Ασθένειες Ο παπαγάλος μου μαδάει

Το νέο του κλουβί είναι αρκετά μεγαλύτερο; διότι αυτό θα έπρεπε να είναι το κλουβί μεταφοράς
τουτο κλουβί είναι τετράγωνο μακρόστενο αρκετά μεγάλο απλά δε φαίνεται από την λήψη, από αύριο πάρκο γύρω από το κλουβί και θα περιλαμβάνει πράγματα που γράφεις, ευχαριστω
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
:)Το κλουβί είναι πολύ μικρό για το συγκεκριμένο είδος πουλιού...όταν η μέση του είναι (περίπου) εδώ

tinypic-no-longer-available.jpg


.. Δεν ''μπορεί'' να είναι μεγαλύτερο από 40-42 άντε 45πόντους...
 
ορίστε ολόκληρο, αυτό μου έδωσαν από pet που πήγα να πάρω, πιό ακριβό δεν έχω οικονομική δυνατότητα
 

Συνημμένα

  • 25348586_10214693433080442_6044338886523605236_n.webp
    25348586_10214693433080442_6044338886523605236_n.webp
    44,2 KB · Προβολές: 37
Μικρούτσικο δεν είναι αλλά είναι κάπως μικρό. Δεν "πιάνουν τα χέρια" σου να του κάνεις κάποιο μεγαλύτερο μόνος σου;
Αν ήταν αρκετές ώρες ελεύθερος εντάξει αλλά είναι; Δεν εννοώ με την αλυσίδα βέβαια.
 
Μικρούτσικο δεν είναι αλλά είναι κάπως μικρό. Δεν "πιάνουν τα χέρια" σου να του κάνεις κάποιο μεγαλύτερο μόνος σου;
Αν ήταν αρκετές ώρες ελεύθερος εντάξει αλλά είναι; Δεν εννοώ με την αλυσίδα βέβαια.
δεν το έχω να φτίαξω, από αύριο θα φροντίσω να γυρίζει free όλη μερα στο δωμάτιο, με πράγματα που μου είπατε να βρίσκονται κάτω στο δάπεδο
 
Άντε για ξεκίνα να δούμε πως θ' αντιδράσει. Ευχές :)
Τώρα ξέρεις, ό,τι βλέπεις θα σκέφτεσαι αν είναι καλό για ροκάνισμα. Απλά καλύτερα λευκά μπουκάλια, για το φόβο χρωστικών μην πάθει δηλητηρίαση και γενικά να συμβουλεύεσαι τον κατάλογο με τα τοξικά ξύλα. Ρώτα κιόλας αν κάποιο υλικό σε προβληματίζει.
Καλή επιτυχία!
 
Άντε για ξεκίνα να δούμε πως θ' αντιδράσει. Ευχές :)
Τώρα ξέρεις, ό,τι βλέπεις θα σκέφτεσαι αν είναι καλό για ροκάνισμα. Απλά καλύτερα λευκά μπουκάλια, για το φόβο χρωστικών μην πάθει δηλητηρίαση και γενικά να συμβουλεύεσαι τον κατάλογο με τα τοξικά ξύλα. Ρώτα κιόλας αν κάποιο υλικό σε προβληματίζει.
Καλή επιτυχία!
ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μανώλη, για να μπαίνει να κοιμάται καλό είναι.
δεν το έχω να φτίαξω, από αύριο θα φροντίσω να γυρίζει free όλη μερα στο δωμάτιο, με πράγματα που μου είπατε να βρίσκονται κάτω στο δάπεδο
Ωραία, έτσι θα βρει απασχόληση. Θα μπορούσες να βρεις πχ και έναν μικρό κορμό δέντρου (μου αρέσει ο ευκάλυπτος) και να τον κάνεις σταντ (να τον καρφώσεις σε μια βάση ή να τον τσιμεντώσεις μέσα σε μια μεγαλούτσικη γλάστρα) ώστε να ανεβαίνει εκεί να κάθεται και να παίζει.
 
Συμφωνω με τους παραπανω για το κλουβι, ειναι το γνωστο κλουβι σε διαστασεις των.55_60€ στην Αθηνα, που εχω και εγω για τον δικο μου οταν τον βγαζω εξω να λιαστει το καλοκαιρι! Φυσικα θελει το διπλασιο μεγεθος αλλα όλα ειναι θεμα χρηματων αφου μετα πας στα 200_220 Αθηνα παντα! Μια ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι αν ο πατερας σου που τον ειχε τον βλεπει ακομα!
 
Για να πάρεις μια ιδέα για κλουβί σε καλή τιμή, στην Ελλάδα δεν θα βρεις τόσο μεγάλη ποικιλία αλλλά έχει μερικά καλά που είναι καλά και σε καλή τιμή. Μπάνιο να του κάνεις όλο το χρόνο, σε ζεστό δωμάτιο χωρίς ρεύματα αέρα δεν παθαίνουν τίποτα, προέρχονται απο κλίμα με πολύ μεγάλη ατμοσφαιρική υγρασία και βρέχει αρκετά.

Επίσης αν έχεις έναν γνωστό σιδερά δεν είναι τίποτα να σου φτιάξει ένα κλουβί άνετο με λίγα χρήματα.
 
Μια ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι αν ο πατερας σου που τον ειχε τον βλεπει ακομα!
ο πατερας μου εχει συγχωρεθει 9 χρονια τωρα, τον εχουμε απο το 1989, οσο και να μην θελεις καπου θα τον αμελησεις λιγο
 
οσο και να μην θελεις καπου θα τον αμελησεις λιγο
Μανώλη πράγματι έτσι είναι η κατάσταση κι ενίοτε κανείς, λόγω εξωτερικών περισπασμών αμελεί λιγάκι τα κατοικίδιά του. Το ζήτημα όμως είναι πόσο θα αμελήσει κανείς και τι συνέπειες αυτή η αμέλεια μπορεί να έχει στο πτηνό. Όπως σου είπαν και παραπάνω, για τα συγκεκριμένα πουλιά η όποια αμέλεια συνέβη στο δικό σας έχει σοβαρές συνέπειες, τις οποίες ναι μεν βλέπεις στο βαθμό που μπορείς να δεις, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το τι νιώθει ένα πτηνό με τόσο μεγάλη νοημοσύνη, που πιθανολογώ ότι θα είναι ολέθριο.
Στη θέση σου, θα έκανα κι εγώ όσα σου προτείνονται πιο πάνω και αν ας πούμε σε μερικούς μήνες δεν έβλεπα σημαντική βελτίωση, θα κοίταγα να βρω (δύσκολο εγχείρημα βεβαίως) άνθρωπο που να το αναλάβει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε και εγώ να είμαι ήσυχος και αυτό πιο ευτυχισμένο. Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, το κοκατού σου χρειάζεται :
μεγάλο, πολύ μεγαλύτερο κλουβί
να φύγει εντελώς η αλυσίδα
παιχνίδα (κλαδιά, κουκουνάρια) και foraging
παρέα και διαρκή ενασχόληση
μπάνιο και την κατάλληλη τροφή.
Αν δεις στην πορεία ότι η προσπάθειά σου να του παρέχεις αυτά δεν ευοδώσει, πραγματικά θα είναι καλύτερα να ξεκινήσεις να βρεις τον άνθρωπο που θα του προσφέρει όλα τα παραπάνω ώστε να είστε και οι δύο ήσυχοι και ικανοποιημένοι.
 
Η παρουσία του Μανόλη στο φόρουμ, οι ερωτήσεις και η επιμελής συμμετοχή στο θέμα του, δείχνουν ενδιαφέρον και αγάπη για τον παπαγάλο και προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.
Δεδομένων των πολλών χρόνων συμβίωσης με το πουλί, και του σοκ και του στρες που θα του δημιουργούσε η αλλαγή διαμονής και προσώπων, κατ' αρχήν είμαι αρνητική να δοθεί το πουλί, εκτός πια εάν οι κάτοχοι δεν μπορούν καθόλου ν' ασχολούνται μαζί του, οπότε φυσικά κάθε άλλη λύση είναι προτιμότερη.
Ίσως η απώλεια του πατέρα σου, πέραν της στεναχώριας και του πένθους που με βεβαιότητα βίωσε το πουλί, δεν αναπληρώθηκε από κάποιο άλλο άτομο, προσφέροντάς του αντίστοιχη συναισθηματική κάλυψη.
Πιστεύω πως εκεί πήγε το μυαλό του Τάκη που σε ρώτησε.
Μανόλη κάνε την προσπάθειά σου προσφέροντας πλουσιοπάροχα παιχνίδια ενασχόλησης και αν λειτουργήσει που το πιστεύω, σε δεύτερη φάση προσπάθησε να εντάξεις τον παπαγάλο στην καθημερινότητα της οικογένειας, να βλέπει κίνηση και να μη νιώθει απομονωμένο.
 
Κάλημερα, έχουν ξεκινήσει ήδη όλα αυτά χαρτόνια στο έδαφος παιχνίδια(μπάλες κόκκινες μεγάλες, πουλάκια κόκκινα μικρά κρεμασμένα στο κλουβί, κολιέ με χάντρες κόκκινες)αυγοθήκη-χαρτόνια-κουκουνάρια, το κλουβί μόνιμα ανοιχτό χωρίς αλυσίδα στο πόδι δικό του διαμέρισμα δηλαδή κάνει ότι γουστάρει, βλέπωντας και κάνοντας, ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 
Οι χάντρες θέλουν προσοχή και γιατί μπορεί να τις καταπιεί ολόκληρες αναλόγως του μεγέθους τους αλλά και επειδή είναι κόκκινες και πολλά χρώματα είναι τοξικά.
Γενικά προσοχή σε όποιο υλικό έχει χρώμα.
 
Η παρουσία του Μανόλη στο φόρουμ...
Σωστα Μαρια απλα το εθεσα διερευνητικα! Το πουλι αυτο οπως ξερουμε ολοι ειναι σαν 5 χρονο παιδι, που βιώνει τα παντα με συναισθημα οποτε και η απωλεια του ανθρωπου, που το φροντιζε θα επαιξε μεγαλο ρολο!
Απο την αλλη κ ο Μανωλης μια συμβουλη ζητησε και κοντευει να του αλλαξει ολη του η ζωη! Κληρονόμησε δηλαδη λογω του γεγονοτος ενα παιδι κ σιγουρα με ολα αυτα που ακουστηκαν θα αγχωθηκε! Και ποιο λιγα παντως να κανει,ισως αρκουνε για την βελτιωση της ψυχολογιας του πουλιου! Λεμε 10 για να ληφθουν στα υποψιν τα 5
 
Back
Top