Ασθένειες Ο παπαγάλος μου φτερνίζεται

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης lina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Ιωάννινα
Όνομα
Εύα
Ομάδα καλησπέρα η Λίνα μου φτερνίζεται σχεδόν 1 μήνα έχω την εντύπωση πως είχε μασουλισει κάτι σαν μαλακό πλαστικό χωρίς να την καταλαβω , συνήθως όταν κάνει κάτι τέτοιο δεν τα καταπίνει απλά το καταστρέφει από εκείνη την ημέρα φτερνίζεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Την προηγούμενη Τετάρτη πήγαμε στην πτηνιατρο την ακροαστηκε δεν άκουσε κάτι τέλος πάντων πήραμε αντιβίωση μια εβδομάδα αλλά δεν της περνάει δεν βγάζει υγρά .Κάποια συμβουλή;

Ο γιατρός είχε την ευκαιρία / δυνατότητα να κοιτάξει στα ρουθούνια; Αν όχι, μπορείς να κοιτάξεις εσύ με φακό, μήπως και υπάρχει κάτι εκεί που την ενοχλεί;

@ianos καλημέρα αφού την είχε στα χέρια της είχε την ευκαιρία η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι από το άγχος μου αν την κοίταξε με το φακό ή όχι. Για να την πιασω εγώ λίγο δύσκολο δεν κάθεται και φοβάμαι μην την στρεσαρω.
Θα περιμένω μέχρι Δευτέρα και θα την ξαναπάω

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα. Αφού το φτέρνισμα κρατάει σχεδόν έναν μήνα και δεν άλλαξε κάτι μετά την αγωγή που δόθηκε, νομίζω πως το σωστό είναι να ενημερώσεις ξανά την πτηνίατρο και να γίνει επανεκτίμηση.

Το ότι δεν βγάζει υγρά είναι θετικό, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Μπορεί να πρόκειται για ερεθισμό, για κάτι που σχετίζεται με αυτό που μασούλησε, ή και για κάτι άσχετο που απλώς συνέπεσε χρονικά. Από τη στιγμή όμως που επιμένει τόσο και δεν πέρασε με την αντιβίωση, δεν θα το άφηνα στη λογική "να δούμε μήπως περάσει".

Λοιπόν κλείσαμε ραντεβού για Τετάρτη απόγευμα για να της κάνει πλύσης και εξετάσεις. Σκέφτεστε να της ζητήσω κ κάποια άλλη εξέταση;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Αφού έχετε ήδη κλείσει ραντεβού για πλύσεις και εξετάσεις, νομίζω πως το σωστό είναι να το κατευθύνει η ίδια η πτηνίατρος ανάλογα με την εικόνα που θα δει από κοντά.

Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι να της περιγράψεις όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται πότε ξεκίνησε το φτέρνισμα, πόσο συχνά γίνεται, αν έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά ή στην αναπνοή της και φυσικά το περιστατικό με το πλαστικό. Από εκεί και πέρα, εκείνη θα κρίνει αν χρειάζεται επιπλέον έλεγχος πέρα από αυτά που έχει ήδη προγραμματίσει.

Καλησπέρα, χρεισημοποιείτε shell-sand? Τα δικά μας το πάθαιναν όσο χρησιμοποιούσαμε(από το φτερούγισμα οι λεπτοί κόκοι έμπαιναν στα ρουθούνια τους), Από τη στιγμή που σταματήσαμε να βάζουμε στον πάτο, σταμάτησαν και το φτέρνισμα.

Παιδιά τώρα γυρνάμε από την γιατρό μας έκανε πλυσεις μας πήρε δείγμα από το στόμα για καλλιέργεια αλλάξαμε αντιβίωση κ της έδωσε την πρώτη δόση , καθώς ακετυλοκυστεινη και αντιφλεγμονωδη τώρα την βλέπω κάπως κουράστηκε δεν λέω από το μεσημέρι στους δρόμους νυσταζει και τινάζει το κεφαλάκι της ,ελπίζω να μην μου πάθει κάτι με όλα αυτά πάμε για καλό και γίνουμε χειρότερα. Θα δείξει θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά

Παιδιά ξανά επανέρχομαι στο θέμα έχουμε κάνει εξετάσεις της αλλάξαμε και πάλι αντιβίωση την οποία έχουμε τελειώσει αλλά αποτέλεσμα μηδέν ξανά πήρα τηλ την γιατρό και το μόνο που μένει είναι να της κάνουμε αξονική αλλά πρέπει να πάρει νάρκωση και το φοβάμαι πέρα από τα χρήματα που δεν είναι λίγα.. εντωμεταξύ αυτή είναι καλά τρώει πίνει παίζουμε και λέω να την αφήσω ένα διάστημα να δω πως θα πάει εσείς τι λέτε ποία είναι η γνώμη σας;

Υπάρχει η δυνατότητα να τη δει άλλος γιατρός, να πάρεις μια δεύτερη γνώμη, ίσως μια άλλη προσέγγιση; Θα έλεγα, αν στο εγγύς μέλλον έχεις τη δυνατότητα να κατέβεις στον Πειραιά, να πήγαινες στην κ. Δουκάκη.

@lina επικοινώνησε μαζί της ξανά να δει τι πρέπει να γίνει

@MARY58 μίλησα μαζί της και μου είπε να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα πάει την στιγμή που δεν έχει ακροαστικα ,διαφορετικά πρέπει να πάμε για αξονική αλλά θα πρέπει να πάρει νάρκωση και φοβάμαι δεν ξέρω αν το επιχειρήσω

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
@lina σε καταλαβαίνω. Τότε αφού είπε να περιμένεις, να περιμένεις κ το παρακολουθείς κ ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Συνεχίζει το φτάρνισμα συχνά;

Back