Φροντίδα Πήρα εδώ και ένα μήνα το κοκατίλ μου κι έχω απορίες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenii
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
έχεις παστέλι
Ναι του είχα πάρει αλλά δεν το έχει δοκιμάσει καθόλου δεν ξέρω γιατί είναι τόσο επιλεκτικός. Σιγά σιγά τώρα τελευταία άρχισε να δοκιμάζει αυτά π του δίνουμε αλλά τα περισσοτερα δεν του αρέσουν 😕. Μέχρι να βρω κάτι να του αρέσει πέρα από ψίχουλο θα περάσουν μερικά χρόνια 😂. Ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα τα χρειαζόμουν κάπως έτσι συνοπτικά ν ξέρω τι να του δίνω 🙂!
 
@Sissy πώς τη βλέπεις την εσωτερική διάσταση του κλουβιού;
Κατά την γνώμη μου, μικρό έως οριακό.
Επίσης η τοποθέτηση των πατήθρων (προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερος ελεύθερος χώρος) κάνουν την ουρά του πουλιού να τρίβεται στα κάγκελα.
Θα ψάξω να βρω πιο κατάλληλα κλουβιά, ώστε να τα δει η Ελένη.
Ελένη, πολλά μπράβο για το ενδιαφέρον και τις απορίες σου, προκειμένου να προσφέρεις την καλύτερη ποιότητα διαβίωσης στον μικρό σου!!!
Να τον χαίρεσαι!!🧿🎈
 
Μη δίνεις σημασία στο είδος του πουλιού που αναγράφεται, αλλά στο μέγεθος της πόρτας, στο σχήμα (ευθείες γραμμές) και στο μέγεθος (όσο μπορείς μεγαλύτερο).
Τα κοκατίλ δεν πετούν μέσα στο κλουβί τους αλλά πρέπει να υπάρχει χώρος για την μακριά ουρά τους και για τα παιχνίδια τους.
Βρήκα στα γρήγορα κάποια, δες τα από κοντά ή ζήτα πληροφορίες απο τα καταστήματα κι αποφασίζεις τι θα πάρεις...
Screenshot_20230727_105203_Chrome.jpgScreenshot_20230727_105808_Skroutz.jpgScreenshot_20230727_104654_Chrome.jpg

Σχεδίασα και πως θα έβαζα τις πατήθρες (εσύ θα δεις πως όταν το πουλάκι κάθεται επάνω δεν θα λερώνονται με κουτσουλιές οι από κάτω).
Τα παιχνίδια βάλτα στα πλαϊνά κάγκελα του κλουβιού ώστε να μην πιάνουν χώρο και να μην λερώνονται.
 
@Sissy ευχαριστώ πολυ! Αυτό το κλουβί ήταν πιο κοντά απ αυτά π μ πρότειναν στο pet shop σε σχέση με αυτά π είχα διαβάσει για οριζόντια κάγκελα κλπ. Εάν υπάρχουν πιο μεγάλα πολυ ευχαρίστως να του πάρω μεγαλύτερο και να το έχω αυτό στο εξοχικο όταν πηγαίνουμε για να μην το κουβαλάω.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω μια λεπτομέρεια ίσως ακουστεί χαζή ερώτηση.. Τι λέξεις μπορεί να πει ένα κοκατιλ; μέχρι στιγμής μας άκουγε να φωνάζουμε τον αδερφό μ Μήτσο όλη μέρα και λέει μόνο Μήτσο 😂😂. Του λέω διάφορες λέξεις αλλά χωρίς αποτελεσμα. Μονολογει μόνος του σαν τον Ντόναλντ Ντάκ όλη μέρα κ όταν μας ζητάει φωνάζει Μήτσο. Το όνομα του - Ρίο δεν μπορεί να το πει. (Ψωμί, αγάπη, έλα - δεν τα λέει)
[automerge]1690448934[/automerge]
@Sissy πολυ ωραια κλουβιά και πολυ οικονομικά (εγώ αυτό το πήρα 60€) δεν το ήξερα το σάιτ και όσα έψαχνα στον Σκρουτζ ήταν μικρά δεν μου έκαναν το κλικ. Ευχαριστώ πάρα πολυ θα τα κοιτάξω ξανά και θα επιλέξω ένα καλό!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα κ από μένα! Να συμπληρώσω στην έρευνα της @Sissy ..
Από το birdmarket υπάρχει κ αυτό! Ρίξε μια ματιά, έχει μεγάλο πόρτακι που στέκεται σαν σταντ, χώρια το σταντ που έχει από πάνω! Κ είναι στα 79 ευρώ.
Εμένα μου έχει κάνει κλικ κ μάλλον θα το πάρω για το κοκατιλ μου!
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-07-27-12-08-22-508_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-07-27-12-08-22-508_com.android.chrome.webp
    75,1 KB · Προβολές: 9
@Elenii για να απαντήσω σχετικά με την "χαζή" ερώτηση.. μπορεί να μην αφορά ζωτικής σημασίας θέματα όπως διατροφή, διαμονή, καθαριότητα κ ασφάλεια που απαντήθηκαν κ καλύφθηκαν άριστα από τα πιο έμπειρα μέλη, αλλά κ το θέμα της ομιλίας είναι κ αυτό μια απορία.
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει από την εμπειρία μου είναι ότι χρειάζεται να επιμένεις μεμονωμένα σε λέξεις που θέλεις να πει, αλλιώς μπερδεύεται κ δεν θα πει τίποτα στο τέλος. Ίσως το Μήτσος το ακούει κάθε μέρα γι αυτό κ το έχει συγκρατήσει.
Το δικό μου λέει πολύ συχνά το όνομα του κ το 'τι κάνεις αγάπη μου' γιατί του το λέμε καθημερινά. Αντιθέτως λέξεις που του λέγαμε παλιά κ τώρα σταματήσαμε να τις λέμε τόσο συχνά, σταμάτησε κ το κοκατιλακι μας να τις λέει.
Να χαίρεσαι τον Ρίο σου!
Καλή συνέχεια!
 
@chrisa2102 αχ μάλλον τον μπέρδεψα τότε. Θα τον αφήσω ήσυχα λίγες μέρες και μετά θα του μάθω μια συγκεκριμένη. Νόμιζα είχε να κάνει με τις συλλαβές γι αυτό δεν τα έλεγε. Ευχαριστώ πολυ!!
 
@Elenii μπράβο σου κ που προσπαθείς το καλύτερο για το μικρό σου κ για το (θα το πω γιατί θα σκάσω) επάγγελμα σου, ιατρική ή νοσηλευτική; Ελπίζω σε όλα τα καλύτερα.
Για την διατροφή του αν έχεις χρόνο, δες αυτήν την υπέροχη συνταγή από την Σίσσυ, @Sissy (ειδικά την δεύτερη εκδοχή που δεν θέλει πολύ χρόνο).
Μπράβο του που δεν τρώει τα στικς. Επιλεκτικός ο κύριος. Πάρε του μίλλετ (είναι σαν στάχυα) για τα καλοπιασματα! .
Π.χ. της versele laga
Φοβερή η φωτό που έχει κουρνιάσει στον λαιμό.
Κάποια στιγμή, παρουσίασε μας κ το καναρινάκι σου. 🥰
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης ήθελα να ρωτήσω μια λεπτομέρεια ίσως ακουστεί χαζή ερώτηση.. Τι λέξεις μπορεί να πει ένα κοκατιλ; μέχρι στιγμής μας άκουγε να φωνάζουμε τον αδερφό μ Μήτσο όλη μέρα και λέει μόνο Μήτσο 😂😂. Του λέω διάφορες λέξεις αλλά χωρίς αποτελεσμα.

Μονολογει μόνος του σαν τον Ντόναλντ Ντάκ όλη μέρα κ όταν μας ζητάει φωνάζει Μήτσο. Το όνομα του - Ρίο δεν μπορεί να το πει. (Ψωμί, αγάπη, έλα - δεν τα λέει)

Όπως ανέφερες έχεις το πουλάκι μόνο ένα μήνα...Το θέμα είναι πως άρχισε ήδη να μιλά!!
α) Το "Μήτσο" είναι μια εύκολη λέξη για το πουλί, άλλωστε λέγοντάς την εσείς θα την ακούει και με διαφορετική "διάθεση"
πχ άλλοτε φωναχτά, άλλοτε ήρεμα άλλοτε με νεύρο και πάει λέγοντας.
β) Θα λες ότι θέλεις να μάθει πολλές φορές και με διαφορετικές φωνές (με παιδική φωνή, δυνατά, ψιθυριστά κτλ κτλ).
γ) Προσπάθησε του μιλάς το πρωί που είναι ξεκούραστο και οι λέξεις τους εντυπώνονται καλύτερα.
δ) Θα του λες αυτή την μία λέξη ακατάπαυστα (με διαφορετική φωνή ώστε να του κάνει εντύπωση και για να μην βαριέται).
Το δικό μας κοκατίλ έμαθε να μιλά από τον κοκατού μας.
Μιλούσαν επί ώρες μεταξύ τους, εντυπωσίαζαν τους πάντες και τα γέλια που προκαλούσαν ήταν το κάτι άλλο!!
 
μπράβο σου κ που προσπαθείς το καλύτερο για το μικρό σου κ για το (θα το πω γιατί θα σκάσω) επάγγελμα σου, ιατρική ή νοσηλευτική; Ελπίζω σε όλα τα καλύτερα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μαιευτικη είναι το επάγγελμα μου (η φωτο μπήκε αυτόματα απ το google και φαίνεται λίγο άκυρη αλλά δεν ξέρω πως αλλάζει 😂).

Μιλλετ έχω σκοπό να του πάρω πιστεύω θα του αρέσει. Τώρα τελευταία άρχισε να δοκιμάζει ότι του δίνουμε, μέχρι τώρα ήταν πολυ επιφυλακτικός δεν το πλησίαζε.

@Sissy Ο Ρίο άρχισε να μιλάει από την 3η μέρα που τον είχαμε. Είναι τέλειος 😍. Τα πρωινά είναι μες την ενέργεια ότι πρέπει για να μάθει νέες λέξεις.
Θα είχαν πολλή πλάκα φαντάζομαι! Εμένα μιμείται το γέλιο μου και όταν γελάω μες το σπίτι γελάει και αυτός και μετά ξεκαρδιζομαστε όλοι οικογενειακώς 🤣!
 
η φωτο μπήκε αυτόματα απ το google και φαίνεται λίγο άκυρη αλλά δεν ξέρω πως αλλάζει 😂).
Η φωτογραφία είναι μια χαρά. Αλλά αν θες οπωσδήποτε να την αλλάξεις πας στο πάνω εικονίδιο της φωτογραφίας σου που συμβολίζει τον λογαριασμό σου κ κλικάροντας πάνω βλέπεις ότι πάνω στην εικόνα υπάρχει η επιλογή επεξεργασία κ έτσι μπορείς να βάλεις όποια θες.
Εμένα μιμείται το γέλιο μου και όταν γελάω μες το σπίτι γελάει και αυτός και μετά ξεκαρδιζομαστε όλοι οικογενειακώς 🤣!
Πάντα έτσι! 🧿👍Να τον χαίρεστε. Φαίνεται ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! 😍🥰
 
Back
Top