Φροντίδα Ο Μονκ μου είναι πολύ κτητικός με το μπολ του φαγητού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Berroudio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Berroudio

PB New Member
Εγγραφή
5 Σεπ 2019
Μηνύματα
29
Πόλη
Αθήνα
Βοήθεια! Ο Μονκ μου νομίζει πως θα του πάρω το μπολ με το φαΐ του απο τότε που του το πήρα για να το γεμίσω με τροφή! Δεν λέει να φύγει απο το μπολ του ή να σταματήσει να το κρατάει.. επίσης ενώ η σχέση μας πήγαινε μια χαρά τώρα θυμώνει κάθε φορά που πλησιάζω το κλουβί του γιατί νομίζει πως θέλω να πάρω το φαγητό του.. Δεν ξέρω τι να κάνω μ'αυτόν τον λιχούδη.. Πως θα τον ξαναπλησιάσω.. αναστατώνεται και μόνο που ακούει την φωνή μου τώρα ενώ στην αρχή του άρεσε και μιλούσαμε.. Και θέλει και προσοχή αλλά χωρίς να του μιλάω ή να πλησιάσω το κλουβί του!
 
Δεν ξέρω αν θα έκανε δουλειά αλλά δοκίμασε να φας ένα φρούτο σε κάποιο σημείο που θα σε βλέπει μήπως και έρθει να φάει κι αυτός και κερδίσεις πάλι την εμπιστοσύνη του.
 
Εγω θα ελεγα να το δοκιμασεις, οταν τα πουλακια αποκτουν εμμονες καλο ειναι να πραγματοποιουμε αλλαγες, ειτε του αλλαζεις θεση ειτε το ιδιο το μπωλ είτε και τα δυο!
 
Δεν ξέρω αν θα έκανε δουλειά αλλά δοκίμασε να φας ένα φρούτο σε κάποιο σημείο που θα σε βλέπει μήπως και έρθει να φάει κι αυτός και κερδίσεις πάλι την εμπιστοσύνη του.
Δεν μπορώ να τον βγάλω απο το κλουβί ακόμα δυστυχώς τον έχω μόνο 10 μέρες και είναι ημιάγριος.. Πότε προτείνετε να τον βγάλω έξω.. Τρώει απο το χέρι μου όταν τον ταΐζω ανάμεσα απο τα κάγκελα αλλά δεν του αρέσει όταν το βάζω μέσα και ακουμπάει τα πράγματά του..
 
Ειναι νωρις ακομα, αλλοι παιδευονται μηνες!
ναι; Ειναι λιγο καλυτερα τωρα που του αλλαξα θεση στο μπολ και μπορω να πω εχει γινει και πιο φιλικος; Ερχεται μονος του σε εμενα για καποιον λογο
 
Πράγματι! τωρα ερχεται μπροστα μπροστα στο κλουβι και μου φωναζει να πλησιασω το χερι μου για να δοκιμασει να δαγκωσει το δαχτυλο μου... λογικα ειναι καλο αυτο; θελει να δει αν ειναι ασφαλες;
 
ναι απλα οταν βαζω μεσα το χερι μου δεν το δεχεται με τιποτα! Θελει να βγει εκτος κλουβιου και δαγκωνει τα σιδερα.. Οταν ειναι εξω απτο κλουβι ομως ερχεται μονος του! 😀
 
Οπως ειπαμε και πιο πανω το να φυλαει την περιοχη του και να μην σηκωνει εισβολες ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα.
Το χερι μεσα στο κλουβι θα το βαζεις μονο για τα απαραιτητα.

Μπορεις να εκμεταλευεσαι την ωρα που βρισκεται εκτος κλουβιου για να κανεις καποια εργασια στο κλουβακι.
 
Μου εχουνε πει να μην τον βγαλω απτο κλουβι αν δεν ανεβει πρωτα στο χερι μου ενω ειναι μεσα στο κλουβι. Γιατι μετα δεν θα μπορω να τον ξαναβαλω μεσα αν καταληξει να φοβαται τα χερια.. Λετε να του αφησω ανοιχτη την πορτα και να μαθει τα χερια μου εκτος κλουβιου για να σταματησει να τα φοβαται; Τι προτεινετε εσεις πως ειναι καλυτερη ιδεα.. Πριν εννοουσα οτι δεχεται να τον ταιζω και να πλησιαζω τα χερια μου εξω απτο κλουβι μονο αλλα οχι μεσα..
 
Αυτο πιστευω κι εγω πως ειναι το πιο καταλληλο απλα ειναι προστατευτικος του κλουβιου του και δεν του αρεσει να βαζω μεσα τα χερια μου. Γι αυτο αρχισα να βλεπω κι αλλους τροπους να του μαθω να ανεβαινει στα χερια μου εκτος κλουβιου..
 
Back
Top