Φροντίδα Πένθος /αγορά αλεξανδρινού παπαγάλου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης panosg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ο Πετρος (rock pebbler)ηταν σχεδον ολη τη μερα εξω. Του αρεσε να πεταει. Δεν ξερω ομως αν ειχε αλλο συμπτωμα. Τελος μπορεις να μου πεις εκτος απο αλεξανδρινο,τι αλλη ρατσα υπαρχει για αγορα;Ευχαριστω!

Πάνο, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά ένας λόγος που τα παιδιά επιμένουν τόσο πολύ στο θέμα της ασθένειας του παπαγάλου που χάθηκε, είναι οτι προσπαθούν να σου εξηγήσουν ότι κινδυνεύει και ο άλλος παπαγάλος που συζουσαν στο ίδιο κλουβί. Αν δεν πρόκειται για πνευμονία και ο θάνατός του προήλθε απο κατι το οποίο είναι μεταδοτικό ( και δεν το γνωρίζεις), ίσως χάσεις και το άλλο πουλάκι από αμέλεια. Καλο θα ήταν να επισκεφτείς εναν γιατρό για έναν έλεγχο και στην υγεια του ring nekc σου και αν πάρεις και καποιο καινουριο πουλάκι οποιαδήποτε ράτσα κι αν είναι αυτή, να τηρήσεις οπωσδήποτε τη καραντίνα.

Συμπληρωματικά ρίξε και μια ματιά εδω https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/

ουδεις αλαθητος, γηρασκω αει διδασκομενος και απο οτι φαινεται παραγηρασκω γιατι διακρινω μια μικρη δοση εκνευρισμου και ισως μια ακομη πιο μικρη δοση αγενειας σε μερικα ποστ?
ισως και να κανω και λαθος γιατι η βραδυνη βαρδια με κουραζει...
καλη επιτυχια στην νεα σου επιλογη φιλε πανο

Μαλλον χαθηκε απο κρυωμα

Ο Πετρος απο οτι μου λεει ο γιος μου μαλλον "εφυγε"απο κρυωμα. Μια μερα που ειχε κρυο ο Πετρος μπηκε στην μπανιερα του για μπανιο και την μπανιερα κατα λαθος τη γεμισαμε με χλυαρο νερο και επειδη βρεχεται ολοσωμα μαλλον γι'αυτο κρυωσε. Ο Αλεκος τελικα δεν εχει τιποτα(υγιης). Εχετε να μου προτεινετε ρατσες παπαγαλων που μπορει να φτασουν εως 450 ευρω;Ευχαριστω!:D

Στο ποστ #23 της Georginas δες στον συγκριτικό πίνακα, άνοιξε το συνημμένο αρχείο και θα δεις αρκετα είδη καθως και τις ανάγκες τους.

Ερωτηση

Πετροπουλε Δημητρη, νασε ρωτησω κατι; Τι ρατσα ειναι ο παπαγαλος σου;Ειναι ωραιος και ενδιαφερομουν για εναν🙄! Που μπορω να βρω εναν;Ευχαριστω!

Ααα! Ξεχασα να σας ρωτησω. Ενας Μαυροκεφαλος Κα'ι'κ ποσο παει;(ευρω)Ευχαριστω!

Meyer's Parrot. Αφρικάνικο είδος και σχετικά χαμηλό κόστος αγοράς. Θα τον βρεις σε εκτροφεία. Ίσως και ο Αργυρού στην Ρόδο να έχει.
Δες κι εδω: tropicalbirdfarm.gr

Black-headed parrot

Μυριαμ, αν παρω εναν μαυροκεφαλο απο μωρο ποσο θα μου παει;Και κατι αλλο. Δεν μου απαντησατε ποιες αλλες ρατσες υπαρχουν; 😛

Από ράτσες άλλο τίποτα...
Δες εδω εναν κατάλογο: μεταφρασμένη εκδοχή της https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_parrots διεύθυνσης

Απλά με όλο τον σεβασμό Πάνο,έχω την αίσθηση ότι δεν μας διαβάζεις! Εαν είχες ανοιξει τον Συγκριτικο Πινακα, όλες αυτες οι απορίες σου θα είχαν λυθεί :)

Φιλικά,
Μύριαμ

σε ενδιαφερει να μαθεις για το πουλι του avatar μου η για αυτο που εχω, φιλε πανο;

το avatar ειναι meyer. Εχει γραφτει και ενα ωραιο αρθρο εδω μεσα. εξαιρετικο πουλι! Ο δικος μου ειναι monk η αλλιως quaker! Πολυ καλος ομιλητης και ιδιαιτερη ρατσα. ειναι το μονο ειδος παπαγαλου που κατασκευαζει φωλιες (φαντασου μια φωλια πολυκατοικια με πολλες επιμερους φωλιες και γεματη ζευγαρια).

Monk ή Meyer?

Σε ευχαριστω Δημητρη για την απαντηση.Αλλα εσυ τι θα μου προτεινες να παρω απο αυτα τα δυο ειδη; 😛Μηπως ξερεις την ρατσα horned parakeet; Την ειδα διαβαζοντας τον πινακα παπαγαλων της Μυριαμ!Ηταν καταπληκτικοι ολοι τους!:cool1Σε ευχαριστω Μυριαμ!

Eυχαριστηση

Σε ευχαριστω ρε Τζιμι. Εισαι πολυ εξυπηρετικος! Εμενα θα μου αρεσε παπαγαλος που κανει πολλα κολπα αλλα και μιλαει σχετικα καλα! Επισης θα ηθελα να ειναι και αγκαλιτσας! Αλλα και να ειναι φιλικος και να δινει φιλακια! Προτεινε μου καποιες ρατσες! Θα σου ειμαι ευγνωμον. Ευχαριστω για την εξυπηρετηση!Thanks!

Σε ευχαριστω ρε Τζιμι. Εισαι πολυ εξυπηρετικος! Εμενα θα μου αρεσε παπαγαλος που κανει πολλα κολπα αλλα και μιλαει σχετικα καλα! Επισης θα ηθελα να ειναι και αγκαλιτσας! Αλλα και να ειναι φιλικος και να δινει φιλακια! Προτεινε μου καποιες ρατσες! Θα σου ειμαι ευγνωμον. Ευχαριστω για την εξυπηρετηση!Thanks!

Παρατηρώ το thread απο την αρχή και δεν έχω καταλάβει ακόμα που θέλεις να καταλήξεις. Μια λές για αλεξανδρινό, μια για σενεγάλης, μια για καίκ, μια για μονκ κοκ. Πρέπει να καταλήξεις σε μία συγκεκριμένη ράτσα για να μπορέσουν να σε βοηθήσουμε. Παπαγάλος που να μιλάει, να κάνει κόλπα, τούμπες, αγκαλιές, κ. Α. Δεν υπάρχει. Παπαγάλος που μπορεί να γίνει φίλος με εσένα και την οικογένεια σου υπάρχει, όλα τα υπόλοιπα γίνοντε με τον καιρό και περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ρίξε μια ματιά στα άρθρα στο φόρουμ και στα λινκ που σου παραθέσανε πιο πάνω και όταν ζυγίσεις σωστά τα υπέρ και τα κατά της κάθε ράτσας πες μας να σε βοηθήσουμε.

Φίλε Πάνο, επειδή σε βλέπω αρκετά αναποφάσιστο (ως προς τη ράτσα), αλλά και πολύ απαιτητικό (ως προς τις ικανότητες του πουλιού), θα ήθελα αν μου επιτρέπεις, να κάνω τις εξής επισημάνσεις:
Αναφέρεις στην αρχή του θέματός σου ότι θέλεις να πάρεις τον παπαγάλο, μωρό. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνει όλα αυτά που ζητάς και θα πρέπει να του τα μάθετε εσείς (εννοείται ΧΩΡΙΣ κακοποίηση και βασανισμό του πουλιού!). Αναφέρεις επίσης ότι ο γιός σου πήρε μαθήματα τρόπων ταϊσματος μωρών παπαγάλων από το internet. Αν θεωρείς ότι αυτό είναι αρκετό, μπορεί αντίστοιχα να πάρει και μαθήματα εκπαίδευσης παπαγάλων να μιλάνε, να κάνουν κόλπα κλπ. ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σου, αν φυσικά τα καταφέρει! Σε ό,τι αφορά την αγάπη που θα σας δείχνει, εξαρτάται απλά και μόνο από την αγάπη που θα του προσφέρετε ΕΣΕΙΣ! Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν σε όλες τις ράτσες, αρκεί ο ιδιοκτήτης να είναι ΓΝΩΣΤΗΣ... Άρα λύνεται και το πρόβλημα της απόφασής σου ως προς την ράτσα.
Μυστικό της επιτυχίας (εκτός βέβαια των απαραίτητων γνώσεων), να μην ασχολείστε όλη μέρα με ΤΙΠΟΤΑ άλλο εκτός από αυτόν!

Back