Γενικά Ο Ρικο μάς αφησε στο δρομο για το γιατρο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πραγματικά δεν το πιστεύω... Μύρα μου λυπάμαι πάρα πολύ! Αλλά ό,τι και να σου πούμε δεν νομίζω ότι βοηθάει σε κάτι.. Ο Ρίκο έφυγε και ό,τι και να πούμε δε θα γυρίσει πίσω.. Μόνο ο χρόνος θα γιατρέψει την πληγή και τον πόνο που νιώθεις... Απλά να σκέφτεσαι ότι έκανες ό,τι μπορούσες για να είναι ευτυχισμένος και υγιής και ακόμα και όταν δεν ήταν καλά έτρεξες μες το κρύο να τον σώσεις. Όσο καιρό ήταν μαζί σου ήταν ευτυχισμένος... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Περιμένω κι γω με αγωνία τα αποτελέσματα... ☹

Μιράντα μου λυπάμαι τρομερά για το μικρο σου, αυτό το ξαφνικό είναι που πονάει περισσότερο. Ίσως ήταν άρρωστο από το πετ σοπ,ίσως έφαγε κάτι που δεν επρεπε. Έχω βρει δύο παπαγαλους έτσι παλιότερα και ποτέ δεν πήρα απάντηση στο γιατί. Το να στεναχωριεσαι και να κλαψεις είναι ο,τι πιο φυσιολογικό. Εγώ σου εύχομαι όταν είσαι καλύτερα να βρεις ένα εξίσου καλό και όμορφο παρεακι και ο ρικο να μείνει για πάντα στην καρδιά σου.

Για να ενημερωσω το θεμα της αρρωστιας. Μολις ελαβα τηλεφωνικως τα αποτελεσματα..

Λοιπον η κοπελα μου ειπε πρωτον οτι το πουλακι δεν ηταν καν μικρο. Μεγαλο ηταν και ισως αρκετα μεγαλο, διοτι δεν μπορουν να προσδιορισουν ακριβως χρονια, μονο αν ειναι σχετικα μικρο ή μεγαλο.
Δευτερον, ειχε εκτεταμενο καρκινο, μελανωμα στον ενα ορχι, και μαλιστα δεν ειναι προσφατο αλλα το εχει πολυ καιρο. Αργα ή γρηγορα θα γινοταν, και ισως ειχε παλαιοτερα εκδηλωσει καποιο σημαδι (ισως σαν κριση) που να γινοταν αντιληπτο, ομως επειδη τον ειχα τοσο μικρο διαστημα γι'αυτο δεν καταλαβα τιποτε, διοτι δεν ειναι κατι που φαινεται, και αν δεν δειξει κατι απλως καταληγει το ζωντανο.
Κοινως απο οτι καταλαβα, απλα ηρθε η ωρα του με αυτο που υπεφερε...

Μιράντα μου ένα είναι σίγουρο τις τελευταίες στιγμές της ζωής του τις έζησε με ανθρώπους που το αγαπούσαν! Και αυτό δεν πρέπει να σε πτοησει καθόλου! Και είναι επίσης ένα μάθημα σε όλους μας ποσό προσεχτικά πρέπει να επιλέγουμε ένα παπαγάλο.. Όλοι μας έχουμε λυπηθεί ένα πουλί που κάθεται ανήμπορο και μόνο σε ένα pet shop εγώ πρόσφατα το ίδιο με σένα έκανα.. Ίσως πρέπει να σταματήσουμε να επενδύουμε σε συναισθήματα απέναντι σε πουλιά αμφιβολων στοιχείων Μήπως επιτέλους και τα εν λόγο καταστήματα σταματήσουν να τα εμπορεύονται.. σκληρό αλλά είναι ένας τρόπος..

Έτσι το σκέφτομαι κι εγώ όπως τα παιδιά. Έστω και τελευταία στιγμή μέσα στην ατυχία του, είχε την τύχη ενός αξιοπρεπούς θανάτου και μιας μεγάλης αγάπης, όχι μόνο από εσάς αλλά και από μια ολόκληρη κοινότητα. Ας είναι χαρούμενο κι εσύ ηρέμησε αφού δυστυχώς δεν γινόταν κάτι καλύτερο γι' αυτό.

τωρα τουλαχιστον δεν ποναει(σιγουρα θα πονουσε..)καλο ταξιδι του-☹ ληπυθηκα πολυ, αλλα σε βοηθησε να μπεις στην "ενοτητα" με τους παπαγαλους, ηταν μια αρχη...

Ειναι τοσο περιπλοκα τα συναισθηματα.. Απο τη μια "χαιρομαι", απο την αλλη στεναχωριεμαι. Δεν μπορω να το περιγραψω, ομως τουλαχιστον ησυχασε.
Προς γνωση και συμμορφωση, παρατηρειτε τα κατοικιδια σας συνεχεια, ισως δειξουν κατι και προλαβετε καποια κατασταση. Εγω δεν ειχα αυτη την πολυτελεια, εσεις ομως μπορειτε να το κανετε. Και φυσικα μακρυα απο σας κατι τετοιο..

Το μεγαλο μου ανοιγμα στους παπαγαλους ηταν ενα ωραιοτατο χαστουκακι. Χαιρομαι που εστω φροντιστηκε οπως του αξιζε, οπως αξιζε σε καθε ψυχη, και λυπαμαι που το ταξιδι του μαζι μας ηταν τοσο συντομο.
Μαρινακι, ηταν μια αρχη και ενα τελος.

Ελπιζω με την ενημερωση της αρρωστιας να βοηθηθουν τυχον ανθρωποι που ψαχνουν αιτιες, ή φοβουνται για τα δικα τους πτηνα.

Μιράντα, κι εσυ, και όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, θα πρέπει να αντιληφθούμε οτι στην όλη αυτη κατάσταση κρύβονται απο τη μια πλευρά η δίκη μας η απώλεια και το πένθος, ενώ απο την άλλη, η ολοκλήρωση του κύκλου ζωής για το απολεσθέν πρόσωπο. Και ναι, το λέω πρόσωπο, γιατι περί αυτού προκειται.
Το σημαντικό γεγονός, το συμπαντικό ας πούμε, είναι το δεύτερο, η ολοκλήρωση. Αυτο είναι που κυριαρχεί, αυτό είναι και το σε ένα βαθμό το ακατανόητο, αυτο είναι το οποίο εμείς μέσα στην αναγκαστική μας άγνοια δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε.
Αλλά, και αυτο το αλλά είναι τεράστιο: η ζωη συνεχίζεται ή σταματά, ανεξάρτητα απο τη θέληση μας, τις προσδοκίες, τα θέλω, τα πως και τα γιατι μας.
Το πουλάκι πέθανε και (δυσκολεύομαι να το πω), πέθανε μάλλον οχι πλήρης ημερών κι ας ήταν μεγαλούτσικο σε ηλικία, οχι στο φυσικό του περιβάλλον, κι ας τον προόριζε η φύση για αυτό... Πέθανε όμως με φροντίδα, στη φροντίδα σου, ας πούμε με την παρηγοριά της παρουσίας σου και την ανακούφιση και την ασφάλεια που κάθε αδέσποτη ύπαρξη, ανθρωπος ή ζώο, αναζητά σε όλη της τη ζωή.
Ευχομαι να (και ειμαι βέβαιος οτι θα) έρθει η στιγμή που θα τον θυμάσαι με γαλήνη και θα τον αναπολείς με ηρεμία και ανακούφιση που σου δόθηκε η ευκαιρία να τον χαρείς, έστω για λίγο.

.. Και επειδή δεν γίνεται να ξεχάσω(ούτε κάποιος άλλος απ την παρέα πιστεύω..) τις φωτογραφίες του μέρους από το οποίο ''τον έσωσες'',θα πρέπει να νιώθεις περήφανη για την προσπάθεια σου να του προσέφερες ότι καλύτερο μπορούσες και να έχεις και την συνείδησή σου ήσυχη, παρακαλώ, γιατί όλοι μας είδαμε τον αγώνα που έκανες γι αυτόν τον άγγελο και με τι αγάπη τον αγκάλιασες!

τουλάχιστον θα το θάψεις κάπου κοντά σου;
Δυστυχως δεν θα τον θαψω στη Σαντορινη, που θα ηθελα. Θα τον θαψω στο χωραφι μου εδω διπλα, γιατι στον κηπο θα τον βρουν τα σκυλια 😕

Άρα τα φαινόμενα (φαινόταν μικρό σε ηλικία πουλάκι) πολλές φορές απατούν! Και αυτά που μας λένε στα πετ σοπ! Είμαι σίγουρη πως σου είπε ότι είναι μικρό σε ηλικία πουλάκι..

Τουλάχιστον Μύρα μου έμαθες από τι "έφυγε" και σίγουρα δεν έφταιγες εσύ! Ίσα ίσα!

Εγώ θα σου πρότεινα όταν νιώσεις έτοιμη να ξαναμπείς στο χώρο των παπαγάλων αλλά αυτή την φορά από κάποιον γνωστό εκτροφέα και να το ψάξεις πολύ πριν να αποκτήσεις.. 😉

Οχι Αλικη μου δε θα κατηγορησω τον ανθρωπο, βρωμυλος ή οχι. Δεν μου ειπε τιποτε, και συγκεκριμενα δεν ηξερε καν το ακριβες ονομα του. Ε δεν υπηρχε περιπτωση και να μου λεγε κατι να το πιστευα για να ειμαι ειλικρινης.

Απλως πρεπει να παψω να ειμαι ψυχοπονιαρα και παρορμητικη και δεν θα εχω προβλημα.

Το πουλάκι ήταν όντως όπως το περιέγραψες αρχικά Μιράντα... Ρίκο ο διασωθείς! Τυχερό πουλάκι αν σκεφτείς ότι στις τελευταίες του στιγμές γνώρισε τη φροντίδα και την αγάπη που ενδεχομένως δεν είχε γνωρίσει σ όλη την προηγούμενη ζωή του... Μπράβο σου κορίτσι μου... Πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενη και η σκέψη ότι φρόντισες ένα παπ-πουλάκι στις τελευταίες στιγμές του, να γλυκαίνει λίγο τουλάχιστον τη θλίψη σου αλλα και να σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις ν αγαπάς δυνατά όπως το κάνεις!

Back