Γενικά Ο φίλος μου ο MIckey

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ceasar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μόλις πάρω την κ.Mickey (Minnie) θα σας ενημερώσω. Μια ερώτηση μόνο. Μπορώ να καταλάβω πόσο χρόνον είναι ο Μickey?
Δυστυχώ, δεν μπορείς...
Δεν υπάρχει ταυτότητα... Οπότε μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν...
 
Ρε παιδιά έχω μια απορία. Κάθομαι και διαβάζω το forum και προσπαθώ να καταλάβω το μέσα έξω. Λέτε ότι δεν πρέπει να είναι μέσα έξω τα πουλάκια για μην κρυώσουν. Ωραία δεν διαφωνώ με αυτό. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: το δικό μου είναι σε μπαλκόνι βόρειο ανατολικό το οποίο είναι στεγασμένο από πάνω, έχει πάντα σκιά το πουλάκι, προστατεύετε αρκετά από τον βοριά λόγο ενός μεγάλου κομματιού από τοίχο και μετά από τις 13:00 έχει σκιά όλο το μπαλκόνι. Όταν όμως έχει πολύ αέρα ή πολύ κρύο με αέρα δεν πρέπει να το βάζω μέσα;
 
Όταν όμως έχει πολύ αέρα ή πολύ κρύο με αέρα δεν πρέπει να το βάζω μέσα;
Αν για μια μέρα "πέσει" ο ουρανός στα κεφάλια μας ας το βάλεις μέσα...
Αλλά από το να μεταναστεύει κάθε πρωί και βράδυ με το μέσα έξω καλύτερα να επιλέξεις μια μόνιμη γι αυτό θέση...
Είναι απείρως καλύτερα γι' αυτό... απείρως καλύτερα για το κάθε πουλί.
 
Νομίζω ότι τώρα κατάλαβα. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα αν το καλοκαίρι την βγάζει έξω και τον χειμώνα μέσα. το καθημερινό μέσα έξω είναι το πρόβλημα.
 
Σωτήρη γειά σου. Προσωπικά θα επέλεγα το μόνιμα έξω, υπό την βασική προυπόθεση να είναι προστατευμένα από αρπακτικά, κουνούπια, ρεύματα αέρα και υγρασία. Έτσι ο βιολογικός τους κύκλος καθορίζεται απόλυτα από την φύση και ιδιαίτερα τον ήλιο. Εκτός αυτού λόγω του φρέσκου αέρα σπάνια θα υποφέρει από αναπνευστικά. Το μόνιμα μέσα φαντάζει ιδανικό, εφόσον όμως έχεις εξασφαλίσει ένα χώρο με απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού, θερμοκρασίας, εξαερισμού και υγρασίας, στον οποίο η ανθρώπινη δραστηριότητα περιορίζεται αυστηρά, ώστε το πουλάκι να απολαμβάνει τις ώρες ύπνου που χρειάζεται ανάλογα με την εποχή. Βέβαια η διαμόρφωση ενός χώρου με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις απαιτεί γνώσεις, εμπειρία και κάποιο κόστος.
 
Back
Top