να έρθει πάνω μας.
Για Ζακό δεν αναγνώριζε μόνο έναν άνθρωπο σαν πιο κοντινό του αυτός έκανε παρέα με όλους μας και ήθελε συνέχεια χάδια...
Συνεχίζαμε να του δίνουμε τη κρέμα είχαμε μάθει όλοι να τον ταίζουμε όπως μας είχαν δείξει απο petshop και όλα κυλούσαν παραπάνω απο καλά...
Ένα πρωινό η μητέρα μου τον ταίζει και ετοιμάζεται με τον πατέρα μου να φύγουν για δουλειά. Γύρω στις 07.00 είχαν φύγει απο το σπίτι κατά τις 11 ξυπνάει η αδερφή μου και κατεβαίνει στο σαλόνι εκεί είχαμε το Ζιζού, στην αρχή δεν προσέχει το κλουβί του αλλά της φάνηκει παράξενο πως δεν της μίλησε κοιτάζει το κλουβί του και βλέπει το Ζιζού να έχει ξαπλώσει κάτω και να είναι ακίνητος, πηγαίνει κοντά αλλά ήταν αργά ο Ζιζού είχε ήδη φύγει...
Εγώ έλειπα είχα μαθήματα στη Θεσ/κη με παίρνουν τηλ και με ενημερώνουν... Ο πατέρας μου πηγαίνει στο petshop η απάντηση που του έδωσαν απο εκεί ήταν οτι ο Ζιζού έπαθε αναρρόφηση έπρεπε να προσέξουμε να μην φουσκώσει τόσο πολύ η <μαμάχα> του... λες και οι γονείς μου θα έπρεπε να ήταν εξιδικευμένοι επι του θέματος. Το petshop του έκλεισε μετά απο 6 μήνες, όταν το έμαθα χάρηκα πολύ.
Αμέσως πήγαμε σε άλλο petshop του είπαμε τι έχει συμβεί και ζητήσαμε να πάρουμε έναν άλλο Ζακό. Ο άνθρωπος μας είπε οτι φταίνε αυτοί που μας τον έδωσαν τόσο μικρό θα έπρεπε πρώτα να κόψει την κρέμα. Περιμέναμε 3 μήνες ο καινούριος παπαγάλος μας ήρθε και φυσικά πήρε το όνομα του Ζιζού μας.
 
είναι πραγματικά κρίμα από λάθη να χάνεις κάτι που αγαπάς. Δυστυχώς οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι με αίσθημα λείπουν !
 
Δεν νομιζω οτι ολοι οι μικροι παπαγαλοι που τρωνε ακομα κρεμα και ταιζονται σωστα απο τους ιδιοκτητες τους πεθαινουν. Κι εγω ετσι την μεγαλωσα την Σεβαχ και ολα πηγαν μια χαρα. Ισως κατα το ταισμα να επαθε αναρροφηση καυα λαθος και συνεβει το μοιραιο. Δυστηχως συμβαινουν και ατυχηματα.
 
Το θεμα της αναρροφησης μπορει να χαρακτηριστει ως ατυχημα και ξεφευγει απο το ποσοστο θνησιμοτητας, που ειναι τραγικα μεγαλο στα μωρα ζακο.
 
παντως δε χανει κανεις τιποτα να παρει ενα ζακο ενω εχει αρχισει
να τρωει μονοτου.. Δεν καταλαβαινω το λογο που πρεπει καποιος να
το παρει 2-3 μηνων.. Μ αυτο το τροπο κανουν πιο πλουσιους τους πετσοπαδες η τους εκτροφεις(αφου δεν εχουν..φυρα)
 
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ΕΙΔΙΚΑ οι ζακό και όχι άλλα είδη παπαγάλων έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας; Ας μη πούμε πάλι ότι κάνουν ταξίδια, τους στερούμε το φυσικό περιβάλλον τους κλπ.. Δεν το λέω προσβλητικά, προς θεού! Απλά το ίδιο γίνεται και με όλους τους άλλους παπαγάλους κατά την μεταφορά και δεν έχουν ακουστεί τόσα κρούσματα!
 
παντως δε χανει κανεις τιποτα να παρει ενα ζακο ενω εχει αρχισει
να τρωει μονοτου.. Δεν καταλαβαινω το λογο που πρεπει καποιος να
το παρει 2-3 μηνων.. Μ αυτο το τροπο κανουν πιο πλουσιους τους πετσοπαδες η τους εκτροφεις(αφου δεν εχουν..φυρα)
εμάς απο το petshop μας είπαν να το πάρουμε μωρό για να μας μάθει πιο εύκολα και γρήγορα κάτι τέτοιο φυσικά και δεν στέκει (το καταλάβαμε αργότερα με τον δεύτερο ζακό) αφού ο δεύτερος μας ζακό δεν είχε κανένα πρόβλημα να δεθεί μαζί μας και ας μην τονείχαμε απο μωράκι.
 
Νομιζω οτι πολλες φορες αναγκαζομαστε να το παρουμε μικρο, απο το petshop, απο φοβο οτι επειδη δεν υπαρχουν πολλοι μικροι ζακο για πουλημα, θα το παρει καποιος αλλος, και θα το χασουμε. Γιατι τα petshop δεν δεχονται να στον κρατησουν για πολυ καιρο, αφου τον αγορασεις.
 
Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο. Οχι οτι δεν θα μαs αγαπησει και εναs ζακο που δεν εχει φαει απο το χερι μαs αλλα καμια σχεση με το μωρο που απο 1-2-3 μηνων σε βλεπει το λιγοτερο σαν θεο του! Εναs γνωστοs μου πετσοπαs στη Ν. Σμυρνη εχει χασει 4 κοκκινουs macaw μωρα και ο φιλοs απο τη Πατησιων, πετσοπαs o Kωσταs, 75 μωρα ζακο σε 48 ωρεs😱. Eκλεγε κατι μηνεs απο τη στεναχωρια του, γιατι παντα δενεται με τα μωρα του. Απο μικροβιο...Oποιοs τον ξερει αs ρωτησει.
 
ΒΡΕ γιαννη...χλωμο μου φαινετε να δεθηκε και με τα 75.. Μαλλον τα 75 και βαλε χιλιαρικα θα εκλεγε που εχασε.. Και γω γοερα θα τα εκλεγα
 
Νομιζω οτι πολλες φορες αναγκαζομαστε να το παρουμε μικρο, απο το petshop, απο φοβο οτι επειδη δεν υπαρχουν πολλοι μικροι ζακο για πουλημα, θα το παρει καποιος αλλος, και θα το χασουμε. Γιατι τα petshop δεν δεχονται να στον κρατησουν για πολυ καιρο, αφου τον αγορασεις.

εγώ νομίζω οτι είναι θέμα εμπειρίας των ανθρώπων που έχουν petshops αλλά και κάτα πόσο σωστά κάνουν τη δουλειά τους. εμάς τον δεύτερο ζακό μας τον κράτησε 2 μήνες και τον τάιζε ο ίδιος εμείς απλά πηγαίναμε 2 με 3 φορές την εβδομάδα και τον βλέπαμε για να μας μαθει, δεν μας πίεσε να τον πάρουμε.
είναι πολύ δύσκολο να βρείς ανθρώπους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους... Εδώ έχουν ακουστεί τόσα και τόσα για τα σκυλάκια ράτσας...
 
Back
Top