Γενικά Πανσιόν για ωδικά πτηνά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marikaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marikaki

PB New Member
Εγγραφή
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα ζευγάρι Lovebirds, το ένα με χρόνιο πρόβλημα υγείας (μαδιέται και ανοίγει πληγές) που μένουν με τους γονείς μου (εγώ έχω μεταφερθεί στην Αμερική). Γνωρίζει κανείς σας καμία καθαρή πανσιόν ζώων στην Αθήνα, ή στα πέρυξ, που να δέχονται πτηνά; Πήρα πληροφορίες από το Ξενοδοχείο του Παπαϊωάννου στο Μαρκόπουλο και εκτός που θέλουν μια μικρή περιουσία για 17 ημέρες (12 ευρώ το ένα πουλί ημερισίως!), θα τα είχαν έξω την ημέρα (Δεκέμβρη-Ιανούαριο), πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο. Μου συνέστησαν να συζητήσω με τον ιδιοκτήτη και την ειδική κτηνίατρο το πρόβλημα του πουλιού για να μου πούν τι προτείνουν... Επίσης τηλεφώνησα στο ξενοδοχείο Νώε στον Μαραθώνα, αλλά κάτι δεν μου έκατσε καλά από το τηλέφωνο... Με διαβεβαίωσαν ότι θα τους έχουν μέσα, αλλά κάτι ανέφεραν για "γραφείο" και αυτό δεν μου άρεσε... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάνε κάπου καθαρά, που δεν θα πιάσουν παράσιτα, να τα περιποιηθούν και να μην πεθάνουν στο κρύο! Άν έχετε να μου προτείνεται κάποια πανσιόν, κατά προτίμηση δοκιμασμένη, θα είμαι ευγνώμων! 🙂

ΥΓ.
Για το πρόβλημα υγείας, τα λέμε άλλη φορά, γιατί έχω πολλά να καταγγείλω... 😡
 
αν αργησεις να γυρισεις απο αμερικη (εννοω πανω απο 15-20 μερες) ανοιξε ενα νεο ποστ και δωσε τα πουλακια σε καποιον που θα εχει χρονο να ασχοληθει και μαζι τους και με το προβλημα υγειας τους. στην πανσιον θα τους βαζουν τροφη, νερο και ισως καποιο φαρμακο, καποια θεραπευτικη αγωγη. Δεν αρκουν μονο αυτα στην περιπτωση σου. Θελεις καποιον με μερακι και ορεξη να ασχοληθει για να επαναφερει τα πουλια.στο λεω αυτο γιατι εδω και λιγες μερες εχω ενα πουλακι σε αθλια κατασταση και βριζω αυτην που το αφησε να φτασει σε τετοιο σημειο. ειναι αμαρτια να τα αφηνουμε στην τυχη τους. Οι παπαγαλοι δεν ειναι καναρινια να τους βαζει τροφες και νερο και μετα να καθεσαι απο κατω να πινεις τον καφε σου και να απολαμβανεις το κελαηδημα τους η τις φιγουρες τους. Οι απαπαγαλοι θα ηθελαν αν ηταν δυνατον να πιουν τον καφε μαζι σου και απο το ιδιο ποτηρι (αν επιτρεποταν βεβαια) σαν ερωτευμενα ζευγαρακια!
οι γονεις σου εκαναν τα απαραιτητα αλλα σιγουρα δεν ηταν οπως θα ησουν εσυ που σιγουρα τα αγαπησες,τα διαλεξες και αποφασισες να μοιραστεις μαζι τους καποια χρονια απο την ζωη σου.
 
marikaki, αν δεν βρεις κάτι άλλο, και αν σε βολεύει η βόλτα προς Λιβαδειά, μπορώ να τα φιλοξενήσω εγώ. Θα τα έχω μέσα στο σπίτι μου μαζί με τα άλλα μου πουλιά. Το μόνο που ζητάω είναι να μου δώσεις τροφές, φάρμακα, και ότι άλλο θα χρειάζονται για τον καιρό που θα λείπεις.
 
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον σας!

Τα πουλάκια αυτά τα αγόρασα το 2005 και τα αγάπησα σαν παιδιά μου. Τον Μάρτιο του 2006 μου γέννησαν 5 μικρά, από τα οποία έζησαν τα 3.

Δυστυχώς η φύση της δουλειάς μου με ανάγκασε να αφήσω το ζευγαράκι στους γονείς μου τον χειμώνα του 2007-08 (τους έβλεπα κάθε 15 μέρες) και τον Σεπτέμβριο του 2008 αναγκάστηκα να χαρίσω τα παιδάκια με πόνο καρδιάς. Μου λείπουν αφάνταστα! Τα είχα κακομάθει τόσο πολύ, που πραγματικά ολόκληρη η ζωή μου περιστρεφόταν γύρω τους...

Από τον Οκτώβριο του 2008 ζώ πλέον στην Αμερική. Προσπάθησα να πάρω το ζευγαράκι μαζί μου, αλλά οι διατυπώσεις είναι τόσες πολλές και η ταλαιπωρία τους θα ήταν μεγάλη...

Όσο για το πρόβλημα υγείας του αρσενικού, είναι χρόνιο. Το πήγα σε 3 διαφορετικούς κτηνιάτρους, στο Κέντρο Αγρίων Ζώων στην Αίγινα και στο Αττικό Νοσοκομείο. Ακολουθήσαμε διάφορες φαρμακευτικές αγωγές, με παρενέργειες και τελικά, δεν έγινε τίποτα! Οι κτηνίατροι πειραματίζονται, το Κέντρο Αγρίων Ζώων δεν μπορεί να τα βοηθήσει και το Αττικό Νοσοκομείο ήταν μια απάτη! Μου πήραν ένα σωρό λεφτά, δεν έκαναν τα μισά από όσα μου υποσχέθηκαν και το πουλί κόντεψε να πεθάνει. Διέκοψα την αγωγή και συνήλθε. Τώρα το μισό είναι άδειο από πούπουλα και συνεχώς τσιμπάει την ίδια πλευρά που πάντα μάτωνε. Μακάρι να τον είχα μαζί μου στην Αμερική.

Οι γονείς μου τα φροντίζουν αφάνταστα καλά. Έχουν ακριβά φαγητά, τρώνε το φρούτο τους, το λαχανικό τους, τις φύτρες του, κάνουν το μπάνιο τους. Μέχρι και μουσική έχουν στο δωμάτιό τους. Από τον Σεπτέμβριο μπαίνουν μέσα και βγαίνουν πάλι έξω τον Μάιο-Ιούνιο. Εννοείται με σκέπαστρο, όταν οι ημέρες είναι κρύες και όταν φυσσάει δυνατός άνεμος.

Τέλος πάντον, θα ήθελαν οι γονείς μου να έρθουν στην Αμερική να με δουν για 17 μέρες, γι'αυτό ψάχνω για πανσιόν.

Θα ήταν υπέροχο εάν έβρισκα κάποιον που να τα αγαπήσει και να καταλάβει τα προβλήματά τους, όπως εγώ. Θα τους έδινα με πόνο ψυχής, γιατί τα λατρεύω και μου λείπουν τόσο πολύ... αλλά οι γονείς μου μεγαλώνουν και φοβάμαι τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Εάν κάποιος από τους δυό σας θα ήθελε να τους κρατήσει, μπορούμε να το συζητήσουμε. Εννοείται ότι θα τα χαρίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το αρσενικό εκνευρίζεται και τσιμπιέται περισσότερο με οποιαδήποτε αλλαγή, και ιδιαίτερα όταν βρίσκεται κοντά σε άλλους παπαγάλους. Επίσης, δεν είναι εξημερωμένοι. Δεν κάθονται να τους πιάσεις και φοβούνται τα ανθρώπινα χέρια. Και είναι φωνακλάδες. Ειδικά το θηλυκό!

Σε ευχαριστώ πολύ niva για την ευγενική χειρονομία σου να τους κρατήσεις για λίγο. Εάν μπορείς να τους βάλεις λίγο μακριά από τα άλλα σου πουλιά, μπορώ να το συζητήσω με τους γονείς μου, εφόσον δεν βρώ μια πανσιόν κοντά στον Χολαργό που μένουν.
 
Δυστυχώς δεν μπορώ να τα πάρω για μόνιμα αλλά μπορώ να τα κρατήσω για όσο χρειαστεί μέχρι να τακτοποιηθεί η κατάσταση.
Το σπίτι μου είναι ενιαίο, και λόγω τοποθεσίας είναι σχετικά σκοτεινό, επομένως είναι δύσκολο να μπουν ξεχωριστά απο τα άλλα πουλιά. Το αρσενικό σου εκνευρίζεται με όλα τα πουλιά; Τα δικά μου είναι σχετικά ήσυχα, και δεν προκαλούνται μεταξύ τους, εφόσον είναι στα κλουβιά τους.
 
Μέχρι στιγμής είχα μόνο Lovebirds και φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει με άλλα παπαγαλάκια.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ ευγενική προσφορά σου!

Δώσε μου λίγες μέρες να δώ εάν μπορέσω να βρώ κάποιο μέρος ποιό κοντά στους γονείς μου. Εννοείται ότι εάν τελικά οι γονείς μου μπορέσουν να σου τα φέρουν, θα έχεις ό,τι χρειάζονται για αυτές τις 17 ημέρες.

Και πάλι, σε ευχαριστώ πολύ!
 
Back
Top