Ασθένειες Ο Σποτ έχει τρύπα στο ράμφος

Αλκηστις

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2017
Μηνύματα
499
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα και καλό μηνα παιδιά. Σήμερα άνοιξα το κλουβί να βγει έξω ο σποτ και η σου και βλέπω στον σποτ μια τρύπα στο ραμφος την οποία χθες δεν την είχε.. Επισης να πω πως χθες δεν βγήκαν καθόλου εκτος κλουβιού γιατί έκανα δουλειές στο σπίτι. Το κλουβί δεν έχει τπτ να δαγκώσει και να τραυματιστεί Ασε που από το θηλυκό ισως και να το περιμενα ως πιο νευρική όταν δε βγαίνει έξω. Ο σποτ είναι πιο ήσυχος και αγαπησιάρης κ δεν έχει ποτε εκρήξεις. Τροφη τρώνε συσκευασμένη vitakraft premium.. Αυγοτροφη συσκευασμένη την οποία αντικαθιστώ με αυγο ενιοτε,τρώνε επισης σουσάμι ωμο με κανελα.. Επισης τρώνε μαρούλι, άνηθο μαϊντανό και διαφορά αλλά μυρωδικά που τους πλένω καλά με νεροξυδο. Αλλαγη στο νερο κάνω κάθε μέρα δυο φορές και κάθε μέρα επισης καθαρίζεται και το κλουβί. Ειναη κεφάτος ωστοσο και τραγουδάει, δεν είναι φουσκωμένος και δεν κάθεται στον πατο του κλουβιού. Τι μπορεί να είναι;ανησυχώ πολύ!

IMG_7976.webp
 
Μπορεί να είναι τραύμα γιατί βλέπω κάτι σκοτεινό στο ανώτερο δεξιό σημείο αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα ιογενούς ή μυκητοβακτηριακής λοίμωξης.
Θα έλεγα να το δει ειδικευμένος γιατρός για σίγουρα.
Ολόψυχα περαστικά!
Σουπιοκόκκαλο έχεις φυσικά ε; ως εκ περισσού ρωτάω. Επίσης είδες αν είναι μαλακό ή πονάει το πουλί με την αφή;
 
Μπορεί να είναι δάγκωμα από το άλλο; Είναι ικανό το δάγκωμά τους να ανοίξει τρύπα σε άλλο ράμφος;
 
Μπορεί να είναι δάγκωμα από το άλλο; Είναι ικανό το δάγκωμά τους να ανοίξει τρύπα σε άλλο ράμφος;
Δε νομίζω αλλά θα του είχε κάνει τραύμα πιο πέρα στο κρέας. Αν είναι τραύμα, το κάρφωσε κάπου. Με τσίμπημα πουλιού δεν γίνεται κάτι τέτοιο γιατί ανοίγει ημισέληνος το ράμφος τους.
 
Είναι τριγωνικό που με βάζει σε υποψίες Για τη σου γιατί χθες ήταν μες τα νευρα αλλά αυτό το διάστημα την ταΐζει πολύ.. Δεν του επιτίθεται. Μυκητες Εν μια νυκτι τέτοιο πραγμα;έχω σουπιοκοκκαλο στο οποίο δεν πάνε ποτε.χθες τον έπιασα να τρίβεται στο κάγκελο αλλά όχι επίμονα η να δείχνει ότι κάτι τον φαγούριζει και ήταν μόνο για μια στιγμή και έτριβε το ανωτερο μέρος σαν να χαιδευεται ένα πραμα.σημαδια πόνου δεν ξέρω γιατί γενικα δυσφορεί με τα πολλά χαδια. Μονο φιλια δίνει.χαδια δε θελει ποτε γενικώς.
 
Είμαι δύσπιστη ως προς τον τσακωμό γιατί κανένα πουλί δεν κάθεται απαθές να το χτυπήσουν. Δημιουργείται επεισόδειο και θα έβλεπες αναμπουμπούλα στο κλουβί, πούπουλα και το πιθανότερο και λίγο αίμα.
Και ένα είδος ακάρεων κάνει τρυπίτσες, τώρα που είπες τριβόταν.
Να τον τρύπησε από μέσα προς τα έξω κατά το τάϊσμα; Δεν κοιτάς καλά το εσωτερικό του ράμφους;
 
Κατ αρχήν περαστικά στο πουλάκι... Σίγουρα ουσιαστική λύση στο πρόβλημα θα είναι να το δει κάποιος γιατρός. Για να πω και την γνώμη μου, θα έλεγα οτι είναι πιο πιθανό το σενάριο του τραυματισμού, γιατί από παθολογικά αίτια μου φαίνεται απίθανο να δημιουργηθεί τόσο μεγάλη ζημιά μέσα σε ένα βράδυ. Ίσως βέβαια λόγο κάποιου παθολογικού αιτίου όπως αυτά που ανέφερε πιο πάνω η κ. Μαρία το ράμφος να ήταν ευάλωτο και ένα μικρό χτυπηματάκι να έδωσε την χαριστική βολή...
 
Είμαι δύσπιστη ως προς τον τσακωμό γιατί κανένα πουλί δεν κάθεται απαθές να το χτυπήσουν. Δημιουργείται επεισόδειο και θα έβλεπες αναμπουμπούλα στο κλουβί, πούπουλα και το πιθανότερο και λίγο αίμα.
Και ένα είδος ακάρεων κάνει τρυπίτσες, τώρα που είπες τριβόταν.
Να τον τρύπησε από μέσα προς τα έξω κατά το τάϊσμα; Δεν κοιτάς καλά το εσωτερικό του ράμφους;
Mαρια για να το τρυπησει σε φαση δαγκωματος μονος του το βλεπω απιθανο γιατι για να γινει αυτο θα επρεπε το ραμφος να ηταν μαλακο σαν αφρολεξ η ναχε το δαγκωμα κροκοδειλου που οταν δωσει εντολη ο εγκεφαλος δεν υπαρχει γυρισμος!
Απο την αλλη ισχυει αυτο που λες οτι το ραμφος εχει σκληροτητα και θαπρεπε ναχε και απο την αλλη πλευρα σημαδι η τελος παντων σε 2 σημεια πραγμα που εδω δεν υπαρχει
Τελικα πολλες αποριες θελουν κάμερα με καταγραφικο για να μας λυθουν !👎
 
Aααα εγώ μ' αυτό εννοούσα να τον τρύπησε από μέσα το θηλυκό την ώρα που ταΐζονται.:)
 
Ακόμα δεν τον πηγα γιατρό γιατί με τη δουλειά δεν τα καταφερα αλλά τον είδα από πιο κοντά και είναι σπάσιμο ξεκάθαρα.η άλλη έχει φαγωθεί όλη μέρα μες τα νευρα τόσο που τη βγάζω στο μπαλκονι..χαλάει τον τόπο με τις υστερίες της. Εχει τώρα 3-4 μέρες...
 
Το ραμφος επουλωνεται αραγε με καποια θεραπεία η θελει καποιου ειδους γεμισμα απο κτηνιατρο; @maria p τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις;
 
Δείξε μας λίγο το κλουβί και τα αξεσουάρ του. Τα κλουβιά μας όσο ασφαλή και να τα θεωρούμε δεν παύουν ποτέ να έχουν γωνιές που θα μπορούσαν να επιφέρουν μικροτραυματισμούς.

Προσωπικά δεν αποκλείω και δάγκωμα απο το άλλο πουλί χωρίς να έχει ακολουθήσει ή προηγηθεί μακελειό.
 
τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις;
Απ' όσο ξέρω γίνεται κτηνιατρική (οδοντιατρική) παρέμβαση. Δεν μου έχει τύχει προσωπικά όμως ούτε εμπειρία από τρίτους έχω.
 
Back
Top