Γενικά Πέθανε το καναρίνι

Bananakiv

AEAC
Εγγραφή
25 Δεκ 2022
Μηνύματα
2
Πόλη
Aθήνα
Το βρήκαμε πεθαμενο τη Κυριακή. Είχα παει στο χωριό για κάποιες μέρες και είχα πάρει το καναρίνι μαζί. Το αφησα λίγο στο μπαλκόνι με ένα παλιό μάλλον χαλασμενο προστατευτικο . Μόλις γυρισα να το παρω να φυγουμε βρήκα ένα κεφάλι απο ένα περιστερι που είχε κάπως περασει το προστατευτικο και έβαλε το κεφάλι του μέσα στα κάγκελα και σκότωσε με άγνωστο τρόπο το καναρίνι.Ξερετε πως το σκότωσε? Μήπως το τσιμπησε?
[automerge]1676467144[/automerge]
Ήταν ένα γκρι περιστερι αν παιζει ρολο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα είναι λυπηρό που το διαβάζω αλλά νομίζω σε ολους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.Περιστερι δεν νομίζω να ήταν από τι ξερω τα περιστέρια δεν έχουν επιθετική συμπεριφορά μαλλον κάτι άλλο ήταν δυστυχώς το αποκεφάλισε και το άφησε εγώ πέρυσι έχασα 2 πουλάκια έτσι που τα είχα δώσει στην μητέρα μου.
 
Λυπάμαι για την απώλειά σου.
Αν το σώμα του καναρινιού σου ήταν άθικτο, θα μπορούσε δυνητικά να έπαθε και καρδιακή προσβολή από την επιμονή του περιστεριού να μπει μέσα στο προστατευτικό.
 
Μόλις γυρισα να το παρω να φυγουμε βρήκα ένα κεφάλι (? ) απο ένα περιστερι που είχε κάπως περασει το προστατευτικο και έβαλε το κεφάλι του μέσα στα κάγκελα
Καλησπερα @Bananakiv .Λυπαμαι για την απωλεια σου. Αν υποθεσουμε οτι ηταν περιστερι και περασε το κεφαλι του απο το προστατευτικο εφτανε να το περασει και μεσα στο κλουβι? ακουγεται λιγο δυσκολο.
αν ομως το καναρινι τρομαξε και χτυπιοταν πολυ ωρα μεσα στο κλουβι του θα μπορουσε να αυτοτραυματιστει ή ακομα και να "μεινει" που λεμε απο το εντονο στρες και φοβο.
Το ειδες αθικτο το καναρινι απλα χωρις τραυματισμο ?
θα μπορουσε να ειναι κισσα, καρακακαξα,κορακι, κουρουνα , γερακι αλλα περιστερι δεν νομιζω οτι επιτιθεται σε καναρινια.Αν πηγε απο περιεργεια και τρομαξε θανασιμα το καναρινι ειναι αλλο σεναριο
και παλι λυπαμαι για την απωλεια σου.
 
Λυπάμαι πολύ.😥 Κρίμα το πουλάκι. Πώς είσαι σίγουρος ότι φταίει το περιστέρι; Το καναρινι το βρήκες πεθαμένο χωρίς τραυματισμούς; Εάν ναι, τότε είναι πολύ πιθανό αυτό που σου είπαν κ παραπάνω, να πέθανε από τρόμο.
 
Κρίμα...

Μήπως το "περιστέρι" ήταν δεκοχτούρα;
Αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα επίθεση δεκοχτούρας σε κλουβί με καναρίνι....
Περιστέρια και ιδίου είδους πουλιά, δεν νομίζω να κάνουν επίθεση σε κλουβιά με πουλιά.
Αρπακτικά όμως....είναι σύνηθες φαινόμενο.
 
Πόσο λυπάμαι. Κρίμα ειλικρινά. Αν και δεν πολυκατάλαβα ακριβώς την περιγραφή των συνθηκών, δεν πιστεύω ότι ήταν περιστέρι. Δεν είναι επιθετικά τα περιστέρια και οι δεκαοχτούρες.
 
Το Περιστέρι κυνηγηθηκε από κάποιο αρπακτικό, μάλλον γεράκι και σκοτώθηκε μπροστά στα κάγκελα, αν ήταν σφηνωμένο. Τα υπόλοιπα, όπως στα είπαν. Περιστέρι να ορμηξει ή κοράκι όχι. Μάλλον γερακίνα.
Γι αυτό, όταν αφήνουμε τα πουλιά πλέον στο μπαλκόνι, βάζουμε το κλουβί μέσα σε προστατευτικό πλέγμα. Τα πουλάνε σε αρκετά μαγαζιά και είναι σαν κλουβί μέσα σε κλουβί.
Για κάποιον λόγο, οι επιθέσεις των αρπακτικών στα μπαλκόνια τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει. Ακόμη και στο κέντρο της πόλης, όπως συνέβη και στο δικό μου μπαλκόνι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Σε σχέση με την αύξηση των επιθέσεων από αρπαχτικά, η λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ είναι ότι εξαιτίας της καταστροφής του γύρω φυσικού περιβάλλοντός τους (δάση και βουνά Υμηττού, Πάρνηθας, Βίλια κ.α.) αναγκάζονται να αναζητήσουν τροφή στις πόλεις. Αυτό έχει παρατηρηθεί και με άλλα ζώα όπως αγριογούρουνα, ελάφια κ.α.
 
Διαφωνώ στο παραπάνω. Τα κοράκια επίσης επιτίθενται, τα περιστέρια / 18ούρες όχι.
Τα κοράκια είναι κυρίως πτωματοφάγα, καθαριστές, καρποφάγα. Σε κλουβιά δεν ορμάνε. Έχω δει σπουργίτια να κάθονται δίπλα τους.
 
Τα κοράκια είναι κυρίως πτωματοφάγα, καθαριστές, καρποφάγα
Βασίλη, ναι, είναι παμφάγα. Παρόλα αυτά έχω μαρτυρίες από την Περιφέρεια για κοράκια που την πέφτουν σε φωλιές και κλέβουν αυγά ή σκοτώνουν νεοσσούς άλλων ειδών, κυρίως στις φάσεις που είναι και τα ίδια σε αναπαραγωγική περίοδο και μάλλον χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη για τα μικρά τους.
 
Ελλείψει φαγητού κ εγώ έχω ακούσει για κοράκια που τρώνε τα εύκολα θύματα, τα αυγά κ ενίοτε τους νεοσσούς για να επιβιώσουν.
Κ επίσης τα κοράκια είναι πανέξυπνα. Υψηλής νοημοσύνης πτηνά. Είχα κάπου διαβάσει ότι θεωρούνται το ίδιο έξυπνα με τους χιμπατζήδες.
 
Έχεις δικιο @φιλομαθης.
Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα για αυτή τη συζήτηση.

Όντως τα κοράκια είναι παμφάγα. Προτιμούν πτώματα αλλά αν δε βρουν κι έχουν ανάγκη απο πρωτεϊνες θα επιτεθούν και σε μικρά πτηνά.

Έχουν γίνει έρευνες και πειράματα για τη νοημοσύνη τους που απέδειξαν ότι είναι πολύ υψηλή.
Are crows the ultimate problem solvers?

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι τα κοράκια μπορεί να παρενοχλήσουν και μεγαλύτερους θηρευτές από εκείνα, όπως αετούς.
Κοράκι στη ράχη αετού
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Vkr
Ποια κορακια; Γιατί αυτά της Γερμανίας πχ είναι σαν σκυλιά μπροστά στα δικά μας. Τεσπα, μπορεί να κάνω και λάθος και δεν επιμένω. Πάντως τα δικά μας τα βλέπω πολιτισμένα 😁
 
Back
Top