Ασθένειες Ο παπαγάλος μου μαδάει

του ειχα βαλει πολλα παιχνιδια
Μη δίνεις λεφτά για παιχνίδια, οι περισσότεροι παπαγάλοι τα αγνοούν.
Δίνε του κορμούς δέντρων, κουκουνάρια και τέτοια υλικά της φύσης, προσέχοντας να τα συλλέγεις από καθαρά σημεία και να τα καθαρίζεις πριν τα δώσεις.
 
Όλοι οι παπαγάλοι είναι καταστροφείς, όπως τα κουτάβια. Πρέπει να έχεις στοκ από διαθέσιμα παιχνίδια, να ασχολείται με αυτά. Κούτσουρα, κουκουνάρια, χοντρά πλαστικά.
Πρόσεχε μόνο να είναι από ασφαλή ξύλα και να μην μπορεί να καταπιεί σωματίδια πλαστικού. Ξύλο καλύτερα.
κατι σε σπρέι για κανιβαλισμο δεν υπαρχει να τον αποτρέπει να τις βγάζει;του μυριζει ισως ασχημα η οταν παει να μην του αρεσει η γευση που τον εχω ψεκασει.
 
κατι σε σπρέι για κανιβαλισμο δεν υπαρχει να τον αποτρέπει να τις βγάζει;του μυριζει ισως ασχημα η οταν παει να μην του αρεσει η γευση που τον εχω ψεκασει.
Δυστυχώς παρόλο που κυκλοφορούν, έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά. Διάβασε το θέμα της Sissy, https://community.petbirds.gr/threads/Πτεροφαγία-parrotlet-κόβει-τα-φτερά-πτήσης-του.20395/
αλλά και αυτό του Νάσου https://community.petbirds.gr/threads/Ο-Αρθούρος-ο-african-grey-μου.1859/
 
Το διαπιστωσα αυτο μου εδωσαν απο pet καποιο συγκεκριμενο πηρα 2 σπρε'ι' αλλα δεν ειδα το αποτελεσμα που ηθελα και σταματησα. Υ. Γ. Επιασε δουλεια με τα κουκουναρια πηγα και του μαζεψα ειναι ανοιχτα και τα εχει τσακισει βαζει κομματι το βγαζει σκονη, σημασια δεν μου δινει χεχεχχ
 
Είδες; Μάζευε, μάζευε να ξεχνιέται. Πρόσεχε μην έχουν βαμβακίαση πάνω τους, δεν ξέρω αν στη Χίο έχετε αυτό το πρόβλημα με τα πεύκα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Δεν ξέρω μήπως μπορούσες να του δίνεις και μπουκάλια από αναψυκτικά αφού τα ξεπλύνεις φυσικά. Κάνουν θόρυβο κιόλας και τη "βρίσκουν" με αυτά.
Περίμενε να δει το θέμα ο Ανέστης Φοίβος να μας πει σίγουρα.
 
Τα ξύλα δεν τα βαριούνται ποτέ, ποτέ δεν είναι ίδια. Εκεί έχετε πολλά ξύλα εσπεριδοειδών που είνα ασφαλή και επίσης το πιο εύκολο, ξύλα ελιάς. Δίνε καθημερινά. Άφηνέ τα όπως είπε ο Ζάκ κάπου να τα βρίσκει μόνος του. Ενδιαφέρον έχουν και τα παιχνίδια λεηλασίας, δηλαδή κρυμμένες λιχουδιές που ανακαλύπτουν μόνα τους
Υπάρχουν έτοιμα, αλλά μπορείς και μόνος σου, να έχεις ένα κιβώτιο πχ με κουκουνάρια και κάπου κρυμμένα αμύγδαλα, καρύδια, τι του αρέσει περισσότερο. Όχι μεγάλες ποσότητες, να μη χορταίνει μ' αυτά, απλά να αναλώνει χρόνο στο ψάξιμο.
https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-λεηλασίας-foraging-toys-για-το-ζακό-μου.22248/
 
Μια απορία έχω Μανώλη, στην κατάσταση που είναι μπορεί και πετάει και του έχεις την αλυσίδα;
 
Δεν μπορεί να πετάξει, απλά κατεβαίνει, από το κλουβί και αρχίζει όπου δει ξύλο,(τραπέζι, καρέκλες, πόρτες)και δαγκώνει, η σκαρφαλώνει όπου έχει κάτι που του τραβάει προσοχή, και το ρημάζει,θυμάται, στάνταρ στα ίδια μέρη πάει σχεδόν συνέχεια.

Του φωνάζω του μαλώνω, με γράφει κανονικότατα και με τον νόμο.
 
Ωραία, τι ωραία δηλαδή; :D
Αφού έχεις αυτό τον υπέροχο παπαγάλο, μπες στο κόπο, μάζεψε πολλά ξύλα, καθάρισέ τα, φτιάξε του κάτι σαν παιδική χαρά, σαν παρκάκι γύρω από το κλουβί του, άφησέ τα κάτω χωρίς να του τα προσφέρεις, βγάλε φυσικά την αλυσίδα και θα δεις πως θα γλιτώσεις από πολλούς μπελάδες. Η βρωμιά θα είναι ελεγχόμενη σε συγκεκριμένα σημεία, τα έπιπλα ασφαλή και ίσως και το πουλί σταματήσει να μαδιέται αν έχει αλλού το μυαλό του.
Δώσε τροφή στο μυαλό και το ράμφος του.
 
Δεν μπορεί να πετάξει, απλά κατεβαίνει, από το κλουβί και αρχίζει όπου δει ξύλο,(τραπέζι, καρέκλες, πόρτες)και δαγκώνει, η σκαρφαλώνει όπου έχει κάτι που του τραβάει προσοχή, και το ρημάζει,θυμάται, στάνταρ στα ίδια μέρη πάει σχεδόν συνέχεια.
Ιδιος ο Τουκη, εργολαβος κ αυτος, αλλα με δυνατοτερο στομα!
 
Μανόλη καταρχήν το κλουβί που ζει είναι πολύ μικρό και τελείως ακατάλληλο. Δες το κλουβί του δικού μου για να καταλάβεις πόσο περίπου χώρο χρειάζονται που κι αυτό δεν είναι απο τα μεγαλύτερα. Δεύτερο, αυτό που σου είπε η Μαρία σχετικά με την ενασχόληση είναι πάρα πολύ βασικό. Δώστου ξύλα (έχουμε στο φόρουμ τη λίστα με τα ασφαλή καθώς κάποια είναι τοξικά) για να μασάει όπως και χοντρά χαρτόνια απο χαρτόκουτα και κουκουνάρια και αν έχεις φοίνικα χωρίς να του ρίχνεται φάρμακα για το σκαθάρι μπορείς να του δίνεις ολόκληρα τσαμπιά με καρπούς. Και κλαδιά φοίνικα είναι εξαιρετικά, δες κι αυτό το θέμα μου να πάρεις καμιά ιδέα. Η ανία τον έχει φέρει σε αυτό το σημείο, πολλά πουλιά αρχίζουν να σκίζουν και τη σάρκα τους. Φαγητό τι του δίνεις; Μπάνια τον κάνεις ή έστω να τον ψεκάζεις;
lsb.webp
 
. Κανει ζημεις δεν εχει αφησει μασκα πορτας που να μην χαλασει. και κατω τον ειχα ελευθερο να γυριζει μονος εξω απο το κλουβι, χαλασε τραπεζι ανεβηκε απο την σωληνα καλοριφερ και χαλασε γυψινο στο ταβανι, χαλαει οτι δει, και δε μπορω τον αφηνω free και παρων να ειμαι να με βλεπει τα ιδια κανει, γι αυτο του εβαλα αλυσιδακι
:)Δεν είναι ''απλό'' ούτε εύκολο να είσαι κάτοχος ενός τέτοιου πουλιού.
Το νέο του κλουβί είναι αρκετά μεγαλύτερο; διότι αυτό θα έπρεπε να είναι το κλουβί μεταφοράς του 😉
tinypic-no-longer-available.jpg

Θα πρέπει να απασχολείται με κλαδιά-παιχνίδια-σχοινιά-καμπάνες-κτλ ώστε να περνάει ευχάριστα την ώρα του, αλλιώς θα συμβαίνουν οι ζημιές που ανέφερες ή και ακόμα χειρότερα πράγματα από τη στιγμή που τον δένεις... Εννοώ εκτός του μαδήματος να προχωρήσει σε χειρότερες πράξεις κανιβαλισμού...
Θα πρέπει να ξεκινήσεις να τον εκπαιδεύεις όχι για να ''επιδεικνύεις'' τα κατορθώματα του, αλλά για να απασχολείται το μυαλό του και να βρίσκει ενδιαφέρον (έστω κι αν είναι μόνο για να πάρει τη λιχουδιά του δηλ ένα αμύγδαλο με το κέλυφος ή ένα καρύδι).
 
Δεν ξέρω μήπως μπορούσες να του δίνεις και μπουκάλια από αναψυκτικά αφού τα ξεπλύνεις φυσικά. Κάνουν θόρυβο κιόλας και τη "βρίσκουν" με αυτά.
Περίμενε να δει το θέμα ο Ανέστης Φοίβος να μας πει σίγουρα.

Μαρία, ναι μπορεί να του δίνει και τα πλαστικά μπουκάλια να παίζει, όπως τα ρολά απο το τελειωμένο χαρτί κουζίνας.
 
το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο και τετράγωνο, απλά η λήψη δεν το δείχνει καλά, φαγητό του δίνω απο ηλιόσπορους ανάμειχτους με φρούτα, μέχρι, πορτοκάλια, μανταρίνια, μπανάνες, μήλο, καρύδια. Θα του κάνω ε΄να μικρό παρκο κάτω από το κλουβί αύριο και θα λεχω μέσα όλα αυτά που γράφεις, το καλοκαίρι ναι τον ψεκάζω.
 
Back
Top