Ασθένειες Ο Σκρουτζ (budgie) έχει μεγαβακτηρίωση

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Ο Σκρουτζ έχει μεγαβακτηρίωση (που μάλλον σημαίνει ότι δεν εχει PDD), και οι απόψεις διίστανται ως προς την θεραπεία και την διάρκειά της. Η Κομοτηνή, που το εντόπισε πρώτη, προτείνει την φλουκναζόλη (fungustatin) για 7 μέρες και ξανά τεστ, ενώ η κ. Δουκάκη νιστατίνη (nystamycine) για 30 μέρες. Το τελευταίο, όχι μόνο το έχει πάρει για άλλες τριάντα μέρες όταν τον πρωτοπήραμε και υπήρχε ήδη σοβαρή ανησυχία για το πώς θα επηρεάσει τα όργανά του κάτι τόσο βαρύ, αλλά δεν νομίζω να προτείνεται και η συγκεκριμένη ουσια για αυτόν τον μύκητα. Κάθε πληροφορία και πρόταση ευπρόσδεκτη.
 
Νομίζω ότι σχετικά παρήγορη είναι αυτή η διάγνωση συγκριτικά με την PDD. Όσον αφορά στη nystamycine, αυτό που είχα ακούσει παλαιότερα είναι ότι δεν είναι καθόλου τοξική για τον οργανισμό και μπορεί κάποιο πτηνό να τη λαμβάνει άνετα στις απαιτούμενες / συνιστώμενες ποσότητες. Αλλά αυτό το έχω ακούσει και θα πρέπει να δει κανείς το SPc του φαρμάκου.
Όσον αφορά στο ερώτημά σου, και εφόσον το πουλάκι έπαιρνε νιστασίνη στην απαιτούμενη δοσολογία θεωρώ ότι μάλλον θα ήταν χρήσιμο να προχωρήσετε προς το fungustatin, και εντάξει μετά τεστ και στο μέλλον (ρωτήστε το εργαστήριο) πάλι τεστ. Το ζήτημα είναι πότε κόλλησε τον μύκητα, πόσο και που έχει εγκατασταθεί στον οργανισμό του, αν πραγματικά εκριζώνεται από το συγκεκριμένο φάρμακο ή από κοκτέιλ φαρμάκων.
Καλή Επιτυχία!
 
Νομίζω ότι σχετικά παρήγορη είναι αυτή η διάγνωση συγκριτικά με την PDD.
Ναι, οπωσδήποτε. Όχι μόνο για τον ίδιο, γιατί συνεχίζει να πλέει σε ταραγμένα νερά, αλλά περισσότερο για τα κορίτσια και τον Ιούλιο, δεν θα ήθελα να κολλήσουν κάτι τόσο φρικτό.

Όσον αφορά στη nystamycine, αυτό που είχα ακούσει παλαιότερα είναι ότι δεν είναι καθόλου τοξική για τον οργανισμό και μπορεί κάποιο πτηνό να τη λαμβάνει άνετα στις απαιτούμενες / συνιστώμενες ποσότητες. Αλλά αυτό το έχω ακούσει και θα πρέπει να δει κανείς το SPc του φαρμάκου.
Πολύ ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω, ευχαριστώ!

Όσον αφορά στο ερώτημά σου, και εφόσον το πουλάκι έπαιρνε νιστασίνη στην απαιτούμενη δοσολογία θεωρώ ότι μάλλον θα ήταν χρήσιμο να προχωρήσετε προς το fungustatin, και εντάξει μετά τεστ και στο μέλλον (ρωτήστε το εργαστήριο) πάλι τεστ.
Κι εγώ προς τα εκεί κλίνω, δεν το κρύβω, ακριβώς επειδή το έχει ήδη πάρει το άλλο και πιστεύω ότι είχε το μεγαβακτήριο ήδη όταν ήρθε, πού να το βρήκε εδώ, στις πλαστικές κότες playmobil? Ναι, το έγραψαν και στο χαρτί θεραπείας λέει ξανά τεστ, αλλά και να μην το έγραφαν δεν θα τον άφηνα ετσι, πρέπει να τσεκάρει κανείς και τι αποτελέσματα εχει, αν έχει, η θεραπεία που επέλεξε.

Το ζήτημα είναι πότε κόλλησε τον μύκητα, πόσο και που έχει εγκατασταθεί στον οργανισμό του, αν πραγματικά εκριζώνεται από το συγκεκριμένο φάρμακο ή από κοκτέιλ φαρμάκων.

Αυτό με απασχολεί πολύ, πιστεύω το είχε απόταν ήρθε, αφού ζούσε σε εξωτερική κλούβα με επαφή με άλλα μπάτζι και άγρια πτηνά. Άλλωστε είχε πάτα περίεργα συμπτώματα. Κοπρόλιθοι την μία, εμετός την 'αλλη, διάρροια την τρίτη. Και σαν να έφτιαχνε, σαν να χαλούσε. Τώρα πού βρίσκεται η πηγή στον οργανισμό του τι να πω, δεν το ξέρω, ούτε ξέρω πώς το βρίσκει κανείς αυτό. Μπορεώ να πω όμως ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να γίνει καλά, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
 
🙂Θέλω να ρωτήσω γιατί δεν έχω καταλάβει κάτι)...
Η κ Δουκάκη δίνει θεραπεία βάσει του αποτελέσματος της Κομοτηνής ή έκανε άλλες εξετάσεις αλλού και αν ναι, τα αποτελέσματα των δύο εργαστηρίων συμφωνούν;
 
@Sissy Σωστή ερωτηση, δεν ήμουν σαφής (όχι ότι εκείνη ήταν). Η Κομοτηνή έκανε κανονικές καλλιέργειες και αντιβιόγραμμα, συν εξτρα αναλυτικό, χειροκίνητο τεστ για μεγαβακτηρίωση. Σημείωση, τον έχουμε τεστάρει για το συγκεκριμένο μύκητα άλλες 3 φορές αν δεν με απατά η μνήμη μου, και έβγαινε καθαρός. Απευθυνθηκα στην Κομοτηνή, εφόσον η Δουκάκη είδε αυξημένη βακτηριακή μάζα στο μικροσκόπιο, αλλά δεν δεχθηκε να κάνει καλλιέργειες. Αντιθέτως υπέθεσε ότι έχει PDD και σε αυτό οφείλονται οι αλλεπάλληλες λοιμώξεις συν διάφορα περίεργα συμπτώματα που έχει κατά διαστήματα. Στείλαμε δείγμα στην Κομοτηνή για να μάθουμε ακριβώς τι βακτήριο έχει, μήπως και υπάρχει κάτι πιο στοχοποιημένο από το aviomycine, και με την ευκαιρία τους εκμυστηρεύτηκα και την υποψία της κ. Δουκάκη. Έπεσαν και οι δύο από τα σύννεφα και είπαν ότι το θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να έχει PDD, και ότι η μεγαβακτηρίωση συνεχίζει να είναι πιο πιθανή και θα κάνουν το πιο σουπερ τεστ. Και βγηκε θετικό.

Εν τω μεταξύ ο Σκρουτζ φαινόταν αδύναμος και τον πήγαμε προχθές το βράδυ στην κλινκή της κ. Δουκάκη για τις πρώτες βοηθειες. Μόλις έλαβα τα αποτελεσματα από Κομοτηνή, το μετέφερα στην Δουκάκη και είπε ότι θα κάνει κι εκείνη τεστ. Λίγο αργότερα με πηρε και είπε ότι όντως βλέπει μεγαβακτηριο σε δείγμα που πήρε. Αρα συμφωνουν στην διάγνωση, αλλά διαφωνούν ως προς την θεραπεία.
 
Ναυσικα καλη δυναμη σε σενα αλλα και στον Σκρουτζ. Ειπες στη Δουκακη οτι το φαρμακο που προτεινε το εχει παρει με τα τσουβαλια? Αρα λογικα δεν δουλεψε? Να δουλεψε στην περιπτωση που το πηρε και να εμφανιστηκε κατι καινουριο? Δεν ξερω τι να πω πραγματικα. Η Κομοτηνη απο την αλλη εγω 2 ατομα τους εχω στειλει με διαφορετικα προβληματα και εδωσαν καρμπον τα ιδια πραγματα και στους 2. Περιεργη κατασταση οπως και να εχει εγω θα ακουγα την Δουκακη μονο και μονο επειδη μπορεις να εχεις απευθειας επαφη μαζι της , η Κομοτηνη ειναι κατι απροσωπο.
 
δεν δεχθηκε να κάνει καλλιέργειες
Ο λόγος; (αν επιτρέπεται)
υπέθεσε ότι έχει PDD
Με βάση τι;
Μόλις έλαβα τα αποτελεσματα από Κομοτηνή, το μετέφερα στην Δουκάκη και είπε ότι θα κάνει κι εκείνη τεστ.
Δεν είναι λίγο ειρωνικό αυτό;
αλλά διαφωνούν ως προς την θεραπεία.
Δεν πρεπει να ξέρεις την φαρμακοδυναμικη για να προτεινεις ένα φάρμακο;
Γιατί κανεις τους δεν το λέει;
Και επίσης αυτή η θεραπεία εκριζωνει ή αναστέλλει;
Πολλές ερωτήσεις το ξερω με συγχωρείτε.
 
@Nausicaa στη θέση σου θα ήθελα εξετάσεις και από άλλο εργαστήριο.
Διάβασε το θέμα του Pepper έχω εκεί γράψει για αλλά δύο εργαστήρια.
Κάνουν εξετάσεις κατ' εντολή των γιατρών (όπως κατάλαβα) δεν χάνεις κάτι όμως να τηλεφωνήσεις και να ζητήσεις πληροφορίες
Πολυουρία σε parrotlet
 
Η ουσία πρώτης επιλογής για το Μεγαβακτηριο είναι η αμφοτερικινη Β ΑΛΛΑ δεν εισάγεται επισήμως στην Ελλάδα.

Αν δεν αντέδρασε στη νιστασινη τότε πας σε φλουκοναζολη με την ευχή να αντιδράσει.
 
@Sissy ....
Εν τω μεταξύ ο Σκρουτζ φαινόταν αδύναμος και τον πήγαμε προχθές το βράδυ στην κλινκή της κ. Δουκάκη για τις πρώτες βοηθειες.
Οι οποίες ήταν;
 
Η ουσία πρώτης επιλογής για το Μεγαβακτηριο είναι η αμφοτερικινη Β ΑΛΛΑ δεν εισάγεται επισήμως στην Ελλάδα.
Αν πράγματι είναι έτσι, που κι εγώ το νομίζω, διότι κάπου το είχα διαβάσει στο διαδίκτυο, @Nausicaa , θα έλεγα να το συζητούσες με Κομοτηνή, να σου έβρισκαν το όνομα του σκευάσματος και να το παράγγελνες έσω διαδικτύου, αν εκείνοι θα μπορούσαν να σου πουν και τη δοσολογία και τη διάρκεια της θεραπείας.
 
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν μου ξεφύγει κάτι.
Η ουσία πρώτης επιλογής για το Μεγαβακτηριο είναι η αμφοτερικινη Β ΑΛΛΑ δεν εισάγεται επισήμως στην Ελλάδα.

Αν δεν αντέδρασε στη νιστασινη τότε πας σε φλουκοναζολη με την ευχή να αντιδράσει.
Το ξέρω, το έχω διαβάσει στο άρθρο εδώ και από τότε έτρεμα ότι έχει μεγαβακτηρίωση γιατί τα συμπτώματα ταίριαζαν, αλλά το τεστ έβγαινε αρνητικό, υποθέτω επειδή όπως λέει και το αρθρο ετυχε τα δείγματα να μην φέρουν τον μύκητα, ενώ τ'ώρα που οργιάζει φαίνεται ευκολότερα.

Συγγνώμη, ένα λεπτό, η νιστασινη είναι κι αυτή εναλλακτικός τρόπος θεραπείας? Δεν το βρηκα πουθενά. Μόνο γθα φλουκναζόλη και το άλλο που λέει το αρθρο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ναι, είχε εντερικά από την ημέρα που τον πήραμε, ξεκίνησε αμέσως 30 μέρες nystamycin και βελτιώθηκε κάπως, αλλά δεν έφυγαν τα προβληματα. Κατά καιρούς είχε κοπρόλιθους, διάρροια, πολυουρία, εμετό ή σποράκια αχώνευτα. Καναμε τεστ και δεν έβγαζε κάτι περα απο χαζομάρες, πχ αυγά ταινίας, Τώρα όμως που άρχισε να φαίνεται άσχημα, το βρήκαν.
Ο λόγος; (αν επιτρέπεται)
Κάτι αφηρημένο του τύπου, ω πού να τρέχουμε τώρα, θέλει χρόνο, μπογιές κλπ, πάρε aviomycine. E, guess what, το aviomycine δεν έκανε τίποτα, ίσως και λίγο χειρότερα. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει ποιες οι δυνατότητες της κλινικής. Και ακτινογραφία έχω ζητήσει, όχι. Καλλιέργειες, όχι. Γενικά έχουν όλη την καλή διάθεση σε πρώτο επίπεδο, αλλά πρακτικά λίγες εξηγήσεις δίνουν.

προτού βρεθεί το μεγαβακτήριο, ο Σκρουτζ είχε πάντα διάφορα θέματα, κυρίως εντερικά, συν ένα πετσοκομμένο βλέφαρο. Ήταν αρσενικό αναπαραγωγής που τραυματίστηκε σε καυγά με άλλο αρσενικό και τον απέρριψαν για αναπαραγωγή. Τον άφησαν σε ένα τρισαθλιο κλουβί να μαραζώνει για 4 μήνες μέχρι που τον έβαλαν αγγελία μηπως τον θέλει κανείς. Τον πήρα επί τόπου, έμεινε εντατική στην κ. Δουκ΄ακη για τρεις μέρες μεταξύ ζωής και θανάτου.

Από τότε δεν ήταν ποτέ τελείως καλά, αν εξαιρέσουμε τρεις εβδομάδες προτού ξεσπάσει αυτός ο πανικός. Τα συμπτώματα 'ήταν αυτα που περιεγραψα παραπάνω, σποραδικά. Βαισκά είχε κοπρόλιθους, τα άλλα είναι πολύ σπάνια. Όταν βρήκε αυξημένα βακτηρια τις προάλλες σκέφτηκε ότι ενδεχομένως η πρόπτωση του τρίτου βλεφάρου που έχει να είναι νευρολογικής φύσεως, κάτι που κάποια στελέχη του βορναιου προκαλούν. Θα μου πείτε, ναι, αλλά δεν ήταν ατύχημα το μάτι? Ναι, έτσι μας είπε. Μας το είπε ένας άνθρωπος που ήταν οκ με το να αφήσει ένα πλασματάκι μισή μερίδα σε ένα κλουβί επιδείξεων με κόπρανα στις πατήθρες, μισό εκατοστό νερό στην ποτίστρα με μαύρη μούχλα να αναπτύσσεται στο γύρω-γυρω. Δλδ όχι ακριβώς αξιόπιστος άνθρωπος. Πάμντως, για να είμαστε δίκαιοι, όταν καθαρίζω το μάτι του, νομίζω ότι όντως έχω δει ουλή από τραυματισμό. Με όλη την απειρία μου, φυσικά.
Δεν είναι λίγο ειρωνικό αυτό;
Ναι, τόσο δα...!
Δεν πρεπει να ξέρεις την φαρμακοδυναμικη για να προτεινεις ένα φάρμακο;
Γιατί κανεις τους δεν το λέει;
Και επίσης αυτή η θεραπεία εκριζωνει ή αναστέλλει;
Πολλές ερωτήσεις το ξερω με συγχωρείτε.
Θα ρωτήσω. δυστυχώς δεν έχω σχ'εση ούτε με ιατρικά ούτε με φαρμακολογία, μαθηματικός είμαι, μηχανικός. Και κανένα πρόβλημα με τις ερωτήσεις, 'ακρη προσπαθούμε όλοι να βγάλουμε.

στη θέση σου θα ήθελα εξετάσεις και από άλλο εργαστήριο.
Διάβασε το θέμα του Pepper έχω εκεί γράψει για αλλά δύο εργαστήρια.
Κάνουν εξετάσεις κατ' εντολή των γιατρών (όπως κατάλαβα) δεν χάνεις κάτι όμως να τηλεφωνήσεις και να ζητήσεις πληροφορίες
Το σκοπεύω, απλώς δεν είμαι σίγουρη σχετικά με το πώς θα επηρεάσει η θεραπεία τα κόπρανα. Μήπως κρύψει πράγματα. Η θεραπεία της Κομοτηνής διαρκεί μια εβδομάδα, σημέρα μέρα νο.1, οπότε αν την βγάλει μέχρι τότε, οπωσδήποτε θα κάνει ό,τι τεστ υπάρχει κοπράνων, και ίσως και αιματολογικά (επίσης έχω πιέσει για αυτό, όχι δεν γίνεται γιατί θα πρέπει να τον κοιμίσουμε και το πιο πιθανό να μην ξυπνησει).

Τους έχω πάρει όλους, πλην του κυρίου του Αττικού. Η δρ. Γκρέυ λείπει, ο Ακρίβος δέχθηκε αν είναι, αλλά ο Σκρουτζ ήταν τόσο ταλαιπωρημένος που δεν θα έβγαζε το ταξίδι μέχρι το περιστέρι και κανένας δεν κάνει συμβουλές ή γράφει εξετάσεις από το τηλέφωνο, όλοι θέλουν να τον δουν. Κατανοητό, αλλά είναι άρρωστος, πόσο ταρακούνημα να αντέξει στο αυτοκίνητο. Θα δούμε πώς θα πάει με το fungustatin, γιατί είναι και βαρύ φάρμακο, και βλέπουμε.

Ελπίζω και τα δύο παπαγαλάκια σας να είναι καλά! Πάντως διαβάζοντας (στην δουλειά, οπότε μπορεί και να μου ξέφυγε κάτι) όλο το νήμα, δεν έβγαλα άκρη σχετικά με το τι είχαν, τι άποψη έστω είχε ο κάθε γιατρός. Από την μια βλέπουν, αλλά βασικά δεν βλέποουν, πάντως πάρε αυτό το αρκετά βαρύ φάρμακο? Το μόνο που ξέρω είναι ότι το Baytril που τελικά βοήθησε είναι βασικά για βακτήρια, Ε.coli πχ. Από εκεί και πέρα με ξεπερνά το όλο...

Οι οποίες ήταν;
Ορό, παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες. Δεν έτρωγε πολύ, ούτε έπινε, και σε αντίθεση με το μέσο μπάτζι ο Σκρουτζ πίνει αρκετό νερό, σε σημείο που έχω σκεφτεί μήπως έχει κάτι σαν διαβήτη. Πάντως στο αυτοκίνητο και έφαγε και ήπιε. Κεχρί μόνο, αλλά κι αυτό κάτι είναι. Διάβασα ότι και το αποφλοιωμένο καναβούρι βοηθά ελλειποβαρή πουλάκια, κιαι ψάχνω τώρα. Γενικά, πάντως την επομένη είπαν ότι ήταν πολύ ευδιάθετος ενώ σπίτι δεν ειναι. Νομίζω ότι σχετίζεται και με το ότι στο σπίτι δεν γίνεται τίποτα γύρω του αφού είναι καραντίνα, ενώ σε μια κλινική γίνεται χαμός.
Αν πράγματι είναι έτσι, που κι εγώ το νομίζω, διότι κάπου το είχα διαβάσει στο διαδίκτυο, @Nausicaa , θα έλεγα να το συζητούσες με Κομοτηνή, να σου έβρισκαν το όνομα του σκευάσματος και να το παράγγελνες έσω διαδικτύου, αν εκείνοι θα μπορούσαν να σου πουν και τη δοσολογία και τη διάρκεια της θεραπείας.
Είπαν ότι δεν ξερουν τα σκευάσματα, εφόσον δεν κυκλοφορούν εδώ, αλλά ήξεραν ότι στο παρελθόν, κάποιοι "καναρινάδες" είχαν φέρει από Ιταλία. Έχω ζητήσει ονόματα από γνωστούς με παπαγάλους εκτός Ελλάδος μήπως κάνουμε κάτι, αναμένω.
Ενα καταλαβα....ΟΥ μπλεξεις με κτηνιατρους...
Ναι, ο Σκρουτζάκος τι φταίει από την άλλη. Όχι ότι διαφέρει πολύ η κατάσταση και με τους ανθρώπινους γιατρούς, αλλά λέμε τώρα.
 
Nαυσικά μου δεν ξέρω εάν το έχεις διαβάσει ή εάν δεν το θεωρείς αξιόπιστο, αλλά επειδή το βρήκα κατατοπιστικό το ανεβάσω


και μετά βρήκα αυτά

https://canaries.gr/2020/11/20/μεγαβακτηριο/

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αμφοτερικίνη_Β
 
@Tony Forpus Μόλις εχθές διάβασα για το ότι η νυστατίνη βοηθά και με το μεγακτήριο. Σε κάθε περίπτωση ειχε πάρει στην αρχή, οπότε επιλέξαμε την γλουκοναζόλη. Επτά μέρες, ενω για αμφοτ. Β και νιστασίνη προτείνουν για ένα μήνα. Δεν ξέρω, θα δούμε πώς θα πάει. Προς το παρόν είναι αρκετά καλύτερεα, δείχνει αλέρτ, τραγουδάει, οι κενώσεις είναι συμπαθητικές.
 
@Nausicaa

Δεν εχει να κάνει αποκλειστικά με την διάρκεια της θεραπείας Ναυσικά άλλα περισσοτερο με την ανθεκτικότητα του μύκητα σε νιστασινη και φλουκοναζολη.
Εύχομαι τα καλύτερα!
 
@Nausicaa , αχρείαστο να είναι αυτό που θα πω, αλλά "έσο ΄έτοιμη για παν ενδεχόμενο" .... ρώτα στους δύο κτηνιάτρους σχετικά με την αμφοτερικίνη, σκεύασμα δοσολογία και διάρκεια θεραπείας, και ψάξε να την παραγγείλεις διαδικτυακά. Γνωρίζω ότι είπα κάτι ανάλογο σε προηγούμενο ποστ μου, αλλά οι μυκητιάσεις είναι ενίοτε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά όταν δημιουργούνται ανθεκτικά στελέχη στα χορηγούμενα φάρμακα....με το ένα φάρμακο βλέπεις μια σταδιακή υποχώρηση των συμπτωμάτων, όσο αναπτύσσονται τα ανθεκτικά σε αυτό στελέχη σε βάρος των μη ανθεκτικών, και στη συνέχεια ξαφνικά διαπιστώνεις μια γιγάντωση των συμπτωμάτων...
 
Δεν εχει να κάνει αποκλειστικά με την διάρκεια της θεραπείας Ναυσικά άλλα περισσοτερο με την ανθεκτικότητα του μύκητα σε νιστασινη και φλουκοναζολη.
Εύχομαι τα καλύτερα!
Ναι, καταλαβαίνω. Θεωρητικά θα μπορούσε (αν μιλούσαμε για άνθρωπο) αντιβιόγραμμα για να δούμε? Πάντως, επειδή το συγκεκριμένο παπαγαλάκι είναι πάρει νυστασίνη 30 μέρες όταν τον πρωτοπήραμε, για κάντιντα υποθέτω, αν και η γιατρός δεν είπε ποτέ συγκεκριμένα τι βρήκε για να του το δώσει, και πρέπει και τότε να είχε το μεγαβακτηριο, αλλά δεν το αντιμετώπισε, επιλέξαμε την φλουκοναζόλη. Αυτό ήταν το σκεπτικό.

Ευχαριστούμε πολύ. Κάποιες μέρες δειχνει πολύ καλά, δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι άρρωστος, όλα δείχνουν καλά, ενώ άλλες όχι τόσο. Εχθές το βράδυ έκανε έναν μεγαλό εμετό, κρίνοντας από τα σποράκια κολλημένα στα κάγκελα και το πανί του. Μάλιστα τον βρήκα να τρώει στις 7 το πρωί, ενώ γενικά δεν είναι πρωινός τύπος, φαίνεται όμως έβγαλε πολλά και πεινούσε. Εχθές και προχθές ήταν εν τάξει, αλλά σημέρα φαίνεται να προσπαθεί να κάνει εμετό αν και έβγαλε σπόρους μόνο το βραδυ. Πάντως είχε κάποιιες κενώσεις, οπότε κάτι πήρε από το φαγητό του. Στις παρενέργειες του φαρμάκου έγραφε την ναυτία, και η αλήθεια είναι ότι αυτούς τους παρολίγον εμετούς τους ξεκίνησε μόνο όταν άρχισε το φάρμακο, όλες τις φορές που έχει κάνει κανοικό εμετό ήταν νύχτα. Μας είπε η γιατρός ότι αν έχει ναυτία, μπορεί να παρει αντιεμετικό, οπότε θα τον παρακολουθήσουμε και ίσως δώσουμε.

"έσο ΄έτοιμη για παν ενδεχόμενο"
Βασικά μέχρι προχθές η βασική μου σκέψη ήταν πού θα τον θάψω, οπότε...

ρώτα στους δύο κτηνιάτρους σχετικά με την αμφοτερικίνη, σκεύασμα δοσολογία και διάρκεια θεραπείας, και ψάξε να την παραγγείλεις διαδικτυακά. Γνωρίζω ότι είπα κάτι ανάλογο σε προηγούμενο ποστ μου, αλλά οι μυκητιάσεις είναι ενίοτε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά όταν δημιουργούνται ανθεκτικά στελέχη στα χορηγούμενα φάρμακα....με το ένα φάρμακο βλέπεις μια σταδιακή υποχώρηση των συμπτωμάτων, όσο αναπτύσσονται τα ανθεκτικά σε αυτό στελέχη σε βάρος των μη ανθεκτικών, και στη συνέχεια ξαφνικά διαπιστώνεις μια γιγάντωση των συμπτωμάτων...
Το ξέρω, γιαυτό ανησυχώ τόσο πολύ, φοβάμαι ότι και ακόμα κι αν βγαίνει αρνητικό το τεστ, θα είναι επειδή μειώθηκε η ποσότητα, αλλά δεν θα έχει φύγει τελείως από τον οργανισμό, και όταν φτάσει ξανά στην κρίσιμη μάζα θα αυξηθούν εκθετικά. Να πάρει και να σηκώσει που κάναμε και τα μοντέλα αναπαραγωγής μικροοργανισμών στην σχολή. Οι Lotke-Volterra δεν έχουν τόση πλ'άκα όταν το παράδειγμα είναι το παπαγαλάκι σου.

Τ'ωρα ψ'αχνω για την αμφ.Β, γενικά είναι μήνα η θεραπεία,με υγρό σκεύασμα, που είναι κακό γιατί τα μπουκάλια τα ψάχνουν στα τελωνεία. Η Κομοτηνή μου είπε ότι στο μπαρελθόν είχαν φέρει καναρινάδες το σκεύασμα από Ιταλία, και αν καταφέρω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να το βρω, θα το συζητησουμε και θα βοηθήσουν. Και άλλους γιατρούς ψ'αχνουμε, και διαγνωστικά κέντρα...
 
Οι Lotke-Volterra δεν έχουν τόση πλ'άκα όταν το παράδειγμα είναι το παπαγαλάκι σου
Οι τύποι χρησιμοποιούνται και για μικρόβια; Σε ρωτώ διότι στα ελάχιστα που διάβασα στο διαδίκτυο, αναφέρονται σε ρυθμό γεννήσεων (και θανάτου) θηρευτή και θηρευόμενου, ενώ εδώ δεν έχεις ρυθμό γεννήσεων θύματος...Μάλλον δεν το θέτω σωστά....θεώρησα ότι αναφέρονται σε οικοσύστημα μεν, λαμβάνοντας υπόψη τους συνολικούς πληθυσμούς θηράματος σε ολοκλήρωμα, τον θάνατο αυτών από οποιονδήποτε θηρευτή και τον ρυθμό γεννήσεων θύτη και θύματος.... αν θέλεις / έχεις τον χρόνο εξήγησέ μας πως εφαρμόζονται σε λοιμώξεις από μικρόβιο σε έναν μόνο οργανισμό....π.χ. βάζεις ένα στο θήραμα; κι αν ναι, από ποιον αριθμό μπορεί κανείς να ξεκινήσει τον πληθυσμό του μικροβίου;
 

Σχετικά θέματα

Back
Top