Ασθένειες Ο Κιτσάκος μου νοσεί (καναρίνι)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Εύχομαι να είστε όλοι καλά! Ο Κιτσακος μου δεν είναι καλά τις τελευταίες ημέρες. Ο Κιτσακος είναι το καναρι που κληρονόμησα από τη μανούλα μου η οποία έφυγε από τη ζωη ακριβώς πριν έναν χρονο. Πιστεύω πως τον φροντίζω πολύ κ για εμένα έχει σημασία να μείνει μαζί μου για πολύ ακόμα. Ο Κιτσακος είναι μόλις 3 χρόνων κ κάτι. Την Κυριακή μετά την καθαριοτητα του κλουβιού του, του έβαλα ένα καλά πλυμενο κ στεγνωμενο φύλλο μαρουλιού κ εμφάνισε τις επόμενες 2 ημέρες ροζ κυλιδες στα ούρα του. Κ αφού πέρασε αυτό από χτες άρχισε να βγάζει διάφανο σα νερό υγρό γύρω από τις κουτσουλιές του κ οι κουτσουλιές είναι περίεργες. Το πρωί πριν φύγω για την δουλειά κελαηδεσε για λίγο, τώρα που επέστρεψα είδα ότι πάλι οι κουτσουλιές έχουν ίδιο στυλ κ ο Κιτσακος αυτή την στιγμή κάθεται με το ένα πόδι στο κλαρί του κ είναι λίγο φουσκωμένος κ άφωνος. Ο πτηνιατρος μου είπε ότι είναι εντερικο μάλλον κ να του δώσω τσάι, να το παρακολουθήσω κ αύριο κ να επικοινωνήσω μαζί του ξανά τη Δευτέρα, αν δεν έχει συνέλθει θα του δώσει αντιβίωση. Έχετε καμιά υποψία τι μπορεί να συμβαίνει κ τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
[automerge]1580494245[/automerge]
03-IMG_20200130_152600.webp02-IMG_20200130_152550.webp01-IMG_20200130_152600.webp04-IMG_20200131_082421.webp

Τελευταία επεξεργασία:
Η τροφη της Beaphar εχει σπορους και φρουτα που χρωματιζουν τις κουτσουλιες, γι αυτο βλεπεις χρωμα.
Αν υποθεσουμε οντως οτι το μαρουλι ευθύνεται, εγω σε πρωτη φαση θα εδινα καρβουνακι.

Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει ο μικρός σου, εύχομαι γρήγορα περαστικά στον Κιτσάκο σου να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά!
Ο πτηνιατρος μου είπε ότι είναι εντερικο μάλλον κ να του δώσω τσάι, να το παρακολουθήσω κ αύριο κ να επικοινωνήσω μαζί του ξανά τη Δευτέρα, αν δεν έχει συνέλθει θα του δώσει αντιβίωση.
Ποιος είναι ο πτηνίατρος που ρώτησες-πήγες Αγγελική; Τι τσάι σου είπε να δίνεις Κεϋλάνης;

Ναι, εχει κοστος γυρω στα 0,90 λεπτα.
Ειναι της Vitakraft και το βαζεις σε ενα ταιστρακι.
Μπορει να φαει οσο θελει και εχει την ιδιότητα να αποτοξινωνει τον οργανισμο απο φυτοφαμακα που πιθανον ειχε το μαρουλι.

Ο πτηνιατρος είναι ένας κύριος εδώ στο Κερατσίνι κ τον έχω βρει από το petbirds. Δεν το έχω πάει ακόμα, μου είπε να περιμένω κ αύριο κ αν δεν καλυτερέψει η κατάσταση να επικοινωνήσω για να βρεθούμε αν όχι Κυριακή την Δευτέρα μήπως χρειαστεί να του δώσει αντιβίωση. (Ο γιατρός είπε να μην του τον πάω ακόμη).

Το θέμα είναι πως σου είπε για τσάι (πιθανότατα μαύρο, αυτό συνιστούν στους ανθρώπους όταν έχουν "εντερικά").
Στο πουλάκι όμως δεν κάνει να δώσεις τσάι, έχει καφεΐνη και απαγορεύεται...

οι κουτσουλιές είναι περίεργες
Πρέπει να έχεις κάτι πάνω στον πλαστικό πάτο του κλουβιού για να απορροφά την υγρασία. Κοίταξε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/

Έτσι όπως είναι τώρα, δεν στεγνώνει σχεδόν ποτέ και γίνεται μόνιμη εστία μόλυνσης. Όσο πιο στεγνά είναι εκεί κάτω και όσο πιο συχνά καθαρίζεται, τόσο το καλύτερο.

τώρα που επέστρεψα είδα ότι πάλι οι κουτσουλιές έχουν ίδιο στυλ κ ο Κιτσακος αυτή την στιγμή κάθεται με το ένα πόδι στο κλαρί του κ είναι λίγο φουσκωμένος κ άφωνος
Αν με το "αυτή τη στιγμή" εννοείς τη στιγμή που έγραψες το ποστ, δηλαδή 8 η ώρα το βράδυ, τότε αυτή είναι η δουλειά του. Να κοιμάται κουρνιασμένο. Τα πουλιά πρέπει να είναι ενεργά μόνο στο φως της ημέρας. Πρέπει να ξυπνούν και να κοιμούνται με την ανατολή και τη δύση του ηλίου, χωρίς να ξεγελιούνται από τεχνητό φωτισμό με αποτέλεσμα να είναι ενεργά 20 την ημέρα.

Αυτή η μη φυσιολογική κατάσταση μπορεί από μόνη της μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ασθένειες που προκύπτουν λόγω κακής φυσικής κατάστασης.

Back