Γενικά Ο νέος μας φίλος!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης aura
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Και μερικές αλλαγές που έγιναν μετά απο τις συμβουλές σας...

1a7yhe2us.webp 29ejujady.webp

Και οι τροφές...

3quse7yju.webp

Επίσης η διατροφή της περιλαμβάνει πεπόνι, καρπούζι, Μήλο και μαρούλι εναλλάξ κάθε μέρα.
 
Μπράβο πολύ ωραία!
Προσπάθησε να δίνεις χόρτα όπως βλίτα, σπανάκι κτλ και πρόσεχε πάρα πολύ το μαρούλι γιατί έχει πολλά φάρμακα.
 
Επίτρεψέ μου...
1) H τροφή που έχεις αγοράσει περιέχει VAM = Βιταμίνες - Αμινοξέα - Μέταλλα. Το μείγμα αυτό φτιάχτηκε και παρέχεται στα πουλιά όταν για κάποιους λόγους δεν δίνουμε αυγοτροφή.
2) Η αυγοτροφή στην ταίστρα δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού. Αν μάλιστα θέλεις, το πουλάκι να έχει ένα "καθαρό" λευκό χρώμα, θα πρέπει να βρείς μια αυγοτροφή για ΛΕΥΚΑ ή μια ΟΥΔΕΤΕΡΗ. Ο κρόκος του αυγού "λερώνει" το λευκό.
3)Το μαρούλι δεν προσφέρει τίποτα. Το καρπούζι και το πεπόνι έχουν πολλά ζάκχαρα και καταστρέφουν εύκολα το πτέρωμα γύρο απο την μύτη, μένοντας για ώρες κολλημένα αν δεν δοθεί μπανάκι. Τα πράσινα που χρειάζεται ένα κανάρι κίτρινου παράγοντα είναι το ραδίκι, ο ζοχός, η αντράκλα. Το μήλο είναι πάντα μια χαρά.
4)Το κλουβάκι ενώ είναι ωραιότατο και καθαρό είναι ακατάλληλο για καναρίνι. Το καναρίνι θέλει ορθογώνιο με μεγάλο πλάτος για να έχει δυνατότητα να πετάει όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη απόσταση. Τα πατήματα πρέπει να είναι τοποθετημένα στη μεγαλύτερη κατα το δυνατόν απόσταση κατα την έννοια του πλάτους και όχι όπως είναι στο κλουβάκι σου.
5) Μια ποτίστρα είναι αρκετή, αλλά οπωσδήποτε με μπίλια ώστε να μην έχεις προβλήματα με εντερικά κ. Α
Πιστεύω οτι αξήζει τον κόπο να κάνεις μερικές μικροαλλαγές ακόμα γιατί...
- Εχεις ένα πολύ αξιόλογο Θηλυκό. Με εξαιρετικό πτέρωμα απο άποψη σκληρότητας (όχι εύκολο σ' αυτή την ποικιλία). Αν τον χειμώνα αγοράσεις ένα αρσενικό με μικρή μάσκα, θα κάνεις μια καλή αρχή για μια όμορφη σειρά ΘΗΛΥΚΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΜΩΣΑΙΚΟΥ
 
Πρόλαβε ο κ. Μάκης... αυτή την αυγοτροφή χάρισε την κάπου, δεν κάνει. Και μην είσαι υπερβολικός στην τροφή και στα υπόλοιπα. Εάν μπορείς να ανταλλάξεις το κλουβί με κάποιο παραλληλόγραμμο. Πραγματικά πολύ ωραία κοπελιά...
 
  • Like
Αντιδράσεις: aura
Ευχαρίστως την χαρίζω. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ας μου στείλει πμ να συνεννοηθούμε.
 
Back
Top