Γενικά Πάει, έχασα τον cockatiel μου

Κατάσταση
Κλειστό.
κανείς δεν ξέρει αν θα ζούσε αν το είχε η μαμά του...
δεν κλαίμε περισσότερο, κλαίμε διπλά άμα είναι πιο ακριβό ( πλακά κάνω)! 🙂 Δυστυχώς το παίρνω σαν μια εμπειρία που πέρασε γιατί μπορώ να το αντικαταστήσω με άλλο πολύ εύκολα...όταν χάνεις κάποιο δικό σου τότε είναι που δεν υπάρχει αντικατάσταση…! Δεν μιλάω για μένα, γενικά αυτό τον κανόνα πιστεύω . Όμως ένιωσα κάπως έτσι όταν έχασα τον σκύλο μου….☹

Αν το ειχε η μαμα του οι πιθανοτητες επιβιωσης του θα ηταν εκατονταπλασιες πιστευω εγω.

Ειναι σαφως μια εμπειρια αλλα για να γινει κανεις εμπειρος δεν σημαινει οτι πρεπει να πεθανουν απο τους χειρισμους του καποια πουλια. Υπαρχει και ο ορθοδοξος τροπος που ειναι να παρατηρησεις καποιον αλλον να το κανει, να ψαξεις και να διαβασεις πολυ και αφου νιωσεις, εσυ αλλα και ο αλλος που το κανει καιρο και σε παρακολουθει κατα την διαδικασια, ασφαλεις τοτε να το επιχειρησεις σπιτι σου. Αν και η διαφορα που θα εχει αυτο το πουλι επειδη το ταισες εσυ απο το να παρεις ενα μολις απογαλακτισμενο ειναι ανυπαρκτη κατ'εμε και συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει.

Εγω πιστευω οτι δεν πηρες το σωστο μηνυμα απο το λαθος σου.
 
Λυπαμαι πολυ για το χαμο σου! Οντως παρα ηταν μικρο για να το παρεις απο την φωλιτσα του, αλλα τωρα εγινε και δεν χρειαζεται περα απο την στεναχωρια που χει ο φιλος μας renegade.cy να χει κι εμας! 🙂

Θελω να σταθω πιο πολυ στο ταισμα με το χερι! Πιστεψτε με δεν εχει καμια σχεση να το μεγαλωσεις εσυ με το να το παρεις μολις απογαλακτιστει! Θα το εξημερωσεις κι αυτο που το πηρες στον απογαλακτισμο αλλα εχει μεγαλωσει απο πουλι αρα τον ανθρωπο τον βλεπει σαν ξενο... Το λεω αυτο γιατι οταν ειχα μεγαλωσει τον ροκι και το αδερφακι του το χα αφησει στην μαμα του δεν ειχαν καμια σχεση! Αυτο που ειναι μεγαλωμενο απο σενα σε βλεπει ας πουμε σαν ''θεο'' του, απο σενα εξαρταται κι απο σενα τα περιμενει ολα!Γι αυτο εσυ εισαι ο ''γονιος'' του!(τουλαχιστον αυτη ειναι η αποψη μου)

Επισης μην τον αποπερνουμε αμεσως τον ανθρωπο!φανταζομαι το πε καλοπροεραιτα! Πρωτα εξεταζουμε αυτην την εκδοχη και μετα βλεπουμε αν το εννουσε αλλιως! 🙂

Ολα αυτα τα λεω εντελως καλοπροεραιτα!
 
Ευχαριστώ πολύ! Για όσα έχετε πει... Είναι πλέον αργά. Κανείς. Δεν αναφέρθηκε στο ποιο σημαντικό να με βοηθήσει να βρω ποια είναι τα πιθανά αίτια θανάτου του cockatiel.. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε πουλί είτε cockatiel είναι είτε Ζακο είτε Ringneck είτε καναρινιά…

Από τα λάθη μας μαθαίνουμε, παρά να κλαίω ένα Ζάκο μαζί και 1300 ευρώ, έκλαψα μονό το παπαγαλάκι, Άλλα ότι δεν θα σταματήσω…θέλω να αποκτήσω αυτήν την εμπειρία και να γίνω «έμπειρος» για μερικούς…. Έτσι σε 1 βδομάδα θα πάρω άλλο το οποίο θα είναι 4 εβδομάδων ελπίζοντας να τα καταφέρω με τις σωστές συμβουλές σας! Αυτός είναι και εξάλλου ο σκοπός που υπάρχει το forum. Βοηθάμε αλλήλους.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην Ανατολή ότι είμαι 3 μήνες πιο μεγάλος της ηλικιακά, πληρώνοντας ήθελα να αναφέρω ότι έχω ταΐσει με σύριγγα περδίκια φασιανούς ορτύκια παγωνιά που μόλις είχαν γεννηθεί και ζουν μια χαρά. Έχω ταΐσει σκύλους γάτες πολύ μωράκια ανοίγοντας το στόμα και τους έβαζα φαγητό. Για μένα το cockatiel ήτανε να γίνει. Μέχρι εκεί έπρεπε να ζήσει.

Φιλε μου σαφως κ δεν αναφερομουν σε σενα για την ηλικια, κ πως θα μπορουσα αλλωστε εφοσον δεν γραφεις την ηλικια σου στο προφιλ σου, τελος παντων εχω ενα ελαττωμα, σαν μητερα κ σαν καθηγητρια σκεφτομαι παντα οτι αυτα που λεω κ κανω επηρεαζουν τα παιδια κ τα παντα τα φιλτραρω μεσα απο αυτο το πρισμα, συγγνωμη αν το εξελαβες λαθος, αλλα σου το ειπα κ τοτε, πηρα αφορμη κ μονο απο το δυσαρεστο γεγονος για να πω τη γνωμη μου πιστευοντας οτι θα βοηθουσα καποιον νεο που θα διαβαζε το θεμα
 
Ευχαριστώ Φώτη. Δεν μεταφραζεται η ζωη σε χρήμα φενεται δεν επιασες το νοημα..., Βρε Φοιβο ποιος είπε οτι δεν τα εκανα ολα αυτα που λες; Ετυχε και αρρωστησε και πεθανε το καημένο ας μην το παρατραβάμε το σχοινι...

Σαν παρενθεση, ευχομαι αυτοι μου μεταφρασαν την αδικοχαμενη ζωη σε ολικη καταστροφη με φωτιες και καταστροφες να σταματησουν επιτελους...

Λυπαμαι πραγματικα τις ξενες περιουσιες...
 
Μήπως το πήγες για νεκροψία και ξέρεις ότι πέθανε επειδή αρρώστησε; Μάλλον στοίχιζε πολλά για ένα παπαγαλάκι..
Λυπάμαι αλλά το ότι αρρώστησε το λες εσύ για να ηρεμίσεις τις όποιες ενοχές σου μπορείς να έχεις. Για εμένα ήταν ανευθυνότητα αυτό που έκανες. Γιατί αν έκανες όλα αυτά που σου είπε ο Ανέστης, δεν θα το έπαιρνες ούτε τόσο μικρό από τους γονείς του ούτε θα το τάιζες κάθε όποτε έκλεγε μόνο και θα έλεγες ένα ''μαθαίνω κι εγώ''..
 
Ευχαριστώ Φώτη. Δεν μεταφραζεται η ζωη σε χρήμα φενεται δεν επιασες το νοημα..., Βρε Φοιβο ποιος είπε οτι δεν τα εκανα ολα αυτα που λες; Ετυχε και αρρωστησε και πεθανε το καημένο ας μην το παρατραβάμε το σχοινι...

Σαν παρενθεση, ευχομαι αυτοι μου μεταφρασαν την αδικοχαμενη ζωη σε ολικη καταστροφη με φωτιες και καταστροφες να σταματησουν επιτελους...

Λυπαμαι πραγματικα τις ξενες περιουσιες...

Βρε renegade.cy αυτο που προσπαθει και ο Ανεστης να σου εξηγησει ειναι οτι δεν ''τυχαινει'' να αρρωστησει και να πεθανει. Κατι δεν κανουμε σωστα και αρρωσταινει. Και "το σχοινι παρατραβαται" για δικο σου καλο επειδη θελεις να αποκτησεις κιαλλο πουλακι.

Επισης σε εχω ρωτησει κατι στο ποστ #14 και δεν μου εχεις απαντησει
 
Κοιτάξετε, αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα έπρεπε να του έβαζα λάμπα όπως βάζεις σε αλλά είδη πουλιών, όταν ρώτησα στο petshop μου είπε δεν χρειάζεται!
Yiasmin, Δηλαδή αν αρρωστησει κάποιος πρέπει να φταίει κάποιος άλλος; Κυκλοφορούν επιδημίες …πρέπει να κλειστώ εγώ ή το παπαγαλάκι σε γυάλα για να μην έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον και τους ιούς, τι μου λες τώρα; Δεν νιώθω καθόλου ενοχές. Λυπήθηκα παρά πολύ αλλά έδωσα τέλος η ζωή συνεχίζεται…..

Αρκετά με αυτό το post. Οποίος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες το msn μου είναι ***********
Φασιανοί, περδίκια, ορτύκια κλπ, έχουν ειδική τροφή σε σκόνη (αυτά έχουν γεννηθεί μέσω εκκολαπτικής μηχανής άρα δεν έχουν την μαμά τους…) και την τρώνε για 2 εβδομάδες περίπου, αν θες περισσότερες λεπτομέρειες μου λες.
 
Το παπαγαλάκι ουσιαστηκά ΠΡΕΠΕΙ να ''μπει σε γυάλα''. Για να μη κολλήσει τίποτα, πρέπει όλα μα ΟΛΑ να είναι αποστειρομένα και εσύ πριν το πιάσεις κάθε φορά πρέπει να απολυμαίνεσαι! Θεωρώ ότι δεν σου δίδαξε τίποτα αυτή η ιστορία σε εσένα και βλέπω μια ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ανευθυνότητα! Δεν ξαναγράφω τίποτα.. Μάλλον κι εσένα δεν σου αρέσει στο post να σου γράφουν γιατί ''εκνευρίζεσαι'' που δεν σου λέει κανείς αυτό που θες να ακούσεις.. Αυτά και τέλος από εμένα.
 
Φασιανοί, περδίκια, ορτύκια κλπ, έχουν ειδική τροφή σε σκόνη (αυτά έχουν γεννηθεί μέσω εκκολαπτικής μηχανής άρα δεν έχουν την μαμά τους…) και την τρώνε για 2 εβδομάδες περίπου, αν θες περισσότερες λεπτομέρειες μου λες.

Aυτο το γνωριζω. Για το ταισμα που λες με συριγγα δεν γνωριζω αλλα θα σε ρωτησω μεσω πμ γιατι ειναι τελειως εκτος θεματος.
 
Δεν περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο σε κανένα post, αν ήθελα το έκανα post αυτό το γεγονός, το έκανα όμως για συζήτηση και διάλογο και όχι για να περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο.

Θα θυμάμαι το επόμενο να το βάλω με τα ψαράκια στο ενυδρείο μουJ……όσο για «ανευθυνότητα και εκνευρισμούς»…. Ουδέ σχόλιο εκ μέρους μου.
 
Αφού η διαφορά της ηλικίας σου με την Anatoly είναι λίγοι μήνες, ας μιλήσω εγώ που είμαι πολύ μεγαλύτερος, μήπως και καταλάβεις... Η ζωή μου έμαθε ότι η ΖΩΗ δεν κοστολογείται με χρήματα!
 
Τι δινετε σημασια;
Τσαμπα προσπαθουμε να του δωσουμε να καταλαβει καποια πραγματα.Βλεπετε την επιθεση του και αφου λεει τελος,τελος.
Δεν υπαρχει λογος να χαλαμε τις καρδιες μας!
 
Βρε παιδια δεν εχω καμια επιθετικη σταση απεναντι σας, ειπα τελος γιατι μέχρι που θα παει αυτη συζητηση, ελεος!

Ευχαριστώ για τις συμβουλες σας ολους!
 
Τι να πω και εγω...
Ειπα απο τοτε που αρχισε ο <τσακωμος> να μην ανακατευτω αλλα δεν μπορω αλλο!

Δεν μπορω να καταλαβω πως σκεφτεσαι...renegade.cy
Δηλαδη πηρες στα χερια σου μια αθωα ψυχη και αντι να ριξεις το κεφαλι σου και να γεμισεις τηψεις συνεχιζεις και λες <επ δεν πειραζει θα παρω αλλο... Ευτυχως Παναγια μου που μου εδωσες <φωτιση> και δεν πηρα κανενα Ζακο και να εκλαιγα τωρα τα 1.300 ευρω... Ευτυχως Παναγια μου>;

Α και για το θεμα που εθιξες με τη μητερα του...
Αν το ειχες αφησει σε αυτην το κοκατιλακι τωρα θα ηταν μια χαρα και με την οικογενιεα του...
Και αφου θελησες να το παρεις μια ωρα αρχιτερα... Επρεπε να αναλαβεις να ξερεις καποια πραγματα αλλα και να το φροντιζεις με τις μεγαλυτερες προφυλαξεις...

Αν το μηνυμα μου θεωρειθει πολυ επιθετικο ας διαγραφει απο καποιον moderator αλλα δεν αντεχα αλλο να τα κραταω μεσα μου!
 
Τωρα ενταξει, πιστευω πως αδικα χαλαμε τις καρδιες μας Σταυρο.
Πιστευω πως το λαθος του το εχει καταλαβει πλεον. Το θεμα ειναι απο δω και περα να παρει καποιες γνωσεις παραπανω στην περιπτωση που θα παρει ενα αλλο πουλακι.
Σιγουρα εκανε καποια λαθη γιατι δεν γνωριζε.
 
Αυπνιες εχεις βρε Σταυρο; Καλα εκανες και τα ειπες, ουτε μενα μου αρεσει να τα κραταω. Σε παρακαλω μην το σκαλιζεις αλλο. Ποτε δεν ειπα σε POST για Παναγιες ομως... Ουτε οτι με φωτισε... ΜΗΝ προσθετεις λέξεις δικες σου! Και μιας και δεν κοιμασαι ξαναδιαβασε ολα τις απαντησεις, ( ναι ειπα για το ζακο και για τα 1300 αλλα οχι οπως το ειπες)
Αντε να ξεκουραστεις και εσυ!
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top